Vakre vandringer Zell am See

Glitrende innsjøer, snødekte topper, isbreer og blomstrende grønne alpesider. Bli med på en flott vandreuke i Kaprun - Zell am See og Saalbach. Her skal vi vandre i fantastisk natur, nyte den varme gjestfriheten og de utrolige opplevelsene dette området har å by på.

Vi bor fast på et hyggelig familiehotell i den lille og stille landsbyen Maishofen, et steinkast fra Zell am See. Her spiser vi også middag sammen hver kveld. De fleste dager bruker vi busser og heiser til ulike daler og turområder. På den vandringsfrie dagen tilbyr regionen mange muligheter, men det er også godt å ta en pause og nyte de fantastiske lokale omgivelsene.

Vandringene ligger på 4-7 timer og underveis spiser vi våre matpakke-lunsjer. Vær og vind bestemmer ofte hvilken løype som egner seg å gå, og således vil våre to dyktige og erfarne turguider tilrettelegge dagene deretter.

På denne turen bør man være vant til å gå i fjellet og til høydeforskjeller. Terrenget er stedvis bratt hvor underlaget stort sett består av grus, stein og merkede turstier. Gode vandresko / fjellstøvler som støtter ankelen er viktig og staver anbefales.

Turen ligger på vandrenivå 4 på vår skala. Les mer om våre nivåer her.

Med oss har vi dyktige Christian Eik som reiseleder, samt en lokal vandreguide.

Høydepunkter:

  • 5 vandredager i spektakulær natur
  • Heiser til de ulike topper, slik at høydemetrene er overkommelige
  • Vakkert hotell med god mat
  • Mye inkludert

Dette er en tur i samarbeid med magasinet 

Status:
Fullt

Hotell

Hotel Schloss Kammer ****
Kammererstraße 22
5751 Maishofen

Et vakkert familiehotell som ligger stille og rolig til i utkanten av Maishofer, nede i Zell am See-dalen.

Fine rom, god mat og avslappende omgivelser. Restaurant, egen velvære-avdeling og utendørs bad. Ca. 10 min. gange til “sentrum” eller en kan ta buss / sykkel mot Zell am See.

Alle rom er ulike og med individuelt preg, med dusj/bad, kabel-TV og sittegruppe.

    

 

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil turguidene se an hver dag og tilrettelegge vandringene deretter.

Dag 1    Ankomst (M)
Vi ankommer München tidlig ettermiddag og møter reiseleder i ankomsthallen. Baguett og vann deles ut på bussturen til Maishofen og vårt hotell (ca. 3 t.) På kvelden spiser vi middag sammen på hotellet, som alle kvelder.

Dag 2    1.vandring MAISHOFNER HÖHENWEG (F, ML, M)
Vår første vandring blir en oppvarmingsdag. Fra hotellet går vi via Höhenweg, en nydelig skogsti, til Thumersbach. Vi passerer vakre utsiktspunkter og brede fjellmarker.  I Thumersbach kommer vi til den vakre Panoramastraße og Mitterberghof, med muligheter for forfriskninger. Tilbaketuren tar vi langs Zeller See, med småveier tilbake til Schloßkammer. Underveis spiser vi vår matpakke-lunsj.

Distanse ca. 11,5 km / ca. 4 t./ Opp ca. 300 hm./ Ned ca. 300 hm.

Dag 3    2.vandring SCHMITTENHÖHE – SONNKOGEL TALSTATION (F, ML, M)
Vi tar Schmittenhöhebahn fra Haus Gipfel i Zell am See, til Schmittenhöhe 1965 moh. Utsikten mot Kitzsteinhorn og dalen nedenfor til Zell am See er fantastisk! Herfra vandrer vi på Schmitten Höhenweg til Sonnkogel, hvor stien er som en bølgende slange langs fjellryggen. Turen går videre videre mot Sonnkogel Gondol, hvor vi har mulighet til å  en ta gondol ned mot dalen, eller vi kan vandre hele veien ned. 

Distanse ca. 15 km / ca. 5 t./ Opp ca. 100 hm./ Ned ca. 1 200 hm.

Dag 4    3.vandring PINZGAUER SPATZIERGANG SAALBACH – ZELL AM SEE (F, ML, M)
Vi tar turen opp mot Saalbach og deretter Schattbergbanen til topps. Herfra starter vi turen via Marxtenscharte, Seetörl, Klinglertörl, Klammscharte og Rohrertörl til Schmittenhöhe og Zell am See, en fantastisk tur på ca. 2 100 meters høyde med utsikt i alle retninger. Med kun 510 meter oppover er det turens totale lengde på ca. 18 km som blir den største utfordringen. Lunsj nyter vi underveis, og fra Schmittenhöhe tar vi gondol ned til Zell am See. 

Distanse ca. 17,6 km / ca. 7 t./ Opp ca. 510 hm./ Ned ca. 595 hm.

Dag 5    Fridag (F, M)
Dagen er fri til å slappe av eller utforske området på egenhånd.

Dag 6    4.vandring ALEXANDER ENZINGER WEG (F, ML, M)
I dag går turen mot Kaprun og Alexander Enzinger weg – en utrolig flott rute langs kammen mellom Kaprun og Kitzsteinhorn isbre. Vi starter med gondol opp til Kitzsteinhorn, Langwied på ca. 2 500 moh.  Vi er høyt oppe, i flott natur og utsikt mot nabodalen Dietersbachtal. Stien nedover tar oss forbi ulike ukikkspunkter og hytter, perfekt for en lunsj. Tuen fortsetter ned mot Maikogel, hvor den gamle taubanen før gikk. Fra Glocknerhaus/Maiskogel benytter vi vandrebussen tilbake til Kaprun.

Distanse ca. 8,5 km / ca. 5 t./ Opp ca. 200 hm./ Ned ca. 500 hm.

Dag 7    5.vandring SCHWALBENWAND (F, ML, M)
Turens siste dag går i kanskje i noe av det fineste området i Pinzgauer.  En slak oppstigning fra Mitterberghof tar oss gjennom skogen opp mot toppene på Schwalbenwand og en utrolig panoramautsikt. Skinner solen så ser vi mot en glitrende Zeller See og omliggende områder med utallige topper. Vi tar en velfortjent lunsj mens både mat og inntrykk fordøyes. Skogsstiene og enkelte skogsveier tar oss trygt nedover og tilbake til Gasthof Mitterberg hvor vi kan nyte en velfortjent After Walk.

Distanse ca. 12,5 km / ca. 6 t./ Opp ca. 800 hm./ Ned ca. 800 hm.

Dag 8    Hjemreise (F)
Etter frokost sjekker vi ut og bussen henter oss for retur til München og hjemreise.

F= frokost     ML= matpakkelunsj     M= middag