Vandretur Cinque Terre

Dette er en populær tur, og det er ikke rart. Det er en fantastisk reise!

Vandringene ligger på et middels nivå, der man bør være vant til å gå en del i terreng, uten å være topptrent. Turene går med en naturguide først og reiseleder sist, som passer på at alle kommer vel frem og at tempoet er behagelig. Det er en del trapper og bratte bakker, men det er stort fokus på å nyte naturen på veien. 

Liguria byr uten tvil på en av Europas vakreste kyststrekninger, ikke minst i den delen av regionen som ligger øst for hovedstaden Genova med de praktfulle fargerike fiske byene i Cinque Terre og Portovenere.

Vi tar koselige båtturer langs den flotte kysten og kommer tett på naturen på våre daglige vandringer blant oliven, vin og viltvoksende basilikum.
Det blir gode matopplevelser, hvor det meste står i havets tegn. Liguria er kjent for sin ferske fisk og sine herlige skalldyr, sine friske og lette hvitviner, sin elegante olivenolje og selvfølgelig basilikum, en viktig ingrediens i pesto.

På vårt flotte hotell midt i H. C. Andersens yndlingsby, Sestri Levante, nyter vi 2 kvelder av områdets lette og velsmakende retter i hotellets elegante restaurant. Vi har valgt å bo i Sestri Levante fordi byen ligger meget sentralt for utfluktene våre, og ikke minst på grunn av byens sjarme.

Vandreturen ligger på nivå 3. For mer informasjon om vår nivå indeling klikk her.

Høydepunkt:
✔ Dette er vår mest populære vandringstur
✔ Vi forflytter oss til fots, på båttur og på lokale tog
✔ Fire vakre vandringsdager
✔ Vi bor fast i Sestri Levante

Pris fra:
14 990,-
Dager:8
Prisen inkluderer:
- Fly tur og retur fra Gardermoen
- Alle flyskatter og avgifter
- Overnatting i 7 netter
- 7 frokoster
- Velkomstmiddag på hotellet første kvelden inkl. drikke
- Pestodemonstrasjon på hotellet og av deres kokk, samt lunsj samme dag
- Alt av transporter og nevnte program
- Skandinavisktalende reiseleder under programmet
- lokal guide på vandringene

Prisen inkluderer ikke:
- Reiseforsikring / avbestillingsforsikring
- Øvrige måltider
Transporttype:FLY
Bestill reise

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1 - Ankomst (M)
Ankomst flyplass. Her venter vår buss og reiseleder. Det tar ca 4 timer inkludert pause (30min kortere fra Milano for avgangene i april/Mai). Under transporten til Sestri vil reiselederen fortelle om dagene som venter oss. Vel fremme sjekker vi inn og hviler litt før vi tar en liten gå tur rundt i Sestri for å lære byen å kjenne. 3-retters middag på hotellet med lokal vin.

Dag 2 - Vandring og togtur (F)
Vi drar sydover til Cinque Terre og har en litt lett dag, i det vi når den nordligste av de fem byer, Monterosso. Herfra går vi med utrolig utsikt til nabobyen Vernazza, som nok er den hyggeligste av byene. Vi er fremme ved lunsjtider og har litt tid på egenhånd. Midt på ettermiddagen tar vi toget hjem, slik at vi får tid til å utforske Sestri nærmere, eller slappe av på en av byens mange hyggelige kafeer med utsikt over Stillhetens Bukt. 
Dagens vandring er på ca 5 km og tar ca 2,5 timer. 
Turen starter ganske tøft et stykke oppover med en høydeforskjell på 230 m. Det er terreng-trapper med litt ujevne, høye trinn, men vi holder et behagelig tempo. Ellers går turen på smale stier med jordunderlag og nedover i trapper. Flott natur og utsikt på veien. 

Dag 3 - Togtur og vandring (F)
Vi tar toget til den sjarmerende byen Camogli og herfra går vi til San Rocco og videre til Punta Chiappa. Her tar vi båten tilbake til Camogli hvor vi spiser lunsj og streifer rundt i den hyggelige byen. På ettermiddagen tar vi toget hjem til Sestri. 
Dagens vandring er på ca 3 km og varer i ca 2 timer.
Turen er noe lettere enn dagen før. I dag blir det endel trapper oppover. Høydeforskjell på ca 150m. 

Dag 4 - Rolig dag (F/L)
Denne dagen blir en pause fra natur og vandringer, og vi får en innføring i hvordan man lager pesto. Kokken på hotellet åpner kjøkkenet for oss, og lar oss ta del i en del forberedelser, samt lærer bort mange tips. Etter innføringen blir det lunsj, der vi smaker på det vi har vært med på å lage.

Dag 5 - Vandring og togtur (F)
Vi tar toget til Corniglia. Byen er kanskje den minst kjente av de fem, men ligger til gjengjeld flott til i landskapet og med storslått utsikt over havet. Vår vandring fra Corniglia går ned mot havet, og vi når Vernazza i tid for lunsj. På ettermiddagen besøker vi Manarola, byen hvor den klassiske «kjærlighetsstien» ender. Her tar vi en kaffe eller et kjølig glass hvitvin før toget bringer oss hjem til Sestri. Dagens rute har vært stengt en tid, men vi håper stadig på at den skal åpne. Dersom den ikke er åpen blir ruta Manarola-Corniglia, en noe lengre og tøffere trase.

Dagens vandring er på ca 4,5 km og varer i ca 2 timer.
Turen starter med små trapper oppover for så å gå på stier, deretter lett nedover med enkelte bratte parti. Høydeforskjell på ca 100m. Fantastisk utsikt. 


Dag 6 - Fridag (F)
Dette blir turens fridag. Muligheten er mange. Noen vil sikkert slappe av og nyte av hotellets fasiliteter, eller utforske Sestri og byens mange butikker, eller belønne seg selv med en lang og tradisjonell italiensk lunsj.


Dag 7 - Båttur og vandring (F/M)
Enda en gang går vi til Santa Margherita for å stige ombord på båten til San Frutuoso. Herfra vandrer vi med flott utsikt til Italias nok mest eksklusive kystby, Portofino.
Husene langs den naturlige havnen går igjen i mange av de italienske turistbrosjyrer.
Vi er fremme i Portofino ved lunsjtid, og vi benytter muligheten til å sitte på et av serveringsstedene i havnen og nyte den elegante og avslappede atmosfæren som hersker i byen. Vår siste vandring blir tilbake til Santa Margherita, hvor vi tar toget hjem til Sestri.  Sammen minnes vi de mange flotte inntrykk mens vi spiser avskjedsmiddag i restauranten.
Dagens vandring er på ca 5 km og varer ca 3 timer.
På vandringen fra San Frutoso til Portofino starter det ganske steilt oppover på jord og grus og noen trapper, for så å gå rolig nedover.
De som forsatt har lyst på mer kan bruke 1,5 time på den 6 km lange veien langs havet fra Portofino til Santa Margherita. Andre kan ta bussen.

Dag 8 - Avreise (F)
Avreise fra hotellet til flyplassen for videre hjemreise til Norge

F = Frokost, L = Lunsj, M = Middag

Hotell

Grand Hotel Villa Balbi 4*
Viale Rimembranza 1
Sestri Levante
Dette er et godt hotell, beliggende i den sjarmerende byen Sestri Levante. Hotellet er bygget i en historisk Villa, og er omgitt av en stor hage rundt. Stilen er elegant, men en avslappende atmosfære. Hotellet er kjent for sin utmerkede restaurant. Alle rom er elegante, klassisk innredet og har Wc/dusj, telefon, TV/radio, trådløst internett, aircondition, safe, hårtørrer og minibar. Hotellet har videre møterom, bar, restaurant og svømmebasseng.

 

Kart vandretur Cinque Terre

Avganger & priser - Vandretur Cinque Terre

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
29/4Oslo GardermoenVandretur Cinque Terre Mer enn 814 990,-BestillMer informasjon
DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
27/5Oslo GardermoenVandretur Cinque Terre Mer enn 814 990,-BestillMer informasjon

Informasjon

Tillegg for enkeltrom kr 2790,-

Eksakte flytider på de ulike avganger fremkommer under hver avgang, samt på ordrebekreftelse som sendes ut etter bestilling.

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for pris og muligheter. 

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.