Skip to main content

Sommer i Alpene - - en unik opplevelsestur

Våre to dyktige Alpe-entusiaster, Else og Idar, skal denne gangen ta oss med rundt på en opplevelsestur i Østerrike og Italia. Vi skal til tre vakre Alpeområder; Maria Alm, Syd-Tirol og Seefeld. Reiselederne kjenner stedene godt og tilrettelegger aktivitet etter gruppens ønsker og behov. De som føler seg spreke kan gå flere fotturer, andre kan bli med opp i fjellheisen eller bare nyte utsiktene – dette er en tur for alle!
 
De italienske og østerrikske Alper er kanskje meste kjent som vinterdestinasjoner, men vi reiser på sommeren når landskapet er grønt og kuene er ute på beite i store blomsterenger. Vi kommer nære den lokale atmosfæren og livet i alpene med gamle tradisjoner som fortsatt holdes i hevd. Hele veien blir vi fulgt av den majestetiske utsikten av toppene som ruver opp til 3-4.000 meters høyde. 

Vårt først stopp er i idylliske Maria Alm i de østerrikske Alper. Dette er et postkort-vakkert område omringet av høye fjell, irrgrønne daler og gressende kuer på høytliggende almer (setrer). Her kan vi blant annet oppleve den lokale seterdriften, oste- og spekeretten «Brettjausse» og et folkloreshow med dans og musikk. 

Vi reiser videre til Syd-Tirol i Italia, en del av Alpenes Dolomittene. Området er kjent for både tyrolerhusene og eplene. Her tar vi utflukter for å oppleve fjellet Drei Zinnen, som står på UNESCOs verdensarvliste, en vakker innsjø og flere små alpelandsbyer som Toblach og Heiligenblut. 

Vi avslutter turen med dager i Seefeld, et område med et utall muligheter til å oppleve storslått natur, og vi skal blant annet oppleve det imponerende rundmaleriet på 1000 m². 

Rundreisen har et velsydd program med besøk på fjellmuseer og utsiktspunkt, historier og lokal mat. I tillegg får du muligheter til å velge ditt nivå på ulike aktiviteter, som el-sykkeltur, lette fotturer eller tid til å bruke hotellenes spa. Uansett får du bevitnet alpenes majestetiske prakt og oppleve de koselige alpelandsbyene, alt sammen med våre engasjerte reiseledere.
 

Gled deg til
 • Fantastiske naturopplevelser
 • Drei Zinnen i Dolomittene som står på UNESCOS verdensarvliste
 • Høyfjellsveien Stelvio Pas med 49 hårnålsvinger
 • Gode hotell
 • En sosial og hyggelig tur
 • Å bli med to erfarne reiseledere på tur

  Slik bor du

  • Maria Alm, 22.-26. aug: Hotel Eder ****

   Flotte Hotel Eder er et familiedrevet hyggelig hotell som ligger meget sentralt på torget i Maria Alm sentrum. Her tilbys en utmerket restaurant, spa med bio-sauna og basseng, mulighet for massasje-behandlinger og romservice.

   Restauranten serverer østerriksk og internasjonal mat og har en hageterrasse. Spesielle middager og live musikk arrangeres noen kvelder.

   Hotellet er nylig renovert og alle rom har flatskjerm-TV, safe, gratis wi-fi, balkong, bad med badekåper, tøfler og hårføner.

  • San Lorenzo, 26.-29. aug: Hotel Mühlgarten ****

   Hotel Mühlgarten er et familedrevet hotell som ligger 2 km fra San Lorenzo sentrum. Hotellet har et flott SPA og svømmebasseng.
   Rommene er innredet i tradisjonell alpestil og har klassiske tremøbler og vegg-til-vegg-teppe, flatskjerm-TV, safe, kjøleskap, hårføner og gratis wi-fi.

  • Seefeld, 29.aug-1.sep: Hotel Residenz Hochland

   Hotel Residenz Hochland ligger omgitt av frodige grøntområder med fjellene i bakgrunnen. Det er bare 3 minutters gange til sentrum av Seefeld, og hotellet har restaurant, bar, innendørs basseng, boblebad og wi-fi.
   Rommene er romslige og har skrivebord, flatskjerm-TV, balkong/terrasse, safe og hårtørker.

  Dagsprogram

  • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder/ turguide se an hver dag og tilrettelegge vandringene deretter.

   F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

  • DAG 1: Avreise/ankomst (M)

   Avreise fra Oslo Gardermoen med direktefly til München. Vi blir hentet på flyplassen og kjørt i buss til Maria Alm, ca 3 timers kjøretur (ca 200 km med buss)

  • DAG 2: Heldagsutflukt til Liechtensteinklamm og Biberg, ca 50 km (F, M)

   Vi skal oppleve Østerrikes største kløft, som er ca. 1 km. Man går helt inn eller snu når man føler for det. Et lett tilgjengelig naturfenomen. For de som ikke ønsker å gå inn i kløfta, er det en restaurant ved inngangen hvor man kan slappe av.

   Etter oppholdet ved Liechtensteinklamm, besøker vi Sommerrodelbahn i Biberg på vei tilbake. En morsom attraksjon; man tar heis opp, og en tur ned akebanen. Selve akebanen er ca. 1.600 m lang, og har en høydeforskjell på ca. 350 m. Man sitter i en kjelke, og sklir ned i en slags «renne». Man bestemmer farten selv ved å skyve en spak fremover, og holde den der, slik at kjelken nærmest løfter seg litt fra underlaget. Det gir mindre friksjon = høyere fart. Bremse gjør man ved å trekke den samme spaken mot seg. Morsomt for voksne barn, og ikke farlig. Ved dårlig vær blir banen stengt pga. for liten friksjon. De som ev. ikke vil bruke akebanen ned, kan gjøre som reiseleder Idar, og ta heisen både opp og ned. Det er flott utsikt over dalen, Saalfelden, Maria Alm og alle fjellene omkring.

   Heldagsutflukt til Liechtensteinklamm og Biberg, ca 50 km (F, M)
  • DAG 3: Fridag i Maria Alm (F, M)

   Dagen fri til egne aktiviteter.
   Det tilrettelegges for fottur(er) og reiselederne gir forslag etter ønsket turvariant. Her finnes alle slags turmuligheter, i alt 350 km med skiltede vandreruter, fra 15 min – 12 timer. Turene er skiltet med gule skilt.
   Om kvelden er det gratis folkloreshow på «Dorfplatz», like ved vårt hotell, med østerriksk folkedans og folkemusikk.

   Fridag i Maria Alm (F, M)
  • DAG 4: Fridag i Maria Alm (F, M)

   Dagen fri til egne aktiviteter.
   Det tilrettelegges for fottur(er) og reiselederne gir forslag etter ønsket turvariant.
   Reiseleder Idar vil lede an en fottur til en alm (seter) oppe i fjellet som er meget enkel å gå til, ca. 1 time.
   Man kan også bli med reiseleder Else, som vil lede an en fin rundtur på el-sykkel i området, bla. til Zell am See. En flott sykkeltur! Det gis nødvendig opplæring i bruken før vi setter i gang. Det er også mulig å leie sykkel, evt. el-sykkel på egen hånd. Leie av el-sykkel koster ca. € 40,- for en dag. Betales på stedet.

  • DAG 5: Maria Alm – St. Lorenzo, ca 180 km (F, M)

   Reisen fortsetter retning Dolomittene i Syd-Tirol i Nord-Italia. Vi kjører forbi kjente steder som Zell am See og Bruck, og fjellet Edelweiss Spitze til Franz Josefs Höhe, for nydelig utsikt mot Østerrikes høyeste fjell, Grossglockner på 3.798. Mulighet for å besøke forskjellige nasjonalparkmuseer.
   Reisen fortsetter til den kjente alpelandsbyen «Heiligenblut», som hevder at de oppbevarer noe av Jesus blod i Sakramenthaus i kirken. En meget spesiell historie ligger bak, som reiselederne vil fortelle mer om. Etter Heiligenblut reiser vi videre til den lille landsbyen St. Lorenzo og vårt hotell i Dolomittene.

  • DAG 6: St. Lorenzo (F, M)

   Opphold i området. Det vil bli to forskjellige opplegg/muligheter denne dagen, eller man kan slappe av på hotellet som har en fin SPA-avdeling og basseng

   1. Man kan bli med reiselederne opp til «Kronplatz», et fjellområde like ved hotellet. Vi tar først en heis opp hvor det er flere vandremuligheter. Det er bla. en rundvandring som er på ca. 1 time, og en på ca. 3 timer. Begge er beskrevet som «lett vandring». Eller man rusler det man selv ønsker. Det skal være flott utsikt fra toppen. Man kan også besøke et fjellmuseum på toppen - et Reinhold Messner museum.
   2. Et annet alternativ er å ta gratis lokalbuss på egen hånd til nabobyen Bruneck. Her kan man rusle rundt og for eksempel besøke det flotte museet «Messner Mountain Museum» som ligger i Schloss Bruneck. Reinhold Messner er kanskje verdens mest kjente og ikoniske fjellklatrer. Han har brakt med seg mye fjellkultur fra sine klatringer og reiser i store deler av fjellverdenen, så her er det mulig å oppleve bergkultur fra det meste av verden; Asia, Afrika, Syd-Amerika og Europa.

  • DAG 7: Heldagsutflukt til Drei Zinnen Hütte, ca 140 km (F, M)

   Utflukt til Drei Zinnen Hütte på 2.438 moh, i Dolomittene. Et ikonisk fjell i et utrolig vakkert område, som står på UNESCOS verdensarvliste. Det er også i dag mulighet for 3 forskjellige opplegg.

   1. For de som ikke ønsker å gå, kan man oppholde seg ved «Drei Zinnen Hütte», som ligger i nærheten av parkeringsplassen. Man opplever fjellet og området fra der hytta ligger på en fin måte.
   2. Man kan bli med reiselederne på 1 times lett vandretur til en alm (seter). Vi vandrer rett under den fantastiske fjellformasjonen Drei Zinnen (tre tenner). Et «av tennene» er 2.999 m høyt, og fra der vi står, er det ca. 560 m «rett opp». En opplevelse man ikke så lett glemmer!
   3. Man kan også på egen hånd vandre rundt foten av Drei Zinnen. Det er ikke klatring på noen måte, men en fottur langs foten av fjellet. Fotturen er på ca. 4 timer (9 km) og det er ca. 560 høydemeter, så man bør være i god fotturform, og ha solide joggesko/lette fjellsko.

   Etter oppholdet ved Drei Zinnen, reiser vi ned i dalen til den kjente Misurina-innsjøen. Her var det i gamle dager, i Kuppern sin tid, meget glatt naturis på innsjøen, så det var gode skøytetider her. For de som vil, er det mulig å vandre rundt innsjøen, temmelig flatt og det tar i rolig gange ca. 1 – 1 1/2 time. Selve innsjøen er ca. 2,6 km lang. Eventuelt kan man sette seg på en restaurant og slappe av og nyte tilværelsen.
   OBS! De som går rundt Drei Zinnen, må komme ned til Misurina innsjøen ved å benytte en lokal vandrebuss (dette er problemfritt, reiselederne har gjort dette selv tidligere)

   På hjemveien blir det (hvis det er nok tid) en kort rundvandring i landsbyen Toblach. Det var her Ole Einar Bjørndalen bodde sammen med sin daværende kone, Nathalie Santer, som også var skiskytter.

   Heldagsutflukt til Drei Zinnen Hütte, ca 140 km (F, M)
  • DAG 8: St. Lorenzo – Seefeld, ca 300 km + minibusser over Stelvio Pas (F, M)

   Vi skal til Olympiabyen Seefeld i Tirol, 20 km fra Innsbruck. Avreise tidlig i retning Bolzano, og videre forbi Merano i Syd-Tirol. Etter Merano kjører vi gjennom et stort fruktdistrikt, hvor bl.a. de kjente «Syd-Tirol»-eplene kommer fra – her er km etter km med frukttrær. Vi fortsetter videre til Spondinig, hvor vi parkerer bussen og går over i minibusser for å kjøre en av Europas flotteste og mest spektakulære høyfjellveier; Stelvio Pas/Stilfser Joch. En stor opplevelse!
   Vi tar en kort stopp underveis for «akklimatisering». Vi skal kjøre hele 49 hårnålsvinger (Trollstigen har 11!). På toppen, hvor vi er på 2.760 moh med en fantastisk utsikt, tar vi et stopp og spiser et lett og raskt måltid. Reisen fortsetter så inn i Sveits, forbi den gamle landsbyen Santa Maria, før vi drar tilbake til bussen vår i Italia.
   Dagens siste etappe i buss går videre forbi Landeck i Østerrike, og til vårt oppholdssted, Olympiabyen Seefeld i Tirol beliggende 1180 moh og med ca 3500 innbyggere.

   St. Lorenzo – Seefeld, ca 300 km + minibusser over Stelvio Pas (F, M)
  • DAG 9: Seefeld (F, M)

   Fridag. I dag skal vi bare slappe av i Seefeld området. «Dorfen» har mange vakre hus, og er et stort turistområde med mange hoteller, restauranter etc. Det er mange muligheter for fotturer av forskjellig lengde, så det bør være mulig å finne noe som passer. Man kan også benytte gratis SPA og basseng på hotellet.

  • DAG 10: Seefeld – Berg Isel – Wattens, ca 85 km (F, M)

   I dag skal vi først besøke «Tirol Panorama» ved Bergisel, like ved Innsbruck. Vi skal oppleve det imponerende «Riesenrundgemälde», Rundmaleriet, på 1.000 m2. Deretter reiser vi forbi Innsbruck til en av Østerrikes mest besøkte attraksjon «Swarovski Kristallwelten» i Wattens. Her er det selvfølgelig et stort utvalg av krystaller a la Swarovski. I tillegg er dette et sted hvor kunstnere av alle slag har fått slippe løs fantasien, så her er det bare å se og oppleve med åpent sinn!

   Seefeld – Berg Isel – Wattens, ca 85 km (F, M)
  • DAG 11: Hjemreise (F)

   Vi må gjøre oss klare for hjemreisen tidlig på grunn av flytid tilbake til Norge. Vi spiser en enkel frokost før avreise til flyplassen (ca 160 km i buss).

  Om flyreisen

  Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
  I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

  Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

  • Avgang fra Oslo.
  • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
  • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

  Turen til München flyplass

  Varighet
  ca 2 t
  Flyselskap
  SAS

  Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

  Turen hjem fra München flyplass

  Varighet
  ca 2 t
  Flyselskap
  SAS

  Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

  Status:
  Fullt

  Tillegg for enkeltrom

  kr. 2 990,- (begrenset antall)

  Verdt å vite

  • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
  • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
  • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

  Ofte stilte spørsmål

  Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

  • Hva bør jeg tenke på i forbindelse med vandreturer?

   Vandreturer arrangeres for de som trives med en aktiv ferie og med å ferdes i naturen. Vandringene går i et variert terreng, personer som er i vanlig god form bør kunne gjennomføre våre vandringer uten problem.

   Deltagerne er selv ansvarlige for å ha tilstrekkelig kondisjon til å kunne gjennomføre vandringene. Du finner oversikt over hvilket nivå det er på en vandring i programmet til turen. Hva de forskjellige nivåene innebærer finner du informasjon om her: www.allertravel.no/niva-vandreturer En reiseleder er alltid med på våre vandringer. 

  • Hva pakker jeg til en vandretur?

   2-3 uker før din vandretur, sender vi en anbefalt pakkeliste sammen med dine reisedokumenter.


   Vanlig turtøy og bekvemme tursko, herunder joggesko eller fjellstøvler, er nødvendig. Disse bør være inngått før avreise. Vær oppmerksom på at blant annet Østerrike har et krav om at alle som går i fjellet må ha fjellstøvler som støtter ankelen. Disse bør også være sklisikre.
   Når det gjelder sekk holder det på de fleste vandringer med en liten sekk som har plass til en vannflaske, et sitteunderlag og kanskje litt gnagsårplaster og en matpakke. Det viktigste er at den sitter godt på ryggen.