Lette turer på Tenerife

Velkommen til en aktiv oppdagelsesreise til Kanariøyenes største øy. Tenerife har fantastiske naturområder og flere unike attraksjoner, så vi snører turskoene på og tar lette vandringer både langs vann, i by og i tropisk natur for å bli kjent med denne spennende Atlanterhavsøya.

Vi skal bo i den lille kystbyen Puerto de la Cruz, bort fra de kjente turistområdene. Det blir tid til å nyte og utforske det ekte kanariske bylivet med de typiske, pittoreske husene samt den hyggelige fiskehavnen. Midt i byen samles lokalbefolkningen rundt torget Plaza Charco. Her setter vi oss gjerne ned på en kafe eller nyter tiden med å titte i små butikker. Byen ligger nord på øya. Her er det noe fuktigere enn på sørsiden, så vegetasjonen er frodig og tropisk. Med fjellene i bakgrunnen og de vulkanske svarte sandstrendene, er det et meget vakkert landskap og godt utgangspunkt for å oppdage øya.

Vandringene er på opptil 3 timer, noen turer er på stier og landevei, mens andre er noe brattere og med steinete underlag. Reiseleder tilpasser tempo til gruppen og det viktigste på denne turen er at vi koser oss ute og nyter dagene. Turen passer for alle med god helse og humør, og som setter pris på å røre på seg samtidig som man er på ferie. Totalt ligger denne reisen på vandringsnivå 2. Les om våre nivå her.

Tenerife er den største av de syv bebodde spanske Kanariøyene. Øya er av vulkansk opprinnelse, men går for å være den vakreste og grønneste av dem alle. De smale serpentinveiene rundt Masca og verdens eldste Draketrær, er bare noe som øya kan tilby. På våre turer skal vi oppleve kulturbyen Cristóbal de La Laguna med sitt historiske sentrum, Teide nasjonalpark med vulkanen Teide, vingården Bodega Monje i det vakre vinlandskapet og Atlanterhavsruten La Rambla de Castro. Vår norske reiseleder, Caroline bor til daglig i Madrid og er erfaren reiseleder for grupper til alle deler av Spania og snakker språket flytende.

Vi skal utnytte det deilige klima som stort sett er ganske jevn året rundt. Når vi reiser i april kan vi regne med temperaturer mellom 13-20 grader, som blir helt perfekt for våre oppdagelsesturer rundt øya.

Høydepunkt:
✔ Aktiv ferie for alle
✔ Deilige temperturer
✔ Vinsmaking på Bodega Monje
✔ Oppleve den ekte kanariske stemningen

Pris fra:
13 590,-
Dager:8
Inkludert:
- Fly tur retur Oslo til Tenerife
- Alle skatter og avgifter
- Overnattinger i dobbeltrom med frokost
- Halvpensjon (frokost og middag) på hotellet
- 4 lunsjer og 1 matpakke lunsj
- All transport og sightseeing i henhold til programmet
- Norsk reiseleder

Ikke inkludert:
- Avbestilling- og reiseforsikring
- Mat og drikke ikke nevnt i programmet
- Tips
Transporttype:FLY
Bestill reise

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1. Ankomst
På flyplassen blir vi mottatt av vår norske reiseleder som tar oss med til bussen som venter. Vi kjører direkte til Hotel Vallemar i Puerto de la Cruz. Turen tar ca. 1 time. Det vil være litt lett kveldsmat på hotellet ved ankomst for de som ønsker.

Dag 2. Byvandring (F, L, M)
Frokost på hotellet. Vi tar en liten busstur (25min) før vi ankommer Cristóbal de La Laguna. Her skal vi ha en byvandring med vår norske turguide. Byen er regnet som Tenerifes vakreste og har et historisk sentrum som er føyd til på UNESCOs verdensarvliste. Koselige gater i vakre pastellfarger, små butikker og kafeer. Hele byen er prikket med fine bygninger fra 17.- og 18. -århundre herskapshus og statlige hjem, religiøse bygninger som katedralen Santo Domingo og Concepción kirken.
Siden vi er i Spania blir det selvfølgelig en tapaslunsj på en lokal restaurant, drikke inkludert. Transport tilbake til hotellet etter lunsj.
Ettermiddagen til fri disposisjon tilbake i Puerto de la Cruz.
Middag blir servert på hotellet.

Dag 3. Vandring (F, ML, M)
Frokost på hotellet.  I dag blir det vandring gjennom Laurel-skogen og rundt innsjøen i nordvest Tenerife. Turen starter i den lille landsbyen Erjos, herfra stiger vi raskt i omtrent en time, hvor vi blir belønnet med en fin utsikt over Mascadalen. Vi omkranser deretter åssiden for å nå et spor som fører inn i Laurel-skogen. Etter omtrent en time i skogen, følger vi en ås ned mot "Lake District" nær Erjos. Avhengig av årstiden kan innsjøene og kysten vise en overflod av ville fugler og blomsterflora. Turen tilbyr både utsiktspunkt, skog av laubærtrær, små innsjøer og idylliske landbruksområder. Det er grønt og frodig, autentisk kanarisk og gammelt vulkanlandskap. Vi går oppe i høyden på sti og landevei. Turen tar ca. 3 timers med et matpakkestopp.
Middag tilbake på hotellet vårt.

Dag 4. Besøk på vingård (F, L, M)
Frokost på hotellet. I dag blir det vingårdbesøk på Bodegas Monje (ca. 20min i buss). Familiegården har produsert vin siden 1700tallet og drives av femte generasjon Monje. I dag har de en kapasitet på fremstilling av flere tusen liter vin. Vi skal få smake på noen av de edle dråpene over en enkel, lett lunsj. Vinene som blir produsert her er i hovedsak røde viner. De har attraktive farger, mineralske og fruktige aromaer. Stedet ligger vakkert til mellom havet og fjellet og har panoramautsikt mot La Orotava-dalen og vi får en privat omvisning.
Transport tilbake til hotellet. Ettermiddagen til fri disposisjon.

Dag 5. Vandring langs havet (F, L, M)
Frokost på hotellet.
Vi tar en enkel vandretur langs havet på La Rambla de Castro-ruten til utkikkspunktet San Pedro. Her spiser vi en hyggelig lunsj på en restaurant med fantastisk utsikt. Denne turen tar ca. 2 timer en vei og er på ca. 4km. Ruten kombinerer brosteinsbelagte stier, grusvei og landeveier, i forholdsvis flatt terreng. Mulighet for å ta lokalbussen tilbake. (ikke inkludert)
Felles middag på hotellet.

Valgfri flamencoshow på kvelden. (ikke inkludert) kr 400 pr person.
Flamencoshow på Casa Ábaco. Stedet er en kanarisk herregård som ligger i flotte omgivelser bare 5 min kjøretur fra hotellet.

Dag 6. Vandring i Teide nasjonalpark (F,L, M)
Frokost på hotellet. I dag skal vi spandere dagen på utflukt til Teide Nasjonalpark og Las Cañadas. (ca 55 min i buss) Ved «inngangen» til Teide nasjonalpark, ligger besøkssenteret El Portillo. Her får vi en liten introduksjon om parken, flora og om vulkanene i området. Etter dette tar vi en vandretur, enten i nærheten av El Portillo eller litt lengre syd i Nasjonalparken ved «Roques de Garcia». Uansett blir det stopp på fantastiske Parador de Cañadas de Teide hvor vi får servert en 3-retters lunsj, inkludert drikke. Vi vandrer tilbake og får med oss noen fine stopp på veien. Vandringen tar ca. 1, 5 time hver vei. Middag etter endt dag på hotellet. 

Dag 7. Fridag (F, M)
Frokost på hotellet og fridag. 
Avslutningsmiddag på hotellet.

For de som vil, kan vi anbefale en tur til Lago Martiánez. Det er et parkområde med naturlig saltvannsbasseng og det sies at det er et av verdens vakreste. Det ligger bare noen minutter gåavstand fra hotellet. Parken ble designet midt på 70-tallet av den kjente lokale kunstneren César Manrique fra Lanzarote, som brukte elementer fra tradisjonell kanarisk arkitektur og det lokale plantelivet i arbeidet rundt bassengene - fontener, tropiske laguner, solterrasser, blomster og palmer.
Her kan man også spise lunsj. (ikke inkludert)

Dag 8. Avreise
Det blir tidlig utsjekk fra hotellet. Transport til flyplassen og avreise hjem til Norge.

F = Frokost   L= Lunsj    ML = Matpakke   M = Middag

Hotell

HOTEL VALLEMAR 4*

Hotel Vallemar ligger sentralt ved strandpromenaden i Puerto de la Cruz, bare 4 minutters gange fra stranden og saltvannsbassengene ved Lago Martiánez. Hotellet tilbyr stilfulle rom med balkong, stort utendørs basseng og terrasse med fantastisk utsikt over Atlanterhavet.
Alle de romslige rommene på Vallemar har klimaanlegg og innredning i klassisk stil. Alle rommene har satellitt-TV, minibar og eget bad. Rommene har utsikt over havet eller hagen.
Restauranten på Vallemar serverer frokostbuffé og tematisk middag- buffé med et utvalg av kanariske og internasjonale retter. Man kan nyte drikke og snacks på terrassen ved bassenget og hotellet har også bar med levende underholdning.


 

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
15/4Oslo GardermoenLette turer på Tenerife413 590,-BestillMere informasjon

Informasjon

Tillegg for enkeltrom kr. 2.200.-

Flytider med Norwegian:
15.april Oslo/Gardermoen - Tenerife Sur kl. 15:25 - 20:15
22.april Tenerife Sur - Oslo/Gardermoen kl. 08:00 - 14:30

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.