Flotte vandringer på Gran Canaria

Bli med på en aktiv uke på Gran Canaria! I november er det fantastisk å vandre i de kanariske fjellene og temperaturen er fortsatt deilig.

Grønnkledde daler, dramatiske vulkanlandskap og pinjeskogkledde fjellsider – vi beveger oss i variert terreng og med fantastiske utsikter. Vær og vind bestemmer ofte hvilken løype som egner seg å gå, og således vil våre to dyktige og erfarne turguider tilrettelegge dagene deretter.

Når vi ikke er på tur koser vi oss på vårt flotte hotell i San Agustin, og det blir god tid til å slappe av og nyte det gode liv. Her har vi prioritert et hotell ved kysten, og må beregne litt busstransport for å komme oss opp i høyden for vandringene.

Vandringene ligger på 4–6 timer og underveis legger vi inn stopp for matpakkelunsjer. På denne turen bør man være vant til å gå i fjellet og til høydeforskjeller. Terrenget er stedvis bratt og underlaget består stort sett av grus og stein med innslag av gamle steintrapper. Gode og stabile vandresko med kraftig såle er viktig på denne vandreturen.

Med oss som reiseleder og turguide har vi populære Christian Eik, og han sier følgende: «Noen ganger blir det litt slitsomt, men med riktig innstilling og en positiv gruppe kommer vi langt. Vi går etter prinsippet en for alle, alle for en.»

Norske Christian er til daglig bosatt og jobber som vandreguide på Gran Canaria, og kjenner området svært godt.

Denne turen ligger på nivå 3 på vår skala. Les mer om våre nivåer her.

Høydepunkter:
✔ Varierte vandringer i novembersolen
✔ Vinsmaking og tapas på vingård
✔ Dyktige og erfarne turguider
✔ Godt hotell i nærheten av havet
✔ Direktefly fra både Trondheim og Oslo

 

Dette er en tur i samarbeid med magasinet 

 

Pris fra:
12 990,-
Dager:8
Prisen inkluderer:
• Fly t/r Oslo eller Trondheim - Las Palmas med alle skatter og avgifter
• 7 netter på Hotel Gloria Palaca San Agustin
• 5 vandredager
• Besøk på vingård med vinsmaking og tapas
• 7 frokoster og middager på hotellet
• All transport som nevnt i programmet
• Norsk turguide og reiseleder fra ankomst

Ikke inkludert:
• Avbestillings- og reiseforsikring
• Drikke og tips
• Matpakke-lunsj til vandringene (kan bestilles ved ankomst)
• Valgfrie aktiviteter på fridagen
• Tilslutning fra andre byer i Norge
TransportType:FLY
Bestill reise

Hotell

GLORIA PALACE SAN AGUSTIN ****
Las Margaritas , s/n
35100 San Agustin

Flott hotell som ligger sør på Gran Canaria, 500 meter fra Las Burras-stranden og 600 meter fra San Agustin-stranden. Resepsjonen er døgnåpen og hotellet tilbyr både bar og restaurant.

Rommene har enkel design, alle med klimaanlegg, balkong/markterrasse med utsyn til hage eller basseng, TV, safe (mot gebyr), minibar, hårtørker og gratis Wifi.

Gloria Palace har utendørs bassenger for barn og voksne, omgitt av en hage og solterrasser med solsenger. Her kan du også spille padeltennis eller vanlig tennis samt benytte deg av treningsstudioet mot et pristillegg. Du kan også få tilgang til bassenget på taket mot et pristillegg.

Obs! Spa-senteret vil være stengt i denne perioden.

   

 

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil turguidene se an hver dag og tilrettelegge vandringene deretter.

Dag 1    Ankomst (M)
Vi ankommer Las Palmas på ettermiddagen. Her møter vi vår reiseleder Christian og bussen tar oss til vårt hotell i San Agustin. Felles middag på hotellet som alle kvelder.

Dag 2    Artenara (F, M)
Dagens vandring starter i Cruz de Tejeda, ca 1550 moh. En fantastisk vandring på svingete stier med flott utsikt. På vår vei opp fjellsiden får vi ofte oppleve værfenomenet "mar de nubes"; et skydekke som lages når passatvinden kjøles ned på vei opp fjellsiden. Stien svinger seg ut langs kammen av en av Gran Canarias største calderer og tar oss gjennom et fantastisk skoglandskap ned mot byen Artenara, hele tiden med utrolige utsikter. Våre matpakker inntar vi som regel ved et fint utsiktspunkt, før vi vandrer ned til Artenara. Her blir det mulighet for å besøke et lite grottekapell og for å nyte en kaffe på en hyggelig terrasse.

Vandringsalternativ: ca 8 eller 16 km. Rundturen tar totalt ca 6 timer og man får totalt ca 500 høydemeter både oppover og nedover.

Dag 3    Los Picos (F, M)
Ukens topptur! Vandringen starter enten i Cruz Grande, hvor vi tar oss opp en av de best bevarte steinlagte stiene på øya - ”El Camino de la Plata”, eller litt høyere opp. Begge stiene tar oss opp mot de høyeste toppene på øya og våre matpakker inntar vi  oppe på ”Campanario”-toppen på 1925 moh. Vi vandrer så ned gjennom skogsområdet ”Los Llanos de la Pez” og ut på en utrolig vakker sti som følger en kam tilbake mot Cruz de Tejeda. 

Vandringsalternativ: ca 10 eller 14 km. På det meste kan vi få ca 700 høydemeter oppover og ca 400 nedover. Tar ca 4-5 timer å vandre.

Dag 4    Vingård (F, M)
Gran Canaria var en stor vinprodusent på 1500-tallet og frem til starten av 1800-tallet. Kulturen lever fortsatt videre på de gamle vingårdene oppe i vindistriktet. I dag finnes det ca. 50 ulike vingårder som fremstiller vin på Gran Canaria og de fleste ligger i området Monte Lentiscal - et fantastisk og veldig grønt område over Santa Brigada. Vindruer som Listan Negra, Listan Blanca og Tintilla er noen av de druene som avles og som er endemiske for øya. 

I dag vandrer vi i det spektakulære Bundama-krateret, som kollapset for ca. 2000 år siden. Storslagne utsikter og varierende vekster kjennetegner denne turen. I bunnen av krateret finnes det fortsatt en liten gård med jordbruk som drives på den gamle måten. Etter vandringen besøker vi en vingård hvor vi serveres tapas og får prøvesmake vin. Under dagen får vi høre mye om natur, tradisjon, historie og selvsagt om vinproduksjon.

Vandring: ca 7 km med en høydeforskjell på 350 høydemeter både opp og ned.

Dag 5    Fridag (F, M)
Dagen er fri til å slappe av eller utforske øya på egenhånd. Spør gjerne reiseleder om tips og råd.

Dag 6    Sørlige Gran Canaria (F, M)
En fin vandring på den sørlige delen av Gran Canaria, opp til El Arco del Coronadero. Vi følger kanten på en av de største ravinene på den sørlige delen av øya. Landskapet kan minne om Grand Canyon. Etter ca 2 timers vandring når vi frem til en naturlig formet bue, hvor vi spiser våre matpakker med fantastisk utsikt.

Vandring: ca 11 km og ca 350 høydemeter både opp og ned.

Dag 7    Pajonales (F, M)
I dag vandrer vi i naturreservatet Pajonales. Vi følger en vakker kam med utsikt over ”Las Niñas”-dammen og sørlige Gran Canaria. Vi avslutter i den lille grottebyen ”El Juncal”. Alternativt kan vi fortsette et stykke inn i en subtropisk dalgang, som vi kaller ”den glemte dalen”, og nå byen via denne litt tøffere vandringen. Etter vandringen kjører vi ned mot Mogan og stopper på en hyggelig restaurant for noe å drikke.

Vandringsalternativ: ca 8 eller 12 km, med ca 700 høydemeter oppover og 450 nedover for det lengste alternativet. Total vandringstid ca 4-5 timer.

Dag 8    Hjemreise (F)
Utsjekk og tranport til flyplass for hjemreise på ettermiddagen.

F= frokost   M= middag

Avganger & priser - Flotte vandringer på Gran Canaria

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
20/11Oslo GardermoenFlotte vandringer på Gran Canaria- Vi over 60Mer enn 812 990,-BestillMer informasjon
20/11TrondheimFlotte vandringer på Gran Canaria- Vi over 60Mer enn 813 990,-BestillMer informasjon

Informasjon

Tillegg for dobbeltrom til bruk som enkeltrom kr. 1 890,- (begrenset antall)

Flytider med Norwegian - fra Oslo:
20.nov: Oslo Gardermoen - Las Palmas    11:10 - 15:55 
27.nov: Las Palmas – Oslo Gardermoen    16:45 - 23:25

Flytider med Norwegian - fra Trondheim:
20.nov: Trondheim - Las Palmas        10:35 - 15:40 
27.nov: Las Palmas – Trondheim        16:30 - 23:35

Tilslutning:
Ønsker du tilslutning fra andre byer er vi behjelpelige med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter. Alle tider er lokale tider og eventuelle endringer av flytider er utenfor Aller travels kontroll.