Vakre fotturer i Sveits

Bli med på et aktivt sommereventyr i de sveitsiske Alpene. Vi skal vandre i fantastisk natur, nyte flotte togturer og luftige gondolbaner, og nyte den varme gjestfriheten og Alpenes skjønnhet.

Den lille bilfrie landsbyen Wengen ligger praktfullt til, omgitt av noen av de mest berømte fjellene i Sveist. Her preges gatene av sjarmerende trehusene og balkonger som bugner av blomster, og
nettverket av jernbaner og kabelbaner praktisk talt ber oss om å utforske høyfjellsterrenget.

Wengen er et av de mest tilgjengelige alpinstedene i Berner Oberland, og ligger bare en kort togtur fra flyplassen i Geneve. Her bor vi fast på et 3-stjerners hotell og området betegnes som en
imponerende utendørs lekeplass.

På denne turen bør man være turvant, dvs. vant til å gå tur i fjellet og til høydeforskjeller. Her vandrer vi rundt 3-6 timer, og turene kan være krevende da vi delvis går i terreng med mye
stigning. Gode vandresko er viktig.

Vandreturen ligger på nivå 4. For mer informasjon om vår nivå indeling klikk her.

Høydepunkter:

  • 4 vandredager i spektakulære natur
  • Taubane opp Bond-fjellet Schiltorn
  • Tur med damplokomotiv og dampbåt
  • Mye inkludert

Dette er en tur i samarbeid med magasinet 

Status:
Fullt

Hotell

VI BOR PÅ FØLGENDE HOTELL:

Hotel Belvedere ***
Galliweidli, 3823 Wengen

Godt hotell i jugendstil som ligger i den bilfrie landsbyen Wengen. Hotellet ligger på en høyde, en 5-minutters spasertur fra sentrum, og tilbyr fantastisk utsikt over fjellet Jungfrau og Lauterbrunnen-dalen. Du kan bruke en datamaskin med Internett som står i lobbyen, og Wi-Fi er gratis overalt på hotellet.

Hotellet serverer en rikholdig frokostbuffé og en middagsbuffé med et bredt utvalg av varme og kalde retter samt utsøkte desserter.

Du kan nyte solen og beundre den flotte utsikten fra terrassen, eller du kan lese en god bok med en kopp te eller kaffe i den koselige lobbyen eller i den solfylte vinterhagen.

Belvédère Hotel ligger kun 5 minutters gange fra jernbanestasjonen.

   

Program

Dag 1   Ankomst (M)
Vi ankommer Geneve på formiddagen og tar toget videre til Wengen, i hjertet av Jungfrau-regionen. Middag på vårt hotell i Wengen på kvelden.

Dag 2   1.vandring: Grindelwald - Itramen - Männlichen (F, LB)
Etter frokost tar vi toget til Kleine Scheidegg og videre til Grindelwald. Herfra går vi gjennom landsbyen og på vei til Itramen passerer vi sjarmerende trehus og idylliske omgivelser. Turen tar oss gjennom det øverste alpinlandskapet i Rauft før vi når Holenstein og vårt endelige mål Männlichen. Utsikten herfra, hele veien ned til Grindelwald er imponerende. Vi tar oss med taubane tilbake til Wengen.

Avstand: ca. 8,5 km / Tid: ca. 5 timer / Opp: 1 160 m/ Ned: 40 m.

Dag 3   2. vandring: Schilthorn og Allmendhubel til Mürren (F, LB)
I dag tar vi tog og taubane opp til "Bond-fjellet" Schilthorn. Her blir det litt tid på egenhånd før vi returnerer til Mürren, en koselig bilfri by. Herfra tar vi taubane videre til Allmendhubel, hvor vår vandring starter. En relativt lett løype tar oss gjennom flotte Alpe-landskap, via Schittalp og Sprutz, med fantastiske utsikter til de Bernesiske alper. Vi avslutter i Mürren og tar oss tilbake til Wengen med tog.

Avtand: ca. 6 km / Tid: ca. 2 timer / Opp: 160 m/ Ned: 430 m.

Dag 4   3. vandring: Schynige Platte (F, LB)
Vi starter med tog til Schynige Platte stasjon. Dagens vandring er tøff men utsiktene gjør det vel verdt slitet. Vi får se fjellvann, topper, sjarmerende hytter og isdekte Alper idet vi går opp og ned stier i vakkert landskap. Vi avslutter vandringen i First, hvor vi nyter utsiktene over Eiger North Face. Retur til Wengen med taubane og tog.

Avstand: ca. 16 km / Tid: ca. 6 timer / Opp: 900 m/ Ned: 730 m.

Dag 5   Thun og Brienzer Rothorn (F)
I dag tar vi en pause fra vandringer og legger ut på utflukt med tog til Lauterbrunnen, Interlaken Ost, Brienz og videre med damptog til Brienzer Rothorn. Her blir det tid på egenhånd på toppen til å nyte utsikten, spise lunsj eller gå en tur, før vi returnerer til Grindelwald med damptog, båt og tog.

Dag 6   Fridag (F)
Dagen er fri til å utforske dette flotte området på egenhånd eller bare slappe av. Våre transportkort kan benyttes på alle taubaner i området, eller du kan besøke byene Lucerne, Interlaken eller Bern med det samme kortet.

Dag 7   4. vandring: Eiger North Face (F, LB, M)
Toget tar oss til Eigergletscher, hvor vår vandring starter. Vi går gradvis nedover i frodige omgivelser og med vakre utsikter, før vi avslutter i Alpiglen. Tilbake til Wengen med tog og felles middag på hotellet på kvelden.

Avstand: ca. 8 km / Tid: ca. 4 timer / Ned: 1 000 m.

Dag 8   Hjemreise (F)
Retur til Geneve flyplass med tog for retur til Norge.

F= frokost   LB= lunsjboks    M= middag