Idylliske vandringer i Sorrento

Vi skal vandre på vakre Sorrento-halvøya, ta båttur i Napolibukta for å besøke øya Capri. Vi skal oppleve Pompeii og Vesuv og kose oss med god mat der selve pizzaen ble til.

Få områder i Europa har så flott natur som Sorrento-halvøya. Olivenlunder, vinstokker og velduftende krydderurter blir våre faste følgesvenner under våre vandringer, for ikke å glemme den fantastiske utsikten over både Sorrento, Amalfikysten og Positano, men også helt til Capri, Napoli og Vesuv.

Vi skal også kose oss med deilig italiensk mat. Hotellets kokk inviterer oss til å se en demonstrasjon i å lage hjemmelaget gnocchi, den italienske måten å servere poteter på.

Vandringene er tilrettelagt slik at alle som er vant til å gå turer kan være med. For å få den beste utsikten skal vi opp på noen høyder, så det vil bli noen opp- og nedstigninger, men på de fleste turene vil terrenget være overkommelig kupert. Under alle våre vandringer har vi i tillegg til vår skandinavisktalende reiseleder også selskap av en lokal autorisert naturguide. Han/hun vil berike oss ytterligere med informasjon om området og dets natur og flora.

Vandreturen ligger på nivå 3. For mer informasjon om vår nivå inndeling klikk her.

Høydepunkter:
- Vakre vandringsturer
- Båttur til øya Capri
- Heldagsutflukt til Pompeii og Vesuv


 

Status:
Fullt

Program

Alle middager blir servert på hotellet. En av dagene får vi en liten spesiell matdemostrasjon av en lokal matrett.

Dag 1    Ankomst
Tidlig avreise fra Gardermoen, og vi ankommer Roma flyplass om formiddagen. Her møtes vi av reiseleder og bussen tar oss til vårt hotell i Sorrento (ca 3,5 timer). På veien stopper vi slik at de som ønsker det kan kjøpe seg en lett matbit. Innsjekk på hotellet.

Dag 2    Vandring (F/L/M) Dagens vandring på Sorrentohalvøya, ca 3 timer - 6 km i lett terreng.
Vandring denne dagen er i området rundt Sant’Agatha og Massa Lubrense. Vi er midt på Sorrentohalvøya, og får i løpet av dagen flott utsikt over både Salernobukten i syd og Napolibukten i nord, men ikke minst imponerende utsikt til Capri fra byen Termini.
Vel fremme i Termini setter vi oss ned for lunsj. Herfra kan de som ønsker ta en noe mer krevende stigning opp til et utsiktspunkt over Capri og Salerno-bukten. Andre velger å bli i Termini for en velfortjent formiddagskaffe. Også herfra nyter vi utsikten over Capri. I utkanten av Termini har vi lunsj, som er et potpourri av lokale delikatesser. Etter lunsj går vi 2 km til Massa Lubrense, hvor bussen venter på oss.

Dag 3    Vandring (F/L/M) Dagens vandring på Sorrento-halvøya, ca 3 timer - 7 km i litt mer krevende terreng enn første dag
Dagens vandring starter på nytt i Sant’Agatha, men herfra går vi stien Sentiero delle Sirenuse med fantastisk utsikt over Sirenuse-øyene.
Lunsjpakken nyter vi med havutsikt. Det er en ganske krevende stigning under dagen, men den er ikke lang og vi tar den i et behagelig tempo. Turen går gjennom en vakker og spesiell pinjeskog.

Dag 4    Heldagsutflukt til Capri (F/M)
Båttur i Napolibukten og tur til øya Capri. På selve øya forflytter vi oss rundt med minibuss, slik at vi får sett både Anacapri og det moderne Capri, hvor filmstjerner og andre kjente møtes på sommeren.

Dag 5    Vandring (F/L/M) Dagens vandring på Sorrento-halvøya, ca 3,5 timer - ca 6 km
Dagens vandring starter oppe i fjellene ved Pianillo og herfra går vi den fine veien Sentiero degli Dei, "Gudenes Sti". Vi har flott utsikt over havet hele veien og stien byr ikke på særlige nivå forskjeller.
Fremme i Nocelle er der mulighet for å velge å gå de ca 1.200 trappetrinn ned til Positano, en av områdets vakreste kystbyer, eller å ta buss. Lunsjpakken tas i Positano

Dag 6    Heldagsutflukt til Pompeii og Vesuv (F/M)
Dagens utflukt går til et av verdens mest fantastiske arkeologiske områder, Pompeii, og vår lokale guide vil innvie oss i historien før det store utbruddet i 79 e.kr. Etter lunsj begir vi oss opp til selve Vesuv, hvor det vil bli mulighet for å gå helt til kraterets kant.

Dag 7    Vandring (F/L/M) Dagens vandring på Sorrento-halvøya, ca 3,5 timer - ca 7 km
Vår siste vandringsdag starter med en flott bussreise langs den dramatiske Amalfikyst,. Vi fortsetter opp til vakre Ravello, hvor dagens vandring starter. Dette innebærer at vi stort sett vandrer i nedoverbakke, og vi går gjennom vakre skogområder. Området er best kjent for sine gamle og nå nedlagte møller. Vandringen slutter i vidunderlige Amalfi. En gang en viktig sjøfartsnasjon, i dag en hyggelig kystby med en imponerende domkirke. Avslutningsvis har vi litt tid til å utforske Amalfi før vi ut på ettermiddagen møter bussen og returnerer til Sorrento.

Dag 8    Avreise (F)
Avreise til Roma og videre til Norge.

F = Frokost, L = Lunsj, M = Middag

Hotell Club Hotel Sorrento

Hotel Club Sorrento ***

Via Cappuccini, 14 
80065 Sant`Agnello

Et godt turistklassehotell med rolig beliggenhet kun 1 km fra hjertet av Sorrento. Rundt hjørnet ligger restauranter og små butikker og det er en ca. 10 minutters spasertur til Marinella-stranden. Togstasjonen ligger kun 200 unna og tar en til sentrum av Sorrento på 2 min.

Hotellet er nylig renovert og har utendørs svømmebasseng (åpent bare i sommersesongen), TV-stue, restaurant, bar og en romslig terrasse. Det er wifi i fellesområdene. Rommene har alle balkong, hårtørrer, bad med dusj, safe, aircondition, TV og telefon.