Vandringer på Sardinia

Denne aktive turen til vakre Sardinia byr på noen av Italias flotteste steder, med urørte strender og vandringer langs strand og sjø med flotte utsikter over kysten.

Landskapet er dekorert med flotte granittklipper i fantastiske formasjoner og på de fleste turene blir det mulighet for å bade i det krystallklare vannet. 

Vi bor på gode hoteller og med oss har vi vår dyktige guide og reiseleder Sonja Kotur Lovrekovic, som tar vare på gruppen og legger opp til felles måltider og aktiviteter. I tillegg vil det være med en lokal vandreguide på alle turene.

Vandringene ligger på et middels nivå. Vi går 4-6 timer per dag med en høydeforskjell på ca. 140-250 høydemeter. Underlaget er grus, sand eller stein og krever konsentrasjon. Det er viktig at man har en god grunnkondisjon og er frisk til å nyte vandringene.

Denne turen ligger mellom nivå 2-3 på vår skala. Les mer om våre nivåer her.

Høydepunkt:
•    5 vandredager i spektakulære omgivelser 
•    Middag på agriturismo
•    Vi besøker også Korsika
Dette er en tur i samarbeid med magasinet 

NB! Det har dessverre sneket seg inn en feil i annonsen for denne turen i VI OVER 60. Under høydepunkt står det "Hotell ved havet med balkong". Dette er dessverre feil.

Status:
Fullt

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil turguidene se an hver dag og tilrettelegge vandringene deretter. 

Dag 1    Ankomst (M)
Vi ankommer Olbia tidlig på kvelden. Her møter vi reiseleder og kjører buss til vårt hotell nord på øya. Middag på hotellet som hver kveld.

Dag 2    Vandring Tinnari - Costa Paradiso (F, L, M)
Vi starter vandringen fra hotellet mot stranden Tinnari – en av de flotteste strendene på den nordlige kystlinjen. Stranden ligger ved foten at fjellet Tinnari (214 m). Vi fortsetter til den kjente kystdelen og badebyen Costa Paradiso. Naturen er typisk grønt lavtvoksende busker i kontrast til de rosarøde klippene og hvite sandstrender. Vi har med oss pikniklunsj som vi spiser underveis. Buss tilbake til hotellet. Fritid før middag på hotellet.
Ca. 9-10 km / 4-5 t.

Dag 3    Vandring Costa Paradiso - Cala Sarraina (F, L, M)
Dagen starter med buss til Costa Paradiso, hvor vi avsluttet dagen før. Vi går mot Cala Sarraina på grus- og klippeveier hvor lite folk ferdes. På turen har vi tid til både bading og piknik-lunsj. Retur med buss til hotellet. Fritid og middag på hotellet.
Ca. 5 km / 3-4 t.

Dag 4    Vandring St Teresa Gallura - Valle Della Luna (F, L, M)
Vi pakker våre kofferter og reiser videre til vårt neste hotell. Bagasjen tas til hotellet og vi starter vår vandring fra den sjarmerende byen Santa Teresa Gallura. Byen har ca. 5 000 innbyggere og har et koselig sentrum hvor vi gjør oss kjent før vi starter vandringen mot fyret ved Capo Testa og dalen Valle della Luna. Underveis ser vi fantastiske klippeformasjoner av granitt. På en klar dag ser vi øya Korsika. Piknik-lunsj. På ettermiddagen tar bussen oss til hotellet i San Pantaleo. Innsjekk og fritid før middag på hotellet.
Ca. 7,5 km / 4-5 t.

Dag 5    Vandring San Pantaleo (F, L)
Vandringen starter fra hotellet opp til fjellet San Pantaleo (ca. 400 m). På veien går vi gjennom eikeskog, vi ser fantastiske steinformasjoner og huler hvor områdets hyrder gikk i le for været. Fantastisk panoramautsikt over Costa Smeralda. Piknik-lunsj underveis. Total høydeforskjell 400 / 650 m. Middag på egenhånd - reiseleder gir gode råd.  
Ca. 8,5 km - alternativt 10,5 km / ca. 3,5 t. - alternativt 4,5 t.

Dag 6    Fridag (F, M)
Dagen er fri til å utforske området på egenhånd eller bare slappe av. På kvelden spiser vi felles middag på en lokal gård – agriturismo – hvor vi får smake typisk kortreist mat fra området. 

Dag 7    Vandring Corsica (F, M)     
Vi starter med 1 t. busstur til Santa Teresa Gallura hvorfra vi tar ferge over til Korsika (ca. 45 min hver vei). Ved ankomst Bonifacio gjør vi en lett vandring ut av byen, og det blir mulighet for å bade. Tilbake i Bonifacio, som har mange tusen års historie, blir det fritid før vi returnerer til Sardinia på ettermiddagen. Fritid før middag på hotellet.
Ca. 2,5-3 km / ca. 2 t.

Dag 8    Hjemreise (F)
Dagen er fri til å slappe av før vi har avreise mot Norge på kvelden.

F= frokost    L = lunsj/piknik     M= middag

Hotell

VI BOR PÅ FØLGENDE HOTELL:

17. - 20. JUNI:
Hotel Ristorante La Tana di Li Mazzoni ***

Litoranea Isola Rossa, Costa Paradiso (25 km)
07038 Trinita d`Agultu
Sardinia

Familiedrevet hotell og restaurant som ligger i Trinità dʼAgultu. Hotellet ligger i frodige omgivelser, med hage, solterrasse og basseng, fellesrom og bar. Gratis WiFi.

Alle rom har TV med satelittkanaler, aircondition, minibar og bad med hårtørker og gratis toalettartikler. 

Santa Teresa Gallura ligger 42 km fra hotellet og Castelsardo 29 km. Flyplassen i Olbia ligger 79 km fra hotellet.

   
 

20. - 24. JUNI:
Hotel San Pantaleo ***

Via Zara 39
07026 San Pantaleo

Familiedrevet hotell i et typisk, galluresisk miljø, beliggende mellom den flotte Smaragdkysten og de fantastiske fjellformasjonene rundt San Pantaleo.

Hotellet ligger 15 kilometer fra Olbia, med flyplass og havn, og 4 kilometer fra de berømte hvite sandstrendene på nordlige Sardinia. Hotellet ligger i hjertet av byens såkalte kunstnerlandsby, og tilbyr galluresisk gjestfrihet.

Alle rom har airconditon, minibar, telefon og TV.

Pantaleos egne Ristorante da Tito tilbyr smakfulle retter tilberedt etter regionale tradisjoner, i tillegg til internasjonale spesialiteter. Maten serveres i hyggelige omgivelser.