Kulturelle vandringer i Tyskland

Bli med til den flotte nasjonalparken Saksiske Sveits, hvor vi skal oppleve en spennende miks av kultur og historie i det tidligere DDR.

Vi skal bli kjent med byen Dresden, som til tross for store ødeleggelser under andre verdenskrig er en av Tysklands vakreste byer. Vi skal se flotte slott, gå i spennende landskap, nyte utsikten fra båten på elven Elbe, se vinmarker og besøke en vingård, samt nyte litt fritid i Bad Schandau. 

Vi bor godt og sentralt både i Dresden, kjent som Nord-Europas Firenze, og i Bad Schandau. Denne sjarmerende byen ved Elbe er kjent for sine kurbad og har et typisk middelaldersk bysentrum med mange hyggelige kafeer, restauranter og butikker. 

Vandringene er slik at alle som er vant til å gå turer i terreng kan være med. For å få den beste utsikten skal vi opp på noen høyder, og på enkelte partier er det bratt og høyt. Stiene er dog sikret og trygge. 
I tillegg til vår norske reiseleder har vi også selskap av en lokal vandreguide.

Høydepunkt:

•    Dampbåttur på Elbe
•    Kulturelle vandringer i flott landskap
•    Nasjonalparken Saksiske Sveits
•    Kurstedet Bad Schandau

Dette er en tur i samarbeid med magasinet 

Status:
Fullt

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder se an hver dag og tilrettelegge vandringer og program deretter.

DAG 1: AVREISE (M)
Avreise fra Oslo med Norwegian til Berlin.  Her blir vi hentet med buss og kjører til hotellet vårt i Dresden (ca. 2 timer). Etter innsjekk vil det være litt fritid og mulighet for å titte litt i byen på egenhånd eller kanskje spasere en tur langs Elbe. Felles middag på hotellet på kvelden.

DAG 2: SIGHTSEEING DRESDEN (F, ML, M)  
Etter frokost skal vi besøke Dresden. Vi skal se den flotte barokkbygningen Zwinger, Frauenkirche og spasere på den Brühlsche Terrasse. Vi vil også ta oss tid til å ha en kaffepause og kanskje et kakestykke på en av de berømte saksiske cafeene som ligger i byen. Deretter tar vi trikken til de tre slottene Elbschlösser. Vi vandrer gjennom slottenes hager og langs med Elbe tilbake mot Dresden og vårt hotell. Middag på hotellet på kvelden.

Vandring 7-10 km – ca. 4-5 timer

DAG 3: VANDRING MEISSEN OG BESØK PÅ SLOTT OG VINGÅRD (F, ML, M)
Etter frokost tar vi turen med tog til Meissen. Her skal vi både oppleve byen og besøke slottet. Albrechtsburg er et av de eldste slottene som finnes i Tyskland. Fra slottets tårn har man flott utsikt over byen og elven Elbe. Vi går herfra gjennom byen og ned til elven hvor vi skal ta en dampbåt til Radebeul. Vi skal så vandre gjennom vinområder til Slott Wackerbart, tidligere residens for Grev August den sterke. Dette er i dag en vingård. Her vil vi få en omvisning samt få smake på vin som de produserer her. Etter besøket tar vi trikken tilbake til Dresden. Felles middag på kvelden.

Vandring 10-12 km – ca. 3-4 timer

DAG 4: BAD SCHANDAU VANDRING SCHRAMMSTEINE OG KIRNITZSCHTAL (F, ML, M)
Etter frokost sjekker vi ut fra vårt hotell i Dresden og begir oss med tog til vårt neste stopp og bosted Bad Schandau (bagasjen blir fraktet direkte til hotellet). Bad Schandau ligger midt i nasjonalparken like ved grensen til Tsjekkia. Byen er et lite men levende sentrum for Nasjonalparken Saksiske Schweitz med små hyggelige cafeer og restauranter. Når vi er framme her skal vi ta den historiske heisen opp til Ostrauer Scheibe (50 meter høy) hvor vi begynner på dagens vandring. Vi har muligheten til å komme helt opp på toppen av Schrammsteinene for fantastisk utsikt over klippeformasjonene og dalen. Vi ender opp med å gå ned til dalen Kirnitzschtal der vi skal ta den lokale trikken tilbake til Bad Schandau. Middag på hotellet på kvelden.

Vandring 10-16 km – ca. 4-5 timer

DAG 5: FRI TIL EGEN DISPOSISJON (F, ML, M)
Denne dagen kan benyttes til å bare slappe av, utforske den historiske byen, kanskje besøke en av byens SPA eller den botaniske hagen med sine 1500 forskjellige plantesorter eller kanskje begi seg på en liten vandretur på egenhånd i området rundt. Middag på hotellet på kvelden.

DAG 6: VANDRING BASTEI OG BESØK PÅ KÖNIGSTEIN (F, ML, M) 
Etter frokost tar vi tog til Rathen hvor vi så tar båten for å krysse elven Elbe. Herfra starter dagens vandring til Bastei. Veien opp hit er ganske bratt med 150 meter høydeforskjell, men turen opp er absolutt verdt det. De bratteste partiene består av trapper. På vår vei passerer vi Felsenbühne, en utendørs scene bygget i fjellet der blant annet Webers opera «Der Freischutz» har blitt oppført flere ganger. På veien tilbake til Bad Schandau vandrer vi langs bredden av Elbe, til dels også på Malerweg. Middag på hotellet på kvelden.

Vandring 10-16 – ca. 4-5 timer

DAG 7: HJEMREISE (F)
Frokost. Til avtalt tid reiser vi til flyplassen for avreise til Oslo Gardermoen. 


F=Frokost     ML=matpakkelunsj    M=Middag
 

 

Hotell

VI BOR PÅ FØLGENDE HOTELL

DAG 1-4 
MARITIM HOTEL & INTERNATIONAL CONGRESS CENTER DRESDEN 4*

Devrientstr. 10-12, 
01067 Dresden, Germany 

Dette 4 - stjerners hotellet ligger sentralt i Dresden like ved Semper Oper og gamlebyen. Hotellet har 24-timers resepsjon, innendørs svømmebasseng, SPA, Fitness senter, restaurant, bar og terrasse mot elven Elbe. Rommene har air-condition, TV, telefon, safe, sittegruppe, bad/toalett med hårføner, minibar og gratis wifi.

   

DAG 4-7
HOTEL LINDENHOF BAD SCHANDAU 3*

Rudolf-Sendig-Strasse 11, 
01814 Bad Schandau

Dette 3-stjerners hotellet ligger i byen Bad Schandau og har utsikt mot elven Elbe og Lilienstein fjellene. Hotellet har restaurant, bar og terrasse på taket. Rommene bad/toalett med hårføner, sittehjørne, TV, telefon, minibar og gratis wifi.