Kultur og vandring i Makedonia

Bli med på flotte vandringer og fantastiske opplevelser til den ukjente perlen Makedonia, landet som ligger i hjertet av Balkanhalvøyen.

Makedonia byr på fantastiske fjellandskap og krystallklare innsjøer, og er en vakker og uoppdaget destinasjon for både naturelskere, historieinteresserte og matglade. Her finner vi spektakulære vandreruter, sjarmerende og bortgjemte landsbyer, gjestfrie og imøtekommende mennesker, et spennende kjøkken og god lokalprodusert vin.

Vi bor godt på 4 stjerners hoteller både i den flotte hovedstaden Skopje og i den vakre middelalderbyen Ohrid. I løpet av denne uken skal vi oppdage Makedonsk kultur, mat, natur og tradisjoner. Vi skal også besøke den historiske byen Korca i Albania.

Vandringene er på mellom 2-5 timer og ligger på mellom nivå 2 og 3. De er lagt opp slik at alle som er vant til å gå i terreng og har normalt god helse kan være med.  For mer informasjon om våre nivåer klikk her.

Med oss har vi en lokalkjent guide og det legges opp til felles måltider under hele oppholdet.

Ikke gå glipp av dette uforglemmelige eventyret til den skjulte skatten Makedonia!


Høydepunkt:
•    Flotte vandringer 
•    Utflukt til Albania
•    Bysightseeing i Skopje og Ohrid
•    Bo i byen Ohrid som står på UNESCOs verdensarvsliste

Dette er en tur i samarbeid med magasinet 

Status:
Fullt

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

DAG 1: AVREISE (L, M)
Ankomst Skopje. Vi kjører med buss til hotellet i Skopje (ca. 30 min). Etter innsjekk skal vi ha en felles lunsj på en tradisjonell restaurant. Vi fortsetter med en guidet byvandring i gamlebyen. Felles middag på lokal restaurant på kvelden. 

DAG 2: VANDRING MATKADALEN OG ANKOMST OHRID (F) 
Frokost på hotellet. Etter frokost kjører vi til Matkadalen med sine storslåtte utsikter for vår første vandring. Etter vandringen fortsetter vi videre med buss til nasjonalparken Mavrovo. Området her har i tillegg til spektakulær natur et rikt dyreliv med både ulv, bjørn og oter, samt mer enn 1000 ulike plantearter. Vi besøker et aktivt kloster fra 1700-tallet. Underveis i den lille byen Janche vil vi få mulighet til å spise lunsj (ikke inkl.). Etter lunsj fortsetter vi til Ohrid der vi skal bo de neste 5 dagene. Byen ligger vakkert til ved bredden av Ohridsjøen sørvest i landet. Resten av ettermiddagen er fri til egen disposisjon.
Dagens vandring ca. 8 km, +350/-350 m, ca. 2 timer.

DAG 3: BYSIGHTSEEING OHRID (F)
Frokost på hotellet. Bysightseeing i gamlebyen Ohrid. Byen er på UNESCOs verdensarvsliste og er som et eneste stort museum. Her ligger det over 40 kirkebygg med vakre fresker og ikoner, samt godt bevarte amfiteatre. Etter byvandringen har man mulighet til å finne et koselig sted for å spise lunsj og å se mer av det sjarmerende sentrum. Ohrid er også kjent for sine spesielle Ohrid perler som kun produseres av to familier etter gamle tradisjoner. Resten av ettermiddag og kvelden fri. Mulighet for middag med vinsmaking av lokale viner på kvelden (ikke inkludert).

DAG 4: VANDRING GALICHITSA NASJONALPARK INKL. BESØK KLOSTER (F, L)
Frokost på hotellet. I dag skal vi vandre i nasjonalparken Galichitsa. Vi får med oss vann, frukt og snacks til turen. Vi skal bestige toppen Magaro som ligger 2255 moh. Fra toppen vil vi ha en fantastisk utsikt utover Ohridsjøen på den ene siden og Prespasjøen på den andre siden. Etter vandringen kjører vi buss til den lille byen Trpejca hvor vi vil spise en felles lunsj. Etter lunsj skal vi besøke klosteret St. Naum før vi reiser tilbake til vårt hotel i Ohrid. Resten av kvelden fri til egen disposisjon.
Dagens vandring ca. 7 km, + 700/-700m, ca. 5 timer.

DAG 5: VANDRING GALICHITSA NASJONALPARK INKL. BESØK BAY OF BONES (F, ML)
Frokost på hotellet. Vi fortsetter vår vandring i nasjonalparken Galichitsa. I dag skal vi forsøke å bestige toppen ‘Three Man’ som ligger 1550moh. Vi får med oss vann, frukt og snacks til turen og vi stopper også underveis for å spise vår matpakkelunsj. Etter vandringen drar vi videre for å besøke Bay of Bones. Dette var opprinnelig en gammel bosetning bygget på påler i innsjøen. Bosetningen ble oppdaget og gravd frem fra vannet mellom 1997 og 2005. I etterkant er det laget en rekonstruksjon av hvordan arkeologene mener dette samfunnet så ut mellom år 1200 og år 700 f.kr, altså for 3000 år siden. Etter besøket her reiser vi tilbake til Ohrid som ligger ca. 30 minutter unna. Resten av ettermiddagen/kvelden fri til egen disposisjon.
Dagens vandring ca. 6 km, + 370/-370m, ca. 2,5 timer. 

DAG 6: UTFLUKT ALBANIA MED BYVANDRING KORCA (F)
Frokost på hotellet. I dag skal vi kjøre til Korça som ligger i Albania. Reisen hit tar ca. 40 minutter. Vi skal ha en byvandring i Korça, Albanias kultur og litteratur by. Dette er en liten by, men den består av mange fantastiske severdigheter.  Vi skal spasere på brosteinsbelagte gater mellom Blv. Gjergi Kastrioti og Blv. Repub-lika, se gamle dekorative villaer, flotte blomsterhager og mange av severdighetene som ligger i området rundt katedralen. Det vil bli anledning til å spise underveis. Etter besøket reiser vi tilbake til vårt hotell i Ohrid. Resten av ettermidagen/kvelden fri til egen disposisjon. For de som vil er det mulighet for å spise middag sammen på en lokal fiskerestaurant. (ikke inkl.).

DAG 7: VANDRING VEVCHANI OG ANKOMST SKOPJE (F, L, M)
Frokost på hotellet. Etter frokost sjekker vi ut av hotellet og reiser til stedet for vår siste vandring. Vi får med oss vann, frukt og snacks til turen. I dag skal vi vandre fra byen Gorna Belica som ligger på 1350 moh. Vi vandrer gjennom en bøkeskog og ned til vannkildene i Vevchani. Vi spiser en felles lunsj på en tradisjonell restaurant i Vevchani før vi reiser videre til Skopje. Innsjekk hotell og felles middag på en lokal restaurant.
Dagens vandring ca. 5 km, - 300 m, ca. 2 timer.

DAG 8: HJEMREISE ()
Vi får utlevert frokostpakke før tidlig avreise fra hotell til flyplassen for reisen tilbake til Sandefjord Torp. 


F=Frokost     ML=matpakkelunsj      L=Lunsj     M=Middag

 

Hotell

VI BOR PÅ FØLGENDE HOTELL

5-6 OKTOBER
Hotel Alexandar Square ****

Nikola Vapcarov 13A, 
1000 Skopje

Alexandar Square Boutique Hotel ligger i sentrum av Skopje, og tilbyr en solterrasse og utsikt over byen. Hotellet har 24 timers resepsjon, bar og kafe. Alle rommene har klimaanlegg og flatskjerm-TV med satellittkanaler, minibar, bad/toalett med hårføner og gratis wifi.

   

6-11 OKTOBER
Hotel Millenium Palace Ohrid****

Kej Marshal Tito BB, 
6000 Ohrid

Hotel Millenium Palace ligger ved bredden av innsjøen Ohrid, og gir utsikt over innsjøen og Samuils festning og kort gange til gamlebyen. Hotellet har 24 timers resepsjon, en restaurant som serverer makedonske retter, en bar, en stor terrasse som vender mot promenaden langs innsjøen, spa-fasiliteter som badstue og damprom og et treningsstudio. Alle rommene har klimaanlegg, kabel-TV, minibar, bad/toalett med hårføner og gratis wifi.

   

11-12 OKTOBER
The Hotel Bellevue Skopje ****

str, 32 nr. 24, 
1041 Skopje

Dette 4 - stjerners hotellet ligger litt utenfor Skopje sentrum med enkel adkomst til flyplassen. Den ligger i en hage med en liten dam. Hotellet har 24 timers resepsjon, en terrasse, en restaurant og en bar.
Alle rommene har klimaanlegg, kabel-TV, minibar, safe, te/kaffe fasiliteter, bad/toalett med hårføner og gratis wifi.

   
 

 

KART

KART