Bad Gastein - Vandring i Alpene

Sommeren i Alpene gir deg de mest storslagne utsikter, fantastisk mat og utrolige vandringer. Dette blir en uforglemmelig naturopplevelse! Vi befinner oss høyt i fjellene i alpenes største nasjonalpark Hohe Tauern, i en av Østerrikes med sjarmerende alpebyer Bad Gastein. Vi skal nyte fantastiske dufter fra almkrydder, den friske fjelluften og bruset fra bekkene.

Bad Gastein ligger midt i nasjonalparken Hohe Tauern, og er av mange betraktet som Østerrikes vakreste naturområde. Grønne daler og høye fjellmassiver gir dramatiske skiftninger i naturen og innbyr til mange slags flotte fotturer. Gasteinerdalen utmerker seg dessuten ved at det aldri er langt til en hyggelig fjellstue for en liten rast med god mat og godt drikke. Luften er krystallklar og myggfri, noe som hever kvaliteten på vandringene ytterligere.

Takket være sine varme kilder ble Bad Gastein allerede på 1700-tallet et verdensberømt kursted, der datidens største kjendiser og kongeligheter kom på besøk for å nyte ren alpeluft, god mat, kurbad og den unike atmosfæren.

Med sin sentrale beliggenhet er Bad Gastein også et perfekt utgangspunkt for dagsutflukter til noen av verdens fremste severdigheter, som verdensarv-byen Venezia og Salzburg.

Våre alpinvandringer ligger på et middels nivå, der vi noen ganger tar oss opp på fjellet med skiheisen og noen ganger til fots. Tempoet er behagelig og vi stopper ofte for å nyte utsikten. Vi går daglig mellom 5-12 km, og stigning  mellom 200 til 800 høydemeter. Denne type vandring krever god allmennkondisjon og fjellstøvler som støtter ankelen. 

Vi bor godt på Ski Lodge Reineke, et hyggelig og nyrenovert hotell som ligger midt i byen. Med oss har vi en lokal skandinavisktalende guide og reiseleder.

Høydepunkt:

•    Mye inkludert
•    Fantastiske utsikter og turstier
•    Nærhet til Mozarts hjemby Salzburg
•    Behagelig klima

 

Dette er en tur i samarbeid med magasinet 

Pris fra:
9 990,-
Dager:8
Prisen inkluderer:
• Fly t/r Oslo Gardermoen – München med alle skatter og avgifter
• 7 netter med frokost på Ski Lodge Reineke ***+
• 6 middager på hotellet
• 5 vandringer inkl. lunsj, guiding og transport
• All transport som nevnt i programmet
• Skandinavisktalende guide og reiseleder

Prisen inkluderer ikke:
• Avbestillings- og reiseforsikring
• Tips, øvrige måltider og drikke
• Frivillig utflukt til Salzburg
• Tilslutning fra andre byer
Transporttype:FLY
Bestill reise

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder se an hver dag og tilrettelegge vandringer og program deretter.

Dag 1 Ankomst (M)
Avreise fra Oslo Lufthavn på morgenen med direktefly til München. På flyplassen i München blir vi møtt av vår lokale reiseleder og guide. Vi reiser så med buss til Bad Gastein for innsjekk hotell. Turen hit tar ca. 3-4 timer. Felles velkomstmiddag på hotellet på kvelden.

Dag 2 Dalvandring (F, L, M)
På morgenen nyter vi en god frokostbuffe før vi møtes for et velkomstmøte og en gjennomgang av dagens program. I dag skal vi vandre i Gasteindalen i litt kupert terreng for å venne kroppen til høyden. Utsikten mot Tischlerisbreen er fantastisk herfra. Vi spiser lunsj på Cafe Gamskar. Dagens vandring er på ca. 6 timer (inkl. lunsj). Tilbake på hotellet har vi turens første After Walk. På kvelden spiser vi middag på hotellet.

Dag 3 Vandring Dorfgastein og Fulseck (F, L, M)
Etter frokost møtes vi igjen for en gjennomgang av dagens vandring. I dag skal vi ta for oss Dorfgastein og Fulseck. Vi skal ta heisen til midtstasjonen som ligger på 1448 moh. Herfra skal vi vandre helt til toppen av Fuklseck som ligger på 2033 moh. Halvveis til toppen tar vi en pause ved vakre Spiegelsjøen. På vei ned stopper vi for lunsj på Grabneralm. Dagens vandring er på ca. 6 timer (inkl. lunsj). After Walk ved ankomst hotell. På kvelden spiser vi middag på hotellet.

Dag 4 Fridag (F)
Fridag til å nyte Bad Gastein. Mulighet for frivillig utflukt til Salzburg. Lunsj og middag på egenhånd.

Frivillig utflukt Salzburg
Etter frokost reiser vi til Salzburg. Turen hit tar en drøy time. Vi stopper rett utenfor gamlebyen der vi først spaserer til Mozartsplass. Guiden tar oss  så med med langs de snirklende, smale gatene, vakre torgene og forbi Mozarts barndomshjem på Getreidegasse. Etter guidingen blir det tid for shopping, kafébesøk, mm. Turen passer for de som vil oppleve en av Østerrikes eldste byer med alt den har å tilby. Historiske innslag blandet med avkoblende spaserturer i de smale gatene ved restaurantstrøket, er noe av det Salzburg har å lokke med. Tilbake til Bad Gastein rundt 18.00.

Dag 5 Vandring på Graukogel (F, L, M)
Etter frokost møtes vi igjen for en gjennomgang av dagens vandring. I dag skal vi vandre på Graukogel (2492 moh). På Graukogel finner vi thermalvannkildene som er veldig viktige for Bad Gastein. Vi tar heisen opp til 1950 moh. Herfra vandrer vi bort til den vakre og kalde Palfnersjøen (2074 moh). Dagens lunsj spiser vi på Graukogelhytten. Dagens vandring er på ca. 5 timer (inkl. lunsj). After Walk ved ankomst hotell. På kvelden spiser vi middag på hotellet.

Dag 6 Vandring Sportgastein og Nassfelddalen (F, L, M)
Etter frokost møtes vi igjen for en gjennomgang av dagens vandring. Vi starter dagens vandring fra Sportgastein og vandrer i Nassfelddalen. På denne turen passerer vi 3 trivelige almer. På en av disse vil vi stoppe og spise lunsj. Vandringstid i dag er på ca. 6 timer (inkl. lunsj). After Walk ved ankomst hotell. På kvelden spiser vi middag på hotellet.

Dag 7 Vandring Stubnerkogel (F, L, M)
Etter frokost møtes vi igjen for en gjennomgang av dagens vandring. Vi begynner med en heistur til midtstasjonen på Stubnerkogel. Herfra vandrer vi ivei via Stubnerkogels topp (2246 moh) til lunsjhytten. Ved klar sikt vil vi ha en fantastisk utsikt mot Grossglockner, Østerrikes høyeste bergstopp (3798 moh). På toppen av Stubnerkugel finner vi også en 140 meter lang hengebro som de som vil kan betre. Vandringstid i dag er på ca. 6 timer (inkl. lunsj). After Walk ved ankomst hotell. På kvelden spiser vi middag på hotellet.

Dag 8 Hjemreise (F)
Etter en tidlig frokost sjekker vi ut fra hotellet og reiser til avtalt tid til flyplassen for avreise til Oslo Gardermoen.

F= Frokost     L= Lunsj      M=Middag
 

Hotell

VI BOR PÅ FØLGENDE HOTELL

SKI LODGE REINEKE ***+
K. H. Waggerl-Straße 11, 
5640 Bad Gastein

Godt hotell som ligger midt i sentrum av Bad Gastein. Hotellet har heis og en hyggelig restaurant.

Alle rom har telefon, Wifi, safe, skrivebord, hårtørker og satellitt-TV. Noen rom har balkong (mot tillegg i pris).

På hotellets restaurant serveres frokost daglig som buffet og på kveldene vil det bli servert 3 retters middager.

   

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
30/5Oslo GardermoenBad Gastein - Vandring i AlpeneMer enn 89 990,-BestillMere informasjon
DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
6/6Oslo GardermoenBad Gastein - Vandring i AlpeneMer enn 89 990,-BestillMere informasjon
DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
22/8Oslo GardermoenBad Gastein - Vandring i AlpeneMer enn 89 990,-BestillMere informasjon

Informasjon

Tillegg for enkeltrom 7 netter kr. 1 250,- (begrenset antall)

Flytider med Norwegian 30.mai - 06.jun, 06. - 13. juni og 22. - 29.aug 2018:

Oslo Gardermoen - München     10:40 - 12:55

München - Oslo Gardermoen      13:25 - 15:40

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.