Vandretur Cinque Terre - VI OVER 60

Bli med langs klippene ved Middelhavet, forbi maleriske landsbyer, gjennom olivenlunder og vinranker. Liguria byr uten tvil på en av Europas vakreste kyststrekninger, ikke minst i den del av regionen som ligger øst for hovedstaden Genova. 

Vår skandinavisktalende Italia-spesialist vil ta deg med på vandringer langs den flotte kysten hvor vi vil komme tett på naturen - blant oliven, vin og viltvoksende basilikum. Vi opplever koselige båtturer og gode matopplevelser, hvor det meste står i havets tegn. Liguria er kjent for sin ferske fisk og herlige skalldyr, friske og lette hvitviner, elegant olivenolje og selvfølgelig basilikum, en viktig ingrediens i pesto.

På vårt ærverdige hotell midt i H.C. Andersens yndlingsby Sestri Levante kan vi nyte områdets lette og velsmakende retter i hotellets restaurant. Vi har valgt å bo i Sestri Levante fordi byen ligger meget sentralt for våre utflukter og ikke minst på grunn av dens sjarm.

Vandringene ligger på et middels nivå, der man bør være vant til å gå i terreng, uten å være topptrent. Turene går med en naturguide først og reiseleder sist, som passer på at alle kommer vel frem og at tempoet er behagelig. Det er en del trapper og bratte bakker, men det er stort fokus på å nyte naturen på veien. Vandringene vil ha en varighet på 2 - 3,5 timer.

Vandreturen ligger på nivå 3. For mer informasjon om vår nivå-inndeling klikk her.

Dette er en tur i samarbeid med magasinet 

Pris fra:
13 990,-
Dager:8
Prisen inkluderer:
• Fly t/r Oslo – Milano med alle skatter og avgifter
• Overnatting 7 netter i valgt romtype med frokost
• 2 middager med vin på hotellet
• Pestokurs og lunsj på hotellet
• All transport, utflukter og innganger som nevnt i program
• Skandinavisktalende reiseleder under oppholdet

Prisen inkluderer ikke:
• Reise- og avbestillingsforsikring
• Øvrige måltider
• Tips
• Tilslutningsfly fra andre byer
Transporttype:FLY
Bestill reise

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder se an hver dag og tilrettelegge vandringer og program deretter.

Dag 1 ANKOMST (M) 
Ankomst til Milano flyplass midt på dagen. Her venter vår buss og reiseleder. Under transporten til Sestri (ca. 3 timer) vil reiseleder fortelle om dagene som venter oss. Vel fremme sjekker vi inn og hviler litt før vi tar en liten gå tur rundt i Sestri for å lære byen å kjenne. På kvelden nyter vi en god 3 retters meny i hotellets elegante restaurant.

Dag 2  VANDRING & TOGTUR / MONTEROSSO-VERNAZZA (F) 
Vi drar sydover til Cinque Terre og en litt lettere dag, idet vi når den nordligste av de fem byer; Monterosso. Herfra går vi med utrolig utsikt til nabobyen Vernazza, som nok er den hyggeligste av byene. Vi er fremme ved lunsjtider og får litt tid på egenhånd. Midt på ettermiddagen tar vi toget hjem, slik at vi får tid til å utforske Sestri nærmere eller slappe av på en av byens mange hyggelige kafeer, med utsikt over Stillhetens Bukt. 

Dagens vandring er på ca 5 km og tar ca 2,5 timer. 
Turen starter ganske tøft et stykke oppover med en høydeforskjell på 230 m. Det er terreng-trapper med litt ujevne, høye trinn, men vi holder et behagelig tempo. Ellers går turen på smale stier med jordunderlag og nedover i trapper. Flott natur og utsikt på veien. 

Dag 3  TOGTUR & VANDRING / CAMOGLI-SAN ROCCO-PUNTA CHIAPPA (F)
Vi tar toget til den sjarmerende byen Camogli og herfra går vi til San Rocco og videre til Punta Chiappa. Her tar vi båten tilbake til Camogli hvor vi streifer rundt i den hyggelige byen før vi på ettermiddagen tar toget hjem til Sestri. 

Dagens vandring er på ca 3 km og varer i ca 2 timer.
Turen er noe lettere enn dagen før. I dag blir det en del trapper oppover. Høydeforskjell på ca. 150 m. 

Dag 4  PESTOKURS (F, L)
Denne dagen blir en pause fra natur og vandringer, og vi får en innføring i hvordan man lager pesto. Kokken på hotellet åpner kjøkkenet for oss og lar oss ta del i en del forberedelser og mange tips å lære. Etter innføringen blir det lunsj, der vi smaker på det vi har vært med på å lage. 

Dag 5  TOGTUR & VANDRING / CORNIGLIA-VERNAZZA-MANAROLA (F)
Dette blir vår siste dag i Cinque Terre. Vi tar toget til Corniglia. Byen er kanskje den minst kjente av de fem, men ligger til gjengjeld flott til i landskapet og med storslått utsikt over havet. Vår vandring fra Corniglia går ned mot havet og vi når Vernazza i tid for lunsj. På ettermiddagen besøker vi Manarola, byen hvor den klassiske «kjærlighetsstien» ender. Her tar vi en kaffe eller et kaldt glass hvitvin før toget bringer oss hjem til Sestri. 

Dagens vandring er på ca 4,5 km og varer i ca 2 timer.
Turen starter med små trapper oppover for så å gå på stier, deretter lett nedover med enkelte bratte parti. Høydeforskjell på ca. 100 m. Fantastisk utsikt. 

Obs! Dagens rute har i perioder vært. Dersom den ikke er åpen blir ruten Manarola-Corniglia, en noe lengre og tøffere trase. 

Dag 6  FRIDAG (F)
Dette blir turens fridag. Muligheten er mange; noen vil sikkert slappe av og nyte av hotellets fasiliteter, eller utforske Sestri og byens mange butikker, eller belønne seg selv med en lang og tradisjonell italiensk lunsj. 

Dag 7  BÅTTUR & VANDRING / SANTA MARGHERITA-SAN FRUTUOSO-PORTOFINO (F, M)
Enda en gang når vi Santa Margherita for igjen å stige ombord på båten til San Frutuoso. Herfra går vi med flott utsikt til Italias nok mest eksklusive kystby, Portofino. Husene langs den naturlige havnen går igjen i mange av de italienske turistbrosjyrer. Vi er fremme i Portofino ved lunsjtid og vi benytter muligheten til å sitte på et av serveringsstedene i havnen og nyte den elegante avslappede atmosfæren som hersker i byen. Vår siste vandring blir tilbake til Santa Margherita, hvor vi tar toget hjem til Sestri og sammen minnes de mange flotte inntrykk under vår siste middag på hotellet.

Dagens vandring er på ca 5 km og varer ca 3 timer.
På vandringen fra San Frutoso til Portofino starter det ganske steilt oppover på jord og grus og noen trapper, for så å gå rolig nedover. De som forsatt har lyst på mer kan bruke 1,5 time på den 6 km lange veien langs havet fra Portofino til Santa Margherita. De andre kan ta bussen.

Dag 8  HJEMREISE (F)
Avreise til Milano flyplass for videre hjemreise til Norge.

F=frokost     L=lunsj     M=middag

Hotell

GRAND HOTEL VILLA BALBI ****
Viale Rimembranza 1
Sestri Levante

Dette er et godt hotell, beliggende i den sjarmerende byen Sestri Levante. Hotellet er bygget i en historisk villa og er omgitt av en stor hage. Stilen er elegant, men atmosfæren er avslappet og hotellet er kjent for sin utmerkede restaurant.

Alle rom er elegante, klassisk innredet og har Wc/dusj, telefon, TV/radio, trådløst internett, aircondition, safe og minibar. 

Hotellet har videre møterom, bar, restaurant og svømmebasseng.

   

Generell informasjon

Italia, landets tradisjoner og kuriositeter - betraktninger fra vår reiseleder i Italia; Ole Dyck Madsen.
Det å beskrive Italia og italienerne med få linjer er vanskeligere enn man tror. Landet er så fullt av forskjeller at man egentlig forundres over at det er et land. Men det var det heller ikke før samlingen i 1861, hvor man flyttet hovedstaden fra Torino kortvarig via Firenze og så til Roma i 1871. Inntil det var Italia oppdelt i mange små stater. Dette har nok medvirket til de store forskjellene fra en region til en annen, både kulturelt men også mentaliteten hos italienerne.
Landets geografiske utstrekning med Alpene i nord, de vin-kledde bakkelandskaper og den herlige kysten har også hatt en innflytelse på ulikhetene.

Felles for alle italienere er at det er det folk som historisk har kraftigst påvirket Europas kulturelle utvikling fra etruskerne, romerne over Renessansen og opp til det moderne Europa. Således et kulturelt folk, men også et folk med stor livsglede!
Når man som fremmed turist kommer til Italia oppdager man at italienernes språkkunnskap ikke er så stor. På de tradisjonelle turiststeder snakkes både engelsk og ofte også tysk eller fransk, men utenfor allfarvei er det ganske begrenset. Dette blir likevel sjeldent en hindring for å kommunisere eller få nye venner. Ved hjelp av smil, imøtekommenhet og et imponerende gestikulert tegnspråk løses alle hverdagens store og små utfordringer. Ja, man sier at den eneste måte å få en italiener til å tie stille på, er å tvinge ham til å holde hendene i lommen! Selv når de snakker i mobiltelefonen, som de gjør både titt og ofte, understreker de deres uttalelser med kraftige håndbevegelser.

Dette er en tur i samarbeid med magasinet:
Italienerne har 4 religioner; Katolisismen, mamma, fotball og maten! Den viktigste av disse er mamma! Hun er det naturlige samlingspunkt. Familiefølelsen er sterk og fordommene om at italienerne bor hjemme er ikke uten grunn, ofte flytter man først hjemmefra i 30-35 års alderen. De øvrige 3 er vel stort sett like viktige der katolisismen stadig har et kraftig grep om folket og kirkene er fylt til bristepunktet søndag formiddag. Fotball kommer man aldri utenom og er det store samtaleemne når man treffes på de ulike kaffebarene. Maten er et helt kapittel for seg selv. Liksom landet så er det innenfor gastronomien store forskjeller mellom Italias 20 regioner. Det italienske kjøkken er ikke bare pizza, pasta og lasagne, men bugner av tradisjoner, lekre og friske råvarer og en utrolig respekt for det kulinariske. Her lever man virkelig for å spise og måltidene er dagens høydepunkter. Hver enkelt region, provins og kommune har sine egne retter, hver lille landsby har sine særegne pølser, skinker og oster, og det er ikke tilfeldig at så vel Slow Food- som Kilometer Zero-bevegelsene er oppstått nettopp i Italia. Til de mange gode matrettene hører jo et godt glass vin! Italia er i dag verdens største vinprodusent. På dette området var landet tidligere kjent for ganske billig masseproduserende vin, men nå er Italia blitt en reell konkurrent til de franske årgangsviner. Det lages riktig mange gode og spennende viner i Italia! Og kan kjøpes til overkommelige priser!

På det kulturelle området kan ingen andre land sammenlignes med Italia, her finnes mer enn halvdelen av verdens kulturelle og historiske bygninger og monumenter. Det er kunst og historie på hvert eneste gatehjørne! Så når man en gang er blitt grepet av Italia og alt det italienske, så blir man aldri ferdig! Det er alltid nye severdigheter, områder, matretter og vin, som bare venter på å bli oppdaget!

Dette er La Dolce Vita, livsnyternes eget hjemland!

KART VANDRETUR CINQUE TERRE

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
28/8Oslo GardermoenVandretur Cinque TerreMer enn 813 990,-BestillMer informasjon
DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
11/9Oslo GardermoenVandretur Cinque Terre513 990,-BestillMer informasjon

Informasjon

Tillegg for enkeltrom kr. 2 600,- 

Flytider med Norwegian 23.-30.apr / 21.-28.mai / 4.-11.jun / 28.aug - 04.sep / 11.-18.sep:
Oslo-Milano     10:40-13:20
Milano-Oslo     13:55-16:35

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.