Aktive vår & høstturer Sorrento -Utskriftsversjon

Få områder i Europa har så flott natur som Sorrento-halvøya. Olivenlunder, vinstokker og velduftende krydderurter blir våre faste følgesvenner under våre vandringer, for ikke å glemme den fantastiske utsikten over både Sorrento, Amalfikysten og Positano, men også helt til Capri, Napoli og Vesuv.

Vi skal vandre på vakre Sorrento-halvøya og ta båttur i Napolibukta for å besøke øya Capri. Vi skal oppleve Pompeii og Vesuv og kose oss med god mat der selve pizzaen ble til.

Vi skal også kose oss med deilig italiensk mat. Hotellets kokk inviterer oss til å se en demonstrasjon i å lage hjemmelaget gnocchi, den italienske måten å servere poteter på.

Vandringene er tilrettelagt slik at alle som er vant til å gå turer kan være med. For å få den beste utsikten skal vi opp på noen høyder, så det vil bli noen opp- og nedstigninger, men på de fleste turene vil terrenget være overkommelig kupert. Under alle våre vandringer har vi i tillegg til vår skandinavisktalende reiseleder også selskap av en lokal autorisert naturguide. Han/hun vil berike oss ytterligere med informasjon om området og dets natur og flora.

Denne turen ligger på nivå 3 på vår skala. Les mer om våre nivåer her.

Høydepunkter:
✔ Vakre vandringsturer
✔ Båttur til øya Capri
✔ Heldagsutflukt til Pompeii og Vesuv

Status:
Fullt

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder se an hver dag og tilrettelegge vandringer og program deretter.

DAG 1    ANKOMST (-)
Avreise fra Gardermoen og ankomst Roma flyplass. Her møtes vi av reiseleder og kjører så med buss til vårt hotell i Sorrento (ca. 4 timer). Underveis stopper vi slik at de som ønsker kan kjøpe seg en liten matbit. Innsjekk hotell og litt egentid før vi møtes for en liten byvandring for å bli bedre kjent med Sorrento. Byen er et av Europas mest populære feriesteder, både for sin sentrale beliggenhet men også for de flotte utsiktene og den hyggelige historiske bykjernen.

DAG 2   DAGENS VANDRING; ca. 3 timer / 6 km. i lett terreng (F, L)
Vandringen denne dagen er i området rundt Sant ’Agatha og Massa Lubrense. Vi er midt på Sorrento-halvøya og får under dagen flott utsikt over både Salerno-bukten i syd og Napoli-bukten i nord, men ikke minst imponerende utsikt til Capri fra byen Termini. Vi er fremme i Termini i god tid før lunsj. Herfra kan de som ønsker ta en noe mer krevende stigning opp til et utsiktspunkt over Capri og Salerno-bukten, eller man kan bli i Termini for en velfortjent formiddagskaffe. Også herfra nyter vi utsikt over Capri. I utkanten av Termini spiser vi lunsj, som er et potpourri av lokale delikatesser. Etter lunsj går vi de siste 2 km. til Massa Lubrense, hvor bussen venter oss. 

DAG 3    DAGENS VANDRING; ca. 3 timer / 7 km. litt mer krevende terreng (F)
Dagens vandring starter igjen i Sant’Agatha, men herfra går vi stien Sentiero delle Sirenuse med fantastisk utsikt over Sirenuse-øyene. Det er en ganske krevende stigning under dagen, men den er ikke lang og vi tar den i et behagelig tempo. Turen går gjennom en vakker og spesiell pinjeskog.

DAG 4    HELDAGSUTFLUKT TIL CAPRI (F)
Båttur i Napolibukta og tur til øya Capri. På selve øya forflytter vi oss rundt med minibuss, slik at vi får sett både Anacapri og det moderne Capri. 

DAG 5    DAGENS VANDRING; ca. 3,5 timer / 6 km. (F)
Dagens vandring starter oppe i fjellene, ved Pianillo. Herfra går vi den fine veien Sentiero degli Dei, "Gudenes Sti". Vi har flott utsikt over havet hele veien og stien byr ikke på særlige nivåforskjeller. Fremme i Nocelle blir det mulighet for å gå de ca. 1 200 trappetrinnene ned til Positano, en av områdets vakreste kystbyer. De som ikke vil gå kan ta bussen.

DAG 6    HELDAGSUTFLUKT TIL POMPEII OG VESUV (F)
Dagens utflukt går til et av verdens mest fantastiske arkeologiske områder, Pompeii, og vår lokale guide vil innvie oss i historien før det store utbruddet i 79 e.kr. Etter lunsj begir vi oss opp til selve Vesuv, hvor det vil bli mulighet for å gå helt til kraterets kant.

DAG 7    DAGENS VANDRING; ca. 3,5 timer / 7 km. (F)
Vår siste vandringsdag starter med en flott bussreise langs den dramatiske Amalfi-kysten. Vi fortsetter opp til vakre Ravello hvor dagens vandring starter. Dette innebærer at vi stort sett vandrer i nedoverbakke og gjennom vakre skogområder, best kjent for deres gamle og nå nedlagte møller. Vandringen slutter i vidunderlige Amalfi, en gang en viktig sjøfartsby - i dag en hyggelig kystby med en imponerende domkirke. Avslutningsvis litt tid til å utforske Amalfi før vi ut på ettermiddagen møter bussen og returnerer til Sorrento.

DAG 8    Avreise (-) 
Vi sjekker ut tidlig og bussen tar oss til flyplassen i Roma for retur til Norge. 
Da det er så tidlig avreise denne dagen vil det dessverre ikke bli servert en ordentlig frokost, men hotellet vil sette fram litt kaffe og kjeks til oss.
 

F=frokost     L=lunsj       

Hotell

VI SKAL BO PÅ FØLGENDE HOTELL

CLUB HOTEL SORRENTO **** (Italiensk standard)
Via Cappuccini 14 
80065 Sant`Agnello

Et godt turistklassehotell med rolig beliggenhet kun 1 km fra hjertet av Sorrento. Rundt hjørnet ligger restauranter og små butikker og det er en ca. 10 minutters spasertur til Marinella-stranden. Togstasjonen ligger kun 200 unna og tar en til sentrum av Sorrento på 2 min.

Hotellet er nylig renovert og har utendørs svømmebasseng (åpent bare i sommer-sesongen), TV-stue, restaurant, bar og en romslig terrasse. Det er wifi i fellesområdene. Rommene har alle balkong, hårtørrer, bad med dusj, safe, aircondition, TV og telefon.

   

KART AKTIVE VÅR & HØSTTURER SORRENTO

KART AKTIVE VÅR & HØSTTURER SORRENTO