VANDRETURER

Hos oss finner du et godt utvalg av vandreturer til spennende reisemål i hele verden.

Våre kunnskapsrike, lokale guider gir deg stedets historie og kultur, og på de fleste reisene er også skandinavisk turleder med. Fotturene er av varierende lengde og ulik grad av opp- og nedstigning. Bagasjetransport er alltid inkludert, så du trenger bare å bære en dagstursekk med det aller nødvendigste og ellers nyte vandringen i vakker natur.

Under finner du våre 4 kategorier, slik at du kan vurdere hvilken vanskelighetsgrad og vandretur som passer for deg. Vær oppmerksom på at dette er generelle beskrivelser og enkelte turer vil ligge mellom to kategorier. Det er viktig at du leser beskrivelsen av dag-for-dag programmet på den spesifikke reise nøye, da det vil være nærmere beskrivelser av fotturene der.

Kondisjon, styrke og balanse er faktorer som vil påvirke din opplevelse, selv på de letteste turene. Hvis du er frisk og liker å være aktiv på tur kan du uten problem være med fra nivå 1. Vi tar utgangspunkt i at alle som er med på våre vandreturer har god helse og liker å bevege seg. Vår erfaring er at alle klarer mer enn de tror på forhånd. Noen ganger blir det litt slitsomt, men med riktig innstilling og godt humør kommer man langt.

Skal du på en av våre vandreturer sender vi deg vår anbefalte pakkeliste når det nærmer seg avreise. 

Nivå på våre vandreturer

Nivå 1
Denne turen passer for alle med normal kondisjon. Vandringene går i relativt lett terreng uten mye stigning og/eller byvandringer med hardere underlag. Dagsetappene strekker seg til maksimalt 4 timer. Vi gleder oss over vakker natur og det sosiale samværet. Gode og behagelige joggesko er tilstrekkelig for denne turen.

Nivå 2
Denne turen passer for alle med normal kondisjon. Her er etappene noe lengre og terrenget mer variert. Vanskelighetsgraden kan variere i løpet av uken, og underlaget kan være ujevnt, men fokus skal være å komme til unike steder til fots, nye opplevelser og kultur. På enkelte partier kan det være bratt og høyt. Man må kunne gå i et normalt tempo over lengre distanser uten pauser, og dagsetappene kan strekke seg over 4 timer. Behagelige joggesko med god demping er vanligvis tilstrekkelig for denne turen, med mindre annet er spesifisert.

Nivå 3
Denne turen passer for deg som er turvant og kan bevege deg i et mer krevende terreng. Etappene er ofte litt lengre, og kan vare opptil hele dagen med innlagte pauser. Vi går delvis i terreng med mye stigning, og underlaget kan variere. Du må være i god form og ikke ha problem med knær eller hofter. Behagelige joggesko med god støtte og demping, eller lette vandresko er vanligvis tilstrekkelig for denne turen, med mindre annet er spesifisert. 

Nivå 4
Denne turen passer for deg som er turvant og gjerne har gått en del i fjellet og ønsker en utfordring i nytt terreng. Etappene er ofte litt lengre og tøffere, og kan vare opptil hele dagen med innlagte pauser. Du bør være fjellvant, ha god form samt gode knær og hofter. Her er det mye opp- og nedstigninger og underlaget kan være krevende. Gode vandresko som går over ankelen bør brukes for denne turen. NB! På enkelte turer er dette lovpålagt på grunn av terrenget.
 

ITALIA VANDRETURER

I Italia kan du vandre fra den ene perlen til andre. Olivenlunder og vinranker, fjell, daler og klippebyer - og selvsagt gastronomiske nytelser. Lokalkjente reiseledere viser vei og lar deg oppleve Italia til fots i et behagelig tempo.Les mer

SPANIA VANDRETURER

Spania byr på sol, bading og flotte strender - men også vakker natur og flott landskap. Oppdag nye sider av dette spennende landet sammen med andre vandreglade, ledet av våre dyktige reiseledere og guider. Her blir det mange fine opplevelser i herlige omgivelser.Les mer

RESTEN AV EUROPA

Her finner du våre vandreturer som vi har i andre land i Europa. Opplev Madeira som med god grunn kalles for turgåernes Mekka. Nord Kypros med sine vakre uoppdagede perler er et eventyr i seg selv, og Kroatia lokker med varierte vandringer i fortryllende landskap. Våre vandreturer ligger på ulike nivåer, så her kan du finne turen som passer best fo...Les mer