Fotturer i Rovinj

Vakre utsikter, det krystallklare Adriaterhavet, små øyer, gode temperaturer og velsmakende mat. Bli med på vakre vandringer ved middelalderbyen Rovinj, med sine smale brosteinsbelagte gater og hus i venetiansk arkitektur.

Her skal vi bo godt i frodige omgivelser ved havet og nyte daglige vandringer, historie og kultur sammen med vår dyktige lokale reiseleder. Underveis legger vi opp til hyggelige besøk og lunsjer, og på kveldstid nyter vi middagene sammen på vårt flotte hotell.

Vandringene er på 3-4 timer og er lagt opp slik at alle som er vant til å gå i terreng og har normalt god helse kan være med. Turen ligger på nivå 3. For mer informasjon om vår nivå inndeling se her.

Om du reiser alene eller sammen med noen – bli med oss på dette aktive eventyret!

Høydepunkt:
✔ Strandhotell i rolige omgivelser
✔ 4 flotte vandredager
✔ Båt ut til fiskerlandsbyen Vrsar
✔ Besøk hos familie og smaksprøver på trøffel

Dette er en tur i samarbeid med magasinet 

Pris fra:
12 400,-
Dager:8
Grunnprisen inkluderer:
• Fly t/r Oslo – Pula med alle skatter og avgifter
• Overnatting 7 netter i dobbeltrom på Hotel Eden Rovinj
• Frokost og middager på hotellet
• Lunsj på restaurant eller piknik på vandringsdagene
• All transport og utflukter som nevnt i program
• Skandinavisktalende reiseleder under oppholdet

Grunnprisen inkluderer ikke:
• Avbestillings- og reiseforsikring
• Øvrige måltider
• Ekstra utflukter dag 4 & 6
• Tilslutning fra andre byer
• Tips

Utflukter :
Disse bør bestilles samtidig med reisen og senest 60 dager før man reiser.
TransportType:FLY
Bestill reise

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

DAG 1     ANKOMST (M)
Vi ankommer Pula og tar buss til hotellet i Rovinj (ca. 30 min). Vi sjekker inn og spiser middag på hotellet som alle kvelder.

DAG 2     ORIENTERINGSTUR (F, L, M)
Etter en god frokost begir vi oss ut på en orienteringstur i skogsområdet rundt hotellet og inn mot sentrum av Rovinj. Gjennom trange små gater og pittoreske små torg tar vi oss opp til St.Eufemias kirke hvor vi får vakker utsikt over Rovinj. Vi fortsetter ned til byens grønnsaksmarked, hvor man kan kjøpe lokale produkter som olivenolje, honning, lavendelolje og trøffelprodukter. Vi avslutter dagens tur med felles lunsj på en lokal taverna. Ettermiddagen er fri før vi møtes igjen til middag på hotellet.

Ca 8 km, +60m/-60m

DAG 3    ST.SIMONS VANDRINGSLED - GRACISCE (F, L, M)
Etter frokost blir vi transportert med buss ca. 1 time, til byen Gracisce som ligger i sentrale Istria. Byen ble bygd under middelalderen og er veldig godt bevart. Herfra har vi vakker utsikt over området hvor dagens vandring skal gå, samt over fjelltoppen Ucka. Leden er oppkalt etter en av kirkene vi passerer underveis, som er bygd til ære for helgenen St.Simon. Vi passerer et av Istrias høyeste fossefall, Sopot som er over 30 meter høyt. Her spiser vi vår medbragte matpakke. Dagens vandring avsluttes der vi startet, i Gračišće hos en lokal vinprodusent. Bussen tar oss tilbake til hotellet. Middag på kvelden.

Ca 9 km, +350m/-350m

DAG 4    FRIDAG MED MULIGHET FOR EKSTRA UTFLUKT (F, M)
Dagen er fri til å slappe av og nyte området. Middag på hotellet.

De som ønsker kan bli med på en utflukt til Istrias største by, Pula. Byen ligger på den sørlige spissen av halvøya og er en industriby. Men takket være et stort antall godt bevarte romerske monumenter samlet på et lite areal, besøkes byen årlig av mange turister. Her rusler vi rundt blant romerske monument og ser blant annet verdens sjette største amfiteater, Forum Romanum og Sergius Triumfbue. For de som er interessert kan vi også besøke byens frukt- og grønnsaksmarked.

Når vi er ferdige med byturen blir det fritid til lunsj på egenhånd. Det er et større utvalg av butikker i Pula enn i Rovinj, så litt shopping blir det også tid til.

På vei tilbake til Rovinj stopper vi i den lille middelalderbyen Bale, hos oljeprodusenten Grubic. Vi lærer om hvordan olivenolje produseres og odles, vi ser ny og gammel produksjon og får prøvesmake tre av familiens oljer. Vi returnerer til hotellet på ettermiddagen.

Pris kr. 540,- pr.person (min. 10 deltakere). Utflukten må forhåndsbestilles senest ved restbetaling.

DAG 5    ISTRIAS STOLTHET - FJELLET UCKA (F, L, M)
Etter frokost kjører vi buss til den østre delen av Istria-halvøya, til fjellet Ucka. Vi starter dagens vandring på 920 meters høyde, på en plass som kalles "Poklon“. På denne plassen tok vandrere i gamle dager farvel med den ene eller andre siden av fjellet når de vandret over fjellkammen. Turen i dag er noe mer krevende. Vi beregner ca. to timer opp til toppen, gjennom en vakker bøkeskog. Vel oppe på toppen Vojak (1396 m.o.h.) får vi en fantastisk utsikt over byen Rijeka og Kvernerbukten med øyene Krk og Cres. I klart vær kan man se helt til Dolomittene i Italia og de Slovenske alpene. Herfra starter vår nedstigning. Til å begynne med går vi på åpen mark og senere gjennom skog. Etter vandreturen inntar vi felles lunsj på en lokal taverna. Transport tilbake til hotellet. Middag på hotellet.

Ca 9 km, +470m/-470m

DAG 6    FRIDAG MED MULIGHET FOR EKSTRA UTFLUKT (F, M)
Fridag. Middag på hotellet.

De som ønsker kan bli med på en utflukt til nordlige Istria og middelalderbyen Motovun, som ligger 277 moh. Vi går først en tur samlet før vi får litt tid på egenhånd til å slappe av med en kaffe eller litt shopping. Vi reiser så videre for å besøke en lokal familie som lærer oss litt om den lokale spesialiteten - trøffel. Vi får selvsagt også smake på ulike produkter laget av skogens gull. 

Pris kr. 640,- pr.person (min. 10 deltakere). Utflukten må forhåndsbestilles senest ved restbetaling.

DAG 7    VRSAR - POREC (F, L, M)
Etter frokost blir det båttur fra Rovinj til fiskelandsbyen Vrsar, som ligger like nord for Limfjorden. Her går vi i land og begynner dagens vandring. Vi følger den brokete og grønne kysten gjennom skoger, enger og forbi campingplasser. Under vår vandring går vi gjennom byen Funtana, hvor det under den romerske perioden fantes ferskvannskilder som sprutet opp som fontener. I området Zelena Laguna (Den Grønne Lagunen) inntar vi vår lunsj på en lokal restaurant. Vi fortsetter gjennom den Blå Lagunen (Plava Laguna) før vi til slutt kommer frem til Porec. Her får vi litt tid på egenhånd før vi returnerer til Rovinj med båt. Middag på hotellet.

Ca 16 km, +40m/-40m 

DAG 8    HJEMREISE (F)
Dagen er fri til egen disposisjon, før bussen henter oss på ettermiddagen for transport til flyplassen i Pula og retur til Norge på kvelden.

F=frokost     L=lunsj     M=middag

Hotell

HOTEL EDEN ****
Luja Adamovica 33
52210 Rovinj

Godt hotell som ligger fredelig til ved utkanten av den 100 år gamle skogen Zlatni Rt i Rovinj, bare 2 min. gange fra stranden og 20 min. gange fra gamlebyen i Rovinj. Hotellet er omgitt av frodig vegetasjon og tilbyr utendørs- og innendørs basseng samt en privat bukt med kostnadsfrie strandstoler og parasoller.

Wellness & Spa har 4 behandlingsrom, en spasuite for parbehandlinger, avslapningssone, et moderne treningsstudio og en Vital-bar. I den termiske sonen finner du både vanlig og infrarød badstue, tyrkisk bad og avslapningsrom. Hotel Eden tilbyr dessuten ulike underholdningsfasiliteter, som hobby-verksted, en kroatisk språkskole og diverse idretter til lands og vanns, som vannpolo, basketball, tennis, badminton og boccia.

Alle rom har klimaanlegg, balkong, safe, minibar, hårføner, satellitt-TV og gratis Wifi. De ulike restaurantene på stedet serverer smakfull kroatisk og internasjonal mat.

     

 


 

Kart

Kart

Avganger & priser - Fotturer i Rovinj

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
21/9Oslo GardermoenFotturer i Rovinj - Vi over 60212 400,-BestillMer informasjon

Informasjon

Tillegg for dobbeltrom til bruk som enkeltrom kr. 1 350,- (begrenset antall)

Flytider med Norwegian 04.-11.mai og 21.-28.sep 2019:

Oslo Gardermoen - Pula          17:20-20:00
Pula - Oslo Gardermoen          20:40-23:20

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.

Begrensninger:
For å delta på turen må man kunne gå over lengre distanser i et normalt tempo. Gjestene må være selvhjulpne og kunne håndtere sin egen bagasje. Turen er derfor dessverre ikke egnet for reisende med krykker, rullestol eller rullator.