Vandringer i Andalucia

Bli med oss til Andalucia, den vakre regionen sør i Spania.

Vi skal til Las Alpujarras, som ligger på den sørlige skråningen av Sierra Nevada. Dette vakre fjellandskapet med dype daler og pittoreske hvite landsbyer, er ideelt som utgangspunkt for vandreturer.  Her vokser og trives oliven-, sitron- og fikentrær mot en bakgrunn av snødekte fjelltopper. I tillegg til flotte naturopplevelsene møter vi også spor av det gamle mauriske kongedømmet når vi besøker den livlige byen Granada og det fantastiske palasset Alhambra. Vi skal bo på et hyggelig hotell i den andalusiske kurbyen Lanjarón.

Vandreturen ligger på nivå 2. For mer informasjon om vår nivåinndeling klikk her.

Høydepunkter:
•    5 flotte vandringer 
•    Utflukt til Granada og Alhambrapalasset
•    Hvite byer i Alpujarras

 

Status:
Fullt

HOTELL

HOTEL ALCADIMA (3*)

C/Francisco Tarrega, 3 
18420 Lanjarón, Granada

Hotellet er et typisk lite landsted, beliggende i den andalusiske kurbyen Lanjarón. Det ligger ved foten av Sierra Nevada, ca 50 km fra Granada, og har en flott utsikt over Salao-dalen. Hotellet har utendørs og innendørs basseng.

 

PROGRAM

DAG 1 ANKOMST MALAGA  (M)
Avreise fra Gardermoen tidlig om morgenen. Vi blir møtt av vår skandinavisktalende reiseleder på flyplassen i Malaga og reiser med buss direkte til vårt hotell i Alpujarras. Vi spiser middag på hotellet. 
 
DAG 2  VANDRETUR I POQUEIRAJUVET (F, M)
Vi kjøres i buss til startpunktet for vandringen (ca 45 min). Denne dagen tar vi en rute som passerer de tre hvite byene i Poqueiradalen; Pampaneira (1050m), Bubion (1300m) og Capileria (1432m). Det er en rundtur som går gjennom de tre landsbyene i Barranco del Poqueira med flott utsikt over de høyeste toppene av Sierra Nevada: Veleta (3396 m) og Mulhacén (3482 m). Vi går mellom terrasser og tidligere dyrkede områder på begge sider av elven frem til byene i dalen. Under hele vandringen har vi Middelhavet i bakgrunnen. Lunsj spiser vi i en av landsbyene underveis (ikke inkludert).

Nivåforskjell: 500m (nedover) 500m (oppover.) Varighet: 5 timer, Avstand: ca 8 km  
 
DAG 3 VANDRING LANGS ELVEN TREVELEZ  (F, M)
Vi kjøres til startpunktet (ca 1 time) i Trevelez, det blir en herlig dag hvor vi utforsker Río Trevélez. Vi går langs de vakre stiene på den ene siden og tar den motsatte siden tilbake. På de høyere delene er det fantastisk utsikt over til Mulhacen og Alcazabatoppene. 
Før vi går tilbake stopper vi for å besøke et skinketørreri, Secadero de Jamones, hvor vi får prøvesmake skinke.  
Nivåforskjell: 350m (oppover) - 350m (nedover.) Varighet: 7 timer.  Avstand: ca 16 km  

DAG 4 - CAPILEIRA - LA CEBADILLA  (F, M)
Vi kjøres til startpunktet for vandringen (ca 45 min). Stien vi skal gå i dag forbinder La Cebadilla med Capileira, på en sirkulær sti langs noen av de vakreste ravinene i den sørlige skråningen av Sierra Nevada. 

Nivåforskjell: 500m (nedover) - 500m (oppover.) Varighet: 4 timer.  Avstand: ca 8 km  

DAG 5  GRANADA MED ALHAMBRA (F, L, M)
I dag besøker vi Granada og det imponerende Alhambrapalasset. Det er et verdenskjent arabisk monument, som består av Karl V´s palass, de vakre Generalife-hagene med det tilhørende sommerpalasset, som ligger på alSabika toppen med imponerende utsikt over hele byen. Vi besøker de viktigste salene og gårdene i Alhambra som; Patio de los Arrayanes (Myrtegården ), Patio de los Leones (Løvegården), Sala de losEmbajadores (Ambassadørenes sal ), og Abencerrajes sal. Vi spiser lunsj i Granada. 
 
DAG 6   TREVELEZ TO BUSQUISTAR (F, M)
Dette er en av de mest attraktive langdistanse turveiene, GR-7, som starter i Tarifa og ender i Athen (Hellas). Vi skal bare gå distansen fra Trevelez (1550m) til Busquístar (1250m). Turen starter i Trevelez og går videre til en foss, gjennom en eikeskog, forbi bondegårder og vi kommer så frem til den vakre landsbyen Busquistar. 

Nivåforskjell: 800 m (oppover) 400 m (nedovor) Varighet: 5t. Avstand: ca12 km  

DAG 7 LA TAHA DE PITRES (F, M)
Vi kjøres i buss til startpunktet (ca 45 min). Vi vandrer gjennom de mauriske landsbyene i Taha de Pitres, med sine karakteristiske smale og kronglete gater og hus med flate tak og store piper, alltid med toppene i Sierra Nevada som bakgrunn. 
Varighet: 4t Avstand: dagens vandring tilpasses gruppen

DAG 8  HJEMREISE (F)
Transfer fra Alpujarras til Malagas flyplass. Fly tilbake til Norge.