Pilegrimsvandring - Pensjonistforbundet

El Camino de Santiago – veien til apostelen.

Mange pilegrimsturer samles i Santiago de Compostela i Spania, og beskrives som «små bekker» som blir til en stor elv.

Få vandringsveier er omspunnet med så mange myter og historier som Pilegrimsveien til Santiago de Compostela. Gjennom århundrene har pilegrimer i tusentall vandret mot dette målet, lengst vest i det nordlige Spania. De senere år har pilegrimsvandring fått en ny renessanse, og hele denne ruten på over 1465 km er oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Vandringene er for alle og det ligger på et middels nivå. Det vil si at man er vant til å gå i skog og mark og at man liker å gå på tur, være sosial og er opptatt av kultur. Vi skal hygge oss på veien så turene foregår i rolig tempo, dagsetappene er på ca 2-6 timer hver dag, underlaget varierer mellom stier, skoger og asfalt.

Vandreturen ligger på nivå 3. For mer informasjon om vårt nivå inndeling klikk her.

Vi har med buss underveis, så skulle man ha behov for å stå over en dag vil det være mulig å bli med bussen.

Reiseleder på turen er Thorleif Odland. Han har er lokalkjent i området og veldig kunnskapsrik og han har gått denne ruten mange ganger.

Høydepunkt:
✔ Vi går de vakreste strekningene på ruten
✔ Buss tar bagasjen vår
✔ Vi bor på gode hotell
✔ Vi får med oss høydepunktene og de gode historiene på hvert stopp

Turen er i samarbeid med

Pris fra:
13 990,-
Dager:9
Prisen inkluderer
• Fly Oslo – Madrid tur/retur inkl. flyskatter
• 8 netter på hotell med frokost
• 8 middager
• 1 lunsj
• Busstransport i henhold til program
• Burgos, inngang Katedralen
• Astorga, inngang Palacio Episcopal
• Santiago de Compostela, inngang Katedralen
• Skandinavisk talende reiseleder på reisen

Ikke inkludert:
• Reise- og avbestillingsforsikring
• Øvrige måltider
• Drikke til måltidene
• Tips
Transporttype:FLY
Bestill reise

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

DAG 1   Oslo – Madrid - Burgos  (M)
Avreise fra Norge til Madrid. Vi ankommer på ettermiddagen og kjører direkte til vårt hotell i Burgos (drøye 2 timer).  Felles middag på hotellet på kvelden. Reiseleder vil samle gruppen for en byvandring etter middag for de som ønsker.
 
DAG 2   Burgos - Covarrubias – San Juan de Ortega – Atapuerca - Burgos (F, M)
Etter frokost kjører vi til middelalderbyen Covarrubias. Her besøker vi kirken hvor vi ser prinsesse Kristinas sarkofag. Hun ble giftet bort av faren for å styrke de diplomatiske båndene til den kastiljanske kong Alfonso. Hun reiste fra Tønsberg i 1257 og ble gift med prins Felipe i mars 1258. De bodde i Sevilla inntil hun døde barnløs 28 år gammel.
Vi spiser lunsj (ikke inkludert) på en av de lokale restaurantene. På ettermiddagen kjører vi til San Juan de Ortega der vi starter å vandre. Vi går til Atapuerca hvor bussen venter og vi kjører til Burgos. Guidet besøk i katedralen. Middag og overnatting i Burgos.

Vandredistanse: 6 km – 2-3 timer – høydeforskjell +25m/-73m 

DAG 3  Burgos – Carriòn de Los Condes – Leòn (F, M)
Vi kjører til Fromista hvor vi starter dagens vandring. Vi vandrer til Población de Campos, Revenga de Campos, Villamentero de Campos og til Villalcazar de Sirga. 
Her besøker vi tempelriddernes kirke, hvor vi finner graven til Prins Felipe som var gift med Prinsesse Kristina av Norge. På ettermiddagen går turen videre til Leon hvor vi sjekker inn på hotellet vårt. Middag og overnatting i Leon. 

Vandredistanse: 9,5 km – 5,5 -6 timer - høydeforskjell +55m/-47m

DAG 4  Leòn – Astorga – Ponferrada (F, M)  
Avreise med buss til Astorga hvor vi besøker det imponerende Biskop palasset, som ble bygget av Barcelonas arkitekt, Antonio Gaudi.  Vi kjører til Foncebadon hvor dagens vandring begynner. Vi passerer Cruz de Hierro (Jernkorset, Caminoens høyeste punkt 1482 m.o.h.) hvor pilegrimene pleide å legge fra seg en stein som de hadde båret med seg fra starten av vandringen og dette symboliserte at de la ifra seg byrdene sine. Etappen vi går idag avsluttes i El Acebo. Her spiser lunsj på en av de lokale restaurantene (ikke inkludert). Deretter reiser vi med buss til vårt hotel i Ponferrada. Middag og overnatting Ponferrada. 

Vandredistanse: 11,5 km – 3 timer - høydeforskjell +282m/-554m

DAG 5  Ponferrada – O Cebreiro – Triacastela - Lugo (F, M)
Vi kjører til O Cebreiro som ligger på 1300 m.o.h. Dette har vært det første pilegrimsstoppet i Galicia siden år 1172 da kirken ble bygget. Vi ser på kirken og de Pallozas som minner om kelternes bosted. Deretter kjører vi til Hospital Condesa og vandrer til Tricastela hvor vi får tid på egenhånd til lunsj (ikke inkludert). Vi kjører så til Lugo hvor en får mulighet til å gå på en tur ved den romerske bymuren. Middag og overnatting i Lugo.

Vandredistanse: 12,5 km – 3 timer - høydeforskjell +43m/-692m

DAG 6  Lugo - Santiago (F, L, M) 
Vi kjører til Melide. Her vandrer vi for det meste gjennom velduftende skoger med furu og eukalyptus. Vi spiser lunsj (inkludert) underveis til Monte de Gozo (Gledesfjellet), hvor man får det første glimtet av Santiago. Etter et stopp i Monte Gozo kan en velge å kjøre videre med buss eller vandre de aller siste ca 5 km til Katedralen, som er målet for siste vandreetappe. Middag og overnatting i Santiago.

Vandredistanse: ca 8 km – 2,5 - 3 timer - høydeforskjell +164m/-213m

DAG 7  Santiago (F, M) 
Etter frokost skal vi ha en byvandring i Santiago. Vi spaserer gjennom denne eventyrlige byen bestående av en labyrint av smale gater og vakre torg. Vi skal også besøke katedralen. Ettermiddagen er fri til egen disposisjon. For de som vil er det mulig å bli med reiseleder på en utflukt til Finisterra. Middag og overnatting i Santiago.
Ingen vandring

VALGFRI UTFLUKT: FINISTERRA
Vi reiser med buss fra hotellet til Finisterra (ca. 1,5 timer). Her vil vi få anledning til å spise lunsj på en av de lokale restaurantene som serverer spesialiteter fra området, fisk og skalldyr (ikke inklusive). Sammen med vår reiseleder tar vi så en tur i denne sjarmerende landsbyen før vi setter kursen mot Kapp Finisterre der vi besøker fyret Faro de Finisterra. Vi returner så tilbake til Santiago.  

Pris for halvdagstur til Finisterra: kr 300,- (minimum 15 personer). 

DAG 8  Santiago - Segovia (F, M)
Etter frokost til avtalt tid kjører mot Segovia og vårt hotell (ca. 7-8 timer). Middag og overnatting Segovia.
Ingen vandring

DAG 9  Hjemreise til Norge (F)
Til avtalt tid forlater vi vårt hotell i Segovia og kjører til flyplassen (ca. 1,5 timer) for avreise hjem til Norge.

F=Frokost      L=lunsj    M=Middag

Hotell

VI SKAL BO PÅ FØLGENDE HOTELL:

Dag 1 & 2: BURGOS: 
Hotel Corona de Castilla 4* 
Calle Madrid, 15, 
09002 Burgos, Spain

Et godt hotell som ligger ideelt til bare 500 meter fra Burgos katedral og 200 meter fra det arkeologiske museum. Det historiske sentrum og busstasjonen ligger 5 minutters gange derfra. Hotellet har en restaurant som tilbyr tradisjonell mat, en cafe og det serveres daglig en variert frokostbuffet. Alle rom har aircondition, tregulv, bad med hårføner, flatskjerm-TV og gratis Wifi.

  

Dag 3: LEON: 
LEON Hotel Eurostars Leon 4*
Calle Velázquez, 18, 
24005 León 

Moderne hotell i det sentrale Leon. Lyse, fine rom med safe, minibar og gratis wi-fi. 

   

Dag 4: PONFERRADA: 
Hotel El Castillo 3*
Av. el Castillo, 115, 
24401 Ponferrada, León, Spain

Dette 3-stjerners hotellet ligger 50 meter fra Templarios Castle og med gangavstand til det historiske senteret. Hotellet har restaurant og bar. Rommene har air-condition, bad/toalett med hårføner, safe, TV, telefon og gratis wifi.

   

Dag 5: LUGO: 
Gran Hotel Lugo 4*
Av. Ramón Ferreiro, 21, 
27002 Lugo, Spain

Sentralt hotell i Lugo, bare 500 meter fra katedralen. Alle rom har aircondition, TV og bad med hårføner. Det er flere butikker og skjønnhets-salong på hotellet og Wifi er gratis.

  

Dag 6 & 7: SANTIAGO: 
SANTIAGO Hotel San Lorenzo 3*
C/ San Lorenzo, 2, 
15705 Santiago de Compostela

Dette moderne 3 stjerners hotellet ligger kun  500 meter fra katedralen. Hotellet har 24 timers resepsjon, restaurant og bar. Rommene har air-condition, bad/toalett med hårføner, safe, TV, telefon og gratis wifi.

 

Dag 7: SEGOVIA: 
Hotel San Antonio El Real 4*
San Antonio el Real, 
40004 Segovia, Spain

Dette 4 stjerners hotellet ligger i et tidligere kloster rett ved den romerske akvedukten i hjertet av Segovia. Herfra kan man gå rett til de historiske gatene og beundre den flotte arkitekturen. Hotellet har 24 timers resepsjon restaurant, bar, hage og gym. Rommene har air-condition, bad/toalett med hårføner, minibar, safe, TV, telefon og gratis wifi.

 

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
17/9Oslo GardermoenPilegrimsvandring - Pensjonistforbundet513 990,-BestillMer informasjon

Informasjon

Tillegg for enkeltrom kr. 0,- for medlemmer av Pensjonistforbundet. Begrenset antall enkeltrom.

Tillegg enkeltrom for ikke medlemmer kr. 2350,-.

Flytider med Norwegian: 
Oslo/Gardermoen til Madrid     kl 12:15-16:00 
Madrid-Oslo/Gardermoen         kl 14:25-18:00 

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.