Flotte vandringer på Costa Blanca

Sol, blått hav, kultur, historie og vandring.

Costa Blanca eller "den hvite kyst", er en av Spanias mest spektakulære kyststrekninger. Regionen strekker seg over 200 km langs den fantastiske Middelhavskysten, gjennom provinsen Alicante. Costa Blanca er meget kjent for sine fantastiske fjellområder, de strekker seg rundt hele området med sine steinete formasjoner. Den har også en rik historie, fra vakre naturparker, spektakulære slott, fantastiske fossefall og slående fjellrike klipper langs sjøen. Costa Blanca har også vakker furuskog og med sitt deilige klima med årlig gjennomsnitt på 18 grader celsius, er dette et område som virkelig må oppleves. For ikke å nevne de vakre sandstrendene som strekker seg langs hele kysten, vakkert syn av blått hav og nydelig sjølukt.

På denne reisen skal vi på vandringer i vakre historiske omgivelser med høydepunkter som Sierra De Bernia hullet. Mange kulturelle innslag med små byer og lunsjer på lokale spanske restauranter på Costa Blanca, en opplevelse man ikke glemmer. Vi besøker Spanias mest besøkte fjellandsby Guadalest som ligger så flott på toppen av et fjell. Vi vil også utforske gamlebyen Villajoyosa, med sine pittoreske små gater og flerfargede hus. Costa Blanca vil forbløffe deg, la oss utforske sammen, kom og se Spania fra et annet synspunkt sammen med oss.

Alle vandringer på denne turen er klassifisert med vanskelighetsgrad fra lett til medium, så man bør være vant til å gå tur i fjellet og til høydeforskjeller. Husk at fornuftig fottøy er nødvendig, altså gode joggesko eller eventuelt fjellsko som er inngåtte.  De bør være såler som har godt grep. 

Våre guider/reiseledere på denne turen er Joe og Siv. De er vennlige, morsomme og erfarne og sørger for en flott opplevelse. De gleder seg til å vise frem dette fantastiske landskapet og den spennende kulturen Spania har å by på.

  

Høydepunkt:
✔ Vandringer i fantastisk natur
✔ Flott hotell ved stranden, med sjøutsikt
✔ Engasjerte og erfarne guider 
✔ Mye inkludert!
 

 

Status:
Fullt

PROGRAM

Dag 1 Avreise/Ankomst (M)
Avreise fra Gardermoen. Ankomst på flyplassen i Alicante, Siv og Joe møter oss på flyplassen og er våre guider under hele oppholdet. De arrangerer transporten til hotellet og mens de ordner med innlosjeringen i resepsjonen for oss, får vi en guidet tur rundt på hotellet for å bli kjent. Etterpå slapper vi av og nyter en kald drikke og litt mat ved bassengområdet eller i en av de flotte salongene. Vi får så utdelt rommene og resten av dagen er fri til avslapning; basseng og blått hav med en nydelig solnedgang venter på oss. 
Til kvelden møtes vi alle igjen hvor guidene vil ha en gjennomgang og informasjon om ukens program og opplevelser, deretter er det en felles og koselig middag på hotellet. 
 
Dag 2 Vandring til Sierra De Bernia (F, L, M)
Vi starter dagen med en god frokost. 
Så går turen opp til Sierra De Bernia fjellet, vanskelighetsgrad her er middels og teknisk 5. Vi skal gå en rute som er ca 10 km og vil ta ca 4 til 5 timer. Dette er et imponerende fjell som stiger høyt over de omkringliggende byene. Vi vil kunne utforske et gammelt fort som dateres tilbake til 1500-tallet, det ble brukt som en utkikkspost for den spanske hæren. En veldig fin opplevelse med denne turen er når vi kryper gjennom det berømte "Sierra De Bernia hullet" som tar oss fra den ene siden av åsen til den andre, hvor vi kommer ut til en spektakulær utsikt. Alle går i et rolig og sakte tempo, målet er ikke å komme raskt frem, men viktigheten ligger på naturopplevelsene underveis. Det er viktig å ikke glemme å nyte farger, sol, lukt og ha en tilstedeværelse under hele vandringen. Etter turen skal vi nyte en deilig lunsj med drikke på en lokal fjellrestaurant før vi blir kjørt tilbake til hotellet. Da er det tid for avslapning ved stranden eller bassenget om man ønsker, og til kvelden møtes vi til en god felles middag. 

Dag 3 Vandring til Parcent (F, L, M)
Dagen starter med at alle møtes til en god frokost, før vi skal ta turen til en liten spansk landsby kalt Parcent. Her skal vi gå en rute som er ca 10 km lang og tar ca 3-4 timer. Denne sjarmerende, rustikke byen, opprinnelig grunnlagt av maurerne, ligger i hjertet av Pop-dalen. Den har den lille, men vakre Holy Virgin kirken, og er omgitt av bølgende åser og fjell. Forfatter Gabriel Miró (1879-1930) var bosatt i Parcent og kalte det et «paradis mellom fjellende». Det ligger også nær Jalón (Xaló på katalansk), som er kjent for sin utmerkede vinproduksjon og markeder. Parcents tradisjonelle økonomi er avhengig av mandel- og appelsinbruk i området. Når vi går i dette området, vil vi vandre gjennom appelsinplantasjer, mandeltrær og furuskog. Vi vil også vandre gjennom den lille landsbyen Murla, med sine 598 innbyggere og med sine fargerike hus og vakre kirke – dette er en vakker tur med mye spansk historie og magi. Vi vil nyte en lunsj før turen går tilbake til hotellet og fri resten av kvelden før vi møtes til felles middag på hotellet. 
 
Dag 4 Fridag, mulighet for tilleggsaktiviteter (F, L, M)
Denne dagen er fri, så den kan nytes på stranden langs det vakre Middelhavet om du ønsker det. 
Guidene kan hjelpe med anbefalinger til forskjellige aktiviteter eller opplevelser, alt etter deres ønske. Gamlebyen Altea eller Albir for shopping er noe å få med seg, det er mange muligheter i området og korte avstander. 
 
For de som ønsker en ekstra fjelltur denne dagen går turen til Naturparken Penyal D'Ifac eller Calpe Rock som det ofte refereres til, dette er en kalkstein, steinete klippe/fjell som ligger på kysten i den vakre byen Calpe. Den tar ca 3,5 time å gå og er totalt 6 km (medium) og med sin svingete sti rundt klippen og en 15 meter lang tunnel som er skåret rett gjennom fjellet, gir dette oss en unik opplevelse. Vi når toppen på 332 meter over havet og blir belønnet med en fantastisk panoramautsikt over store deler av Costa Blanca, og ut mot det vakre Middelhavet.  Med en vakker gylden strand på nordsiden, og en saltvannslagune bak D’Ifach, er utsikten fantastisk! 
Alle aktiviteter denne dagen koster ekstra, pris og betaling avtales noe før med dine guider på stedet. 

 
Dag 5 Vandring fra La Cala til Villajoyosa (F, L, M)
Vi møtes til en god frokost. I dag skal vi på en av våre favoritt-turer langs kysten, den tar oss fra byen La Cala til Villajoyosa.  Ruten er ca 11 km og vil ta ca 3 til 4 timer, vanskelighetsgrad her er lett/middels og teknisk er 5. Vi vil passere fantastiske hemmelige bukter, feiende kystklipper og et gammelt kystfort som ble brukt som utkikkspost under de mauriske tider. Deretter ble det brukt som et sted for å holde vakt under den spanske borgerkrigen, den soler seg stolt på en av klippene her og er et vakkert historisk syn. Det er mange fargerike hus i Villajoyosa og med sine pittoreske små gater, lokale kafeer er det en ganske liten og sjarmerende by, godt kjent for sitt sterke fiskesamfunn. Byen har en 3 km lang vakker sandstrand, vi har tid til en liten svømmetur for de som skulle ønske det, eller begrave føttene i den hvite, deilige gylne sanden. Så tar vi en velfortjent lunsjpause på en lokal historisk restaurant langs stranden, før bussen tar oss tilbake på hotellet. Vi møtes til kvelden for middag  

Dag 6 Vandring til fjellbyen Finestrat (F, L, M)
Vi starter dagen med en deilig frokost, etter det skal vi igjen ut på tur i vakre omgivelser. Denne fjell- turen tar oss fra utkanten av byen Polop til fjellbyen Finestrat, ca 10 km (middels) Vi vil virkelig nyte denne fantastiske reisen som tar oss opp gjennom "Barranc de Canal", som passerer ved foten av den store, steinete kalksteinen; Den sovende løve! Etter en ganske utfordrende stigning på ca 500 meter er dette den eneste bakkedelen av denne ruten. Vi vil bli møtt med fantastisk utsikt over et vakkert landskap og Puig Campana, den nest høyeste toppen på Costa Blanca. Herfra er det en rolig og grundig spasertur gjennom furuskog og langs svingete stier som tar deg forbi Puig Campana og fører til "Font Del Moli" som er Finestrats egen ferskvannsfontene, her kan vi nyte frisk drikke fra spansk fjellvann. Deretter tar vi oss tid til å utforske byen Finestrat som er en veldig sjarmerende by, og her tar vi oss en nydelig velfortjent lunsj på en lokal spansk restaurant før bussen tar oss tilbake til hotellet og middag om kvelden. 

NB: Alternativ valg denne dagen;Når vi går på denne ruten, får dere også muligheten til å velge å vandre til toppen av Puig Campana (totalt da ca 14 km-krevende), da kan gruppen deles opp og gjøre dette med de som ønsker det. Veien opp til toppen er hard, krever balanse, er steinete og fører med litt klatring. Men er virkelig verdt turen! Fra toppen kan du se over hele Costa Blanca kysten, fra 1406 meter over havet, en ubeskrivelig opplevelse! Vi tar samme vei ned igjen og går ned tilbake til Finestrat.  
  
Dag 7 Vandring til Guadalest og besøk i Altea (F, L, M)
Etter en frisk start på dagen med frokost sammen, skal vi i dag utforske Spanias mest besøkte fjelllandsby. Dette er en hyggelig spasertur, noe av turen er på asfaltert rolig vei, og resten på en slingrende sti. Den er ca 9,5 km, lett og vil ta 3 timer å gå. 
Vi vil vandre rundt Guadalest reservoaret med fantastiske fjell på begge sider, den har en beliggenhet dypt inn i Guadalest-dalen. Denne rolige ruten gir oss en fantastisk utsikt over det gamle Guadalest-slottet, som dateres tilbake til den mauriske okkupasjonen i Spania og ligger høyt oppe på en fjellklippe. 
Etter turen går vi til selve byen, torget ligger på toppen av fjellet på 800 m, det er en fantastisk opplevelse i seg selv. Her er det også mange små butikker, for de som ønsker å handle litt. Vi skal nyte en god lunsj og kose oss i hyggelig selskap før bussen tar oss tilbake til hotellet. 
 
Om kvelden samles vi alle for å reise til gamlebyen Altea med sine smale gater, små butikker og sjarmerende torg. Her avslutter vi kvelden og reisen med en fantastisk middag og vinsmaking med historie hos Åge på restauranten Casa Vital. Han er norsk og er godt kjent her på Costa Blanca for sin egenprodusert vin med fargen BLÅ. Dette er en fantastisk historisk opplevelse med blanding av veldig god mat, vin og historie. Denne kvelden oppsummerer vi uken vi har hatt sammen med alle opplevelser, latter, bilder og historie før vi tar turen tilbake til hotellet. 
 
Dag 8 Hjemreise (F)

Denne dagen er det avreise, det er tid for en god frokost og etter det pakker vi sammen gode minner og opplevelser for denne gang. Nå er vi klare for hverdagen igjen med masse oppladning av latter, sol, glede, energi og nye gode venner. 

F= Frokost, L=Lunsj, M= Middag
 

Hotell

Hotel Cap Negret
N-332 Alicante-Valencia, Km.159, 03590 Altea

Dette er et flott 4* stjernes hotell med beliggenhet rett ved Middelhavet, så her kan man virkelig senke skuldrene. Nydelig velvære i et varmt og innbydende miljø, med utsikt over landskapet, fjell og Middelhavet. Hotellet har alt man kan tenke seg, et vakkert stort uteområde hvor man kan sole seg og nyte den milde brisen, ta seg et bad i det innbydende bassenget eller bestille forfriskende drikke fra strandbaren. Hotellet ble totalrenovert i 2017/18, og det ligger rett ved Altea og Albir. Her finnes aktiviteter som eget trimrom, yoga, datarom, aktiviteter ved bassenget og massasje. Alle får dobbeltrom med sjøutsikt. Rommene har TV, safe, kjøleskap/minibar, hårføner og gratis wif-fi.


 

KART

KART