Lette vandringer på Gran Canaria

Bli med på en aktiv uke på Gran Canaria! Når det er vinter i Norge er temperaturen mer behagelig her. 

Vakre fjellbyer, grønnkledde daler, dramatiske vulkanlandskap og fjell dekket av pinjetrær venter oss. 
Vandringene er på 5-6 km i lett terreng og underveis spiser vi lunsj på lokale restauranter eller vi har med matpakke. Reiseleder tilpasser tempo til gruppen og det viktigste på denne turen er at vi koser oss ute og nyter dagene. Turen passer for alle med god helse og humør, og som setter pris på å røre på seg samtidig som man er på ferie. 

Vi har lagt inn en utflukt til vakre Mogan og har også et par fridager hvor vi bare kan slappe av og nyte tilværelsen – eller utforske området på egen hånd. 

Dette er en vandretur på nivå 2: Terrenget vi vandrer i vil ha litt stigning. Alle som er vant til å bevege seg, vil klare dette, men kanskje må du slite litt i en bakke eller to. Etappene skal ikke oppleves som en kondisjonsprøve, men turen kan gi deg den gode følelsen av at du har brukt kroppen din. Man burde ha med vandresko/fjellsko. Noe av terrenget kan være litt ujevnt og man kan gjerne også ha med staver.

Vår norske reiseleder Stine møter gruppen på flyplassen i Las Palmas og vil ta godt vare på gruppen under hele oppholdet. 

Høydepunkt:

✔ Behagelig klima
✔ Vakker natur
✔ Mye inkludert

Pris fra:
11 450,-
Dager:8
Prisen inkluderer:
• Fly direktefly Oslo – Las Palmas t/r inkl flyskatter
• 7 netter på BlueBay Beach Club Apartments, inkl frokost
• 7 middager på hotellet (drikke ikke inkludert)
• 3 lunsjer på lokale restauranter
• 1 matpakkelunsj
• 3 vandringer med vandreguide
• All transport, innganger og utflukter iht program
• Norsk reiseleder møter på Gran Canaria

Ikke inkludert
• Reise- og avbestillingsforsikring
• Øvrige måltider
• Evt. tilslutningsbilletter
Transporttype:FLY
Bestill reise

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder se an hver dag og tilrettelegge vandringer og program deretter.

Dag 1  Avreise/Ankomst (M)
Avreise fra Gardermoen, direktefly til Gran Canaria. Ved ankomst blir vi møtt av reiseleder og tatt med til hotellet i Bahia Feliz-området. Etter innsjekk tar vi en spasertur i området sammen med reiseleder. Felles middag på hotellet.  

Dag 2  Vulkankrater, botanisk hage og Las Palmas (F, L, M)
Dagen i dag starter vi med en vandring i «La Caldera de Bandama» som er et vulkankrater som er mer enn 5000 år gammelt.  Vi spiser lunsj på en lokal restaurant, før vi tar turen innom botanisk hage. Vi drar videre til Las Palmas hvor vi spaserer gjennom den autentiske gamlebyen. Middag på hotellet.
Dagens vandring: Lett ca 5-6 km
     
Dag 3     Fridag (F, M)
Vi har dagen fri til å utforske området på egen hånd, eller man kan nyte dagene ved bassenget eller stranden. Middag på hotellet om kvelden. 

Dag 4   Teror, Osorio og ostegård (F, ML, M)
Dagen i dag skal vi tilbringe på nordsiden av Gran Canaria. Vi starter dagen med et besøk i den hyggelige byen Teror, regnet som den vakreste på øya. Vi kjører videre til Osorio hvor vi skal ha en nydelig vandring gjennom frodige laurbærskog, med stier som er foret med kastanjetrær, eik og frukthager. Det er hyggelig utsikt over potet- og kornavlinger som kommer til syne over de nærliggende slettene. Vi spiser matpakkelunsj på veien. Vi kjører videre til den lille landsbyen Moya og besøker en autentisk lokal ostegård, hvor vi får innblikk i produksjonen og selvfølgelig smaksprøver.  Middag på hotellet om kvelden.
Dagens vandring: Lett ca 5-6 km
    
Dag 5     Utflukt til Puerto de Mogan (F, L, M)
Fiskelandsbyen Puerto de Mogán regnes som et av de vakreste stedene på Gran Canaria. Byen har fått tilnavnet «Lille Venezia» for sine kanaler og små broer. Idyllen skapes av middelhavsarkitektur, med små lave murhus, smale gågater, et torg med en musikkpaviljong, hyggelige restauranter og en mengde av blomster. Båthavnen huser både lokale fiskebåter og fritidsbåter. Mange av seilbåtene som ligger i havnen er på jordomseiling og venter på godt vær for å kunne krysse Atlanterhavet. Ifølge amerikanske meteorologer er Puerto de Mogán det stedet i verden med aller best klima. Dvs. et stabilt klima med jevne, behagelige temperaturer gjennom det meste av året, mye sol og lite regn. Formiddagen bruker vi på å vandre rundt i denne pittoreske byen, som også har mange gode shoppingmuligheter. Lunsj på lokal restaurant. 
   
Dag 6    Roque Nublo, Tejeda & Pico de las Nieves (F, L, M)
Dagens vandring er midt i hjerte av Gran Canaria. Vi vandrer i naturflotte omgivelser med fantastisk utsikt. Vi tar turen innom den typiske kanariske landsbyen Tejeda, og vi får se Pico de las Nieves som er det høyeste punktet på hele øya. Lunsj på lokal restaurant. Middag på hotellet. 
Dagens vandring: Lett ca 5-6 km 

Dag 7     Fridag (F, M)
Vi har dagen fri til å utforske området på egen hånd, eller man kan nyte dagene ved bassenget eller stranden. Middag på hotellet om kvelden. 

Dag 8      Hjemreise (F)
Formiddag fri frem til felles avreise til flyplassen, og fly tilbake til Norge.

F= Frokost, L= Lunsj, ML = Matpakkelunsj, M= Middag

Hotell

BlueBay Beach Club Apartments 
Paseo Pablo Picasso, 6,  
35107 San Agustin, San Bartolomé de Tirajana, Las Palmas 
 
Hotellet ligger 4 minutters gange fra stranden og kun 15 minutters kjøring fra strendene i Playa del Inglés og Maspalomas. Komplekset har et basseng med boblebad, en badstue og et treningssenter. 

Alle leilighetene på BlueBay Beach Club har egen terrasse, mange med utsikt over havet. Alle har flatskjerm-TV.  Leilighetene har også kjøkken med mikrobølgeovn og kjøleskap, strykeutstyr og soverom med klimaanlegg. Komplekset har et supermarked og en butikk. Restauranten La Hacienda tilbyr à la carte-servering. Du finner også en bassengbar på stedet. 
BlueBay Beach Club ligger innenfor det eksklusive Bahía Feliz-området og du finner en rekke barer, butikker og restauranter i nærheten.  

 

 

Klima

Gran Canarias klima karakteriseres av øyas geografiske plassering som gir den et deilig mildt klima hele året rundt. Øya har en gjennomsnittstemperatur i sommermånedene på 26 grader og i vintermånedene ligger den på 20 grader. 

Las Palmas

Måned

Gjennomsnitt dag temp.

Gjennomsnitt natt temp.

Nedbørsdager

Januar

19

13

5

Februar

20

13

5

Mars

21

14

5

April

21

14

4

Mai

22

16

2

Juni

24

17

1

Juli

26

19

0

August

27

20

0

September

26

20

2

Oktober

25

18

4

November

22

16

5

Desember

20

14

6

Avganger & priser - Lette vandringer på Gran Canaria

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
25/1Oslo GardermoenLette turer på Gran CanariaMer enn 811 450,-BestillMer informasjon

Informasjon

Tillegg for enkeltrom:                          kr   2.290,- (begrenset antall)

Flytider med Norwegian:
25. januar   Oslo – Las Palmas  kl 09:40 – 14:25
1. februar    Las Palmas – Oslo  kl 15:25 – 22:05

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for pris og muligheter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.