Kultur og sykkel i Cordoba

Bli med oss til Cordoba og opplev det beste av Spania på en unik måte! 

I Spania finnes det mange tusen kilometer med gamle og ubrukte jernbanelinjer. Mange av disse linjene har blitt omgjort til stier som er perfekt for sykling og vandring.  Disse kalles Via Verde (grønne veier). 

Vi skal sammen med vår populære reiseleder Christian Eik og en lokal sykkelguide oppleve en del av Via Verde. Vi skal sykle gjennom fantastiske landskap hvor vi passerer pittoreske små byer og majestetiske slott. Vi besøker også en grotte, smaker lokal olivenolje og opplever noen av områdets vakre renessansebyer. På våre tre sykkeldager følger vi de gamle jernbanesporene. Ruten er anlagt i rette linjer og i flatt terreng, og passer derfor de fleste. 

Vi bor på et godt hotell i rolige omgivelser omgitt av oliventrær like utenfor Priego de Cordoba, som er en av de vakreste byene i Andalucia. Her vil vi få tid til å nyte den vakre naturen og hotellets fasiliteter, enten på vår fridag eller etter utfluktene og sykkel-turene.

For å delta på turen må man kunne sykle og gå over lengre distanser i et normalt tempo. Gjestene må være selvhjulpne og kunne håndtere sin egen bagasje.  

Christian er en livlig og engasjert reiseleder, som ser og tar vare på hver enkelt i gruppen. Han vil sørge for at dette blir et opplevelsesrikt og aktivt eventyr!

Høydepunkter:
✔ Sykkelturer på enkle strekninger
✔ Grottebesøk
✔ Besøk i historiske Ubeda og Beezda
✔ Besøk i Priego de Cordoba    

Status:
Fullt

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

DAG 1 - ANKOMST (M)
Ankomst Malaga flyplass. Transport fra flyplassen. Vi tar en liten rundtur med bussen i Malaga før vi kjører i retning vårt hotell i Priego de Cordoba. Vi sjekker inn og har litt fritid før vi spiser velkomstmiddag på hotellet.

DAG 2 –SYKKELTUR GREENWAY DEL 1 OG BESØK CAVE OF BATS (F)
Etter frokost skal vi sykle den første delen av Greenway. Vi skal sykle fra Alcaudete til Baena via Laguna del Salobral og Luque. Vi skal tilsammen sykle ca. 20 km i dag på enkelt underlag. Underveis stopper vi også for å besøke Cave of Bats. Retur til hotell og resten av ettermiddagen og kvelden fri til egen disposisjon. Reiseleder vil være tilgjengelig og ta initiativ til hyggelige sammenkomster, også der det ikke er program. 

DAG 3 –BYVANDRING I PRIEGO DE CORDOBA OG BESØK HOS OLIVENOLJEPRODUSENT (F, L)
Etter frokost tar vi turen til den historiske byen Priego de Cordoba. Her skal vi sammen med en lokal guide på en byvandring. Vi skal også besøke en lokal olivenoljeprodusent hvor vi skal få en omvisning samt smaksprøver. Vi avslutter med en god lunsj på en lokal restaurant. Ettermiddagen og kvelden fri til egen disposisjon. Reiseleder vi være tilgjengelig og ta initiativ til hyggelige sammenkomster, også der det ikke er program. 

DAG 4 – SYKKELTUR GREENWAY DEL 2 (F)
Etter frokost skal vi sykle den andre delen av Greenway. Vi skal sykle fra Luque til Dona Mencia via Zuheros. Turen er på tilsammen ca. 15 km. Retur til hotell og resten av ettermiddagen og kvelden fri til egen disposisjon. Reiseleder vi være tilgjengelig og  ta initiativ til hyggelige sammenkomster, også der det ikke er program. 

DAG 5 – FRI TIL EGEN DISPOSISJON (F)
Dette blir turens fridag. Noen vil kanskje bare slappe av i vakre omgivelser og nyte hotellets fasiliteter eller kanskje ta turen inn til Priego de Cordoba. Reiseleder vil være tilgjengelig og kommer gjerne med tips.

DAG 6 – BESØK TIL UBEDA OG BAEZA (F)
Etter frokost tar vi turen retning Ubeda og Baeza. Disse byene er to av de mest historiske byene i Andalusia. Vi skal på vår vandring i disse byene få med oss de viktigste historiske monumentene som Plaza de los Leones, Fuente de los Leones, Puerta de Jaen i Baeza samt ulike renessanse palass, kirker og mye mer. Underveis vil vi ta oss tid til å spise lunsj (ikke inkl.). På ettermiddagen returnerer vi til hotellet vårt. Kvelden fri til egen disposisjon. Reiseleder vil være tilgjengelig og ta initiativ til hyggelige sammenkomster, også der det ikke er program. 

DAG 7 – SYKKELTUR GREENWAY DEL 3 (F, M)
Etter frokost skal vi sykle den siste delen av Greenway. Vi skal sykle fra Zuheros til Lucena via Cabra. Turen er på tilsammen ca. 26 km. Retur hotell og litt egentid før vi samles til en felles avskjedsmiddag.

DAG 8 – AVREISE (F)
Avreise fra hotellet til flyplassen for videre hjemreise til Norge.
 

F = frokost   L = lunsj    M = middag

Hotell

HOTEL HUERTA DE LAS PALOMAS ****
Ctra. Priego-Zagrilla, 
14800 Priego de Córdoba

Dette 4 stjerners hotellet ligger i rolige omgivelser omgitt av oliventrær ca. 4 km utenfor den historiske byen Priego de Cordoba. Hotellet har hage, innendørs og utendørs basseng (sesongåpent), treningsstudio, restaurant, bar og døgnåpen resepsjon. 
Alle rom har klimaanlegg/varmeanlegg, skrivebord, TV, radio, safe, minibar, sittehjørne, bad med hårføner og gratis Wifi.

    

 

Temperatur og klima

Cordoba

Måned

Max temp.

Min temp.

Nedbørsdager

Januar

5

15

7

Februar

6

17

6

Mars

9

20

5

April

11

24

8

Mai

13

27

5

Juni

17

32

2

Juli

20

36

1

August

20

36

1

September

18

32

2

Oktober

14

26

6

November

10

20

6

Desember

7

16

8