Lette turer på Tenerife

Velkommen til en aktiv oppdagelsesreise til Kanariøyenes største øy. Vi snører turskoene på og tar lette vandringer både langs vann, i by og i tropisk natur for å bli kjent med denne spennende Atlanterhavsøya. 

Vi skal bo i den lille kystbyen Puerto de la Cruz, bort fra de kjente turistområdene. Det blir tid til å nyte og utforske det ekte kanariske bylivet med de typiske, pittoreske husene samt den hyggelige fiskehavnen. Midt i byen samles lokalbefolkningen rundt torget Plaza Charco. Her setter vi oss gjerne ned på en kafe eller nyter tiden med å titte i små butikker. Byen ligger nord på øya. Her er det noe fuktigere enn på sørsiden, så vegetasjonen er frodig og tropisk. Med fjellene i bakgrunnen og de vulkanske svarte sandstrendene er det et meget vakkert landskap og godt utgangspunkt for å oppdage øya.

Vandringene er på opptil 3 timer, noen turer er på stier og landevei, mens andre er noe brattere og med steinete underlag. Reiseleder tilpasser tempo til gruppen og det viktigste på denne turen er at vi koser oss ute og nyter dagene. Turen passer for alle med god helse og humør, og som setter pris på å røre på seg samtidig som man er på ferie. 

Tenerife er den største av de syv bebodde spanske Kanariøyene. Øya er av vulkansk opprinnelse, men går for å være den vakreste og grønneste av dem alle. Vi skal utnytte det deilige klima som stort sett er ganske jevn året rundt. Når vi reiser i november er gjennomsnittstemperaturen på 22 grader, som blir helt perfekt for våre oppdagelsesturer rundt øya. 

Vår norske reiseleder, Caroline bor til daglig i Madrid og er erfaren reiseleder for grupper til alle deler av Spania og snakker språket flytende.

Høydepunkt:
✔ Aktiv ferie for alle
✔ Deilige temperaturer
✔ Vinsmaking på Bodega Monje
✔ Oppleve den ekte kanariske stemningen

Pris fra:
14 990,-
Dager:8
Inkludert:
- Fly tur retur Oslo til Tenerife
- Alle skatter og avgifter
- Overnattinger i dobbeltrom med havutsikt
- Halvpensjon (frokost og middag) på hotellet
- 4 lunsjer og 1 matpakke lunsj
- All transport og sightseeing iht programmet
- Norsk reiseleder møter på Tenerife

Ikke inkludert:
- Avbestilling- og reiseforsikring
- Drikke til middagene
- Mat og drikke ikke nevnt i programmet
- Tips
Transporttype:FLY
Bestill reise

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder se an hver dag og tilrettelegge vandringer og program deretter.

Dag 1  ANKOMST 
Avreise fra Gardermoen. På flyplassen på Tenerife blir vi mottatt av vår norske reiseleder som tar oss med til bussen som venter. Vi kjører direkte til Hotel Vallemar i Puerto de la Cruz. Turen tar ca. 1 time. Det vil være mulighet for de som ønsker med litt lett kveldsmat på hotellet ved ankomst. 

Dag 2  BYVANDRING I CRISTÓBAL DE LA LAGUNA (F, L, M) 
Frokost på hotellet. Vi tar en liten busstur (25min) før vi ankommer Cristóbal de La Laguna. Her skal vi ha en byvandring med vår skandinavisktalende turguide. Byen er regnet som Tenerifes vakreste og har et historisk sentrum som er føyd til på UNESCOs verdensarvliste. Koselige gater i vakre pastellfarger, små butikker og kafeer. Hele byen er prikket med fine bygninger fra 17.- og 18. -århundre herskapshus og statlige hjem, religiøse bygninger inkluderer katedralen, Santo Domingo og Concepción kirken.  Siden vi er i Spania blir det selvfølgelig en tapaslunsj på en lokal restaurant. Transport tilbake til hotellet etter lunsj.  
Ettermiddagen til fri disposisjon tilbake i Puerto de la Cruz. Middag blir servert på hotellet. 

Dag 3  VANDRING (F, ML, M)  
Frokost på hotellet.  I dag blir det vandring i Agua García-skogen nordøst på Tenerife. Denne vakre eventyrskogen er av de eldste på Tenerife og er også viktig for øyas ferskvannsbeholdning. Fra hotellet er det ca 25 minutter i buss. Dagens vandreetappe er ca 5-6 km. 
Om kvelden er det valgfritt flamencoshow (bestilles og betales direkte hos reiseleder på stedet)
Flamencoshow på Casa Ábaco. Stedet er en kanarisk herregård som ligger i flotte omgivelser bare 5 min kjøretur fra hotellet. Her kan man nyte en autentisk og intim flamencooppvisning. 
 
Dag 4  BESØK PÅ VINGÅRD (F, L, M) 
Frokost på hotellet. I dag blir det vingårdbesøk på Bodegas Monje (ca. 20min i buss). Familiegården har produsert vin siden 1700tallet og drives av femte generasjon Monje. I dag har de en kapasitet på flere tusen liter vin. Vi skal få smake på noen av de edle dråpene over en enkel, lett lunsj. Vinene som blir produsert her er i hovedsak røde viner. De har attraktive farger, mineralske og fruktige aromaer. Stedet ligger vakkert til mellom havet og fjellet og har panoramautsikt mot La Orotava-dalen og vi får en privat omvisning. Transport tilbake til hotellet. Ettermiddagen til fri disposisjon. 
 
Dag 5  VANDRING LANGS HAVET (F, L, M)
Frokost på hotellet. Vi tar en enkel vandretur fra hotellet langs havet bort til den lille fiskelandsbyen Punta Brava, før vi vandrer videre inn til Puerto de La Cruz hvor vi spiser en hyggelig lunsj på en autentisk kanarisk restaurant. Denne turen på vel 5 km.  Felles middag på hotellet. 
 
Dag 6  VANDRING I TEIDE NASJONALPARK (F, L, M)
Frokost på hotellet  
I dag skal vi spandere dagen på utflukt til Teide Nasjonalpark og Las Cañadas. (ca 1 time i buss) Ved «inngangen» til Teide nasjonalpark, ligger besøkssenteret El Portillo. Her får vi en liten introduksjon om parken, flora og om vulkanene i området. Etter dette tar vi en vandretur på ca 1,5 time. Vi kjører videre gjennom nasjonalparken og stopper ved fantastiske Parador de Cañadas de Teide hvor vi får servert en 3-retters lunsj. Etter lunsj tar vi en lett vandring i området rundt «Roques de Garcia» hvor vi får se de unike steinformasjonene.  Middag etter endt dag på hotellet.      
   
Dag 7  FRIDAG (F, M) 
Frokost på hotellet og fridag. 
Avskjedsmiddag på hotellet. 
For de som vil, kan vi anbefale en tur til Lago Martiánez. Det er et parkområde med naturlig saltvannsbasseng og det sies at det er et av verdens vakreste. Det ligger bare noen minutter gåavstand fra hotellet. Parken ble designet midt på 70-tallet av den kjente lokale kunstneren César Manrique fra Lanzarote, som brukte elementer fra tradisjonell kanarisk arkitektur og det lokale plantelivet i arbeidet rundt bassengene - fontener, tropiske laguner, solterrasser, blomster og palmer. Her kan man også spise lunsj. (ikke inkludert) 
  
Dag 8  AVREISE (F)
Det blir tidlig utsjekk fra hotellet. Transport til flyplassen og avreise hjem til Norge. 
 

F=frokost     L=lunsj   ML=matpakkelunsj  M=middag

Hotell

SOL COSTA ATLANTIS TENERIFE
Avenida Venezuela, 15, 38400 Puerto de la Cruz 

Sol Costa Atlantis Tenerife ligger 1 minutts gange fra stranden. Sol Costa Atlantis Tenerife har en ideell beliggenhet, 50 meter fra Martiánez-stranden og bassengkomplekset Lago Martianez. Dette hotellet har et spa, utendørsbasseng og gratis Wi-Fi.
Alle rommene på hotellet har klimaanlegg, elegant innredning, balkong og flatskjerm-TV med satellittkanaler. Rommene har havutsikt. 
Restauranten på Sol Costa Atlantis serverer frokostbuffé og spanske retter til middag. Hotellet har også en bassengbar og en moderne bar med uteservering.

Spaet ligger i toppetasjen på hotellet, og har utsikt over sjøen, et termalrituale med badstue, tyrkisk bad og basseng med flere massasjestråler og skjønnhetsbehandlinger, inkludert massasje. Adgang til spaet koster ekstra. 


 

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
27/11Oslo GardermoenLette turer på TenerifeMer enn 814 990,-BestillMer informasjon

Informasjon

Tillegg for enkeltrom kr. 1.890.-

Flytider med Norwegian:
27. nov Oslo Gardermoen - Tenerife Sur kl. 17:25 - 22:10
4. des   Tenerife Sur - Oslo Gardermoen  kl. 10:00 - 16:35

Skulle du ha behov for tilslutning fra andre byer er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.