Skip to main content

Sykkeltur Praha til Dresden

Bli med oss på en kulturell reise og en fantastisk sykkeltur fra den gylne byen Praha til kulturskattenes by Dresden!

Vi skal på denne turen få nok tid til å se byen Praha før vi legger i vei på en opplevelsesrik sykkeltur på el-sykkel. Først langs elven Vltava og deretter langs Tysklands nest lengste elv Elbe. Sykkelveien har i de senere årene blitt oppgradert og utbygget slik at man sjelden må sykle i trafikken.

I løpet av våre 5 sykkeldager skal vi sammen med vår reiseleder Mette Indrevik og en lokal sykkelguide passere koselige elvebyer, se fantastiske fjellformasjoner i det Sachsiske Schweitz, besøke Koenigstein slott samt ha byvandring og vinsmaking i Melnik. Turen ender i Dresden hvor vi avslutter med en byvandring.

Sykkelturene er enkle, går for det meste i flatt terreng og ligger på mellom 20-50 km. Da vi også skal bruke el-sykkel vil denne turen passe de fleste. Vi bor på gode 3-4 stjerners hotell underveis og hver kveld samles vi til felles middager enten på hotellet eller på lokale restauranter.

Vår reisevante reiseleder Mette Indrevik vil ta godt vare på hver enkelt i gruppen.
Bli med henne på et opplevelsesrikt og aktivt eventyr! 

Høydepunkter
 • Sykkelturer med el-sykkel på enkle strekninger
 • Guidet besøk på Koenigstein Slott
 • Byvandring i Praha, Melnik og Dresden
 • Vinsmaking i Melnik
Informasjon
Prisen inkluderer:
 • Fly t/r Oslo – Praha / Berlin - Oslo med alle skatter og avgifter
 • Overnatting i dobbeltrom 7 netter med frokost
 • 7 middager
 • El - sykkel
 • Guidet besøk på Koenigstein Slott
 • Guidet byvandring i Praha, Melnik og Dresden
 • Vinsmaking i Melnik
 • All transport i programmet
 • Bagasjetransport mellom hotellene
 • Lokal engelsktalende sykkelguide for sykkelturene
 • Norsk reiseleder
Ikke inkludert:
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Øvrige måltider, drikke og tips
 • Hjelm (må ta med hjemmefra)
 • Tilslutninger fra andre byer i Norge

  Slik bor du

  • Motel One Prague 3*, Dag 1 & 2 - Praha 

   Dette 3 stjerners hotellet ligger en 5-minutters spasertur fra Náměstí Republiky-plassen og 1 km fra gamlebytorget. Du spaserer til Karlsbroen på ca. 20 minutter. Hotellet har døgnåpen resepsjon og bar.
   Rommene har klimaanlegg, skrivebord, eget bad/toalett med dusj eller badekar, hårføner, TV og gratis wifi.

  • Hotel Olympionik 3*, Dag 3 - Melnik

   Hotel Olympionik er et 3 stjerners hotellet som ligger 1 km fra det historiske sentrumet av Mělník. Hotellet har en Spa og velværeavdeling, bar, restaurant og døgnåpen resepsjon.
   Rommene har eget bad/toalett med dusj eller badekar, safe, skrivebord, TV, telefon og gratis wifi.

  • Grand Hotel Salva Litoměřice 4*, Dag 4 - Litomerice

   Dette 4 stjerners hotellet ligger midt i sentrum av Litomerice i en historisk bygning fra det 14. århundre. Hotellet har døgnåpen resepsjon, restaurant og bar. 
   Rommene har eget bad/toalett, hårføner, TV, telefon og gratis wifi.

  • Hotel Ceska Koruna 3*, Dag 5 - Decin

   I sentrum av Decin ligger dette 3 stjerners hotellet. Det har døgnåpen resepsjon, en restaurant med en terasse og gratis wifi.
   Rommene har eget bad/toalett , hårføner, safe, minibar, TV, telefon og gratis wifi.

  • Hotel Am Malerweg 3*, Dag 6 - Pirna

   Dette 3 stjerners hotellet åpner dørene 1. april ligger sentralt i den maleriske byen Pirna. Det har døgnåpen resepsjon, restaurant og gratis wifi. Rommene har eget bad/toalett, hårføner, TV, telefon, minibar og gratis wifi.

  • Park Inn By Radisson Dresden 3*+, Dag 7 - Dresden

   Dette 3 stjerners superior hotellet ligger i bydelen Neustadt kun 5 minutters gange fra elven Elbe. Hotellet har en døgnåpen resepsjon, bar og gratis wifi.
   Rommene har klimaanlegg, eget bad/toalett, hårføner, TV, telefon og gratis wifi.

  Dagsprogram

  • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder/ turguide se an hver dag og tilrettelegge vandringene deretter.

   F= Frokost / M= Middag

  • DAG 1: Ankomst (M)

   Ankomst Praha flyplass. Transport fra flyplassen til hotellet. Vi sjekker inn og har litt tid på egenhånd. Kanskje utforske området rundt hotellet sammen med reiseleder eller ta en lunsj på en koselig restaurant? Reiseleder er behjelpelig med forslag. Om kvelden spiser vi en velkomstmiddag på en lokal restaurant.

  • DAG 2: Byvandring Praha (F, M)

   Etter frokost skal vi sammen en lokal guide oppleve høydepunktene i Praha. Vi skal blant annet vandre i de koselige gatene i gamlebyen, se den berømte astronomiske klokken på Rådhustårnet på Gamlebytorget samt gå over Karlsbroen. Vår byvandring avsluttes i gamlebyen rundt lunsjtider og vi vil da ha litt egentid fram til en felles middag på lokal restaurant. Transport tilbake til hotellet etter byvandringen vil være på egenhånd. Reiseleder vi være tilgjengelig og vil ta initiativ til hyggelige sammenkomster også der det ikke er program.

   Byvandring Praha (F, M)
  • DAG 3: Sykkeltur Melnink (F, M)

   Etter frokost får vi utlevert våre behagelige el-sykler. Sammen med vår sykkelguide starter vi på vår sykkeltur ut av den Tsjekkiske hovedstaden, langs elven Vltava mot det bohemske vinområdet Melnik. Melnik ligger nord for Praha ved sammenløpet av elvene Vltava og Elbe. Sykkelturen i dag er på ca. 55 km. Vi vil sykle i behagelig tempo og ta pauser underveis så vi kan nyte omgivelsene samt stoppe for lunsj (ikke inkl.). Vi sjekker inn på vårt hotell i Melnik og får litt tid til å slappe av og friske oss opp etter sykkelturen. Vi møtes så for en liten byvandring før vi avslutter dagen med litt vinsmaking og en middag på en lokal restaurant.

  • DAG 4: Sykkeltur Litomerice (F, M)

   Etter frokost setter vi oss igjen på syklene og starter vår andre etappe retning Litomerice. Denne strekningen tar oss langs elven Elbe. Vi passerer byene Roudnice og Terezín på veien. Dagens sykkeltur er på ca. 45 km. Vi vil sykle i behagelig tempo og ta pauser underveis så vi kan nyte omgivelsene samt stoppe for lunsj (ikke inkl.). Ved ankomst sjekker vi inn på hotellet og har fritid fram til en felles middag på hotellet om kvelden. Kanskje det kan friste med en liten tur i gamlebyen før eller etter middagen? Reiseleder vi være tilgjengelig og vil ta initiativ til hyggelige sammenkomster også der det ikke er program.

   Sykkeltur Litomerice (F, M)
  • DAG 5: Sykkeltur Decin (F, M)

   På vår tredje sykkeldag fortsetter turen langs Elbe retning Decin. Vi passerer Ústí nad Labem og ruinene fra slottet Strekov samt det barokke slottet der Fredric Chopin dro for å få inspirasjon. Dagens sykkeltur er på ca. 50 km. Vi vil sykle i behagelig tempo og ta pauser underveis så vi kan nyte omgivelsene samt stoppe for lunsj (ikke inkl.). Ved ankomst i Decin sjekker vi inn på hotell og har litt fritid før vi møtes for en felles middag på hotellet om kvelden. Reiseleder vi være tilgjengelig og vil ta initiativ til hyggelige sammenkomster også der det ikke er program.

   Sykkeltur Decin (F, M)
  • DAG 6: Sykkeltur Pirna (F, M)

   Etter frokost starter vi på vår fjerde sykkeltur. I dag fortsetter vi videre langs elven Elbe og krysser også grensen til Tyskland. Her vil vi få se de bisarre fjellformasjonene som løfter seg opp på hver side av elven. På den siste delen av sykkelturen vår passerer vi også festningen Koenigstein. Her vil vi få en guidet omvisning. Etter omvisningen fortsetter vi turen retning den pittoreske byen Pirna. Dagens sykkeltur er på ca. 45 km. Vi vil sykle i behagelig tempo og ta pauser underveis så vi kan nyte omgivelsene samt stoppe for lunsj (ikke inkl.). Ved ankomst sjekker vi inn på hotellet og har fritid fram til en felles middag på en lokal restaurant om kvelden. Reiseleder vi være tilgjengelig og vil ta initiativ til hyggelige sammenkomster også der det ikke er program.

   Sykkeltur Pirna (F, M)
  • DAG 7: Sykkeltur Dresden (F, M)

   Etter frokost setter vi i gang på vår siste etappe med sykkel til Dresden. På vår vei passer vi det barokke slottet Pillnitz med sin berømte hage. Vi vil få mulighet til å ta en pause her og en liten tur rundt i hagen før vi fortsetter til vårt endelige mål Dresden. Dagens sykkeltur er den korteste turen vi har og er på ca. 21 km. Vi vil sykle i behagelig tempo og ta pauser underveis så vi kan nyte omgivelsene samt stoppe for lunsj (ikke inkl.). Ved ankomst i Dresden sjekker vi inn på hotellet og har fritid fram til vi møtes for en liten byvandring. Vandringen ender på en hyggelig lokal restaurant for en felles avskjedsmiddag om kvelden.

   Sykkeltur Dresden (F, M)
  • DAG 8: Avreise (F)

   Avreise fra hotellet til flyplassen for videre hjemreise til Norge.

  Våre reiseledere

  På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

  • Våre reiseledere - Mette Indrevik
   Mette Indrevik

   Mette Indrevik har jobbet som reiseleder i store deler av verden. Med mange år på cruiseskip har hun fått lang og god erfaring, og trives godt med det. Hennes kompetanse strekker seg til hele Østen – spesielt Kina hvor hun har kjørt flere cruise i ulike områder. I Østen har hun ellers også kjørt rundreiser mellom ulike land - kombinert med fly, tog, buss og sykling. I tillegg er hun erfaren med elvecruise i Europa, hvor hun har kjørt på alle de store elvene samt vært på faste destinasjoner. Mette er veldig utadvendt, glad og aktiv og tar godt vare på sine gjester. Både vandreturer og sykkelturer er noe hun synes er flott å ta med gjestene på. Mette er også svært glad i kunst og kultur, og er flink til å flette dette inn i programmet.

  Tillegg for enkeltrom

  kr. 2 450,- (begrenset antall)

  Begrensninger

  • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
  • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
  • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

  Om flyreisen

  Har du behov for tilslutning fra andre byer er vi selvfølgelig behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for priser og muligheter. I noen tilfeller må overnatting på Gardermoen påregnes på ut- og/eller hjemreise, grunnet tidlig avreise eller sen ankomst. Vi gjør oppmerksom på at alle tider er lokale tider.

  • Avgang fra Oslo.
  • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
  • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

  Turen til Praha flyplass

  Varighet
  ca. 2 timer
  Flyselskap
  Norwegian

  Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.

  Turen hjem fra Praha flyplass

  Varighet
  ca. 2 timer
  Flyselskap
  Norwegian

  Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.

  Temperatur og vær

  
   
    januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
  Hamburg 3 / -2 4 / -2 7 / 0 12 / 3 17 / 7 20 / 11 21 / 12 22 / 12 18 / 19 13 / 6 8 / 3 4 / -1
  Berlin 2 / -3 4 / -2 8 / 0 13 / 4 19 / 8 22 / 12 23 / 13 23 / 13 19 / 10 13 / 6 7 / 2 3 / -1
  München 2 / -5 4 / -4 8 / -1 13 / 3 18 / 7 21 / 10 23 / 12 22 / 12 19 / 9 14 / 5 7 / 0 3 / -4

  Avganger & bestilling

  DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
  25/9Oslo GardermoenPraha til Dresden - på el-sykkel - Vi over 60-13 990,-Book på ventelisteMer informasjon

  Ofte stilte spørsmål

  Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

  • Hvem er Aller Travel?

   Vi er en turoperatør som har spesialisert oss på opplevelsesreiser for eventyrlystne over 60 år. Vi legger vekt på personlig service før, under og etter reisen, slik at du hele tiden føler deg ivaretatt og trygg på din reise.

  • Hvem reiser med Aller travel?

   Våre gjester er godt voksne, reiseglade mennesker - både par, enslige og venner. Alderen er stort sett fra 60 år og oppover, og generelt har vi litt flere damer enn menn med på tur. 

  • Er prisene på reiser per person?

   Våre grunnpriser er angitt per person, og er basert på at man deler dobbeltrom/leilighet/lugar med en man reiser sammen med. Det tilkommer tillegg for enkeltrom dersom du reiser alene. Det er dessverre ikke mulig å bestille et halvt dobbeltrom som deles med en vilkårlig reisende. Unntaket er våre singelturer, hvor prisene er angitt per person i enkeltrom.

  • Er det mulig å bestille enkeltrom?

   På våre reiser tilbyr vi et begrenset antall enkeltrom per reise mot et tillegg i pris. Vi er enige i at det urettferdig at det skal være dyrere å reise alene, og vi gjør alltid vårt beste for å holde tillegget så lavt som mulig. Vær likevel klar over at enkeltrommene ofte er små. Noen ganger vil det være dobbeltrom som benyttes som enkeltrom, men dette vil da spesifiseres under den aktuelle reisen.

  • Er det påmeldingsfrist for bestilling?

   Det er ingen påmeldingsfrist på våre turer, men hvis du har bestemt deg for å være med på en tur – bestill tidlig! Mange turer blir raskt fulltegnet, så det er viktig å sikre seg en plass. 

   Ved enkelte anledninger har vi også måttet kansellere turer tre måneder før avreise grunnet for få påmeldte. Dette er trist både for oss og for de som har meldt seg på, så meld deg på tidlig så blir det tur! 

  • Kan en reise bli kansellert?

   Ved enkelte anledninger har vi også måttet kansellere turer tre måneder før avreise grunnet for få påmeldte. Dette er trist både for oss og for de som har meldt seg på, så meld deg på tidlig så blir det tur! 

  • Er det påmeldingsfrist for ekstra utflukter i programmet?

   Ekstra utflukter/aktiviteter bør velges ved bestilling av reisen og senest innen restbetalingen 60 dager før avreise. 

  • Antall deltakere på hver reise?

   Våre grupper har vanligvis mellom 18 og 30 deltakere.

  • Er det reiseleder med på turen?

   På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst til destinasjonen. Nærmere informasjon om dette samt reiseleders mobilnummer blir oppgitt i reisedokumentene som sendes fra oss 2-3 uker før avreise.

   Når det gjelder verter på vår langtidsferie, les under langtidsferie.

  • Kan dere være behjelpelig med tilslutningsfly?

   Ønsker du tilslutning fra andre byer enn Oslo er vi behjelpelige med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter. Unntaket er de gangene det benyttes et flyselskap som ikke tilbyr tilslutning. 

   Tilslutning må bestilles senest 40 dager før avreise. Vær oppmerksom på at bekreftelse av tilslutningsbilletter er bindende. Ved avbestilling følger disse de generelle vilkår for reisen. 

   Skulle du ønske å ordne tilslutning selv skjer dette på eget ansvar. Vi anbefaler deg da å kjøpe endringsbare billetter og å ha god tid mellom to fly. Eventuelle utgifter for endring eller kjøp av nye billetter må du selv dekke. 
    

  • Hvordan bestiller jeg min reise?

   Du er alltid velkommen til å ringe oss for å bestille. Vårt telefonnummer er +47 23 89 64 70 og vår telefontid er mandag - fredag kl. 09.00-16.00. Det er også mulig å bestille reiser døgnet rundt på vår hjemmeside: www.allertravel.no
    
   Uansett om du bestiller per telefon eller på internett, vil vi umiddelbart sende ut en ordrebekreftelse med ytterligere informasjon, reisevilkår og betalingsinformasjon. Denne sendes på e-post hvis ikke annet avtales. Ønsker du all korrespondanse per post tilkommer kr 70,- i porto og administrasjonsgebyr.

  • Hvordan betaler jeg reisen?

   Det er mulig å betale via bank eller med kredittkort. Alt du trenger av betalingsopplysninger står på ordrebekreftelsen du mottar ved bestilling. Er dere flere personer på samme bestilling så går det bra å betale hver for dere.
   Depositum forfaller 7 dager etter bestillingen har funnet sted. Det resterende beløpet forfaller 60 dager før avreisedato, og forfallsdato fremgår også av din ordrebekreftelse. 

   Vi gjør oppmerksom på at Aller Travel ikke sender egen separat faktura utover dette.

  • Hvordan er avbestillingsreglene?

   Følgende regler gjelder dersom det ikke er oppgitt andre vilkår på ordrebekreftelsen:

   - Ved avbestilling f.o.m innbetalt depositum frem til 61 dager før avreise, refunderes ikke depositum. 
   - Ved avbestilling f.o.m 60 dager t.o.m. 36 dager før avreise, belastes 50% av reisens totale pris.
   - Ved avbestilling f.o.m 35 dager før avreise, belastes reisens totale pris.

   Se også våre reisevilkår -/reisevilkar

  • Jeg har bestilt reise, men ikke mottatt en ordrebekreftelse

   Uansett om du bestiller per telefon eller online så vil vi umiddelbart sende ut en ordrebekreftelse med ytterligere informasjon, reisevilkår og betalingsinformasjon. Denne sendes på e-post, såfremt ikke annet avtales. Mottar du ikke denne, er det fint om du sjekker spamfilteret ditt, også kalt søppelpost. Finner du den ikke der, er det fint om du kontakter oss, da det mest sannsynlig er en feil i e-post adressen som er registrert i vårt system.

  • Selger dere avbestillings- og reiseforsikring?

   Forsikringer er ikke inkludert i prisen på våre reiser, og Aller travel selger ikke forsikringer. 

   Alle reisende må ha gyldig reiseforsikring når de reiser på tur med oss! Har du en forsikring gjennom jobb eller kredittkort er det viktig å sjekke at denne er gyldig for reisetidspunktet og landet/landene du skal til. Ha alltid med en kopi av forsikringsbeviset ditt samt din polise på turen.
   Europeisk Helsetrygdkort for reiser i Europa kan bestilles på www.helsenorge.no eller på telefon 800 43 573.
   Vi anbefaler også at du tegner en avbestillingsforsikring, dersom dette ikke er inkludert i selve reiseforsikringen. Denne bør tegnes hos ditt forsikringsselskap i forbindelse med bestilling av reisen. Skulle noe skje med deg eller en av dine nærmeste før reisen får du dermed dekket dine økonomiske tap. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de nødvendige forsikringer.

  • Flytider og endringer

   Flytidene som fremkommer på din bestillingsbekreftelse er basert på foreløpig bekreftelse fra flyselskapet. Det er viktig å være forberedt på at avgangstider og ruter kan bli endret, dette er dessverre helt utenfor Aller Travels kontroll.

   Velger du å kjøpe tilslutningsbilletter på egenhånd må du selv dekke utgiftene i forbindelse med å kjøpe nye billetter, om avreisetiden fra Oslo skulle endre seg. 

   Vær oppmerksom på at programmet også er veiledende og endringer kan forekomme.

  • Hva slags hotell skal vi bo på?

   Vi gjør alltid det vi kan for å finne gode hoteller, hvor både standard, atmosfære og beliggenhet er riktig. Det er ikke alltid vi klarer å dekke alle punkter, men vi gjør alltid vårt beste. Våre hotell er vanligvis i kategorien 3- og 4-stjerners, men vi henger oss ikke opp i stjerner hvis vi finner det riktige hotellet.
   På enkelte destinasjoner kan rommene på hotellet variere i størrelse, standard og beliggenhet. Vær også oppmerksom på enkeltrom kan være mindre og enklere innredet enn dobbeltrom. Vær også oppmerksom på at enkelte hotell ikke har aircondition. 

   En sjelden gang opplever vi overbookinger som gjør at vi må bytte hotell. Dette er dessverre utenfor vår kontroll. Skulle dette skje vil vi informere våre gjester umiddelbart.

  • Hva gjør jeg dersom jeg er allergisk eller har matintoleranse?

   Det er veldig viktig at allergier og matintoleranser blir oppgitt ved bestilling. Vi kan ikke garantere at du får nøyaktig den maten du trenger på tur, men vi gjør vårt beste. Det kan være lurt å ha med noe mat hjemmefra, og vær klar over at flyselskapene ikke serverer spesialdietter på kortere strekninger.

  • Jeg står på venteliste, når får jeg beskjed om jeg får plass?

   Vi kontakter deg umiddelbart på telefon hvis det dukker opp en ledig plass på turen. Det er dessverre umulig for oss å si noe om hvor stor mulighet det er for at du får plass på ønsket reise. Det er helt uforpliktende å stå på venteliste, og du betaler ikke depositum eller annet før turen er bekreftet av oss. Hvis du ikke ønsker å stå lengre på venteliste er det fint om du kontakter oss så vi får fjernet deg fra listen.
   Vi gjør oppmerksom på at det ikke sendes ut noen bekreftelse på at du har registrert deg på venteliste på en av våre turer.

  • Når får jeg tilsendt reisedokumenter?

   Alle våre reisende vil 2-3 uker før avreise få tilsendt flybilletter og ytterligere informasjon om din reise, som blant annet inneholder reiseleders navn og telefonnummer. Vi sender ikke ut deltakerlister på grunn av strenge personvernregler.

  • Kan jeg reservere sete på flyet?

   Det er få flyselskap hvor vi har mulighet til å reservere seter. Er du i en særegen posisjon hvor du trenger et spesielt sete – ta kontakt så gjør vi det vi kan!

  • Må jeg reise med pass?

   Vi anbefaler alle våre reisende å ha med gyldig pass på våre reiser, da pass ofte er eneste godkjente internasjonale legitimasjon på reiser utenfor Norden. Enkelte fly- og fergeselskap krever også pass som gyldig legitimasjon. Det er den reisendes ansvar å påse at pass er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land. I noen land er det et krav om at pass er gyldig inntil 6 måneder etter hjemkomst.

   Sørg derfor for å undersøke passet ditt tidlig, så du eventuelt har tid til å bestille et nytt dersom det er i ferd med å utløpe. 

   Under www.regjeringen.no, tema og UDs reiseinformasjon finner du oppdatert informasjon om hvilke pass- og visumregler som gjelder for de enkelte land.

   Oppbevar alltid passet på et sikkert sted og sørg for at det ikke skades. Ha det på deg eller i din håndbagasje, ikke oppbevar det i innsjekket bagasje. På hotellet anbefaler vi at du oppbevarer dette i safe om dette finnes tilgjengelig, og bær heller med deg en kopi av passet.

  • Kreves det visum for min reise?

   Det kreves visum til flere av våre destinasjoner. Nærmere informasjon om dette blir sendt sammen med ordrebekreftelsen ved bestilling.

   Du bør tenke på å søke om visum så tidlig som mulig – ikke alle lands ambassader er like effektive.

   Vi samarbeider med Comet Consular Services og de kan hjelpe deg med søknadsprosessen. Nettsidene til Comet finner du her: www.cometconsular.com

   Reisende med utenlandsk pass må sjekke reglene ved den aktuelle ambassaden eller konsulatet. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise. Aller Travel er ikke erstatningspliktig for passasjerer som ikke har dette i orden.

   Visum for Kina og USA – se respektive land

  • Hvor mye bagasje kan jeg reise med?

   På turer med fly minner vi om at du må tilpasse bagasjen etter flyselskapets vektbegrensninger. Disse kan variere fra flyselskap til flyselskap. Mer informasjon om hva som gjelder på din reise vil fremgå av reisedokumentene vi sender ut 2-3 uker før avreise.

   Har du bestilt tilslutning selv er det viktig at du sjekker bagasjereglene for denne flyvningen. Har vi bestilt tilslutning er bagasjereglene lik på innenlands som på den videre flyvningen.

  • Håndbagasje?

   Tillatt håndbagasje varierer fra selskap til selskap, samt destinasjon.
   For flyvninger innen Europa gjelder følgende hos våre mest brukte flyselskaper:
   Norwegian - 10 kg  (mål: 55x40x23 cm)
   SAS - 8 kg (mål: 55 x 40 x 23 cm)
   Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og øvrige selskaper/destinasjoner.
   Merk også at det er regler vedrørende størrelse på det du har med deg av flytende væske i håndbagasjen. Hovedregelen er at du kan ha 100 ml per beholder, og max 1000ml totalt. Alle beholdere må kunne plasseres samlet i èn gjennomsiktig pose som rommer max 1 liter. Denne posen skal i tillegg kunne lukkes (type zip lock bag).

   For mer informasjon: https://avinor.no/en/airport/practical-information/plan-your trip/baggage/liquids.

  • Hvordan pakker jeg medisiner og kreves det dokumentasjon?

   Husk alltid å ta med dokumentasjon på at medisinen tilhører deg. Dette kan være ved å ta med originalemballasjen med apotekets etikett, legeerklæring eller kopi av resept. Flytende medisin som er nødvendig for flyreisen er unntatt fra sikkerhetsreglene om maks 100 ml væske i en beholder, men du kan bli bedt om å smake på medisinen og du må kunne dokumentere at dette er din medisin.
   All medisin bør være i originalemballasje og det er fornuftig å ta med resepten eller en bekreftelse fra legen på engelsk. Sjekk med ditt apotek, om du er i tvil om hvilke regler som gjelder når du skal medbringe medisin til utlandet.
   Sørg for å pakke alle livsnødvendige medisiner i håndbagasjen tilfelle den innsjekkede bagasjen skulle bli forsinket.

   Personer med bestemte sykdommer, handikap, fobier, matallergier eller lignende må informere Aller Travel i god tid før avreise. 

  • Spesialbagasje?

   Dersom du skal ha med deg for eksempel rullator, sykkel eller golfbag så skal dette sjekkes inn som spesialbagasje. Kontakt oss så snart som mulig da det er begrenset med plasser og en ekstra kostnad tilkommer. Skal du ha med deg oksygensylinder er det viktig at vi blir informert om dette og du må også sørge for å informere kabinpersonalet. Du er selv ansvarlig for å ordne med oksygensylinder hvis du skal ha dette med ombord i flyet. Hver sylinder kan ikke overstige 5 kg i totalvekt. Oksygensylindere med påmonterte regulatorer eller ventiler må være beskyttet slik at de ikke kan bli skadet og derved ha et utilsiktet utslipp av oksyge

  • Kan jeg bestemme hvor jeg vil sitte på flyet?

   Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som står for seteplassering på flyet. Er du i en særegen posisjon hvor du trenger et spesielt sete – ta kontakt så gjør vi det vi kan! På flyvninger med Norwegian kan vi kun søke om seteplassering av medisinske årsaker, og dette må kunne dokumenteres. 

  • Er det mulig å få assistanse før og etter innsjekking på flyplassen?

   Trenger du assistanse etter innsjekk på flyplassen så er det viktig at du kontakter oss i god tid før avreise så vi får ordnet med dette.

  • Bør jeg vaksineres før reisen?

   Det er den reisendes eget ansvar å sørge for at den har de nødvendige vaksinasjonene som gjelder til bestilt reisemål. Ta kontakt med din nærmeste vaksinasjonsklinikk for mer informasjon om hva du trenger til akkurat ditt reisemål.

  • Vær og klima

   Inne på selve reisen vil du finne en temperaturoversikt. 

   Ønsker du mer informasjon om været på reisemålet, ta en titt på www.yr.no. BBC har også et godt nettsted for vær: www.news.bbc.co.uk/weather/.

  • Blir det servert mat om bord på flyet?

   Serveringstilbudet ombord vil variere med flyselskap og lengde på reise. Generelt vil det på flyvninger innen Europa være enkel servering mot betaling. På oversjøiske flyvninger er servering oftest inkludert.

  • Bør jeg ha med kontanter på turen?

   Vi anbefaler kun å ha med litt kontanter til bruk ved ankomst, ellers anbefaler vi internasjonale kredittkort, gjerne både f. eks VISA og MasterCard. Husk at det er begrenset erstatning fra forsikringsselskaper ved tyveri eller tap av kontanter. De fleste steder tar kredittkort, unntaket kan være kiosker, buss/trikk ol, det kan også være greit å ha litt til tips på restauranter ol. 
   Det rimeligste og tryggeste er å ta ut penger underveis i minibanker. Du kan også ta ut penger i landets valuta i Norge før avreise. På Gardermoen, i avgangshallen, finner du minibanker med noen lands valuta, både før og etter taxfree-butikkene. 

  • Hva gjør jeg dersom det oppstår en nødsituasjon på reisen eller rett før avreise?

   Om det skulle oppstå en nødsituasjon kan du nå oss på telefon i Norge. Vår nødtelefon er bemannet hele døgnet. Telefonen er bemannet kun for nødstilfeller utenom våre kontortider. 
   Våre kontortider er mandag - fredag mellom kl. 09.00 – 16.00. Telefon: +47 23 89 64 70. Ved nød gjelder samme nummer.
   Er ikke situasjonen akutt ber vi deg kontakte reiseleder, vert eller ringe +47 23 89 64 70 i våre kontortider. Det er også mulig å nå oss på e-post:  info@allertravel.no, som er betjent mandag til fredag kl. 08.00-1600. 

  • Bagasjen min kom ikke frem, hva gjør jeg?

   Hvis du ikke mottar bagasjen eller hvis bagasjen blir skadet under flytransporten må dette meldes til det aktuelle flyselskapet umiddelbart ved ankomst, slik at du får en såkalt PIR-rapport. Rapporten er viktig for å kunne spore bagasjen i etterkant, men også for evt. krav til flyselskapet eller forsikring.
   Vær oppmerksom på at vanlig type skade/slitasje ved håndtering av bagasje (på fly, buss eller lignende) normalt ikke dekkes av den vanlige reiseforsikringen. 

  • Hva gjør jeg dersom jeg ikke er fornøyd med noe på reisen?

   Det er viktig du først forsøker å løse mindre ting ved å henvende deg til reiseleder/vert eller resepsjonen på hotellet med en gang problemet oppstår. Skulle problemet ikke bli løst, kan du ta kontakt med Aller Travel direkte.
   Hvis du ikke er fornøyd med løsningen, gi beskjed om dette, men innrett deg så godt du kan resten av ferien. Ta vare på kvitteringer og reisebeviset. Det vil gjøre det enklere å klage når du kommer hjem. 
   Velger du å ikke kontakte reiseleder eller oss direkte for hjelp, vil muligheten til å klage være begrenset når du kommer hjem i henhold til pakkereiseloven. 
    

   Hvis et problem ikke ble løst tilfredsstillende på stedet, kan en klage fremsettes skriftlig til Aller travel senest 14 dager etter hjemkomst. Alle henvendelser vil bli behandlet innen fire uker. 

  • Hvordan kan jeg gi innspill på den gjennomførte reisen?

   2-4 dager etter at du kommer hjem vil vi sende deg en e-post med en del spørsmål om hvordan du opplevde din reise. Det er viktig for oss å vite hva som fungerte bra og hva vi kan gjøre bedre, og vi håper i den forbindelse at du tar deg tid til å svare på spørsmålene.
   Aller travel betrakter ikke kommentarer som er innsendt via evalueringsskjemaet vårt som reklamasjoner som krever saksbehandling. 

   Har du innspill utover dette er du hjertelig velkommen til å sende oss en mail: info@allertravel.no
    

  • Hva gjør jeg dersom jeg har glemt noe på flyplassen/flyet?

   Har du glemt noe på flyplassen eller flyet tar du dette med flyplassens «Lost and found». Alle flyplasser har et slikt kontor.

  • Hvordan kan jeg få mine Reward/Cash Points med Norwegian

   Når man reiser på gruppebilletter med Norwegian kan man kun registrere cash points i etterkant av reisen, og senest innen 30 dager etter reisens startdato.
   Dette må gjøres inne på Norwegian sin Reward  side: www.norwegianreward.com
   Logg deg inn og legg inn fly referanse fra din reise og ditt etternavn for etterregistrering av poeng.
   Gjør oppmerksom på at antall poeng er noe lavere på gruppebilletter sammenlignet med individuelle billetter.

  • Hva gjør jeg dersom det oppstår en nødsituasjon på reisen eller rett før avreise?

   Om det skulle oppstå en nødsituasjon kan du nå oss på telefon i Norge. Vår nødtelefon er bemannet hele døgnet. Telefonen er bemannet kun for nødstilfeller utenom våre kontortider. 
   Våre kontortider er mandag - fredag mellom kl. 09.00 – 16.00. Telefon: +47 23 89 64 70. Ved nød gjelder samme nummer.
   Er ikke situasjonen akutt ber vi deg kontakte reiseleder, vert eller ringe +47 23 89 64 70 i våre kontortider. Det er også mulig å nå oss på e-post:  info@allertravel.no, som er betjent mandag til fredag kl. 08.00-1600.