Pilegrimsveien til Santiago de Compostela

Følg i pilegrimenes fotspor på en behagelig måte! 

På denne turen får du flotte spanske landskap, middelalderbyer med vakre kirker - og mer enn 1000 års historie.  Er du vant til å gå i skog og mark, er du sosial og opptatt av kultur – da er dette reisen for deg – enten du reiser sammen med noen eller alene.

De senere år har pilegrimsvandring fått en ny renessanse, og hele ruten er oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Vi har valgt ut noen av de mest interessante stedene og har lagt inn kortere vandringer. Dermed kan vi følge den meditative reisen pilegrimer i mer enn et årtusen har gjennomført. 

Vi vil følge den anerkjente ruten «Camino Frances», men gjør turen litt enklere og tar de lange strekningene med buss. Vi skal hygge oss på veien. Dagsetappene er på ca 2-6 timer og underlaget varierer mellom stier, skoger og asfalt. Vi har med buss underveis, så skulle man ha behov for å stå over en dag vil det være mulig å bli med bussen.

Denne turen ligger på nivå 2 på vår skala. Les mer om våre nivåer her.

Reiseleder er Eva Hauge, som har lang erfaring som guide på våre Pilegrimsvandringer.

Dette er en opplevelse for livet!

Høydepunkt:
✔ Historisk vandrerute
✔ Katedralen i Santiago De Compostela
✔ Mange flotte middelalderbyer
✔ Vakkert spansk landskap

 

Status:
Fullt

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

DAG 1   OSLO – MADRID - BURGOS  (M)
Avreise fra Norge til Madrid. Vi ankommer kl. 16:00 og kjører direkte til hotellet i Burgos (drøye 2 timer). Overnatting og velkomstmiddag på Hotel Corona de Castilla.
 
DAG 2   COVARRUBIAS SAN JUAN DE ORTEGA – ATAPUERCA - BURGOS (F, M)  
Etter frokost kjører vi til middelalderbyen Covarrubias. Her besøker vi kirken hvor vi ser prinsesse Kristinas sarkofag. Hun ble giftet bort av faren for å styrke de diplomatiske båndene til den kastiljanske kong Alfonso. Hun reiste fra Tønsberg i 1257 og ble gift med prins Felipe i mars 1258. De bodde i Sevilla inntil hun døde barnløs 28 år gammel. Bussen tar oss så til San Juan de Ortega der vi starter å vandre. Vi spiser lunsj (ikke inkludert) på en av de lokale restaurantene underveis. Etter lunsj vandrer vi videre til Atapuerca hvor bussen venter og herfra kjører vi til Burgos. Vi sjekker inn på hotellet og får litt tid til å slappe av før vi skal på guidet besøk i katedralen. Middag og overnatting i Burgos.

Vandredistanse: 6 km – 2-3 timer – høydeforskjell +25m/-73m 

DAG 3  BURGOS - CARRION DE LOS CONDES – LEÓN (F, M) 
Vi kjører til Hornillas hvor vi starter dagens vandring til Hontanas. Denne vandringen går på høysletten og gjennom kornåkre med for det meste grus og sand som underlag. Den starter på ca. 800 m.o.h.  Svak stigning i begynnelsen og en slak nedover på slutten mot Hontanas. I Hontanas vil det være mulighet for mat og drikke. Dette er en lett etappe. På ettermiddagen går turen videre med buss til Leon hvor vi sjekker inn på hotellet vårt. Middag og overnatting i Leon.

Vandredistanse: 9,5 km – 5,5 -6 timer - høydeforskjell +55m/-47m

DAG 4  LEÓN – ASTORGA – PONFERRADA (F, M)
Avreise med buss til Astorga hvor vi besøker det imponerende Biskop palasset, som ble bygget av Barcelonas arkitekt, Antonio Gaudi.  Vi kjører til Foncebadon hvor dagens vandring begynner. Vi passerer Cruz de Hierro (Jernkorset, Caminoens høyeste punkt 1482 m.o.h.) hvor pilegrimene pleide å legge fra seg en stein som de hadde båret med seg fra starten av vandringen og dette symboliserte at de la ifra seg byrdene sine. Etappen vi går idag avsluttes i El Acebo. Her spiser vi lunsj på en av de lokale restaurantene (ikke inkludert). Deretter reiser vi med buss til vårt hotel i Ponferrada. Middag og overnatting Ponferrada. 

Vandredistanse: 11,5 km – 3 timer - høydeforskjell +282m/-554m

DAG 5  PONFERRADA – O CEBREIRO – TRIACASTELA – LUGO (F, M)
Vi kjører til O Cebreiro som ligger på 1300 m.o.h. Dette har vært det første pilegrimsstoppet i Galicia siden år 800 da kirken ble bygget. Vi ser på kirken og de Pallozas som minner om kelternes bosted. Deretter kjører vi til Alto do Poio og vandrer til Tricastela hvor vi får tid på egenhånd til lunsj (ikke inkludert). Vi kjører så til Lugo hvor en får mulighet til å gå på en tur ved den romerske bymuren. Middag og overnatting i Lugo.

Vandredistanse: 12,5 km – 3 timer - høydeforskjell +43m/-692m

DAG 6: LUGO - SANTIAGO (F, L, M)
Vi kjører til Palais del Rei hvor vi begynner dagens vandring til O’Coto. Dette er en variert og lett etappe på for det meste skogs- og grusvei med noe oppover og noe nedover. Fra O’Coto kjører vi siste strekningen med buss retning Santiago. Vi stopper for lunsj (inkludert) underveis til Monte de Gozo (Gledesfjellet), hvor man får det første glimtet av Santiago. Middag og overnatting i Santiago.   

Vandredistanse: ca 8 km – 2,5 - 3 timer - høydeforskjell +164m/-213m

DAG 7: SANTIAGO (F, M)
I dag starter vi dagen med en liten byvandring som avsluttes med et guidet besøk i katedralen. Etter besøket i katedralen kan de som vil bli igjen her for å overvære en messe. Resten av dagen er fri til egen disposisjon. Om kvelden møtes vi for å spise en felles middag på en lokal restaurant (inkludert). Overnatting i Santiago.

DAG 8: SANTIAGO – SEGOVIA (F, M)
Frokost på hotellet før vi til avtalt tid kjører mot Segovia og vårt hotell (ca. 7 timer). Vi får tid til en liten bytur i Segovia hvor vi blant annet får se den kjente romerske akvedukten som er Segovias kjennetegn. Middag og overnatting i Segovia.
Ingen vandring.

DAG 9: HJEMREISE (F)
Frokost. Til avtalt tid forlater vi vårt hotell i Segovia (ca. 1,5 timer) og kjører til flyplassen for avreise hjem til Norge.

F=Frokost      L=lunsj    M=Middag

Hotell

VI SKAL BO PÅ FØLGENDE HOTELL:

DAG1 & 2: BURGOS: 
Hotel Corona de Castilla 4* 
Calle Madrid, 15, 
09002 Burgos, Spain

Et godt hotell som ligger ideelt til bare 500 meter fra Burgos katedral og 200 meter fra det arkeologiske museum. Det historiske sentrum og busstasjonen ligger 5 minutters gange derfra. Hotellet har en restaurant som tilbyr tradisjonell mat, en cafe og det serveres daglig en variert frokostbuffet. Alle rom har aircondition, tregulv, bad med hårføner, flatskjerm-TV og gratis Wifi.

  

DAG 3: LEON: 
Hotel Tryp Leon 4* 
Obispo Vilaplana, 3-5, 
24008 León, Spain

Dette 4 stjerners hotellet ligger sentralt i Leon rett ved Museum of Modern Art of Castilla and León kun 15 minutters gange fra katedralen. Hotellet har 24 timers resepsjon, bar, gym og cafe. Rommene har air-condition, bad/toalett med hårføner, minibar, safe, TV, telefon og gratis wifi.

  

DAG 4: PONFERRADA: 
Hotel Temple Ponferrada 4*
Av. Portugal, 2, 
24400 Ponferrada

Dette hotellet med innredning i middelaldertema ligger ved siden av Parque del Temple (Tempelparken) i Ponferrada sentrum. Hotellet tilbyr kostnadsfri Wi-Fi og en restaurant. Alle rommene på Temple Ponferrada har klimaanlegg, TV, minibar, telefon og eget bad med hårføner. Interiøret på Ponferrada Temple kan skilte med steinvegger, buer, rustninger og veggmalerier. Restauranten Comendadores serverer typiske retter fra regionen Bierzo.

  

DAG 5: LUGO: 
Gran Hotel Lugo 4*
Av. Ramón Ferreiro, 21, 
27002 Lugo, Spain

Sentralt hotell i Lugo, bare 500 meter fra katedralen. Alle rom har aircondition, TV og bad med hårføner. Det er flere butikker og skjønnhets-salong på hotellet og Wifi er gratis.

 

DAG 6 OG 7: SANTIAGO: 
Hotel Gelmirez 3*
Rúa do Hórreo, 92, 
15702 Santiago de Compostela, A Coruña, Spain

Dette moderne 3 stjerners hotellet ligger kun 10 minutters gange fra katedralen. Hotellet har 24 timers resepsjon og gym. Rommene har air-condition, bad/toalett med hårføner, minibar, safe, TV, telefon og gratis wifi.

  

DAG 8: SEGOVIA: 
Hotel San Antonio el Real 4*
Calle San Antonio el Real, s/n, 
40004 Segovia

Hotel San Antonio el Real ligger ved siden av den romerske akvedukten i Segovia. Hotellet ligger i et restaurert kloster, og tilbyr elegante rom med gratis Wi-Fi og flatskjerm-TV.
Alle rommene på Hotel San Antonio el Real har klimaanlegg, safe, moderne møbler og flislagt gulv. De har et skrivebord og minibar.
San Antonio Hotel har en restaurant som serverer en rekke lokale retter. Det finnes også en kafébar.