Aktive dager på Costa Blanca

Bli med på flotte vandringer i vakre historiske omgivelser med mange høydepunkter, som den vakre byen Guadalest som ligger flott til på toppen av en klippe. Mange kulturelle innslag med små spanske landsbyer og lunsjer på lokale restauranter.

Vi vil utforske byen Jalon - kjent for sine vingårder og et stort lokalt antikk- og bruktmarked. Vi skal oppleve gamlebyen Altea, med sine små hvitkalkede hus og vi skal lære å male, på en gård i den lille landsbyen Lliber. Og ikke minst skal vi feire 17. mai med barnetog og det som hører med. 

Costa Blanca er kjent for sine fantastiske fjellområder, de strekker seg rundt hele området med sine steinete formasjoner. Den har også en rik historie, fra vakre naturparker, spektakulære slott, fantastiske fossefall og slående fjellrike klipper langs sjøen. Costa Blanca har også vakker furuskog og med sitt deilige klima med årlig gjennomsnitt på 18 grader, er dette et område som virkelig må oppleves. For ikke å nevne de vakre sandstrendene som strekker seg langs hele kysten - vakkert syn av blått hav og nydelig sjøluft. Området her er virkelig verdt turen og du vil sitte igjen med opplevelsesrike minner.

Denne turen ligger på nivå 1-2 på vår skala. Vi går i et rolig tempo, målet er ikke å komme raskt frem, men viktigheten ligger i naturopplevelsene underveis. Det er viktig å ikke glemme å nyte farger, sol, lukt og ha en tilstedeværelse under hele vandringen. Det er guiden som går foran og bestemmer tempoet for hele gruppen. Husk at fornuftig fottøy er nødvendig, altså gode joggesko (IKKE glatte såler) eller gjerne høye/lave fjellsko. Det må være såler som har godt grep.   

Våre guider/reiseledere på denne turen er Joe og Siv. De er vennlige, morsomme og erfarne og sørger for en flott opplevelse. De gleder seg til å vise frem dette fantastiske landskapet og den spennende kulturen Spania har å by på.

Høydepunkt:

✔    Vandringer i fantastisk natur
✔    Flott hotell ved stranden
✔    17. mai feiring
✔    Morsomt malekurs med tapas og vin
 


Status:
Fullt

Hotell

Hotel Sun Palace Albir
C/ Hércules 1 - El Albir

Vi skal bo på et meget bra 4* hotell med fin beliggenhet, det er ca 10 minutters gåavstand til stranden og sentrum av Albir. Her kan man virkelig senke skuldrene med, et nydelig velvære i et varmt og innbydende miljø, hotellet har blant annet spa, frisør, utendørs- og innendørsbasseng og en nydelig takterrasse hvor man kan nyte solnedgangen over Middelhavet.  

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende. Vær, vind og andre forhold kan påvirke hvilke løyper turleder velger daglig, så endringer og omrokkeringer kan forekomme.

Dag 1         AVREISE/ANKOMST (M)
Avreise fra Oslo Gardermoen. Ved ankomst flyplassen i Alicante møtes vi av Siv og Joe som er våre guider under hele oppholdet. De arrangerer transporten til hotellet og ordner også med innlosjeringen i resepsjonen for oss mens vi får en omvisning rundt på hotellet. Så får vi utdelt rommene og resten av dagen er fri til avslapning. Om kvelden møtes vi for en gjennomgang av ukens program, og besvarelser av eventuelle spørsmål. Ta gjerne med programmet til dette møtet for noteringer. Etter dette går vi alle til kveldens middag på hotellet. 

Dag 2          VANDRING: GUADALEST (F, L, M)    
Etter en fin start på dagen med frokost sammen, skal vi i dag utforske Spanias mest besøkte fjellandsby. Vi skal til Guadalest og vandre rundt reservoaret som har fantastisk fjellutsikt på begge sider. Denne rolige ruten gir oss en vakker utsikt over det gamle Guadalest-slottet, som dateres tilbake til den mauriske okkupasjonen i Spania og ligger høyt oppe på en fjellklippe. Dette er en lett til moderat spasertur, med både asfaltert vei og skogssti. På slutten må vi vandre ca 45 minutter rett opp til byen som ligger flott til på toppen av en klippe på 800 moh. Her er det også mange små butikker, for de som ønsker å handle litt. Vi skal nyte en god lunsj og kose oss i hyggelig selskap før bussen tar oss tilbake til hotellet. Da er det tid for avslapning og egentid, og til kvelden møtes vi til en god felles middag. 
Vandring: Lett/Moderat, totalt ca 9 km, 3 timer +/- å gå

Dag 3          KYSTVANDRING FRA CALPE (F, ML, M)       
I dag skal vi på en av våre favoritt-turer langs kysten, den tar oss fra byen Calpe til et stykke mot kystbyen Moraira. Vi vil passere fantastiske «hemmelige» bukter, feiende kystklipper og vi har det
vakre, blå Middelhavet med oss hele veien. Vi vil nyte en velfortjent lunsjpause (medbrakt) ute på en idyllisk plass ved havet med nydelig utsikt. Her blir det også tid til bading og avslapning. Bussen tar oss så tilbake på hotellet for egentid og vi møtes om kvelden for middag på hotellet. 
Vandring: Lett/moderat, ca 8 km, ca 3-4 timer å gå.

Dag 4          17. MAI-FEIRING (F, L, M)  
Gratulerer med dagen Norge! Hurra - i dag er det vår nasjonaldag og vi møtes til en god 17 mai frokost kl 09. Denne dagen skal vi ta dere med til gatene i Albir eller Alfaz Del Pi hvor dere kan få oppleve 17. mai-tog, feiring og glade barn med det norske flagg. Vi skal nyte en deilig lunsj og ha en kjempefin feiring med kulturelle innslag og hygge. Vi får litt egentid om ettermiddagen og om kvelden møtes vi igjen for å nyte en hyggelig 17. mai-middag på en spansk restaurant. Vi skåler for en fin dag, med en nydelig solnedgang ved Middelhavet i deilig temperatur. 

Dag 5       VANDRING: JALONDALEN (F, L, M) 
I dag skal vi til Jalon-dalen som tiltrekker seg vandrere fra hele verden - dalen har et av de vakreste landskapene i Spania og er et paradis for vandrere. Det er flotte fjell som omgir slettene med oliventrær, appelsinlunder og vingårder som også produserer rosiner og mandler. Etter vandringen besøker vi en lokal vinbodega i Jalon og vi skal få oppleve et stort antikk- og bruktmarked. Dette er et stort, populært utendørsmarked som tiltrekker seg mange hver lørdag, og er virkelig en opplevelse.  Deretter er det tilbake til hotellet for avslapning og om kvelden møtes vi til en god felles middag. 
Vandring: Lett, totalt ca 10 km, ca 3-4 timer å gå.

Dag 6       KREATIV DAG (F, L, M) 
I dag møtes vi til en god frokost og så skal vi ut og være kreative - vi skal lære å male! Vi reiser til den lille landsbyen Lliber og til Anne på Finca Erbalunga, hvor vi skal bli inspirert og ha en aktiv dag. Dette er for alle, selv om man aldri har malt før. Det er selvfølgelig mulig å få med maleriet sitt hjem. Om man vil kan man ta med et bilde hjemmefra, printet ut på et A4 ark. Enten om det er ditt kjæledyr, barn, hus eller andre ting du kunne tenkt deg å male. Vi vil bli servert tapas og vin og får også litt historie om denne vakre dalen, kjent for den søte dessertvinen Muscatel. Dette er fantastisk opplevelse og maleriene blir utrolig fine.  Senere, både kunstneriske, glade og inspirerte tar vi bussen tilbake til hotellet for fritid og vi møtes til middag om kvelden.

Dag 7            FRIDAG (F, M)  
Denne dagen er helt fri, den kan for eksempel nytes ved stranden eller hva man skulle ønske. Det er bare å spørre guidene om råd om aktiviteter og det er også muligheter for en fjelltur denne dagen. Alle aktiviteter arrangert av guidene denne dagen koster ekstra, pris og betaling avtales kvelden før. Om kvelden samles vi alle for å reise til gamlebyen Altea med sine smale gater, små butikker og sjarmerende torg. Her avslutter vi kvelden og reisen med en fantastisk felles middag på en lokal restaurant. Vi oppsummerer uken vi har hatt sammen med alle opplevelser, latter, bilder og historie før vi tar turen tilbake til hotellet. 

Dag 8           HJEMREISE (F) 
Da er det tid for hjemreise, først en god frokost og etter det så pakker vi sammen gode minner og opplevelser for denne gang. Nå er dere klare for hverdagen igjen med masse oppladning av latter, sol, glede, nye venner og ny energi som blir med dere på reisen hjem. 

F= frokost, L= lunsj, ML= matpakkelunsj, M= middag