Den portugisiske pilegrimsveien

Vi skal følge den portugisiske pilegrimsferden fra byen Porto i nord til Santiago de Compostela i Spania. På vår vei skal vi både krysse Douro-elven, spise på lokale restauranter, stoppe ved vakre katedraler og nyte flott natur i mildt klima. Vi har valgt ut de fineste strekningene å vandre, og tar buss på deler av ruta.

Det finnes en lang rekke pilegrimsveier gjennom Europa som fører til katedralen i Santiago de Compostela i Nordvest-Spania. Gjennom over et årtusen har folk ferdet fra sitt hjem rundt om i Vest-Europa til katedralen i byen der det sies at relikvier av Apostelen Jakob ligger. Nå har vandringsrutene fått en ny renessanse og trekker både de historie interesserte, den som ønsker en sprek utfordring, så vel for de som tar dette som en meditativ reise med et religiøst aspekt. 

Den portugisiske pilegrimsruten starter i Porto, kjent for sin portvin og flere steder på UNESCO sin kulturarvliste. Vi gjør vår pilegrimstur litt enklere og tar de lange strekningene med buss. Vi skal hygge oss på veien, og har kun en dagssekk å bære på. Denne vandringsreisen går i variert terreng, både på stier, småveier, langs Atlanterhavet og gjennom pittoreske småbyer. Underlaget varierer mellom stier, brostein og asfalt. 

Vandringene ligger på nivå 2 på vår skala; passer for alle med normal kondisjon, man må kunne gå i et normalt tempo over lengre distanser uten pauser. Dagsetappene kan strekke seg over 4 timer og enkelte partier kan være bratt og høyt. Les mer om våre nivåer her.

Reiseleder er Eva Hauge, som har lang erfaring som guide på våre pilegrimsvandringer.

Høydepunkt:
✔ Byvandring i sjarmerende Porto
✔ Flott natur
✔ Mye inkludert

Pris fra:
16 790,-
Dager:9
Pris inkluderer:
• Fly Oslo – Porto t/r inkl flyskatter
• 8 netter på hotell inkl frokost
• 6 middager på hotell
• 1 lunsj på lokal restaurant
• 2 middager på lokal restaurant
• Busstransport i henhold til program
• Lokalguide i porto og bodegabesøk
• Guidet byvandring med lokalguide i Santiago de Compostela
• Vandreguide fra dag 3 til og med dag 6
• Reiseleder er med fra Norge

Ikke inkludert:
• Reise- og avbestillingsforsikring
• Øvrige måltider

TransportType:FLY
Bestill reise

Hotell

Dag 1 og 2:
Hotell Vila Gale Porto **** 
Av. Fernão de Magalhães, nº 7

Dette 4-stjernershotellet ligger i Porto sentrum, bare 300 meter fra metrostasjonen Campo 24 Agosto. Vila Gale Porto tilbyr deg et helsesenter med innendørsbasseng. Handelsområdet Rua de Santa Catarina ligger 10 minutters gange unna.
De store rommene på Vila Gale Porto har klimaanlegg og lys innredning. Alle har flatskjerm-TV med kabelkanaler, minibar og eget bad med hårføner og gratis badeprodukter. Paris Texas Restaurant på Vila Galé Porto serverer portugisisk mat og pasta.

Dag 3: 
Imperio do Norte *** 

Av. 5 de Outubro, nª 97 4990-033 Ponte de Lima

Hotel Império do Norte ligger i Ponte de Lima, den eldste byen i Portugal. Alle rommene er komfortabelt utstyrt med klimaanlegg, flatskjerm-TV, telefon, balkong. Rommene har alle eget bad med dusj, gratis toalettartikler og hårføner. 

Dag 4: 
Colon TUY ***

Colón, 11 – TUI

Colón Tuy ligger i den lille galisiske byen Tui på den portugisiske grensen. Det har et sesongbasert svømmebasseng og gratis wi-fi. De store, moderne rommene på Colón Tuy har tregulv, aircondition og satellitt-TV. Silabario Restaurant tilbyr tradisjonelle galisiske retter med moderne preg. Det finnes også en kafé-snackbar. 

Dag 5:  
Carlos I Silagar****  

c/ Vigo s/n 36003 Sanxenxo Pontevedra Spain

Hotel Carlos I Silgar ligger kun 50 meter fra Silgar strand i Sanxenxo. Her tilbys du et spa, treningssenter og rom med gratis wi-fi og egen balkong. Alle rommene på Carlos I Silgar er elegante og komfortable, og har klimaanlegg, marmorgulv og myke tepper. Rommene har TV og eget bad med hårføner, badekåpe og tøfler. Hotellrestauranten serverer et utvalg galisiske og internasjonale retter. Hotel Carlos I Silgar ligger omgitt av hage, og har et utendørsbasseng. Spaet har et oppvarmet innendørsbasseng, og tilbyr et bredt spekter velværebehandlinger.

Dag 6 og 7: 
Gelmirez hotel *** 

C/ Hórreo, 92 15702 Santiago de Compostela

Det moderne Hotel Gelmírez ligger 10 minutters gange fra Santiago de Compostela-katedralen og 3 minutters gange fra flybussholdeplassen ved jernbanestasjonen. Her tilbys et treningsstudio, kostnadsfri wi-fi og en døgnåpen resepsjon.  Alle rommene har regulerbart klima- og varmeanlegg, laptop-safe, minibar, flatskjerm-TV med satellittkanaler og eget bad med hårføner og kostnadsfrie badeprodukter.

Dag 8 
Tryp Expo Porto **** 

Rotunda da Exponor, s/n, 4450-801 Porto

Dette hotellet ligger ved siden av messesenteret Exponor, og har et utendørsbasseng og romslige rom med LCD-TV. Rommene er innredet med lyse tremøbler, og har kostnadsfri Wi-Fi, klimaanlegg og minibar. Tryp Porto Expo El Mercat Restaurant serverer et bredt utvalg av regionale og internasjonale retter. Francisco Sá Carneiro internasjonale lufthavn ligger 6 kilometer unna.

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende. Vær, vind og andre forhold kan påvirke hvilke løyper turleder velger daglig, så endringer og omrokkeringer kan forekomme. 

DAG 1   Oslo – Porto (FM, M)
Avreise fra Norge til Porto via Lisboa. Ved ankomst kjøres vi direkte til hotellet i Porto for innsjekk. Middag på hotellet.

DAG 2    Porto - Guidet byvandring med engelsktalende lokalguide (F, L, M)
I dag skal vi tilbringe dagen i denne fantastiske byen som er en av de eldste i Europa. Byens historiske sentrum «Ribeira» kom med på UNESCOs verdensarvliste i 1996 og stammer helt tilbake til romertiden. Vi skal også krysse Douro elven og besøke en av de mange lokale bodegaene. 
Felles lunsj på lokal restaurant og middag på hotellet 

DAG 3   Porto – Vilarino – San Pedro de Rates – Ponte de Lima (F, M)
Vi kjører til Vilarino hvor vi starter dagens vandring og vandrer til San Pedro de Rates. Det blir mulighet for lunsj underveis (ikke inkludert). Bussen henter oss og kjører til Ponte de la Lima. (ca. 35 min). Vi sjekker inn på hotellet og spiser felles middag på lokal restaurant.
Vandredistanse: 11,5 km 

DAG 4  Ponte de Lima- Labruja – Valenca – Tui (F, M)
Vi starter dagens vandring fra Ponte de Lima og vandrer til Labruja. Fra Labruja tar vi buss til Valenca do Minho (35 min).  Her blir det sightseeing og lunsj på lokal restaurant (ikke inkludert). 
 
Vi vandrer videre fra Valenca til Tui (Spania), hvor vi blant annet får se den flotte katedralen Santa María. Vi sjekker inn på hotellet i Tui hvor vi også spiser middag. 
Vandredistanse: 10 km + 3 km

DAG 5  Arcade – Pontevedra (F, M)
Vi kjører til Arcade hvor vi starter dagens vandring til Pontevedra. Vi spiser lunsj i Pontevedra (ikke inkludert og tar deretter en liten byvandring før bussen kjører oss til hotellet vårt som ligger fantastisk til ved stranden «Playa de Silgar». (ca. 30 min). Middag på hotellet.
Vandredistanse: 12 km

DAG 6 Pontevedra- Caldas de Rei- Santiago (F, M)
Vi kjører til Caldas del Rei hvor starter dagens vandring. Vi vandrer til Pontecesures hvor det blir mulighet for lunsj (ikke inkludert). Fra Pantecesures kjører bussen oss det siste stykket til Santiago de Compostela. Vi sjekker inn på hotellet hvor vi også spiser middag. 
Vandredistanse: 15 Km.

DAG 7 Santiago de Compostela (F, M)
I dag starter vi dagen i Santiago med en liten byvandring som avsluttes med et guidet besøk i katedralen. Etter besøket i katedralen kan de som vil bli igjen her for å overvære en messe.  
Felles tapas middag på lokal restaurant (inkludert). 
 
DAG 8 Santiago de Compostela- Porto (F, M)
Formiddagen fri til å utforske Santiago de Compostela på egen hånd. Til avtalt tid om ettermiddagen kjører vi til hotellet vårt i Porto (ca. 2,5 timer). Middag på hotellet.

DAG 9   Hjemreise til Norge (F, FM)
Tidlig utsjekk og transport til flyplassen for hjemreise. 

F = Frokost, L = Lunsj, M = Middag, FM = Flymat
 

Avganger & priser - Den portugisiske pilegrimsveien

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
1/10Oslo GardermoenDen portugisiske pilegrimsveienMer enn 816 790,-BestillMer informasjon

Informasjon

Tillegg for enkeltrom: kr 2 990,- (begrenset antall)

Flytider med Tap Portugal:
1. okt    Oslo – Lisboa      kl 12:45 – 15:50
1. okt    Lisboa – Porto    kl 18:00 – 18:55
9. okt    Porto – Lisboa    kl 09:00 – 09:55
9. okt    Lisboa – Oslo      kl 13:30 – 18:30

Skulle du ha behov for tilslutning fra andre byer er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.
Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.