Skip to main content

Vandringer i Liguria med Cinque Terre

Bli med oss på en ny Liguria og Cinque Terre tur, hvor vi unngår å vandre på de typiske turistifiserte rutene. Vi skal heller vandre på mer ukjente perler som kun de lokale bruker, men like flotte vandringer og spektakulære utsikter! 

Liguria byr uten tvil på en av Europas flotteste kyststrekninger! Vi benytter tog- og båtturer for å oppleve mye av det kulturelle denne flotte regionen har å tilby. Vi kommer tett innpå naturen der vi vandrer blant oliventrær, vinranker og viltvoksende basilikum. Området er også kjent for havets delikatesser, sine friske og lette hvitviner, elegante olivenolje og selvfølgelig basilikum. Underveis blir det mulighet for flere gode mat- og vinopplevelser.

Vi bor midt i H. C. Andersens yndlingsby, Sestri Levante. Området rundt tilbyr mange fine og gode restauranter. Reiseleder er behjelpelig med tips. Vi har valgt å bo i akkurat Sestri Levante, fordi byen ligger meget sentralt for utfluktene våre, og ikke minst på grunn av byens sjarme.

Alle de 4 rutene vi skal gå er på mellom 2,5 – 4,5 timer, ligger langs med havet og har fantastiske utsikter. En naturguide vil gå først og reiseleder sist, og de passer på at alle kommer vel frem og at tempoet er behagelig. Det vil være stort fokus på å nyte naturen på veien. Vi går på gamle og flotte naturstier. Disse kan være utfordrende med bratte stigninger, trapper og smale passasjer. Her har de lokale vandret i 1000 år.

Denne turen ligger på nivå 3 på vår skala, der man bør være vant til å gå i terreng, uten å være topptrent.  Gode sko og vandrestaver anbefales.
Les mer om våre nivåer her.

Gled deg til
 • Nye flotte vandringer på litt mer ukjente perler
 • Hyggelige båt- og togturer
 • Fire vakre vandringsdager
 • Fine dager i Sestri Levante

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder/ turguide se an hver dag og tilrettelegge vandringene deretter.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Ankomst (M)

  Ankomst Milano flyplass. Her venter vår buss og reiseleder. Det tar ca. 3,5 timer inkludert pause. Under transporten til Sestri vil reiselederen fortelle om dagene som venter oss. Vel fremme sjekker vi inn og tar så en liten gå tur rundt i Sestri for å lære byen å kjenne. Velkomstmiddag på lokal restaurant inkl. vin og vann.

  Ankomst (M)
 • DAG 2: Togtur og vandring (F)

  Vi drar sydover til Levanto. Her starter vi vår første vandring. Vi skal unngå de overfylte stiene i selve Cinque Terre, men utsiktene fra vår vei er minst like spektakulær. Dagens høyeste punkt er Punta Mesco som ligger i Cinque Terres nasjonalpark. Ved klart vær kan vi til og med skimte Korsica i horisonten herfra. Vi begynner så nedstigningen til Monterosso, den nordligste og største av de 5 byene i Cinque Terre. Vi er fremme her ved lunsjtider og det vil da bli tid til å nyte en god lunsj (ikke inkl.). Midt på ettermiddagen tar vi toget hjem, slik at vi får tid til å utforske Sestri nærmere, eller slappe av på en av byens mange hyggelige kafeer med utsikt over Stillhetens bukt.
  Dagens vandring er på ca. 7 km og varer ca. 3,5 timer. Høydeforskjell 350 m.

  Togtur og vandring (F)
 • DAG 3: Togtur og vandring (F)

  Vi tar toget nordover til den sjarmerende byen Camogli og herfra begynner vi vår vandring innover Portofino-halvøyen. Dette er turens lengste vandredag, så på denne dagen anbefaler vi at man har kjøpt med seg en matpakke som man kan spise underveis. Vi kommer først til det vakre utsiktspunktet San Rocco hvor vi kan nyte utsikten over Genova og Paradisbukten. Heretter fortsetter vi oppover på skogstier til Gaixella og Pietre Strette, hvor vi når turen høyeste punkt på over 450 meter. Turen fortsetter så ned til Portofino. Vel fremme her får vi litt tid på egenhånd. Kanskje for å slappe av på en cafe eller om tiden tillater det kan de som ønsker gå å se på fyrtårnet. Vi tar så båten til Santa Margheritha og fortsetter så med tog tilbake til Sestri.

  Dagens vandring er på ca. 11-12 km og varer ca. 4,5 timer. Høydeforskjell 450 m.

  Togtur og vandring (F)
 • DAG 4: Rolig dag (F, L)

  Denne dagen hviler vi beina og tar en pause fra natur og vandringer. Reiseleder kommer gjerne med tips og ideer. Ved lunsjtider vil vi få en innføring av hotellets kokk om hvordan man lager den ekte genovesiske pestoen med de beste italienske råvarer. Deretter skal vi nyte en buffet med lokale spesialiteter og delikatesser inkl. vin, vann og espresso

 • DAG 5: Togtur og vandring (F)

  Vi tar toget sydover til Framura, som betyr mellom murene. Når man ser stasjonen, forstår man hvor navnet kommer fra da denne ligger gjemt mellom klippene. Herfra skal vi vandre i terrenget på en av kystens vakreste og nesten ukjente stier. Når vi har kommet opp i høyden går vi et stykke i en skyggefull skog helt til vi kommer til «Harespringet», et åpent landskap blant oliven- og vinranker med utrolige utsikt over Middelhavet. Vi begynner så på en lettere nedstigning til den sjarmerende kystbyen, Bonassola. Her vil vi få tid til en lunsj (ikke inkl.) samt kanskje nyte et bad i Middelhavet før vi begir oss tilbake til Sestri med tog.

  Dagens vandring er på ca. 6,5 km og varer ca. 2,5 timer. Høydeforskjell 250 m.

 • DAG 6: Fridag (F)

  Dette blir turens fridag. Mulighetene er mange. Noen vil sikkert slappe av og nyte av hotellets fasiliteter, ta en tur til Genova, eller utforske Sestri og byens mange butikker, eller belønne seg selv med en lang og tradisjonell italiensk lunsj.

  Fridag (F)
 • DAG 7: Togtur og vandring (F, L, M)

  Turens lengste togtur tar oss til Liguria’s hovedstad Genova. Vi starter med å gå ca. 20 minutter til den lille historiske togstasjonen Caselle. Herfra tar vi et lite tog med gamle historiske vogner opp til den lille landsbyen Campi, hvor vi skal begynne med vår vandring. Den første delen går ganske bratt oppover og er turens hardeste del, men de ca. 1,5 km avklares på 45 minutter. Da har vi kommet ut gjennom skogen hvor vi ser det imponerende Diamant-fortet som ligger ensomt her 660 meter over havet. Vi fortsetter nedover på grusveier med storslåtte utsikter mot Genova og passerer flere historiske fort på vår vei. Før vi avslutter vår vandring stopper vi for lunsj på en lokal Osteria. Etter lunsj går vi et stykke på en asfaltert vei ned til Funicolaren, som kjører oss ned til Genova. På ettermiddagen får vi litt tid til å utforske Genova. Vi returnerer så med tog til Sestri og avslutter kvelden med en avskjedsmiddag på en lokal restaurant.
  Dagens vandring er på ca. 7 km og varer ca. 3 timer. Høydeforskjell 300 m.

  Togtur og vandring (F, L, M)
 • DAG 8: Avreise (F)

  Avreise fra hotellet til flyplassen for videre hjemreise til Norge

Slik bor du

Grand Hotel Villa Balbi er et godt hotell, beliggende i den sjarmerende byen Sestri Levante. Hotellet er bygget i en historisk villa som er omgitt av en stor hage med kun få minutters gange til stranda. Stilen er elegant, med en avslappende atmosfære. Alle rom er elegante, klassisk innredet og har wc/dusj, telefon, TV/radio, trådløst internett, aircondition, safe, hårtørrer og minibar. Hotellet har videre møterom, bar, restaurant og svømmebasseng (sesongåpent).

Grand Hotel Villa Balbi 4*
Viale Rimembranza 1
Sestri Levante

Tillegg for enkeltrom

kr. 2.950,- (begrenset antall)

Tilvalg
3,5 retters middag inkl. vin, vann og espresso på hotellet i 5 dager  kr. 950,- 
Dette bør bestilles samtidig med reisen og senest 60 dager før avreise.

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Koronavirus og reise

 • Hva bør jeg tenke på i forbindelse med vandreturer?

  Vandreturer arrangeres for de som trives med en aktiv ferie og med å ferdes i naturen. Vandringene går i et variert terreng, personer som er i vanlig god form bør kunne gjennomføre våre vandringer uten problem.

  Deltagerne er selv ansvarlige for å ha tilstrekkelig kondisjon til å kunne gjennomføre vandringene. Du finner oversikt over hvilket nivå det er på en vandring i programmet til turen. Hva de forskjellige nivåene innebærer finner du informasjon om her: www.allertravel.no/niva-vandreturer En reiseleder er alltid med på våre vandringer. 

 • Hva pakker jeg til en vandretur?

  2-3 uker før din vandretur, sender vi en anbefalt pakkeliste sammen med dine reisedokumenter.


  Vanlig turtøy og bekvemme tursko, herunder joggesko eller fjellstøvler, er nødvendig. Disse bør være inngått før avreise. Vær oppmerksom på at blant annet Østerrike har et krav om at alle som går i fjellet må ha fjellstøvler som støtter ankelen. Disse bør også være sklisikre.
  Når det gjelder sekk holder det på de fleste vandringer med en liten sekk som har plass til en vannflaske, et sitteunderlag og kanskje litt gnagsårplaster og en matpakke. Det viktigste er at den sitter godt på ryggen.