Fotturer på Mallorca

Bli med oss til vakre Mallorca når vi skal oppleve vandringer gjennom små landsbyer, hager med appelsintrær, eikeskoger, langs kysten og opp i fjellene. Det blir til og med mulighet for bading for de som liker det.

Obs! Vær oppmerksom på at program og hotell varierer fra avgang til avgang.

Vi bor på gode hoteller utenfor Palma by og drar på daglige vandringer herfra med vår dyktige og erfarne turguide Christian Eik. Underveis legger vi opp til hyggelige lunsjer, og på kveldstid er det rom for å innta den lille storbyen Palma og alt den har å tilby. Palma er en flott og stolt by med eleganse, historiske monumenter og severdigheter, yrende folkeliv og slentrende ro. 

Vandringene er på 4-5 timer og er lagt opp slik at alle som er vant til å gå i fjellet og som har normalt god helse kan være med. Turene egner seg ikke for de som har problemer med rygg, hofter eller knær eller for de med høydeskrekk. Vi går til tider bratt og med ulendt underlag, og man må kunne gå i et normalt tempo over lengre distanser uten pauser.

Reiseleder Christian sier følgende: «Noen ganger blir det litt slitsomt, men med riktig innstilling og en positiv gruppe kommer vi langt. Vi går etter prinsippet en for alle, alle for en.»

Norske Christian Eik kjenner Mallorca godt, og er til daglig bosatt og jobber som vandreguide på Gran Canaria.

Denne turen ligger på nivå 3. Les mer om våre nivåer på vandreturer her.

Høydepunkt:

  • Varierte vandringer på gamle stier
  • Flotte utsikter på toppene og bad på kysten
  • Smaken av det genuine Mallorca, med piknik lunsjer av øyas egne råvarer
  • Sjarmerende Palma med sine små gater og gamle arkitektur

Dette er en tur i samarbeid med magasinet

 

Status:
Fullt

Hotell for avreise 05.-12.september

CATALONIA MAJORICA ****
Garita, 3
07015 Palma de Mallorca

Godt hotell som ligger 14 minutters gange fra stranden. Det historiske sentrum av Palma og en rekke butikker ligger innen 2 km fra hotellet. 

Hotellet tilbyr utsikt over Palma-bukten og har utendørs basseng, boblebad og et lite treningsstudio. Det finnes også en stor solterrasse med en bar ved bassenget, og restauranten tilbyr utsikt over havnen i Palma og serverer regional mat.

Alle rom har klimaanlegg, satellitt-TV, gratis WiFi og egen balkong. Noen av balkongene tilbyr utsikt over havet. Catalonia Majorica har lyse og funksjonelle rom med minibar, safe og moderne bad med badeprodukter og hårføner.

   

Hotell for avreise 12.-19.september

NAUTIC HOTEL & SPA ****
Virgilio, 24
07610 Can Pastilla

Nautic Hotel & Spa ligger ved stranden i en liten by like utenfor Mallorcas hovedstad, Palma, kun 2 km fra flyplassen. 

Hotellet er moderne og minimalistisk og ligger 1 minutts gange fra stranden, midt imot båtklubben Can Pastilla. Hotellet tilbyr et spa og et utendørs basseng. Du finner Nautic Hotel & Spa nær områdets butikker, restauranter og barer. Hotellrestauranten serverer middelhavsmat og internasjonale retter. På takterrassen er det solsenger og basseng, og vil du unne deg det lille ekstra anbefaler vi et besøk i hotellets spa.

Alle rom har klimaanlegg, satellitt-TV, balkong og gratis WiFi. Rommene er moderne og funksjonelle med minibar, safe og moderne bad med dusj eller badekar og hårføner.

   


 

Program for avreiser september

Dag 1    Ankomst (-)
Vi ankommer Palma på kvelden. Her møter vi reiseleder og bussen tar oss til vårt hotell.

Dag 2    1.vandring: Deia – Puerto Sóller (F, L, M)
Vi spiser frokost på hotellet som alle dager, og reiseleder holder et velkomstmøte hvor han forteller om dagene som venter oss. Første vandring starter ved en av Mallorcas vakreste steder, landsbyen Deia. Etter innblikk i byens bebyggelse og tradisjoner blir det lett vandring på gamle og delvis steinlagte stier langs kysten. Her er variert terreng med korte opp- og nedoverbakker gjennom furuskog og olivenlunder. Vi stopper for en god hjemmelaget lunsj på en gammel, privat «Finca» (typisk spansk, gammel feriebolig). Med smaken av et godt måltid fortsetter vi nedover mot Puerto Sóller. Her blir det tid til et bad for de som ønsker det. På kvelden spiser vi felles middag på en restaurant. 

Nivå: Lett-medium /Oppover: 250 m/Nedover: 400 m/12 km/Ca 4 timers vandring. 

Dag 3    2.vandring: Mirador de ses Barques - Cala Tuent (F, L) 
I dag skal vi vandre på nordvestkysten, på gamle stier med fast underlag og med en fantastisk utsikt hele veien. En herlig bonus på turen er at vi passerer den fine gamle fincaen Balitx d’Avall (nå restaurant og hotell), bortgjemt i en dal som er omgitt av terrasser med oliventrær. Her kan vi fange opp atmosfæren i en av Mallorcas gamle landlige bedrifter. Vel nede ved kysten avslutter vi med lunsj og mulighet til et bad.

Nivå: Medium /Oppover: 450 m/Nedover: 450m /13 km/ca 4 timers vandring.

Dag 4    Fridag (F)
Frokost på hotellet og dagen fri til å utforske Palma.

Dag 5    3.vandring: Talaia D`Alcudia (440 m) (F, L)
Dagens vandring foregår helt nord på øya, på den vakre halvøya ved Alcudia. Her har vi sjøutsikt nesten hele turen. Vi starter ved havet og vandrer oppover gjennom et vakkert landskap med furuskog. Skogen erstattes av steinet og nakent terreng med ville geiter langs bratte skrenter. Fjellets topp gir oss en fantastisk utsikt over den dramatiske kysten med ideelt bilde av det typiske middelhavslandskapet. Nedover fra toppen går vi på gode stier, og avslutter nede ved havet med et bad og en deilig spansk piknik.

Nivå: Medium+ /Oppover: 350 m /Nedover: 350 m /12 km /ca 4 timers vandring.

Dag 6    4.vandring: Orient – Castell d`Alaró – Alaró (F, L)
Vi starter dagens vandring i Orient-dalen, lett oppover på gode stier blant vakre olivenlunder.  Vi fortsetter litt brattere gjennom helårsgrønn eikeskog før vi kommer til en gammel steinlagt vei som fører oss videre oppover til de flotte ruinene av det gamle Alaro Slott. Herfra har vi panoramautsikt over nesten hele Mallorca. Etter å ha inntatt pikniklunsjen fortsetter vi nedover på gamle stier og veier til Alaro. 

Nivå: Medium /Oppover: 350 m /Nedover: 650 m /13 km/ca 5 timers vandring.

Dag 7    Fridag (F, M)
Dagen er fri til egen disposisjon. På kvelden møtes vi igjen for felles avskjedsmiddag.

Dag 8    Hjemreise (F)
Frokost på hotellet og utsjekk. Avreise med buss fra hotellet til flyplassen for hjemreise til Norge på ettermiddagen.

F=frokost   L=lunsj   M=middag