VANDRETURER

Hos oss finner du vandreturer til herlige destinasjoner rundt omkring i verden.

På våre fotturer har vi en lokalkjent og dyktig guide som formidler all sin kunnskap om naturen, faunaen og områdene rundt. Fotturene er av varierende lengde og ulik grad av opp- og nedstigning.

Under finner du våre 5 kategorier, slik at du kan vurdere hvilken vanskelighetsgrad og vandretur som passer for deg. Vær oppmerksom på at dette er en generell beskrivelse, vi er alle i ulik fysisk form. Vi tar utgangspunkt i at alle som er med på våre vandreturer har god helse og liker å bevege seg. Vår erfaring er at alle klarer mer enn de tror på forhånd. Noen ganger blir det litt slitsomt, men med riktig innstilling og en positiv gruppe kommer man langt.

Skal du på en av våre vandreturer sender vi deg vår anbefalte pakkeliste når det nærmer seg avreise. Her vil du få tips til både bekledning, skotøy og annet det kan være lurt å ha med på turen.

Nivå på våre vandreturer

Nivå 1
Dette er våre enkleste turer. De passer for de fleste som er litt aktive. Etappene er ikke lange, vi går i rolig tempo og terrenget er ikke kupert. Vi gleder oss over vakker natur og det sosiale samværet. (Lette vandringer på Lisboa Kysten)

Nivå 2
Her er etappene noe lengre, og man må være vant til å gå i ulendt terreng. Terrenget vi vandrer i vil ha litt stigning. Alle som er vant til å bevege seg vil klare dette, men kanskje kan du slite litt i en bakke eller to. Etappene skal ikke oppleves som en kondisjonsprøve, men turen kan gi deg den gode følelsen av at du har brukt kroppen din. (Eks: Umbria og Piemonte)

Nivå 3
Her må deltagerne være turvante, dvs vant til å gå tur i fjellet og til høydeforskjeller. Her vandrer vi rundt 3-4 timer, og turene kan være krevende da vi går delvis i terreng med mye stigning.  (Eks: Cinque Terre, Sorrento, Garda)

Nivå 4
Høydeforskjellen og underlaget er likt som nivå tre, men vi går ofte litt lenger og turen kan vare opptil nesten hele av dagen. (Eks: Champoluc)

Nivå 5
En 5-er tur hos oss krever at du har forberedt deg og er klar for en utfordring! Turene er vanligvis lengre og høydeforskjellen stor. Dette er ofte en rundtur hvor overnattingen er enkel - enten på hytte eller i telt. Her skal vi nå et mål og mestringsfølelsen er stor når vi gjør det!

 

ITALIA VANDRETURER

I Italia kan du vandre fra den ene perlen til andre. Olivenlunder og vinranker, fjell, daler og klippebyer - og selvsagt gastronomiske nytelser. Lokalkjente reiseledere viser vei og lar deg oppleve Italia til fots i et behagelig tempo.Les mer

SPANIA VANDRETURER

Spania byr på sol, bading og flotte strender - men også vakker natur og flott landskap. Oppdag nye sider av dette spennende landet sammen med andre vandreglade, ledet av våre dyktige reiseledere og guider. Opplevelsene er mange, omgivelsene vakre.Les mer

RESTEN AV EUROPA

Her finner du våre vanrdreturer som vi har i andre land i Europa. Madeira er turgåernes Mekka, Nord Kypros litt mer uoppdaget - men vel så vakkert. I Kroatia blir det vakre og varierte vandringer.Les mer