Pilegrimsveien til Santiago de Compostela

Følg i pilegrimenes fotspor på en behagelig måte!

På denne turen får du oppleve flotte spanske landskap, middelalderbyer med vakre kirker - og mer enn 1000 års historie – med norsk reiseleder. Har du normalt god helse og er vant til å gå i skog og mark, er du sosial og opptatt av kultur – da er dette reisen for deg – enten du reiser sammen med noen eller alene.

Vi følger den anerkjente ruten «Camino Frances», men gjør turen litt enklere og tar de lange strekningene med buss, sover på gode hotell og smaker på regionens gode mat og drikke.
Vi skal hygge oss på veien og vandringene foregår med to guider, èn går foran og èn bak. Dagsetappene er på ca. 2-5 timer og underlaget varierer mellom stier, skoger og asfalt. 

Reiseleder er Eva Hauge, som har lang erfaring som guide på våre pilegrimsvandringer. Vi har med buss underveis, så skulle man ha behov for å stå over en dag vil det være mulig å bli med bussen.

Vandreturen ligger på nivå 3. For mer informasjon om vår nivå-inndeling klikk her.

Dette er en opplevelse for livet!

Høydepunkter: 
✔ Vi går de vakreste strekningene på ruten 
✔ Buss tar bagasjen vår 
✔ Vi får med oss høydepunktene og de gode historiene på hvert stopp 
✔ Norsk reiseleder som er kjent i området

Pris fra:
14 600,-
Dager:9
Inkludert:
• Fly t/r Oslo Gardermoen – Madrid med alle skatter og avgifter
• Overnatting i dobbeltrom 8 netter med frokost
• 6 middager på hotell
• 2 middager på lokale restauranter
• 1 lunsj på lokal restaurant
• Covarrubias (norsk) lokal guide og inngangsbillett til kirken
• Burgos, inngang Katedralen
• Villalcazar de Sirga, inngang Tempelriddernes kirke
• Astorga, inngang Palacio Episcopal
• Santiago de Compostela, inngang Katedralen
• All transport og utflukter som nevnt i programmet
• Skandinavisktalende vandreguide fra dag 2 til dag 6
• Norsk reiseleder

Ikke inkludert:
• Avbestillings- og reiseforsikring
• Øvrige måltider, drikke og tips
• Tilslutning fra andre byer i Norge
Transporttype:FLY
Bestill reise

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder se an hver dag og tilrettelegge vandringer og program deretter.

DAG 1   Oslo – Madrid - Burgos (M) 
Avreise fra Norge til Madrid. Vi ankommer om ettermiddagen og kjører direkte til vårt hotell i Burgos for innsjekk. Felles velkomstmiddag på en lokal restaurant.  
  
DAG 2   Covarrubias – San Juan de Ortega – Atapuerca - Burgos (F, ML) 
Etter frokost besøker vi kirken i Covarrubias hvor vi ser prinsesse Kristinas sarkofag. Hun ble giftet bort av sin far for å styrke de diplomatiske båndene til den kastiljanske kong Alfonso. Hun reiste fra Tønsberg i 1257 og ble gift med prins Felipe i mars 1258. De bodde i Sevilla inntil hun døde barnløs 28 år gammel. 
Vi kjøres så til San Juan de Ortega der vi starter vår første vandring. Vi går til Atapuerca hvor vi kan få oss noen forfriskningener (ikke inkludert) før vi setter vi oss i bussen og kjører til Burgos hvor det blir guidet besøk i katedralen. Overnatting i Burgos. 
Vandredistanse: 6 km – ca 1,5 - 2 timer 
         
DAG 3  Burgos – Carriòn de Los Condes – Leòn (F, ML) 
Vi kjører til Fromista hvor vi starter dagens vandring. Vi vandrer til Población de Campos, Revenga de Campos og Villamentero de Campos og så buss videre til Villalcazar de Sirga. 
Her besøker vi tempelriddernes kirke, hvor vi finner graven til Prins Felipe som var gift med Prinsesse Kristina av Norge. På ettermiddagen går turen videre til Leon hvor vi sjekker inn på hotellet vårt. I Leon kan vi besøke den imponerende katedralen, eller kanskje man vil ta seg tid til en kopp kaffe på en av Spanias vakreste Paradorer, de San Marcos. Overnatting i Leon. 
Vandredistanse: 9,2 km, ca 3-4 timer 
 
DAG 4 Leòn – Astorga – Ponferrada (F, ML)   
Avreise med buss til Astorga hvor vi besøker domkirken og det imponerende Biskopspalasset som ble bygget av Barcelonas berømte arkitekt, Antonio Gaudi. Vi kjører til Foncebadon hvor dagens vandring begynner. Vi passerer Cruz de Hierro (Jernkorset, Caminoens høyeste punkt 1482 m.o.h.) hvor pilegrimene pleide å legge fra seg en stein som de hadde båret med seg fra starten av vandringen og dette symboliserte at de la fra seg byrdene sine. Etappen vi går i dag er på 11 km og avsluttes i El Acebo. Deretter reiser vi med buss til vårt hotell i Ponferrada. Overnatting Ponferrada.
Vandredistanse: 11 km – ca 3-4 timer 

DAG 5 Ponferrada – O Cebreiro – Triacastela  Lugo (F, ML) 
Vi kjører til O Cebreiro som ligger 1300 m.o.h. Dette har vært det første pilegrimsstoppet i Galicia siden år 1172 da kirken ble bygget. Vi ser på kirken og de Pallozas som påminner om kelternes bosted. Deretter kjører vi til Alto de Poio og vandrer 12 km til Tricastela hvor vi får litt tid på egen hånd. Om ettermiddagen kjører vi til Lugo hvor en får mulighet til å gå en tur ved den romerske bymuren. Overnatting i Lugo.
Vandredistanse: 12 km – ca 3-4 timer 
      
DAG 6 Lugo - Santiago (F, ML)  
Vi kjører til Melide, som er kjent for sine matretter av blekksprut. Her begynner vi dagens vandring til Boende og Castañeda, og vi vandrer for det meste gjennom velduftende skoger med furu og eukalyptus. Når vi nærmer oss Monte de Gozo (Gledesfjellet), får man det første glimtet av Santiago. Vi spiser  den medbragte lunsjen vår før vi kan velge å kjøre videre med buss eller vandre de aller siste ca. 5 km til hotellet, som er målet for siste vandreetappe. Overnatting i Santiago. 
Vandredistanse: 1. etappe  8 km – ca 2 - 3 timer , 2. etappe 5 km – ca 1 time 
       
DAG 7 Santiago de Compostela (F)  
I en labyrint av smale gater prydet av vakre torg, spaserer vi gjennom denne eventyrlige byen med sine mange kirker, klostre, butikker, stemningsfulle restauranter og barer. Vi får høre om domkirkens spennende historie og beundrer den praktfulle fasaden i barokk stil – et storslagent mesterverk. Å få delta i Pilegrimsmessen, høre orgelmusikk og nyte av det store kirkerommet og hele atmosfæren med pilegrimer som strømmer til kirken er en opplevelse.  Vi spiser felles tapaslunsj (ikke inkludert) og har så resten av dagen på egen hånd. Overnatting i Santiago. 

DAG 8 Santiago – Salamanca (F, M)
Etter frokost drar vi tidlig videre Salamanca. Reiseleder viser oss litt rundt i byen og vi avslutter med felles avskjedsmiddag.  Overnatting i Salamanca..
 
DAG 9 Hjemreise til Norge (F) 
Til avtalt tid forlater vi vårt hotell i Salamanca og kjører til flyplassen i Madrid for avreise hjem til Norge. 

F=Frokost      ML=Matpakkelunsj    M=Middag 

Avganger & priser - Pilegrimsveien til Santiago de Compostela

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
1/5Oslo GardermoenPilegrimsveien til Santiago de Compostela - Vi over 60 Mer enn 814 600,-BestillMer informasjon

Informasjon

Tillegg for enkeltrom kr 2.990,- (begrenset antall)

Flytider med Norwegian:

Oslo Gardermoen  -  Madrid    kl. 12:15 – 16:00

Madrid - Oslo Gardermoen     kl. 14:25 - 18:00

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.