Aktive vår & høstturer Sorrento

Få områder i Europa har så flott natur som Sorrento-halvøya. Olivenlunder, vinstokker og velduftende krydderurter blir våre faste følgesvenner under våre vandringer, for ikke å glemme den fantastiske utsikten over både Sorrento, Amalfikysten og Positano, men også helt til Capri, Napoli og Vesuv.

Vi skal vandre på vakre Sorrento-halvøya og ta båttur i Napolibukta for å besøke øya Capri. Vi skal oppleve Pompeii og Vesuv og kose oss med god mat der selve pizzaen ble til.

Vi skal også kose oss med deilig italiensk mat. Hotellets kokk inviterer oss til å se en demonstrasjon i å lage hjemmelaget gnocchi, den italienske måten å servere poteter på.

Vandringene er tilrettelagt slik at alle som er vant til å gå turer kan være med. For å få den beste utsikten skal vi opp på noen høyder, så det vil bli noen opp- og nedstigninger, men på de fleste turene vil terrenget være overkommelig kupert. Under alle våre vandringer har vi i tillegg til vår skandinavisktalende reiseleder også selskap av en lokal autorisert naturguide. Han/hun vil berike oss ytterligere med informasjon om området og dets natur og flora.

Denne turen ligger på nivå 3 på vår skala. Les mer om våre nivåer her.

Høydepunkter:
✔ Vakre vandringsturer
✔ Båttur til øya Capri
✔ Heldagsutflukt til Pompeii og Vesuv

Pris fra:
13 990,-
Dager:8
Grunnprisen inkluderer:
• Fly t/r Oslo Gardermoen - Roma
• Alle flyskatter og avgifter
• 7 netter med frokost på Hotel La Residenza **** i valgt romkategori
• 1 lunsj med vin & vann (dag 2)
• Transport og utflukter ifølge program
• Entré til Pompeii og Vesuv
• Autorisert engelsktalende vandreguide under vandringene
• Skandinavisk reiseleder fra ankomst

Grunnprisen inkluderer ikke:
• Avbestillings- og reiseforsikring
• Øvrige måltider og drikke
• 6 middager på hotellet 530,-
• Tips

Tilvalg:
6 middager på hotellet (halvpensjon) 530,-
(Bør velges ved bestilling av reisen og senest 60 dager før avreise)
TransportType:FLY
Bestill reise

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder se an hver dag og tilrettelegge vandringer og program deretter.

DAG 1    ANKOMST (-)
Avreise fra Gardermoen og ankomst Roma flyplass. Her møtes vi av reiseleder og kjører så med buss til vårt hotell i Sorrento (ca. 3,5 timer). Underveis stopper vi slik at de som ønsker kan kjøpe seg en liten matbit.

DAG 2   DAGENS VANDRING; ca. 3 timer / 6 km. i lett terreng (F, L)
Vandringen denne dagen er i området rundt Sant ’Agatha og Massa Lubrense. Vi er midt på Sorrento-halvøya og får under dagen flott utsikt over både Salerno-bukten i syd og Napoli-bukten i nord, men ikke minst imponerende utsikt til Capri fra byen Termini. Vi er fremme i Termini i god tid før lunsj. Herfra kan de som ønsker ta en noe mer krevende stigning opp til et utsiktspunkt over Capri og Salerno-bukten, eller man kan bli i Termini for en velfortjent formiddagskaffe. Også herfra nyter vi utsikt over Capri. I utkanten av Termini spiser vi lunsj, som er et potpourri av lokale delikatesser. Etter lunsj går vi de siste 2 km. til Massa Lubrense, hvor bussen venter oss. Middag på hotellet for gruppene i oktober 2018. 

DAG 3    DAGENS VANDRING; ca. 3 timer / 7 km. litt mer krevende terreng (F)
Dagens vandring starter igjen i Sant’Agatha, men herfra går vi stien Sentiero delle Sirenuse med fantastisk utsikt over Sirenuse-øyene. Det er en ganske krevende stigning under dagen, men den er ikke lang og vi tar den i et behagelig tempo. Turen går gjennom en vakker og spesiell pinjeskog.
Middag på hotellet for gruppene i oktober 2018.  

DAG 4    HELDAGSUTFLUKT TIL CAPRI (F)
Båttur i Napolibukta og tur til øya Capri. På selve øya forflytter vi oss rundt med minibuss, slik at vi får sett både Anacapri og det moderne Capri. 
Middag på hotellet for gruppene i oktober 2018.

DAG 5    DAGENS VANDRING; ca. 3,5 timer / 6 km. (F)
Dagens vandring starter oppe i fjellene, ved Pianillo. Herfra går vi den fine veien Sentiero degli Dei, "Gudenes Sti". Vi har flott utsikt over havet hele veien og stien byr ikke på særlige nivåforskjeller. Fremme i Nocelle blir det mulighet for å gå de ca. 1 200 trappetrinnene ned til Positano, en av områdets vakreste kystbyer. De som ikke vil gå kan ta bussen.
Middag på hotellet for gruppene i oktober 2018.

DAG 6    HELDAGSUTFLUKT TIL POMPEII OG VESUV (F)
Dagens utflukt går til et av verdens mest fantastiske arkeologiske områder, Pompeii, og vår lokale guide vil innvie oss i historien før det store utbruddet i 79 e.kr. Etter lunsj begir vi oss opp til selve Vesuv, hvor det vil bli mulighet for å gå helt til kraterets kant.
Middag på hotellet for gruppene i oktober 2018.

DAG 7    DAGENS VANDRING; ca. 3,5 timer / 7 km. (F)
Vår siste vandringsdag starter med en flott bussreise langs den dramatiske Amalfi-kysten. Vi fortsetter opp til vakre Ravello hvor dagens vandring starter. Dette innebærer at vi stort sett vandrer i nedoverbakke og gjennom vakre skogområder, best kjent for deres gamle og nå nedlagte møller. Vandringen slutter i vidunderlige Amalfi, en gang en viktig sjøfartsby - i dag en hyggelig kystby med en imponerende domkirke. Avslutningsvis litt tid til å utforske Amalfi før vi ut på ettermiddagen møter bussen og returnerer til Sorrento.
Middag på hotellet for gruppene i oktober 2018.

Dag 8    Avreise (F) 
Etter frokost henter bussen oss for transport tilbake til Roma og videre hjemreise til Norge

F=frokost     L=lunsj       

Hotell

VI SKAL BO PÅ FØLGENDE HOTELL

HOTEL LA RESIDENZA **** (Italiensk standard)
Via Bernardino Rota, 44, 
80067 Sorrento

Et godt turistklassehotell med rolig beliggenhet i en park i et boligområde med kun 4 minutters gange fra stranden og 1 km fra hjertet av Sorrento. 
Hotellet har utendørs svømmebasseng (åpent bare i sommer-sesongen) og solterrasse, bar, restaurant, 24-timers resepsjon samt gratis wifi. Rommene har eget bad/toalett, hårtørrer, klimaanlegg/varmeapparat, TV, telefon og minibar.

   
 

   

 

KART AKTIVE VÅR & HØSTTURER SORRENTO

KART AKTIVE VÅR & HØSTTURER SORRENTO

Avganger & priser - Aktive vår & høstturer Sorrento

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
27/3Oslo GardermoenAktiv vårtur Sorrento - Vi over 60313 990,-BestillMer informasjon
DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
1/5Oslo GardermoenAktiv vårtur Sorrento - Vi over 60Mer enn 813 990,-BestillMer informasjon

Informasjon

Tillegg for enkeltrom kr. 2 600,- (begrenset antall)

Eksakte flytider på de ulike avganger fremkommer under hver avgang, samt på ordrebekreftelse som sendes ut etter bestilling.

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for pris og muliheter.      

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.