Skip to main content

Sommer i Alpene - - en unik opplevelsestur

Våre to dyktige Alpe-entusiaster, Else og Idar, skal denne gangen ta oss med rundt på en opplevelsestur i Østerrike og Nord-Italia. Vi skal til tre vakre Alpeområder; Maria Alm, Syd-Tirol og Seefeld. Reiselederne kjenner stedene godt, og tilrettelegger aktivitet etter gruppens ønsker og behov. De som føler seg spreke kan gå flere fotturer, andre kan bli med opp i fjellheisen, eller bare nyte utsiktene eller hotellenes fasiliteter – dette er en tur for alle! 

De italienske og østerrikske Alper er kanskje meste kjent som vinterdestinasjoner, men vi reiser på sommeren når landskapet er grønt og kuene er ute på beite i store blomsterenger. Vi kommer nære den lokale atmosfæren og livet i alpene med gamle tradisjoner som fortsatt holdes i hevd. Hele veien blir vi fulgt av den majestetiske utsikten av toppene som ruver opp til 3-4.000 meters høyde. 

Vårt første stopp er i idylliske Maria Alm i de østerrikske Alper; Hochkönig-området. Dette er et postkort-vakkert område omringet av høye fjell, irrgrønne daler og gressende kuer på høytliggende almer (setrer). Her kan vi blant annet oppleve den lokale seterdriften og ost- og spekeskinkeretten «Brettjausse».  
Vi reiser videre til Syd-Tirol i Nord-Italia, en del av Alpenes Dolomittene. Området er kjent for både tyrolerhusene og eplene. Her tar vi utflukter for å oppleve fjellet Drei Zinnen, som står på UNESCOs verdensarvliste, en vakker innsjø og flere små alpelandsbyer som Toblach og Heiligenblut. 
Vi avslutter turen med dager i Seefeld, et område med et utall muligheter til å oppleve storslått natur, og vi skal blant annet oppleve det imponerende rundmaleriet på 1000 m². 

Rundreisen har et velsydd program med besøk på fjellmuseer og utsiktspunkt, historier og lokal mat. I tillegg får du muligheter til å velge ditt nivå på ulike aktiviteter, som el-sykkeltur, valgfrie lette eller mer tidkrevende fotturer. Det blir også tid til å bruke hotellenes spa. Uansett får du bevitnet alpenes majestetiske prakt og oppleve de koselige alpelandsbyene, alt sammen med våre engasjerte reiseledere.
 

Gled deg til
 • Fantastiske naturopplevelser
 • Drei Zinnen i Dolomittene som står på UNESCOS verdensarvliste
 • Høyfjellsveien Stelvio Pas med 49 hårnålsvinger
 • Grossglockner Hochalpenstrasse med utsikt til Grossglockner
 • Gode hotell
 • En sosial og hyggelig tur
 • Å bli med to erfarne reiseledere på tur

  Slik bor du

  • Maria Alm, 28. juni-2. juli: Hotel Niederreiter ***S

   Fint nyrenovert familiedrevet hotell, sentralt beliggende i Maria Alm. Rommene er godt utstyrt med balkong, HD TV, telefon, hårføner, safe etc. Med SPA, sauna, dampbad, boblebad, og et utendørs basseng 140 cm dypt. Hotellet har eget konditori hvor man kan kjøpe kaffe, hjemmelagde kaker og hjemmelaget is.

  • San Lorenzo, 2.-5. juli: Hotel Mühlgarten ****

   Hotel Mühlgarten er et familedrevet hotell som ligger 2 km fra San Lorenzo sentrum. Hotellet har et flott SPA og svømmebasseng.
   Rommene er innredet i tradisjonell alpestil og har klassiske tremøbler og vegg-til-vegg-teppe, flatskjerm-TV, safe, kjøleskap, hårføner og gratis wi-fi.

  • Seefeld, 5.-8. juli: Hotel Residenz Hochland

   Hotel Residenz Hochland ligger omgitt av frodige grøntområder med fjellene i bakgrunnen. Det er bare 3 minutters gange til sentrum av Seefeld, og hotellet har restaurant, bar, innendørs basseng, boblebad og wi-fi.
   Rommene er romslige og har skrivebord, flatskjerm-TV, balkong/terrasse, safe og hårtørker.

  Dagsprogram

  • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder/ turguide se an hver dag og tilrettelegge vandringene og utfluktene deretter.

   F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

  • DAG 1: Avreise/ankomst (M)

   Avreise fra Oslo Gardermoen med direktefly til München. Vi blir hentet på flyplassen og kjørt i buss til Maria Alm, ca 3 timers kjøretur (ca 200 km med buss)

  • DAG 2: Heldagsutflukt til Liechtensteinklamm, Biberg og Lamprechtshöhle, ca. 70 km (F, M)

   Vi skal oppleve Østerrikes største kløft, som er ca. 1 km. Man kan gå helt inn, eller snu når man føler for det. Et lett tilgjengelig naturfenomen. For de som ikke ønsker å gå inn i kløfta, er det en restaurant ved inngangen hvor man kan slappe av.
   Etter oppholdet ved Liechtensteinklamm, besøker vi Sommerrodelbahn i Biberg. En morsom attraksjon; man tar heis opp, og en tur ned akebanen. Selve akebanen er ca. 1.600 m lang, og har en høydeforskjell på ca. 350 m. Man sitter i en kjelke, og sklir ned i en slags «renne». Man bestemmer farten selv ved å skyve en spak fremover, og holde den der, slik at kjelken nærmest løfter seg litt fra underlaget. Det gir mindre friksjon = høyere fart. Bremse gjør man ved å trekke den samme spaken mot seg. Morsomt for voksne barn, og ikke farlig. Ved dårlig vær blir banen stengt pga. for liten friksjon. De som ev. ikke vil bruke akebanen ned, kan gjøre som reiseleder Idar, og ta heisen både opp og ned. Det er flott utsikt over dalen, Saalfelden, Maria Alm og alle fjellene omkring. Vi skal videre til en spennende attraksjon i Weissbach, nemlig hula Lamprechtshöhle. Hula er tilrettelagt for turister med lys, trapper og gelender. Man går inn så langt man ønsker, reiselederne er med hele tiden.

   Heldagsutflukt til Liechtensteinklamm, Biberg og Lamprechtshöhle, ca. 70 km (F, M)
  • DAG 3: Kitzbühel og Nationalpark Senter Hohe Tauern i Mittersill, ca. 125 km (F, M)

   I dag skal vi besøke den svært kjente Alpedorfen Kitzbühel. Vi kjører forbi Hochfilzen, kjent fra skiskyting. Videre forbi St. Johan i Tirol før vi ankommer Kitzbühel. Mange har sikkert hørt om begreper som: Hahnenkammrennen, Die Streif, Mausefalle og Steilhang. Nå skal vi oppleve hvor bratt og spektakulært det virkelig er. Vi tar heisen opp til toppen. Her kan man finne sin egen vandreløype, kort eller lang, eller man finner en restaurant hvor man kan slappe av og beundre utsikten. Hvis noen skulle ønske å gå ned til dalen, så er det mulig. Litt tid på egen hånd i selve sentrum av Dorfen. Vi fortsetter til Nationalpark Senter Hohe Tauern i Mittersill. Et høyfjellsmuseum med mye å se og oppleve. Bla. flere fine filmer fra området

   Kitzbühel og Nationalpark Senter Hohe Tauern i Mittersill, ca. 125 km (F, M)
  • DAG 4: Fridag i Maria Alm (F, M)

   Dagen fri til egne aktiviteter. Det tilrettelegges for fottur(er) og reiselederne gir forslag etter ønsket turvariant. Her finnes alle slags turmuligheter, i alt 350 km med skiltede vandreruter, fra 5 min til 12 timer. Turene er skiltet med gule skilt, og alle får et vandrekart. Man kan ofte kombinere med en lift opp/ned, da er det mye lettere. Reiseleder Idar vil lede an en fottur til en alm (seter) oppe i fjellet som er meget enkel å gå til, ca. 1 time. Eller man kan bli med reiseleder Else, som vil lede an en fin rundtur på el-sykkel i området, bla. til Zell am See. En flott sykkeltur! Det gis nødvendig opplæring i bruken før vi setter i gang. Det er også mulig å leie sykkel, evt. el-sykkel på egen hånd. Leie av el-sykkel koster ca. € 40,- for en dag. Betales direkte til utleier.

   Fridag i Maria Alm (F, M)
  • DAG 5: Maria Alm – St. Lorenzo, ca. 180 km (F, M)

   Reisen fortsetter retning Dolomittene i Syd-Tirol i Nord-Italia. Vi kjører forbi kjente steder som Zell am See og Bruck, og fjellet Edelweiss Spitze og videre til Franz Josefs Höhe, for nydelig utsikt mot Østerrikes høyeste fjell, Grossglockner på 3.798. Mulighet for å besøke forskjellige nasjonalparkmuseer.
   Reisen fortsetter til den kjente alpelandsbyen «Heiligenblut», som hevder at de oppbevarer noe av Jesus blod i Sakramenthaus i Valfartskirken. En meget spesiell historie ligger bak, som reiselederne vil fortelle mer om. Etter Heiligenblut reiser vi videre til den lille landsbyen St. Lorenzo og vårt hotell.

  • DAG 6: St. Lorenzo (F, M)

   Opphold i området. Bli med reiselederne til Kronplatz, for vandring på toppen. Vi tar først en lift. Det er bla. en rundvandring som er på ca. 1 time, og en på ca. 3 timer. Begge er beskrevet som «lett vandring». Eventuelt kan man rusle det man selv ønsker, det er flott utsikt fra toppen. Man kan også på egen hånd besøke et fjellmuseum på toppen - et Reinhold Messner museum. Man kan også vandre i dalen rundt hotellet på egen hånd, eller benytte den rikholdige SPA avdelingen med basseng til fri benyttelse. Massasje mot betaling.

  • DAG 7: Heldagsutflukt til Drei Zinnen Hütte, ca 140 km (F, M)

   Utflukt til Drei Zinnen Hütte på 2.438 moh, i Dolomittene. Et ikonisk fjell i et utrolig vakkert område, som står på UNESCOS verdensarvliste. Det er i dag mulighet for 3 forskjellige opplegg. For de som ikke ønsker å gå, kan man oppholde seg ved «Drei Zinnen Hütte», som ligger i nærheten av parkeringsplassen. Man opplever fjellet og området fra der hytta ligger på en fin måte. Man kan bli med reiselederne på 1 times lett vandretur til en alm (seter). Vi vandrer rett under den fantastiske fjellformasjonen Drei Zinnen (tre tenner). En «av tennene» er 2.999 m høyt, og fra der vi står, er det ca. 560 m «rett opp». En opplevelse man ikke så lett glemmer! Man kan også på egen hånd vandre rundt foten av Drei Zinnen. Det er ikke klatring på noen måte, men en fottur rundt foten av fjellet. Fotturen er på ca. 4 timer (9 km) og det er ca. 560 høydemeter, så man bør være i god fotturform, og ha solide joggesko/lette fjellsko.
   Etter oppholdet ved Drei Zinnen, reiser vi ned i dalen til den kjente Misurina-innsjøen. Her var det i gamle dager, i Kuppern sin tid, meget glatt natur is på innsjøen, så det var gode skøytetider her. For de som vil, er det mulig å vandre rundt innsjøen, temmelig flatt og det tar i rolig gange ca. 1 – 1 1/2 time. Selve innsjøen er ca. 2,6 km lang. Eventuelt kan man sette seg på en restaurant og slappe av og nyte tilværelsen og utsikten. OBS! De som går rundt Drei Zinnen, må komme ned til Misurina innsjøen ved å benytte en lokal vandrebuss.

   På hjemveien blir det (hvis tid) en kort rundvandring i Dorfen Toblach. Det var her Ole Einar Bjørndalen bodde sammen med sin daværende kone, Nathalie Santer, som også var skiskytter.

   Heldagsutflukt til Drei Zinnen Hütte, ca 140 km (F, M)
  • DAG 8: St. Lorenzo – Seefeld, ca 300 km + minibusser over Stelvio Pas (F, M)

   Vi skal til Olympiabyen Seefeld i Tirol, 20 km fra Innsbruck. Avreise tidlig i retning Bolzano, og videre forbi Merano i Syd-Tirol. Etter Merano kjører vi gjennom et stort fruktdistrikt, hvor bl.a. de kjente «Syd-Tirol»-eplene kommer fra – her er det km etter km med frukttrær. Vi fortsetter videre til Spondinig, hvor vi parkerer bussen og går over i minibusser for å kjøre en av Europas flotteste og mest spektakulære høyfjellveier; Stelvio Pas/Stilfser Joch. En stor opplevelse! Vi tar en kort stopp underveis for «akklimatisering». Vi skal kjøre hele 49 hårnålsvinger (Trollstigen har 11!). På toppen, hvor vi er på 2.760 moh med en fantastisk utsikt, tar vi et stopp og spiser et lett og raskt måltid på egen hånd. Reisen fortsetter så inn i Sveits, forbi den gamle landsbyen Santa Maria, før vi drar tilbake til bussen vår i Italia. Dagens siste etappe i buss går videre forbi Landeck i Østerrike, og til vårt oppholdssted, Olympiabyen Seefeld i Tirol, beliggende på 1180 moh, ca. 3500 innbyggere.

   St. Lorenzo – Seefeld, ca 300 km + minibusser over Stelvio Pas (F, M)
  • DAG 9: Seefeld (F, M)

   Fridag. I dag skal vi bare slappe av i Seefeld området. «Dorfen» har mange vakre hus, og er et stort turistområde med mange hoteller, restauranter etc. Det er mange muligheter for fotturer av forskjellig lengde, så det bør være mulig å finne noe som passer. Man kan også benytte gratis SPA og basseng på hotellet.

  • DAG 10: Seefeld – Berg Isel – Wattens, ca 85 km (F, M)

   I dag skal vi først besøke «Tirol Panorama» ved Bergisel, like ved Innsbruck. Vi skal oppleve det imponerende «Riesenrundgemälde», Rundmaleriet, på 1.000 m2. Deretter reiser vi forbi Innsbruck til en av Østerrikes mest besøkte attraksjon «Swarovski Kristallwelten» i Wattens. Her er det selvfølgelig et stort utvalg av krystaller a la Swarovski. I tillegg er dette et sted hvor kunstnere av alle slag har fått slippe løs fantasien, så her er det bare å se og oppleve med åpent sinn!

   Seefeld – Berg Isel – Wattens, ca 85 km (F, M)
  • DAG 11: Hjemreise (F)

   Vi sjekker ut av hotellet og setter kursen mot flyplassen i München (ca 160 km i buss) og flyr tilbake til Norge.

  Våre reiseledere

  På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

  • Else & Idar Thorstensen
   Else & Idar Thorstensen

   Ekteparet Else og Idar har i flere tiår arrangert turer i både Norge og Europa! Med godt humør og glimt i øyet, elsker de å kunne dele kunnskapen og engasjementet med alle sine gjester. De sørger for innholdsrike dager med flotte program som passer alle. En av våre gjester har skrevet: «Tusen takk for en flott tur. Så mange spennende opplevelser og hyggelige mennesker, storslagen natur og flott vær. Når det hele var så godt tilrettelagt og været klaffet, kan det ikke bli bedre! Frister til gjentagelse.»

  Om flyreisen

  Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
  I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

  Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

  • Avgang fra Oslo.
  • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
  • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

  Turen til München flyplass

  Varighet
  ca 2 t
  Flyselskap
  Lufthansa

  Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

  Turen hjem fra München flyplass

  Varighet
  ca 2 t
  Flyselskap
  Lufthansa

  Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

  Prisen inkluderer:
  • Fly Oslo-München tur/retur inkl flyskatter
  • 10 netter på flotte hoteller
  • 10 innholdsrike frokoster
  • 10 middager på hotellene
  • HochkönigCard (gir gratis bruk av heiser som er sommeråpent i området)
  • Alle utflukter og inngangsbilletter som beskrevet
  • Norske reiseledere

  Tillegg for enkeltrom

  kr. 2 950,- (begrenset antall)

  Verdt å vite

  • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
  • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
  • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

  Avganger & bestilling

  DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris

  Juni 2022

  28/6Oslo GardermoenSommer i AlpeneLedige plasser20 950,-BestillMer informasjon

  Ofte stilte spørsmål

  Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

  • Koronavirus og reise

  • Hva bør jeg tenke på i forbindelse med vandreturer?

   Vandreturer arrangeres for de som trives med en aktiv ferie og med å ferdes i naturen. Vandringene går i et variert terreng, personer som er i vanlig god form bør kunne gjennomføre våre vandringer uten problem.

   Deltagerne er selv ansvarlige for å ha tilstrekkelig kondisjon til å kunne gjennomføre vandringene. Du finner oversikt over hvilket nivå det er på en vandring i programmet til turen. Hva de forskjellige nivåene innebærer finner du informasjon om her: www.allertravel.no/niva-vandreturer En reiseleder er alltid med på våre vandringer. 

  • Hva pakker jeg til en vandretur?

   2-3 uker før din vandretur, sender vi en anbefalt pakkeliste sammen med dine reisedokumenter.


   Vanlig turtøy og bekvemme tursko, herunder joggesko eller fjellstøvler, er nødvendig. Disse bør være inngått før avreise. Vær oppmerksom på at blant annet Østerrike har et krav om at alle som går i fjellet må ha fjellstøvler som støtter ankelen. Disse bør også være sklisikre.
   Når det gjelder sekk holder det på de fleste vandringer med en liten sekk som har plass til en vannflaske, et sitteunderlag og kanskje litt gnagsårplaster og en matpakke. Det viktigste er at den sitter godt på ryggen.