Flotte vandringer på Costa Blanca

Bli med på en aktiv reise i vakre omgivelser – med sol, blått hav, kultur og historie.

Costa Blanca eller «den hvite kyst», er en av Spanias mest spektakulære kyststrekninger. Den er kjent for sine fantastiske fjellområder, rike historie, vakre naturparker, praktfulle fossefall, slående klipper og flotte sandstrender langs sjøen.

Vi skal vandre i vakre historiske omgivelser med høydepunkter som Sierra De Bernia-hullet og ikke minst oppleve mandelblomstringen som gir landskapet et unikt vakkert syn. Du vil få et ekte bilde av naturen som vil gi deg minner for livet! Vi vil ha mange kulturelle innslag, besøker flere små pittoreske byer og spiser herlige lunsjer på lokale spanske restauranter underveis.

Denne turen ligger på nivå 2-3 på vår skala. Les mer om våre nivåer her.

Man bør være vant til å gå tur i fjellet og til høydeforskjeller. Fornuftig fottøy er veldig viktig, helst høye eller lave fjellsko med såler som har godt grep. Man kan også ta med joggesko (ikke glatte såler) til enklere turer - guidene vil informere dere hver dag med riktig påkledning. Våre guider/reiseledere på denne turen er Joe og Siv. De er vennlige, morsomme og erfarne og sørger for en flott opplevelse. De gleder seg til å vise frem dette fantastiske landskapet og den spennende kulturen Spania har å by på.

Costa Blanca vil forbløffe deg, la oss utforske sammen, kom og se Spania fra et annet synspunkt sammen med oss.

  

Høydepunkt:
✔ Vandringer i fantastisk natur
✔ Mandelblomstring
✔ Gode lunsjer på lokale restauranter
✔ Sierra De Bernia-hullet

 

Status:
Fullt

PROGRAM

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil turguidene se an hver dag og tilrettelegge vandringene deretter. 

DAG 1 ANKOMST (M)
Ved ankomst på Alicante flyplass møter vi våre guider og reiseledere for uken, Siv og Joe. Vi tar buss til vårt hotell i Albir (ca. 45 min) for innsjekk og resten av dagen er fri til egen disposisjon. Felles middag på hotellet om kvelden.

DAG 2 FØRSTE VANDRING: SIERRA DE BERNIA FJELLET (F, L, M) 
Frokost på hotellet. Vi starter dagens vandring med en tur til Sierra de Bernia fjellet. Dette er et imponerende fjell som stiger høyt over de omkringliggende byene. Vi skal utforske et gammelt fort fra 1500-tallet samt krype gjennom det berømte «Sierra de Bernia hullet» for å nyte en spektakulær utsikt. Vi går i et behagelig og rolig tempo for å kunne ha tid til naturopplevelsene underveis. Etter turen nyter vi en god lunsj med drikke på en lokal fjellrestaurant før vi kjører tilbake til hotellet. Her vil det bli litt egentid før vi møtes til en felles middag på hotellet.

Vandringen er en middels rundtur på ca. 10 km og nivå 3. Turen tar ca. 4 timer. Vi starter på 626 moh og det er totalt ca. 380 høydemeter både oppover og nedover med flott utsikt hele veien. Her kreves gode vandresko - gjerne med støtte til ankelen.
    
DAG 3 ANDRE VANDRING: JALON-DALEN (F, L, M)

Frokost på hotellet. Dagens vandring er en tur som tiltrekker seg vandrere fra hele verden. Dalen har et av de vakreste landskapene i Spania der flotte fjell omgir slettene til oliventrær, appelsinlunder og vingårder. Her vil vi også få oppleve de fantastiske mandeltrærne som på denne tiden av året dekker hele Jalon-dalen med rosa og hvite blomster. Etter vandringen skal vi besøke en lokal vin bodega. De er kjent for sine topp viner og brennevin. Her har dere mulighet til å handle med dere vin fra butikken deres. Etter besøket skal vi spise en god lunsj inkl. drikke på en lokal restaurant før vi tar bussen tilbake til hotellet. Her vil det igjen bli litt egentid før vi møtes til en felles middag på hotellet.

Vandringen er en rundtur på ca. 10 km og nivå 2. Turen tar ca. 3-4 timer og det er totalt ca. 150 høydemeter både oppover og nedover. 
    
DAG 4 TREDJE VANDRING: VANDRING FRA LA CALA TIL VILLAJOYOSA (F, L, M)

Frokost på hotellet. I dag skal vi vandre langs kysten fra byen La Cala til fiskelandsbyen Villajoyosa. Her vil vi passere fantastiske hemmelige bukter, feiende kystklipper samt et gammelt fort som ble brukt som utkikkspost under de mauriske tider og vaktpost under den spanke borgerkrigen. Villajoyosa er en sjarmerende by med mange fargerike hus og små pittoreske gater. Byen har også en vakker 3 km lang sandstrand så her vil det være mulighet for å bade for de som ønsker det.
Etter turen skal vi spise en god lunsj inkl. drikke på en lokal restaurant langs stranden før vi tar bussen tilbake til hotellet. Her vil det igjen bli litt egentid før vi møtes til en felles middag på hotellet.

Vandringen er en middels stekning på ca. 11 km og nivå 2. Turen tar ca. 3-4 timer og det er totalt ca. 345 høydemeter både oppover og nedover.
    
DAG 5 FRIDAG (F, L, M)

Frokost på hotellet. Dagen i dag er fri til å nytes på hotellet eller utforske området på egenhånd. Siv og Joe vil hjelpe med å anbefale forskjellige aktiviteter eller opplevelser. Kanskje et besøk til gamlebyen i Altea eller Albir eller kanskje litt shopping i Benidorm. For de som ønsker det er det også muligheter for en ekstra fjelltur denne dagen. Nærmere informasjon om denne vil bli gitt av reiselederne/guidene. På denne dagen vil det også være mulig å spise lunsj på hotellet. Vi møtes til en felles middag på hotellet om kvelden. 
    
DAG 6 FJERDE VANDRING: FJELLBYEN FINESTRAT (F, L, M) 

Frokost på hotellet. I dag skal vi vandre fra utkanten av byen Polop til fjellbyen Finestrat. På denne turen går vi gjennom «Barrac de Canal» som passerer ved foten av den store steinete kalksteinen kalt ‘Den sovende løve’. Her kan man enten velge å gå direkte videre til Finestrat eller man kan ta en tur opp til Puig Campana toppen, Costa Blancas nest høyeste punkt (1406 moh). Turen videre går gjennom furuskog langs svingete stier forbi «Font Del Moli» - Finestrats egen ferskvannsfontene. Her kan vi drikke friskt spansk fjellvann. For de som ikke går opp til toppen av Puig Campana vil det bli tid til å utforske den sjarmerende byen Finestrat. Vi møter så de andre til en god lunsj inkl. drikke på en lokal spansk restaurant. Etter lunsj tar vi bussen tilbake til hotellet. Her vil det igjen bli litt egentid før vi møtes til en felles middag på hotellet.

Vandringen er en medium/hard strekning på 11 km og nivå 3, med ca. 630 høydemeter oppover. Total vandringstid er på ca. 4 timer.  Her kreves gode vandresko - gjerne med støtte til ankelen.
For de som vandrer til toppen av Puig Campana vil turen bli ca. 5 km (2 timer) ekstra og man vil ha et tillegg på ca. 530 høydemeter både opp og ned.  Denne ligger da på nivå 4.

    
DAG 7 FEMTE VANDRING: GUADALEST RESERVOARET (F, L, M)

Frokost på hotellet før vi på denne siste vandringsdagen skal ha en rolig dag til å utforske Spanias mest besøkte fjellandsby, Guadalest. Dette er en lett spasertur hvor noe av turen er på asfaltert rolig vei og resten på en slingrende sti. Vi vil vandre rundt Guadalest reservoaret dypt inne i Guadalest-dalen med fantastiske fjell på begge sider. Denne ruten vil også gi oss en vakker utsikt over det gamle Guadalest-slottet, som dateres tilbake til den mauriske okkupasjonen i Spania, og ligger høyt oppe på en fjellklippe. Etter turen går vi til selve byen som ligger på toppen av fjellet på 595 moh. Dette er en fantastisk opplevelse i seg selv. Her er det også mange små butikker for de som ønsker å handle litt.
Vi skal så nyte en god lunsj og kose oss i hyggelig selskap før bussen tar oss tilbake til hotellet.
Her vil det igjen bli litt egentid før vi møtes for avreise til restauranten Casa Vital i Altea hvor vi skal ha vår avskjedsmiddag. Her serveres vi en 3 retters middag og vinsmaking med historie. Restauranten drives av norske Åge Folkestad. Han er godt kjent på Costa Blanca for sin egenproduserte vin med fargen blå. Etter middag returnerer vi til hotellet.
NB: Denne utflukten er endret i forhold til det som er annonsert i magasinet Vi over 60.

Vandringen er en rundtur på ca. 10km og nivå 2. Total vandringstid er på ca. 3 timer.
    
DAG 8 HJEMREISE (F)

I dag er dagen for avreise. Det vil være godt med tid til å nyte en god frokost før vi pakker sammen flotte minner og opplevelser, og setter oss på bussen for å kjøre til flyplassen for retur til Norge.

F=frokost L=lunsj   M=middag

Viktig:

•    Godt fottøy
•    Liten ryggsekk med på turen til vann, snacks++
•    Caps/hatt
•    Tynn vindjakke/genser
•    Regnponcho
•    Tynne hansker
 

Hotell

HOTEL SUN PALACE ALBIR ****
Hercules 1
03581 Albir

Hotel Sun Palace Albir ligger med 10 minutters gange til stranden og sentrum av Albir. Byen har en rolig og behagelig atmosfære samt en flott strandpromenade i marmor som strekker seg langt. Her er det fint å ta en spasertur om kvelden med vakkert syn av blått hav og nydelig sjøluft. Hotellet har et sesongåpent utendørs basseng, samt et innendørs basseng, spa med boblebad, badstue, tyrkisk bad og treningssenter. Hotellet har en flott takterrasse, bar, restaurant og døgnåpen resepsjon.
Rommene har møblert balkong, eget bad/toalett, minibar, safe, TV, telefon, klimaanlegg, skrivebord og gratis wifi.