Vandringer Gardasjøen

Bli med på en aktiv uke i vakre omgivelser!

Gardasjøen har gjennom mange år vært et yndet feriested for hele Europa. Dette med god grunn! Med sin sentrale beliggenhet er det lett å komme hit, og vel fremme møtes man av et mildt middelhavsklima som er unikt for beliggenheten ved Alpenes sydlige fot.

Ved den ene enden av sjøen er det fantastisk frodig med mengder av frukt, oliven og vin. Den andre enden er mer dramatisk med fjell som på mange måter minner om en norsk fjord med omliggende fjell. I denne enden er det i tillegg et hav av fargerike og velduftende blomster og trær, og mange gamle og romantiske middelalderbyer. Utover den skjønne naturen byr Gardasjøen også på en flere tusen år gammel historie, og ikke minst gastronomiske opplevelser i særklasse.

Under våre daglige vandringer ser vi vidunderlige utsikter over sjø og fjell, gamle vannmøller og det hele krydres med gode lunsjer og vinsmaking. Vi bor sentralt og sjarmerende i sentrum av Garda, som er en av områdets hyggeligste byer. Vi skal også ta båttur og taubane, og kort sagt oppleve mye på disse 7 dagene!

Vandringene ligger på et middels nivå der du bør ha normalt god helse og være vant med å gå/vandre i terreng, uten å være veldig topptrent! Vi går til tider bratt, men med riktig innstilling kommer vi langt.

Vandreturen ligger på nivå 3. For mer informasjon om vår nivå inndeling klikk her.

Høydepunkt:
•    Aktive dager i vakker natur
•    God mat og vin
•    Vi bor i hyggelige Garda
•    Lokalkjent reiseleder

 

Pris fra:
12 550,-
Dager:8
Grunnprisen inkluderer:
- fly t/r Oslo-Milano / Verona med alle skatter og avgifter
- 7 netter i 2-roms leilighet med frokost
- All transport med buss, båt og taubane som nevnt i program
- 1 velkomstmiddag ost, skinke og vin
- 1 pizzaaften med vin og vann
- 5 lunsjer med vin og vann
- 2 vinsmakinger
- Skandinavisk reiseleder under oppholdet i Italia

Grunnprisen inkluderer ikke:
- Reiseforsikring / avbestillingsforsikring
- Øvrige måltider og drikke
- Tips
- Tilslutninger
TransportType:Fly
Bestill reise

Hotell

HOTEL RESIDENCE DORIA
Via Don Carlo Gnocchi, 47
37016 Garda

Et enkelt men godt leilighetshotell som ligger meget sentralt i den hyggelige byen Garda, ca. 400 m. fra sjøen.

Hotellet har en liten bar samt en takterrasse med flott utsikt over sjøen og Garda. Hotellets gjester har dessuten fri adgang til nabohotellets basseng.

Leilighetene består av oppholdsrom med kjøkken, soverom og bad, og de har telefon, TV, safe, aircondition (mot et tillegg) og balkong.

 

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder se an hver dag og tilrettelegge vandringer og program deretter.

DAG 1    ANKOMST (M)
Ankomst Milano Malpensa flyplass, hvor vår reiseleder og buss venter på oss. Underveis mot Gardasjøen (ca. 3 timer i buss med stopp) forteller reiselederen nærmere om den kommende ukes program, om italienske skikker og ikke minst om mattradisjonene. Vi stopper langs veien for en lett lunsj (ikke inkl.). Vel fremme sjekker vi inn og slapper av. På ettermiddagen går vi en liten tur i det historiske sentrum av Garda og langs sjøen. Vi avslutter på en hyggelig og liten lokal restaurant, hvor velkomstmiddag serveres i form av lokale oster og skinker samt en dessert. 

OBS! På avgangen i oktober flyr vi til/fra Verona (ca 45-60 min fra Garda). Da stopper vi ikke for lunsj. 

DAG 2    VANDRING FRA GARDA TIL BARDOLINO MED VINSMAKING (ca. 3,5 timers vandring) (F/L)
Etter frokost tar vi fatt på vår første vandring. Den første delen har en rimelig bratt stigning, men vi belønnes snart med en storslagen utsikt over hele den sydlige delen av Gardasjøen. Herfra går vi nedover mot vinbyen Bardolino, og på veien besøker vi et lite vinhus som byr på en smak av flere av sine viner. Så er det bare det siste stykket ned til Bardolino, hvor vår felles lunsj inntas i et flott 500 år gammelt palass ved sjøen. Litt rusling blant Bardolinos koselige små gater og elegante butikker før vi vandrer langs sjøpromenaden hjem til Garda. Kvelden fri.

DAG 3    VANDRING OPP MØLLERENS DAL (ca. 3 timers vandring) (F/L)
Dagens vandring fører oss bort fra sjøen og opp mot Møllernes Dal. Dalen bærer mange vitnesbyrd om den geologiske utviklingen i området, og vi ser også en gammel vannmølle fra 1500-tallet. Herfra går vi gjennom olivenlunder og vinmarker opp til den lille byen Marciaga. Her inntar vi dagens lunsj og fra byen har vi en flott utsikt over Garda og sjøen. Hjemturen går i nedoverbakke langs landeveien.

DAG 4    VANDRING MED BESØK I ALBISANO (ca. 4 timers vandring) (F/L)
Dagens tur byr på herlig utsikt og vi starter langs Gardasjøen og går forbi flotte villaer, ikke minst Villa Canossa som tilhørte en særdeles innflytelsesrik kardinal. Her svinger vi opp mot Monte Luppia og fortsetter så opp til den lille byen Albisano. Her nyter vi først den utrolige utsikten, før vi spiser felles lunsj. Vi tar deretter landeveien tilbake til Garda.

DAG 5    VANDRING I VALPOLICELLA MED VINSMAKING (2,5 timer) (F/L/M)
I dag forlater vi Gardasjøen og kjører med bussen til det kjente vindistriktet Valpolicella. Her ble det allerede under romertiden produsert betydelige mengder vin og navnet Valpolicellas latinske opprinnelse betyr nettopp ”Dalen med mange vinkjellere”. I den lille byen San Giorgio besøker vi kort den romanske kirken før vi begir oss ut blant vinmarker som gir druene til en av verdens beste viner, Amarone. Deretter kommer vi til Fumane, som er en av de 5 kommunene som utgjør Valpolicella Classico. Her besøker vi en agriturismo, som først dekker til en herlig lunsj for oss akkompagnert av deres egne viner, både av Ripasso og Amarone. Bussen kjører oss så tilbake til Garda og på kvelden går vi samlet til en lokal pizzeria, hvor vi nyter flere forskjellige pizzaer og litt vin.

DAG 6    DAGEN FRI (F)
Turens fridag. Noen vil kanskje bare slappe av mens andre kanskje vil ta rutebussen til Romeo & Julies Verona. Den praktfulle provinshovedstaden byr på romantiske historier, men også store mengder av historie og kultur helt tilbake fra romertiden. Byen bugner av elegante butikker, gode restauranter og hyggelige vinbarer. Mulighetene er mange. Spør gjerne reiseleder om tips og råd.

DAG 7    VANDRING I FJELLET OVER BYEN MALCESINE (ca. 3-4 timer vandring)  (F/L)
På vår siste dag er det høye fjell som er dagens mål. For å komme dit starter dagen med rutebuss opp langs sjøens østlige vei. Vi ankommer Malcesine hvor vi tar taubanen opp til ca. 1760 moh. Her har vi en storslått utsikt over hele Gardasjøen. Selv om været normalt er mildt og varmt på våren og høsten bør man ta med en ekstra genser og vindjakke. Været kan også variere, så vandringen tilpasses etter værforholdene.

Vår vandring slutter ved toppen av taubanen, og på rifugio’en her tar vi vår siste felles lunsj med Gardasjøen som ser ut som et blått speil 1700 meter under våre føtter. Etter at vi har returnert med taubanen til Malcesine blir det tid til å nyte den hyggelige middelalderbyen. Kanskje lokker et besøk i den gamle borgen fra 1300-tallet. Herfra har man flott utsikt og borgen huser både geologisk og faunistisk museum for Monte Baldo og Gardasjøen. Eller kanskje frister en kaffe eller et glass kald hvitvin på en av uteserveringene i den koselige lille havnen. På ettermiddagen går vi ombord på båten som tar oss ned langs sjøens kyst til Garda.

DAG 8   HJEMREISE (F)
Etter frokost blir det avgang mot flyplassen for videre hjemreise til Oslo. 

F= frokost     L= lunsj     M= middag

Kart

Kart

Avganger & priser - Vandringer Gardasjøen

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
10/10Oslo GardermoenVandringer Gardasjøen- Vi over 60Mer enn 812 550,-BestillMer informasjon
DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
17/10Oslo Gardermoen Vandringer Gardasjøen Mer enn 812 550,-BestillMer informasjon

Informasjon

Tillegg for leilighet til bruk som enkeltrom kr. 1 900,-  (begrenset antall)

Eksakte flytider på de ulike avganger fremkommer under hver avgang, samt på ordrebekreftelse som sendes ut etter bestilling.

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for pris og muligheter. 

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.