Pilegrimsvandring

El Camino de Santiago – veien til apostelen.

Mange pilegrimsturer samles i Santiago de Compostela i Spania, og beskrives som «små bekker» som blir til en stor elv. Vi starter først med et besøk i Corvarrrubias hvor vi besøker prinsesse Kristina av Tønsberg sin sarkofag og statue. Prinsesse Kristina reiste i juni 1257 fra Tønsberg for å gifte seg med den spanke prins Don Felipe. Vi fortsetter videre til Burgos, Carrion DeLos Condes, Leòn, Astorga, Ponferrada, O Cebreiro, Sarria, Lugo og Snatiago.
Få vandringsveier er omspunnet med så mange myter og historier som Pilegrimsveien til Santiago de Compostela. Gjennom århundrene har pilegrimer i tusentall vandret mot dette målet, lengst vest i det nordlige Spania. De senere år har pilegrimsvandring fått en ny renessanse, og hele denne ruten på over 1465 km er oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Vandringene er for alle og det ligger på et middels nivå. Det vil si at man er vant til å gå i skog og mark og at man liker du å gå (tur), være sosial og er opptatt av kultur. Tempoet bestemmer man selv, her er det opplevelsen som er viktig! Vi skal hygge oss på veien og vandringene foregår i rolig tempo, dagsetappene er på ca 2-6 timer hver dag, underlaget varierer mellom stier, skoger og asfalt.
Vandreturen ligger på nivå 3. For mer informasjon om vårt nivå inndeling klikk her.

Høydepunkt:
•    Vi går de vakreste strekningene på ruten
•    Buss tar bagasjen vår
•    Vi bor på gode hotell
•    Vi får med oss høydepunktene og de gode historiene på hvert stopp

Turen er i samarbeid med

Status:
Fullt

Hotell

HOTELLER:
Dag 1: Madrid: Hotel Via Castellana 4* www.hotelviacastellana.com / Hotel Ganivet 3*  www.hotelganivet.com
Dag 2: Burgos: Hotel Almirante Bonifaz 4* www.almirantebonifaz.com
Dag 3: Leon: Hotel Eurostars Leon 4* www.eurostarsleon.com / Hotel Quindos 3*  www.hotelquindos.com
Dag 4: Ponferrada: Hotel AC Ponferrada 3* www.hotelacponferrada.com
Dag 5: Lugo: Gran Hotel Lugo 4* www.granhotellugo.com
Dag 6: Santiago: Hotel San Lorenzo 3* www.hsanlorenzo.com / Hotel Hesperia Peregrino 4* www.nh-hoteles.es
Dag 7. Madrid: Hotel Moncloa 4* www.hotelmoncloa.com / Hotel Exe El Coloso 4* www.exehotels.com

Program

Dag 1   Oslo – Madrid  (M)
Avreise fra Norge til Madrid. Her venter vår reiseleder og vi kjører direkte til vårt hotell for overnatting. Middag på hotellet.
 
Dag 2   Madrid - Covarrubias – San Juan de Ortega – Atapuerca - Burgos (F, M)
Etter frokost kjører vi til middelalderbyen Covarrubias. Her besøker vi kirken hvor vi ser prinsesse Kristinas sarkofag. Hun ble giftet bort av faren for å styrke de diplomatiske båndene til den kastiljanske kong Alfonso. Hun reiste fra Tønsberg i 1257 og ble gift med prins Felipe i mars 1258. De bodde i Sevilla inntil hun døde barnløs 28 år gammel.
Vi spiser lunsj (ikke inkludert) på en av de lokale restaurantene. På ettermiddagen kjører vi til San Juan de Ortega der vi starter å vandre. Vi går til Atapuerca hvor bussen venter og vi kjørere til Burgos. Guidet besøk i katedralen. Middag og overnatting i Burgos.
Vandredistanse: 6 km – 2-3 timer

Dag 3  Burgos – Carriòn de Los Condes – Leòn (F, M)
Vi kjører til Fromista hvor vi starter dagens vandring. Vi vandrer til Población de Campos, Revenga de Campos, Villamentero de Campos og til Villalcazar de Sirga.
Her besøker vi tempelriddernes kirke hvor vi finner graven til Prins Felipe som ble gift med Prinsesse Kristina av Norge. På ettermiddagen går turen videre til Leon for å se den den imponerende katedralen eller kanskje en har lyst til å ta seg en kopp kaffe på en av Spanias flotteste Parador, de San Marcos. Middag og overnatting i Leon. Guidet besøk i Katedralen. Middag og overnatting i Leon. 
Vandredistanse: 14,5 km – 5,5 -6 timer 

Dag 4  Leòn – Astorga – Ponferrada (F, M)  
Avreise med buss til Astorga hvor vi besøker domkirken og det imponerende Biskop palasset, som ble bygget av Barcelonas arkitekt, Antonio Gaudi.  Vi kjører til Foncebadon hvor dagens vandring begynner. Vi passerer Cruz de Hierro (Jernkorset, Caminoens høyeste punkt 1482 m.o.h.) hvor pilegrimene pleide å legge fra seg en stein som de hadde båret med seg fra starten av vandringen og dette symboliserte at de la ifra seg byrdene sine. Etappen vi går idag er på 11 km og avsluttes i El Acebo. Her spiser lunsj på en av de lokale restaurantene (ikke inkludert). Deretter reiser vi med buss til vårt hotel i Ponferrada. Middag på hotellet. 
Vandredistanse: 11 km – 3 timer 

Dag 5  Ponferrada – O Cebreiro – Triacastela – Samos - Lugo (F, M)
Vi kjører til O Cebreiro som ligger på 1300 m.o.h. Dette har vært det første pilegrimsstoppet i Galicia siden år 1172 da kirken ble bygget. Vi ser på kirken og de Pallozas som minner om kelternes bosted. Deretter kjører vi til Alto de Poio og vandrer til Tricastela hvor vi får tid på egenhånd til lunsj (ikke inkludert). Om ettermiddagen besøker vi det interessante Benediktiner klosteret Samos, som er en av de viktigste stoppestedene for pilegrimer. Vi kjører så til Lugo hvor en får mulighet og gå på en tur ved den romerske bymuren. Middag og overnatting i Lugo.
Vandredistanse: 16 km – 4 timer

Dag 6  Lugo - Santiago (F, L, M) 
Vi kjører til Melide. Her vandrer vi for det meste gjennom velduftende skoger med furu og eukalyptus. Vi spiser lunsj (inkludert) underveis til Monte de Gozo (Gledesfjellet), hvor man får det første glimtet av Santiago. Etter lunsj kan en velge å kjøre videre med buss eller vandre de aller siste ca 5 km til hotellet, som er målet for siste vandreetappe. Middag og overnatting i Santiago.
Vandredistanse: ca 8 km -  2,5 - 3 timer

Dag 7  Santiago - Madrid (F, M) 
I dag får vi tid til å utforske Santiago med guidet besøk av Katedralen før vi til avtalt tid kjører mot Madrid og vårt hotell. Middag på lokal restaurant.
Ingen vandring

Dag 8  Madrid – Norge (F)
Til avtalt tid kjører vi til flyplassen for avreise hjem til Norge.

F=Frokost      L=lunsj    M=Middag