Seniortrening på Kypros

Har du lyst til å komme i bedre form? Eller kanskje er du allerede godt i gang, men trenger nye utfordringer? Bli med oss på en aktiv og morsom treningsuke på Kypros!

Ayia Napa ble kjent takket være sine fantastiske hvite sandstrender og har utviklet seg til en komplett ferieby som er blitt svært populær hos skandinaviske besøkende.
Om sommeren syder Ayia Napa av liv med puber, restauranter og underholdningstilbud på hvert et hjørne. Etter hvert har dette stedet utviklet seg til å bli en ferieby også om vinteren, og da senker tempoet seg. Utenom høysesongen er det roligere her, men fortsatt mange restauranter, kaféer, butikker og barer er åpne.
Ayia Napa har en trivelig fiskehavn omkranset av restauranter, kafeer og en lang strandpromenade. Klosteret fra 1400 tallet ligger midt i sentrum og er absolutt verdt et besøk.

Vi som reiser med deg er et team med mange års erfaring innen fysioterapi, idrettsmedisin, kosthold, seniortrening og senior treningsreiser. Vi har energien og kunnskapen til å hjelpe deg med å forbedre styrke, kondisjon, balanse og bevegelighet. Treningen er lagt opp til å passe alle, uansett nivå og utfordringer. Har du problemer med helsen bør ikke dette stoppe deg fra å bli med. 
Treningen er svært variert og foregår utendørs på forskjellige underlag. Om kveldene møtes vi til refleksjon, foredrag og teori om trening, kosthold, helse, samt litt skjemt og moro. 
Dette blir en herlig, sosial og aktiv uke hvor vi skal komme hjem med overskudd, nye vennskap og mer motivasjon til å fortsette den gode treningen. 
Max. antall deltakere: 40  

TRENERTEAMET
Marit Jørstad Skjevdal er utdannet fysioterapeut, personlig trener og Aktiv instruktør innenfor trening av kreftpasienter. Hun har lang erfaring, har engasjert seg i seniortrening og vært med på alle våre senior treningsreiser. Hun har faste sirkeløkter for seniorer hver uke på Mykjemeir i Asker. Hennes filosofi er: En kropp som fungerer optimalt i forhold til den enkeltes hverdag og mål, vil være med på å gi mye glede og lyst. Med sin urokkelige optimisme, kreative tilnærming til problemer og gode humør sprer hun engasjement og motivasjon slik at du yter ditt beste. 

Anne Thorstensen har lang erfaring innen personlig trening og har jobbet med alt fra psykisk utviklingshemmede til toppidrettsutøvere. Hun har vært trener på mange av våre treningsreiser og vet hvordan du skal få den ekstra energien til å orke mer. Hun har i flere år undervist både barn, voksne og eldre i kampsport, noe som har gitt henne både ydmykhet og respekt for hva enkeltindividet kan oppnå når motivasjonen er der. Anne er utdannet kostholdsveileder og tar i tillegg Ernæringsfysiologi på høyskolen. Positiv motivasjon, variasjon og engasjement er en del av opplevelsen med å trene med Anne.

Med forbehold om endringer.

Status:
Fullt

Hotell

ADAMS BEACH HOTEL
Nissi Avenue, 5340 Ayia Napa, Kypros

Hotellet ligger ved en av de beste strendene i Ayia Napa, i Nissibukten. Hotellet har utsikt over Middelhavet, restauranter, utendørsbassenger (ikke oppvarmet), innendørsbasseng, treningsrom, tennisbane og spa. Det er ca 2 km inn til Ayia Napa og det går lokalbusser like utenfor hotellet (1,5 euro pr vei). Rommene har balkong, a/c, TV, safe, minibar, hårtørker og gratis wi-fi.  

Program

Eksempel på en typisk dag:

Vi starter dagen tidlig med en god treningsøkt. Vi nyter i skyggen at solen stiger og starter økta med en liten oppvarming. Morgentreningen varierer fra dag til dag med fokus på alt fra kondisjon til styrke, balanse og kjerne. Alle skal alltid med, så økta tilpasses ditt nivå. Hjelp og instruksjon gis om du er ny til trening eller mer erfaren. Uansett vil du få en god økt.

Vi går så opp på rommet for å dusje og gjøre oss klare for å nyte hotellets deilige frokostbuffet. Etter frokost kan du kose deg på stranden eller ved svømmebassenget, kanskje ta en spasertur i området eller en tur inn til Aiya Napa sentrum. 

På dagen er det viktig at vi lytter til kroppen, hviler hvis vi må eller nyter dagen med venner/ medreisende. Det sosiale er viktig på disse turene og med et svært inkluderende miljø oppstår nye vennskap hvert år.

Midt på dagen venter en ny økt hvor trenerteamet har forberedt en time som er tilpasset dagens temperatur. Kanskje vi trenger en god strekk, litt avslapning eller å danse litt. Mulighetene er mange.

Om ettermiddagen når solen avtar gjør vi oss klare for dagens siste økt. Nå trener vi kanskje styrke eller bevegelighet. Vi tar hensyn til sammensetning av deltagerne, så alle presterer. 

Timer som kan dukke opp: Vanngym med styrke og kondisjon, dans med flotte rytmer, styrke på stranden, kondisjon med rask gåing eller løp, teknikkøkter hvor vi trener bevegelsesmønstre, sirkeløkter med kjernetrening og mye, mye mer.

Om kvelden vil det bli faglig påfyll. Vi vil holde korte, men inspirerende foredrag om alt fra kosthold, trening og helse til andre aktuelle temaer for seniorer. Etter foredraget går vi samlet til middag og nyter det gode utvalget av retter. 

En av dagene tar vi en lett vandretur ved Cabo Gkreco, en av nasjonalparkene på Kypros og med flotte utsikter mot havet. 
Vi gleder oss til en deilig, inspirerende og sosial treningstur til Kypros!

Temperatur og klima

Kypros er et av reisemålene i Europa hvor varmen varer lengst, og øya er blant annet kjent for sitt deilige badevann. I sommer månedene ligger dagtemperaturen på gjennomsnittlig på 31 grader, og stort sett uten regn. I vintermånedene går temperaturen sjeldent under 16 grader på dagtid. 

Kypros

Måned

Gjennomsnitt dag temp.

Gjennomsnitt natt temp.

Nedbørsdager

Januar

16

7

8

Februar

17

7

7

Mars

19

8

6

April

22

11

3

Mai

26

15

1

Juni

30

18

0

Juli

32

21

0

August

32

21

0

September

30

19

0

Oktober

27

16

3

November

22

12

4

Desember

18

9

7