Skiferie i Bad Gastein

NYHET! Fantastisk skikjøring med lange velpreparerte skiløyper og et moderne, velutbygget heissystem. 

Vi skal til Bad Gastein - en av Alpenes mest populære skisted, som glitrer med sine vakre bygninger innerst i dalen under de hvitkledde alpetoppene. Byen er også kjent for sine små, pittoreske restauranter og varme kilder. Skiheissystemet strekker seg mellom 1000 og 2700 moh, over fem skiområder og byr på utfordrende skikjøring i toppklasse – uansett hvor god man er på ski. 
Det vil bli lagt opp til 3 dager med felles skikjøring med skandinavisktalende guide, og ellers er det mulighet for å melde seg på aktiviteter som arrangeres på stedet. 

Med oss på turen har vi en skandinavisktalende guide og reiseleder som møter på flyplassen i Salzburg.

Høydepunkt:
✔ Lange, velpreparerte skibakker
✔ Erfarne skiguider
✔ Hyggelig og sentralt beliggende hotell

Turen er i samarbeid med STS Alpresor
 

Status:
Fullt

Hotell

SKI LODGE REINEKE ***+

K. H. Waggerl-Straße 11, 
5640 Bad Gastein
Hotellet er nyrenovert og ligger ideelt til midt i byen, bare 500 m fra skiheisen. Hotellet har 97 senger og heis, og en hyggelig restaurant. Det serveres en velsmakende frokostbuffet. Alle rommene har komfortable DUX-senger, hårtørker, dusj/wc, safe, tv og gratis Wi-Fi.

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. 

DAG 1        AVREISE 
Avreise fra Oslo Gardermoen med direktefly til Salzburg. Vel fremme blir vi møtt av vår skandinavisktalende guide og tatt med til hotellet i Bad Gastein (ca 1 time og 20 min). Felles middag på hotellet om kvelden.

DAG 2-7     SKIKJØRING 
3 av dagene er det felles skikjøring med guide.  

Vi møtes til avtalt tid om morgenen, og kjører sammen med den lokalkjente guiden som har god oversikt over de beste bakkene hvor kjøringen tilpasses gruppen. Dette er en fin mulighet til å finne sine favorittområder i bakken til egne kjøreturer senere.  

Det vil også bli tilbud om aktiviteter som bestilles og betales på stedet (dette er fellesaktiviteter på stedet, hvor også reisende utenom vår gruppe kan delta). Eksempler på aktiviteter er piknik i bakken, fondueaften og skisafari til Flachau. 

I tillegg er det mulig å gå på langrennsski i Gasteinerdalen (på egen hånd) – utstyr kan leies på stedet. 

Middag på hotellet om kveldene, bortsett fra en kveld (tirsdag).

DAG 8        HJEMREISE 
Felles transport til flyplassen for hjemreise.
 

Praktisk informasjon

Nivå
For å kunne delta på de felles skiturene som settes opp kreves det at man har ferdigheter til å kjøre ned en rød løype. Utover dette tilpasses hastigheten i gruppene etter deltakernes kapasitet. Dersom man er nybegynner og vil være med på reisen kan man evt. kjøre på egen hånd eller delta på skiskole som arrangeres på stedet (bestilles og betales på egen hånd)

Pass/visum
Norske borgere trenger ikke visum ved opphold i Østerrike opp til tre måneder. Pass er for norske statsborgere det eneste gyldige identifikasjonsdokument i Østerrike. Gyldig pass må derfor alltid medbringes på reise til landet. Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser for det enkelte land.

Bagasje
Med på flyet kan du ha med 1 kolli innsjekket bagasje på maks 20 kg + 1 stk håndbagasje maks 10 kg. I tillegg kan du ha med et par ski og staver. Slalåmstøvlene skal pakkes i den innsjekkede bagasjen eller i håndbagasjen, og skal inngå i den tillatte vektgrensen. Hjelmen anbefaler vi å ha med i håndbagasjen. Det er også mulig å leie ski/snowboardutstyr i Bad Gastein. 

Forsikring
Alle må ha reiseforsikring når de er ute på reise. Pass på at du har en gyldig reiseforsikring som også dekker ved aktiviteter som skikjøring.