Kultur og vandringer i Makedonia

Bli med på flotte vandringer og fantastiske opplevelser til den ukjente perlen Makedonia, landet som ligger i hjertet av Balkanhalvøyen.

Makedonia byr på fantastiske fjellandskap og krystallklare innsjøer, og er en vakker og uoppdaget destinasjon for både naturelskere, historieinteresserte og matglade. Her finner vi spektakulære vandreruter, sjarmerende og bortgjemte landsbyer, gjestfrie og imøtekommende mennesker, et spennende kjøkken og god lokalprodusert vin.

Vi bor på gode hoteller i den flotte hovedstaden Skopje, i den vakre middelalderbyen Ohrid og i den spirende byen Prishtina. Vi skal sammen med vår erfarne reiseleder Elbjørg Haugsdal oppdage Makedonsk kultur, mat, natur og tradisjoner. Vi skal også besøke den historiske byen Korça i Albania og hovedstaden i Kosovo, Prishtina.

Vandringene med lokalkjent guide er på mellom 2-4 timer og ligger på nivå 3. De er lagt opp slik at alle som er vant til å gå i terreng og har normalt god helse kan være med. For mer informasjon om våre nivåer klikk her.

Ikke gå glipp av dette uforglemmelige eventyret til den skjulte skatten Makedonia!


Høydepunkt:
•    Flotte vandringer 
•    Utflukt til Albania
•    Bysightseeing i Skopje, Ohrid og Prishtina
•    Bo i byen Ohrid som står på UNESCOs verdensarvsliste

Dette er en tur i samarbeid med magasinet 

Pris fra:
15 990,-
Dager:9
Inkludert:
• Fly t/r Oslo – Pristina med alle skatter og avgifter
• 2 netter med frokost på Hotel Alexandar II**** i Skopje
• 4 netter med frokost på Hotel Nova Riviera*** i Ohrid
• 1 natt med frokost på Hotel Garden***** i Prishtina
• Guidet sightseeing i Skopje, Ohrid, Albania og Prishtina
• 2 lokale engelsktalende vandreguider
• Snack på bussen ved ankomst
• 1 pikniklunsj med vin
• Vann, snacks og frukt på vandredagene
• 5 lunsjer og 2 middager
• All transport, utflukter og inntredener som nevnt i programmet
• Norsk reiseleder

Ikke inkludert:
• Avbestillings- og reiseforsikring
• Tips, øvrige måltider og drikke
• Tilslutninger
TransportType:FLY
Bestill reise

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

DAG 1: AVREISE (-)
Ankomst Prishtina. Vi kjører med buss til hotellet i Skopje (ca. 1 time 30 min inkl. stopp grensekontroll). Servering av snack på bussen. Ankomst hotell og innsjekk.

DAG 2: VANDRING MATKADALEN OG BYVANDRING I SKOPJE (F, L) 
Frokost på hotellet. Etter frokost kjører vi til Matkadalen med sine storslåtte utsikter for vår første vandring. Vi vandrer for det meste på stein- og jordstier. Vi returnerer så til Skopje for å spise lunsj på en tradisjonell restaurant. Etter lunsj skal vi på en byvandring. Resten av ettermiddagen og kvelden er fri til egen disposisjon.
Dagens vandring ca. 8 km, +350/-350 m.

DAG 3: ANKOMST OHRID OG BYSIGHTSEEING (F, L, M)
Frokost på hotellet. Avreise mot Ohrid med et lite stopp underveis. Ankomst Ohrid og felles lunsj ved sjøen. Etter lunsj skal vi på en bysightseeing i gamlebyen. Byen er på UNESCOs verdensarvsliste og er som et eneste stort museum. Her ligger det over 40 kirkebygg med vakre fresker og ikoner, samt godt bevarte amfiteatre. Byen er også kjent for sine spesielle Ohrid perler som kun produseres av to familier etter gamle tradisjoner. Etter byvandringen har man mulighet å se mer av det sjarmerende sentrum på egenhånd. Om kvelden skal vi ha felles middag (inkludert) med mulighet for vinsmaking av lokale viner (ikke inkludert).

DAG 4: VANDRING VELESTOVO (F, L)
Frokost på hotellet. I dag skal vi vandre fra Velestovo som ligger 1070moh til Elshani hvor vi underveis vil ha flotte utsikter over Ohrid sjøen. Vi vandrer for det meste på stein- og skogstier. Etter vandringen kjører vi buss til den lille byen Trpejca hvor vi vil spise en felles lunsj. Vi returnerer så til Ohrid hvor vi har resten av ettermiddagen og kvelden fri til egen disposisjon.
Dagens vandring ca. 10 km, + 130/-310 m.

DAG 5: VANDRING «THREE MAN» INKL. BESØK BAY OF BONES (F, PL)
Frokost på hotellet. I dag skal vi forsøke å bestige toppen ‘Three Man’ som ligger på 1615moh i nasjonalparken Galichitsa. Vi starter i Velestovo og vandrer oppover på hovedsakelig skogstier i bøkeskog og litt stein. Fra toppen vil vi ha panoramautsikt over sjøen og den historiske byen Ohrid. Etter vandringen kjører vi videre til Bay of Bones. Dette var opprinnelig en gammel bosetning bygget på påler i innsjøen. Bosetningen ble oppdaget og gravd frem fra vannet mellom 1997 og 2005. I etterkant er det laget en rekonstruksjon av hvordan arkeologene mener dette samfunnet så ut for ca. 3000 år siden. Før besøket på museet skal vi ha en pikniklunsj ved vannet. Vi returnerer tilbake til Ohrid hvor vi har resten av ettermiddagen og kvelden fri til egen disposisjon.
Dagens vandring ca. 7,2 km, + 545m/-545m.

DAG 6: UTFLUKT ALBANIA MED BYVANDRING KORCA (F, L)
Frokost på hotellet. I dag skal vi kjøre til Korça og Pogradec som ligger i Albania. Reisen hit tar ca. 40 minutter. Vi skal ha en byvandring i Korça, Albanias kultur og litteratur by. Dette er en liten by, men den består av mange fantastiske severdigheter. Vi skal spasere på brosteinsbelagte gater, se gamle dekorative villaer, flotte blomsterhager og mange av severdighetene som ligger i området rundt katedralen. Vi spiser lunsj på en tradisjonell albansk restaurant her før vi kjører videre til Pogradec for et kulturelt besøk. Vi returnerer så til vårt hotell i Ohrid hvor vi har resten av ettermiddagen og kvelden fri til egen disposisjon.

DAG 7: VANDRING VEVCHANI OG ANKOMST PRISHTINA (F, L, M)
Frokost på hotellet. Etter frokost sjekker vi ut av hotellet og reiser til stedet for vår siste vandring. I dag skal vi vandre fra byen Gorna Belica som ligger på 1450moh. Vi vandrer på stier gjennom bøkeskog ned til vannkildene i Vevchani. Her spiser vi en felles lunsj på en tradisjonell restaurant før vi reiser videre til Prishtina. Innsjekk hotell og felles middag på hotellet om kvelden.
Dagens vandring ca. 4 km, +0/ - 560 m.

DAG 8: BYVANDRING PRISHTINA OG HJEMREISE (F)
Frokost på hotellet og sen utsjekk slik at vi har mulighet for å nyte og benytte oss av hotellets fasiliteter. Etter lunsjtid skal vi på en byvandring i Prishtina. Fritid for å utforske byen på egenhånd før vi blir plukket opp av bussen for avreise til flyplassen.  

F=Frokost    PL= Pikniklunsj    L=Lunsj    M=Middag

Det vil bli tilrettelagt for felles måltider der dette ikke er inkludert i pakken, for de som ønsker det.

 

Hotell

VI BOR PÅ FØLGENDE HOTELL

12-14 OKTOBER
Hotel Alexandar II ****
Vasil Glavinov 3, 
Skopje 1000

Hotel Alexandar II ligger i sentrum av Skopje ca. 1 km fra steinbroen og med 4 minutters gange fra Makedonia-plassen. Den har hage, døgnåpen resepsjon, bar og en terrasse. Alle rommene har klimaanlegg, TV, telefon, minibar, safe, te-/kaffe fasiliteter, bad/toalett med hårføner og gratis wifi.
    

1
4-18 OKTOBER
Hotel Nova Riviera***

Promenad Macedonia 4 
6000 Ohrid

Hotel Nova Riviera ligger sentralt i byen ved bredden av innsjøen Ohrid. Den har gangavstand til gamlebyen og har flotte utsikter både over sjøen, gamlebyen og Samuils festning. Hotellet har døgnåpen resepsjon, en restaurant som serverer makedonske retter, en bar og en terrasse. Alle rommene har klimaanlegg, kabel-TV, telefon, bad/toalett med hårføner og gratis wifi.    

18-19 OKTOBER
Hotel Garden*****

Agim Celan No. 1, Kalabria
10000 Prishtina

Dette 5 - stjerners hotellet ligger 2 km fra Prishtina sentrum. Hotellet har en restaurant på taket, en spa- og velværeavdeling, svømmebasseng, bar, døgnåpen resepsjon og gratis wifi på alle fellesområder. 
Alle rommene har klimaanlegg, kabel-TV, safe, telefon, minibar, kaffemaskin og bad/toalett med hårføner.
    

 

 

Avganger & priser - Kultur og vandringer i Makedonia

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
12/10Oslo GardermoenKultur og vandringer i Makedonia- Vi over 60Mer enn 815 990,-BestillMer informasjon

Informasjon

Tillegg for enkeltrom kr. 900,-  (begrenset antall)

Flytider med Norwegian:
12. okt:     Oslo Gardermoen - Prishtina     16:50 - 20:15
19. okt:    Prishtina - Oslo Gardermoen      21:00 - 00:25 (20. okt)

NB: På denne turen anbefales det å ha sko med god ankelstøtte, demping og mønstrete såle.

Tilslutningsfly:
Ønsker du tilslutning fra andre byer er vi behjelpelige med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.
Alle tider er lokale tider. Eventuelle endringer av flytider er utenfor Aller travels kontroll.

Hva betyr normalt tempo og høydemeter:

Langs merket sti i delvis kupert fjellterreng og vanlig skogsterreng regner vi med at man holder en fart på ca. 3,5 km/t. Der det er bratt regner vi med et høydetillegg på 15 -20 minutter per 100 høydemeter opp og det halve ned. 100 høydemeter = ca. 30 etasjer.  

Vårt skjønn stemmer nødvendigvis ikke med din hastighet. Etter noen treningsturer vil du få et grunnlag for å anslå din individuelle gangtid i forhold til den vi oppgir.