Vandringer på Mallorca

Bli med oss til Mallorca! Vi skal på vakre vandringer gjennom små landsbyer, eikeskoger, langs kysten og opp i fjellene. Det blir til også mulighet for bading for de som liker det.

Vi bor på et hotell i Puerto Soller, beliggende ved foten av Tramuntanafjellene og er et godt utgangspunkt for våre vandringer.

I tillegg til vandringene blir det utflukt til den lille storbyen Palma og alt den har å tilby. Palma er en flott og stolt by med eleganse, historiske monumenter og severdigheter, yrende folkeliv og slentrende ro. 

Vandringene er på 3-5 timer og er lagt opp slik at alle som er vant til å gå i fjellet og som har normalt god helse kan være med. Vi går til tider bratt og med ulendt underlag, og man må kunne gå i et normalt tempo over lengre distanser uten pauser.

Status:
Fullt

PROGRAM

Vi gjør oppmerksom på at programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1    Ankomst 
Vi ankommer Palma sent om kvelden. Her møter vi reiseleder og bussen tar oss til vårt hotell (ca 45 minutter). Vi får litt mat når vi ankommer hotellet.

Dag 2 Vandring Fornalutx – Mirador (F, ML, M)
Dagens vandring er en rundtur som begynner og slutter i Fornalutx, en liten landsby oppe i Tramuntana-fjellene. Den første delen av turen er den tøffeste, når vi forlater landsbyen mot Ses Barques. Deretter blir det en rolig og lett tur på steinete stier før vi kommer til Mirador, hvor vi får en flott utsikt over hele Sóller-området. Vi tar den gamle veien fra Balitx og følger en fin sti som tar oss tilbake Fornalutx.

Dagens vandring: ca 6 km,  2+ timer , Nivå: 2

Dag 3 Valldemossa Ludwig Salvator way (F, ML, M)
Dagens vandring er en virkelig godbit, og er nok reisens vandretur med høyest vanskelighetsgrad. Det er bestigningen av Teix som gjør denne til en lengre og vanskeligere fottur. Veien ut av dalen er bratt, men er vel verdt innsatsen når vi når toppen, vi får en fantastisk utsikt til blant annet Puig Major og landsbyen Deia. Vi starter med en rolig spasertur langs en bred sti gjennom en pittoresk dal omgitt av terrasser med eldgamle oliventrær. Så går veien bratt ut av dalen gjennom en fabelaktig eikeskog, og vi nyter utsikten over Valldemossa som er bak oss mens vi går oppover. Vi får muligheten til å bestige toppen av Teixfjellet på 1,068m høy eller alternativt kan vi gå rundt og på erkehertugens ridesti (oppkalt etter den østerrikske erkehertug Ludwig Salvator, et medlem av Habsburg-familien)Den imponerende og vakkert restaurerte stien går sikksakk over fjellene og man får et spektakulært utsiktspunkt over det omkringliggende landskapet og kysten. Nedstigning tilbake til Valldemossa er for det meste på en grov og steinete gammel muldyrssti gjennom skogen.

Dagens vandring: ca 11 km, ca 4 timer   Nivå: 3

Dag 4 Palma (F, M)
Dagens utflukt går til Mallorcas hovedstad Palma. Vi skal begynne med panoramautsikt fra Bellverborgen. Beliggende på det lille fjellet som rager over bukten, er borgen ikke bare et fantastisk monument, men også en av de beste stedene for å se på byen. Etter dette vil vi se nærmere på byen og drar direkte til den flotte katedralen, La Seu, og hagene i nærheten som S'Hort del Rey og Parc de la mars. La Seu ligger i hjertet av Palma, så etter besøket vil vi gå rundt i gamlebyen, gater som først ble grunnlagt av romerne. Den historiske delen av byen, med de gamle murene og smale gatene, og den moderne siden full av liv og shoppingmuligheter gjør besøk i Palma til en komplett opplevelse.

Dag 5   Deia – Puerto Sóller (F, ML, M)
Dagens vandring starter ved en av Mallorcas vakreste steder, landsbyen Deia. Det blir lett vandring på gamle og delvis steinlagte stier langs kysten. Her er variert terreng med korte opp- og nedoverbakker gjennom furuskog og olivenlunder. Vi stopper for en pikniklunsj før vi fortsetter nedover mot Puerto Sóller. Her blir det tid til et bad for de som ønsker det.

Dagens vandring: ca 10 km, ca 3 timer  Nivå: 1


Dag 6  Cuber- L’Ofre - Baranc Biniraix – Soller (F, ML, M)
Dagens spektakulære og uforglemmelige vandring har fantastisk utsikt hele veien. Turen går nedover og er ganske enkel med den ekstra fordelen av å kunne nyte utsikten foran seg hele veien. Vårt utgangspunkt at Cuber-reservoaret, som vi går langs mens vi nyter åpent fjellandskap, og følger en lett sti inn i skogen. Dette er et utmerket sted å se rovfugler som man ofte kan se sirkle over. En avstikker til toppen av L'Ofre, på litt over 1000 meter, er vel verdt innsatsen, man får en spektakulær 360º utsikt fra toppen. Man kan se rett over til Palmabukten, samt Alcudiabukten og øst på øya. Med kikkert kan man til og med se slottet Alaro på toppen av Puig d'Alaro! Når vi fortsetter på vår rute ned til Sóller, går vi inn i en fantastisk kløft, Barranc de Biniaraix, hvor vi begynner vår spektakulære og bratte nedstigning på en gammel pilegrimsvei. Vi kommer til slutt til den vakre landsbyen Binairaix, hvor vi passerer den gamle landsbyens vaskehus på vei til en liten bar hvor vi kan stoppe for litt forfriskninger (ikke inkludert).

Dagens vandring: ca 14 km, ca 4+ timer Nivå: 2

Dag 7   Fridag (F, M)
Frokost på hotellet og dagen fri til egen disposisjon. 

Dag 8    Hjemreise (F)
Frokost på hotellet og utsjekk. Avreise med buss fra hotellet til flyplassen for hjemreise til Oslo på ettermiddagen.

F= Frokost   ML= Matpakkelunsj   M= Middag
 

HOTELL

Hotel Eden Nord (3*)

Calle Mestral 5, 07180 Soller Port, Mallorca

Hotellet ligger 200 m fra stranden og har svømmebasseng, bar og restaurant.

  

  

 

 

Temperatur og klima

Temperatur og klima

Mallorca er kjent for sin middelhavsvarme, sol og strand. Dette ser vi spesielt i sommermånedene, hvor temperaturen gjerne går over 27 grader, og i vintermånedene går temperaturen sjeldent under 10 grader på dagtid. 

Palma de Mallorca

Måned

Gjennomsnitt dag temp.

Gjennomsnitt natt temp.

Nedbørsdager

Januar

15

4

5

Februar

16

4

5

Mars

17

5

5

April

19

7

5

Mai

23

11

4

Juni

27

15

2

Juli

31

17

1

August

31

18

2

September

28

16

4

Oktober

23

12

6

November

19

8

6

Desember

16

5

6