Kultur og vandring Irland

Vakkert og vilt, landsby og storby – bli med oss på kulturelle fotturer i vakker natur på denne frodige og grønne øya.

Den koselige byen Clonmel i Tipperary blir vår base og herfra tar vi daglige turer. Her er vi midt i det vakre og eventyrlige landskapet av fjell, grønne åser, glitrende innsjøer og storslåtte historiske severdigheter. De vakre vandringene kombinert med det gjestfrie folket gjør at dette blir en stor opplevelse. 

Turene tilrettelegges gruppen og hver tur har to vandreguider, slik at alle kan følge sitt eget tempo. Vi går 2- 4 timer hver dag, i lett fremkommelig terreng som passer de fleste.

Clonmel heter Cluain Meala på irsk og betyr honningsdalen. I den gamle idylliske byen finner vi små steinhus med stråtak, flotte bygninger, små koselige butikker og utallige puber hvor vi kan gjøre oss kjent med irsk kultur og musikk.

Vi avslutter turen med et par netter på det ærverdige Fitzpatrick Castle Hotell, idyllisk beliggende med utsikt over Dublin Bay, bare 20. min. fra Dublin.

Høydepunkt:
✔ Lette fotturer i vakker natur
✔ Middag og show på irsk pub
✔ Cahir Castle & Swiss Cottage
✔ En hel dag i Dublin

Dette er en tur i samarbeid med magasinet:

Status:
Fullt

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1    Ankomst (M)
Vi ankommer Dublin flyplass på formiddagen. Her møtes vi av vår lokale guide og reiseleder Linn og tar bussen til Tipperary og Clonmel, som blir vår base de første tre dagene. Herfra er det nært til flere av fjellkjedene og Clonmel er en vakker liten by. Bussturen tar ca. 2 timer. Vi ankommer hotellet for innsjekk og velkomstmiddag på kvelden.

Dag 2    Fottur til Glengarra Woods (F, M)
Etter frokost blir det mosjon og frisk luft på vår første vandring til Glengarra Woods. Vandringen blir på ca. 1,5 -2 timer. Vi går gjennom vakker natur på bra underlag. Et sted må vi krysse en bekk.

Når vi er ferdig med vandringen drar vi til Cahir der det blir mulighet for å spise lunsj. Etter lunsj besøker vi Cahir Castle etterfulgt av en kort fottur til Swiss Cottage. Cahir Castle er et velbevart slott med mange rom åpne for allmenheten. Swiss Cottage, som skal ha vært slottets sommerhytte, ligger bare en kort tur gjennom eikeskogen fra slottet. Turen er i jevnt terreng (ca 2 km). Vi blir plukket opp av bussen ved Swiss Cottage som så kjører oss tilbake til hotellet vårt i Clonmel. Her vil vi få litt tid fram til middagen for å slappe av. Kanskje noen vil benytte seg av hotellets SPA og svømmebasseng? Middag på hotellet på kvelden.
 
Dag 3    Fottur i Knockmealdown-fjellene (F, L, M)
Etter frokost drar vi fra hotellet til The Vee for å vandre i de flotte Knockmealdowns fjellene. Knockmealdown (793 m.) er det høyeste punktet i Co. Waterford.  Turen idag er ikke så anstrengende og den kan også tilpasses gruppen da det finnes mange flotte stier en kan velge underveis. Vandringen tar ca. 4 timer. Er vi heldige vil vi kunne se blomstrende roser og rododendron på vår vei. Etter vandringen kjører vi videre til Lismore, en velbevart og idyllisk by i Co Waterford.  Her spiser vi en felles lunsj. Etter lunsj besøker vi kirken samt spaserer gjennom Lismore Castle sin flotte hage sammen med en lokal guide. Lismore er ulik de andre byene i område med sin engelske stil og arkitektur og det 800 år gamle slottet eies av hertuginnen av Devonshire og er fortsatt i bruk av familien. Etter besøket her kjører vi tilbake til vårt hotell i Clonmel. Ledig tid fram til middagen på hotellet på kvelden.

Dag 4    Wicklow Mountain (F, M)
Etter frokost forlater vi Tipperary og reiser til Dublin, men vi stopper halvveis for å besøke et kulturminne. I Wicklow-fjellene ligger nemlig Glendalough klosterruin og her gjør vi også en liten vandring.

Wicklow Mountain kalles ofte Irlands hage, med sin rike, grønne og fredfulle natur. Midt i fjellet ligger Glendalough klosterruin som ble bygd av St.Kevin på 400-tallet. Midt mellom to sjøer ligger dette velbevarte klenodiet, som med sitt runde tårn gjør det veldig typisk for Irland. Vi beundrer klosterruinen og etterpå vandrer vi til sjøen. Turen tar ca 1 time og går i lett terreng. 

Vi får mulighet til å spise lunsj i Wicklow før vi fortsetter videre til Dublin og vårt hotell i Dalkey. Innsjekk på Fitzpatrick Castle. På kvelden reiser vi til The Merry Ploughboys Pub for en irsk aften med middag og show. Her vil det bli underholdning med irsk musikk, ballader og dans samt opptreden av gruppen The Merry Ploughboys som har spilt sammen i mange år. Etter middagen og showet drar vi tilbake til hotellet vårt.

Dag 5    Guidet rundtur i Dublin med mulighet for egentid (F, M)
Etter frokost reiser vi inn til Dublin med buss og guide for en sightseeing i byen. Vi besøker hovedgaten O’Connell Street, det nye monumentet Spire of Dublin samt GPO, hovedposthuset som før i tiden var en viktig plass for den irske kampen for selvstendighet. Dublins glansfulle kvartaler samt parkene St.Stephen’s Green og Phoenix Park påminner om glamour på 1700-tallet. De nye bygningene påminner om en moderne og livlig hovedstad. Dublin kan derfor beskrives som en herlig blanding av supermoderne og veldig gammel. Etter rundturen vil man ha mulighet til å bli igjen i Dublin for å utforske byen på egen hånd. Guinness Storehouse, Jameson Destilleri eller Trinity Collage - alle er hyggelige alternativ for dagens gjøremål. 

Dublin tilbyr mye å se og oppleve. Hovedgaten for shopping er Grafton Street på den sørlige siden av elven Liffey og Henry Street på den nordlige siden. Det finnes et stort utvalg av butikker, fra eksklusive til billigere alternativ. For de historieinteresserte er det bare å stupe inn i Dublins historie, f.eks. Trinity College gamle bibliotek og mange historiske bygninger rundt om i byen.  Middag på hotellet på kvelden.

Dag 6    Hjemreise (F)
Etter frokost blir det utsjekk og transport til flyplassen i Dublin for retur til Norge.

F-Frokost  L-lunsj   M-Middag

Hotell

26.-29. MAI:
HOTEL MINELLA CLONMEL ****

Coleville Road
Clonmel

Hotel Minella er en elegant herregård som ligger på bredden av elven Suir, i nærheten av Clonmel bysentrum og på grensen mot fjellene Comeragh. Hotellet har restaurant med utsikt over den flotte hagen, svømmebasseng, treningsrom og et utendørs varmt bad hvor man har utsikt over elven. Det er mulig å bestille spa-behandlinger. Alle rom er individuelt innredde med sitteplass, gratis Wi-fi, bad og toalett, kaffe/te-fasiliteter og TV. Full irsk frokost er inkludert i prisen. 

   


29.-31. MAI:
FITZPATRICK CASTLE HOTEL ****

Killiney Hill Rd, 
Scalpwilliam, Killiney, Co. 
Dublin, Ireland

Dette hotellet er et 4 stjerners hotell fra 1800 tallet som ligger i utkanten av Dublin med flott utsikt utover Dublin Bay. Herfra er det bare 7 minutters gange til stranda og 20 minutters kjøretur til Dublin sentrum. Hotellet har 24-timers resepsjon, restauranter, takterasse, innendørs basseng, gym og sauna. Rommene har TV, bad/toalett med hårføner, safe, kaffe/tefasiliteter og gratis wifi.