Vandretur Cinque Terre

Dette er en populær tur, og det er ikke rart. Det er en fantastisk reise!

Liguria byr uten tvil på en av Europas vakreste kyststrekninger, ikke minst i den delen av regionen som ligger øst for hovedstaden Genova med de praktfulle fargerike fiske byene i Cinque Terre og Portovenere.

Vi tar koselige båtturer langs den flotte kysten og kommer tett på naturen på våre daglige vandringer blant oliven, vin og viltvoksende basilikum.
Det blir gode matopplevelser, hvor det meste står i havets tegn. Liguria er kjent for sin ferske fisk og herlige skalldyr, sine friske og lette hvitviner, sin elegante olivenolje og selvfølgelig basilikum - en viktig ingrediens i pesto.

Vi bor midt i H. C. Andersens yndlingsby, Sestri Levante. Området rundt tilbyr mange fine og gode restauranter. Reiseleder er behjelpelig med tips. Vi har valgt å bo i akkurat Sestri Levante, fordi byen ligger meget sentralt for utfluktene våre, og ikke minst på grunn av byens sjarme.

Liguria har et fantastisk landskap å vandre i. Alle de 4 rutene vi skal gå er på mellom 2-3 timer, ligger langs med havet og har fantastiske utsikter. En naturguide vil gå først og reiseleder sist, og de passer på at alle kommer vel frem og at tempoet er behagelig. Det vil være stort fokus på å nyte naturen på veien. Vi går på gamle og flotte naturstier mellom byene. Disse kan være utfordrende med bratte stigninger, trapper og smale passasjer. Her har de lokale vandret i 1000 år. Gode sko og vandrestaver anbefales.  

Denne turen ligger på nivå 3 på vår skala. Les mer om våre nivåer her.

Her kan du se en liten film fra en av våre vandringer.

Høydepunkt:
✔ Dette er vår mest populære vandringstur
✔ Vi forflytter oss til fots, på båttur og på lokale tog
✔ Fire vakre vandringsdager
✔ Vi bor fast i Sestri Levante

Pris fra:
14 990,-
Dager:8
Grunnprisen inkluderer:
• Fly tur og retur fra Oslo Gardermoen
• Alle flyskatter og avgifter
• Overnatting i 7 netter
• 7 frokoster
• 1 velkomstmiddag på hotellet inkl. drikke
• Pestokurs på hotellet og av deres kokk, samt lunsj samme dag
• Alt av transporter og nevnte program
• Skandinavisktalende reiseleder under programmet
• Lokal guide på vandringene

Grunnprisen inkluderer ikke:
• Reiseforsikring / avbestillingsforsikring
• Øvrige måltider og drikke
• Tips
• Tilslutninger fra andre byer i Norge
TransportType:Fly
Bestill reise

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

DAG 1 - ANKOMST (M)
Ankomst flyplass. Her venter vår buss og reiseleder. Det tar ca 3,5 timer inkludert pause. Under transporten til Sestri vil reiselederen fortelle om dagene som venter oss. Vel fremme sjekker vi inn og hviler litt før vi tar en liten gå tur rundt i Sestri for å bli kjent i byen. Velkomstmiddag på hotellet med lokal vin.

DAG 2 – TOGTUR OG VANDRING (F)
Vi drar sydover til Cinque Terre og har en god vandring i det vi når den nordligste av de fem byer, Monterosso. Herfra går vi med utrolig utsikt til nabobyen Vernazza, som nok er den hyggeligste av byene. Vi er fremme ved lunsjtider og har litt tid på egenhånd. Midt på ettermiddagen tar vi toget hjem, slik at vi får tid til å utforske Sestri nærmere, eller slappe av på en av byens mange hyggelige kafeer med utsikt over Stillhetens Bukt. 

DAG 3 - TOGTUR OG VANDRING (F)
Vi tar toget til den sjarmerende byen Camogli og herfra går vi til det vakre utsiktspunktet San Rocco hvor vi ser på en flott kirke og nyter utsikten før vi går videre nedover til Punta Chiappa. Her tar vi båten tilbake til Camogli hvor vi får tid til å spise lunsj (ikke inkl.) og streife rundt i den sjarmerende byen. På ettermiddagen tar vi toget hjem til Sestri. 

DAG 4 – ROLIG DAG (F, L) 
Denne dagen hviler vi beina og tar en pause fra natur og vandringer. Idag skal vi få en innføring i hvordan man lager den ekte genovesiske pestoen med de beste italienske råvarer. Kokken på hotellet åpner kjøkkenet for oss og lar oss ta del i noen forberedelser, samt lærer bort mange tips. Etter innføringen blir det lunsj, en italiensk tapas med ca. 20 forskjellige retter med ost, skinke, pølse m.m.

DAG 5 - TOGTUR OG VANDRING (F)
Vi tar toget til Vernazza. Her starter vi dagen med en byvandring hvor vår kunnskapsrike lokal guide skal vise oss rundt i de skjulte små gatene. Deretter starter vi vandringen til Corniglia. Byen er kanskje den minst kjente av de fem, men ligger til gjengjeld flott til i landskapet med storslått utsikt over havet. Her kan vi nyte en lunsj i en av de små hyggelige restaurantene i byen. Etter lunsj bør man besøke en iskrem butikk som lager kanskje Italias beste iskrem. Prøv gjerne den med basilikum smak.

DAG 6 – FRIDAG (F)
Dette blir turens fridag. Mulighetene er mange. Noen vil sikkert slappe av og nyte av hotellets fasiliteter, ta en tur til Genova eller utforske Sestri og byens mange butikker. Eller hva med å belønne seg selv med en lang og tradisjonell italiensk lunsj.

DAG 7 – BÅTTUR OG VANDRING (F)
Enda en gang går vi til Santa Margherita for å stige om bord på båten til San Fruttuoso. Herfra vandrer vi med flott utsikt til Italias nok mest eksklusive kystby, Portofino. Husene langs den naturlige havnen går igjen i mange av de italienske turistbrosjyrer. Vi er fremme i Portofino ved lunsjtid, og vi benytter muligheten til å sitte på et av serveringsstedene i havnen og nyte den elegante og avslappede atmosfæren som hersker i byen. De som vil kan også bli med vår reiseleder på en kort tur til det gamle fyrtårnet på spissen av Portofino. Etter vårt stopp i Portofino tar vi vår siste vandring tilbake til Santa Margherita, hvor vi tar toget hjem til Sestri. Kvelden fri til egen disposisjon.

DAG 8 - AVREISE (F)
Avreise fra hotellet til flyplassen for videre hjemreise til Norge

F = Frokost    L = Lunsj    M = Middag

Hotell

Grand Hotel Villa Balbi 4*
Viale Rimembranza 1
Sestri Levante

Dette er et godt hotell, beliggende i den sjarmerende byen Sestri Levante. Hotellet er bygget i en historisk villa som er omgitt av en stor hage med kun få minutters gange til stranda. Stilen er elegant, med en avslappende atmosfære. Alle rom er elegante, klassisk innredet og har wc/dusj, telefon, TV/radio, trådløst internett, aircondition, safe, hårtørrer og minibar. Hotellet har videre møterom, bar, restaurant og svømmebasseng (sesongåpent).

   

 

 

Kart vandretur Cinque Terre

Avganger & priser - Vandretur Cinque Terre

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
2/9Oslo GardermoenVandretur Cinque Terre - Vi over 60214 990,-BestillMer informasjon
DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
23/9Oslo GardermoenVandretur Cinque TerreMer enn 814 990,-BestillMer informasjon

Informasjon

Tillegg for enkeltrom kr 2790,-

Eksakte flytider på de ulike avganger fremkommer under hver avgang, samt på ordrebekreftelse som sendes ut etter bestilling.

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for pris og muligheter. 

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.