Vandringer i det grønne Nord-Spania

Cantabria ligger sentralt i den nordlige delen av Spania, og kalles ofte for «Det Grønne Spania». I tillegg til de over 60 flotte strendene langs kysten, har regionen storslåtte naturområder som ligger og venter på å bli utforsket. Nord Spania er også kjent for sine gastronomiske opplevelser, så det er bare å glede seg til en reise hvor natur, kultur og mat vil stå i fokus. 

Vi har med oss Hans Eguinoa som reiseleder på turen. Han er svenskspanjol, med nesten 20 års erfaring som guide, har en lidenskap for fotturer med flotte naturopplevelser og mat og vin.  Hans elsker å dele med seg av sin kunnskap om Spanias historie, aktuelle saker, og om det er å bo i landet. Du skal lete lenger etter en bedre skandinavisktalende guide i Nord-Spania. Med sin behagelige fremtoning, serviceinnstilling og gode fortellerevner blir han raskt en av våre favorittguider.

 

Noen vil kanskje spørre om det ikke er for varmt i Nord Spania i juni/juli, men dette sier vår reiseleder Hans: «En varm dag i juni/juli kan strekke seg opp til 25 grader. Det handlar om AtlantSpanien och gröna Spanien som ej kommer upp i inlandets värme eller Medelhavets fuktiga värme.” 

Vi skal blant annet bo i Santander som er hovedstaden i regionen og en av nord-Spanias populære sommerbyer, med gylne strender, fantastiske utkikkspunkter, moderne og tradisjonell mat, kultur og historie. 

Denne reisen ligger på vandringsnivå 2. Les om våre nivå her.

Høydepunkter:
✔  Lokalkjent og dyktig reiseleder; Hans Eguinoa
✔  Lette, varierte vandringer i naturskjønne omgivelser
✔  Storslåtte omgivelser i Nasjonalparken Picos de Europa 
✔  Mildt og behagelig sommerklima 

Status:
Fullt

PROGRAM

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1, 27. juni    Ankomst
Avreise fra Oslo Gardermoen om ettermiddagen. Vi ankommer Bilbao flyplass om kvelden, og her blir vi møtt av vår reiseleder Hans Eguinoa. Vi kjører med buss til vårt hotell i Santander, langs den dramatiske kystlinjen til Cantabria, den lille, men fantastiske regionen vest for Baskerland. Underveis forteller reiseleder litt om regionen og kulturen, ukens program og annen praktisk informasjon. Vi sjekker inn på hotellet sent om kvelden og får med oss litt mat (sandwich) på rommet. 

Dag 2, 28. juni     Santander – lett vandring (F, PL, M)
Vi kjører til fyrtårnet i Santander, og starter vår 10 km spennende og lette vandretur her. Vi skal passere «fin de siecle» hus, Sardinero stranden, Magdalena palasset og Royal Tenis club. Det var i denne delen av byen hvor det spanske hoffet, på tidlig 1900 tallet, bygde et palass for seg og sin familie. Dette gjorde byen til en populær sommerby, og populariteten har holdt seg frem til i dag. 
Det blir en vandredag med mye vakkert på vår vei før vi finner en plass ved sjøen og nyter vår medbrakte gourmet piknik. Kanskje noen vil ta et bad? Vi avslutter vandringen med en tur til bysentrumet av Santander hvor du har tid til å besøke El Centro (moderne kunstsenter) på egen hånd, eller gjøre andre aktiviteter. 
Felles middag om kvelden. 

Dag 3, 29. juni     Santander – lett vandring (F, PL, M)
La Costa Quebrade eller «The Broken coast» er en av de mest dramatiske kyststrekningene utenfor Santander. I dag skal vi på en 8 km lang vandring i naturparken Dunas de Liencres som ligger på denne kyststrekningen. Liencres er av de største sanddynene og har en svært rik fauna og flora. Vi har også i dag med oss en piknik som vi nyter på et av de nøye utvalgte stedene. På veien tilbake møter vi en geolog som skal lære oss litt om magien ved la Costa Quebrada. Middag på egen hånd.

Dag 4, 30. juni     Picos de Europa – lett vandring (F, L)
I det store fjellområdet Picos de Europa, helt i Nord-Spania, finner vi majestetisk og fantastisk natur, vi kjører den 1,5 timer lange turen hit. Her tar vi taubanen til Spanias mest fantastiske og eldste nasjonalpark, Picos de Europa, hvor vi skal tilbringe dagen. «Paradis på jord» som lokalbefolkningen kaller denne imponerende fjellkjeden, har likheter til Dolomittene eller Alpene.  Fjelltoppene er på 2.600 m, og byr på fantastiske utsikter over havet og kysten. Det blir en 10 km lang tur nedover til Espinama, hvor vi blir servert en typisk lokal hjemmelaget lunsj. På vei tilbake stopper vi i middelalderlandsbyen Potes og får litt tid på egen hånd. Vi sjekker inn på hotellet i Santillana del Mar - en av Spanias vakreste landsbyer. Byen er sjarmerende med sine brosteinsbelagte gater og blomster som pryder enhver balkong, samt nærheten til hulene Altamira.
Middag på egen hånd.

Dag 5, 1. juli         Santillana – lett vandring (F, PL)
Etter frokost starter vi vår vandringstur mot Santiago de Compostela som er Spanias eldste pilegrimsrute. Vi skal vandre på den mest kjente delen av pilegrimsveien og går ca 10 km mot Comillas. Det blir piknik underveis. Vi blir så kjørt den siste delen til Comillas, en av Cantabrias mest fascinerende steder med blant annet Gaudí-arven. Om ettermiddagen blir det valgfritt besøk til Capricho de Gaudí (ikke inkludert), en av få bygninger tegnet av Gaudi utenfor Catalonia. 
Middag på egen hånd.

Dag 6, 2. juli         Santillana - fridag (F)
Dagen er fri til egen disposisjon. Du kan for eksempel besøke det kjente grottemuseet Altamiras. De som ønsker å bruke dagen til vandring kan gå pilegrimsveien den andre veien. Eller du kan rett og slett slappe av på stranden i Suances. 
Lunsj og middag på egen hånd.

Dag 7, 3. juli        La Rioja – lett vandring og vingårdsbesøk (F, L, M)
Vi sjekker ut av hotellet og kjører til La Rioja (ca 2 timer). Rioja er den lille regionen med det store navnet - Spanias vinregion nummer en. Her kan vi nyte synet av 60 000 hektar vinranker, som ligger vakkert plassert med fjellene Toloño, Sierra Cantabria og Demanda i bakgrunnen. Dette er også et meget historisk område.
Vi vandrer over fjellene som omkranser av vinregionen. Her gjør vi et bodegabesøk (vingård), spiser lunsj og smaker flere viner. Vi sjekker inn på et historisk hotell bygget i et klassisk kloster. Felles middag i vinbyen Haro.

Dag 8, 4. juli        Bilbao – hjemreise (F, L)
Etter frokost sjekker vi ut av hotellet og kjører til Bilbao hvor det blir en spasertur i gamlebyen. Vi spiser lunsj i en moderne gourmetrestaurant i sentrum, før vi får tid på egen hånd til f.eks besøk på Guggenheimmuseet. Sen ettermiddag/tidlig kveld kjøres vi til flyplassen og flyr tilbake til Norge.

F= Frokost,  L= Lunsj, PL= Pikniklunsj,  M= Middag

HOTELL

Hotel Silken Coliseum (4*) – Santander
Plaza de los Remedios, 1, 39001 Santander

Et moderne, sentralt beliggende hotell. Rommene er lyse og trivelige og har safe, minibar, hårføner, tv, aircondition og gratis wi-fi. 

   

La Casa del Organista – Santillana del Mar
Calle de los Hornos, 4

Et hyggelig hotell/vertshus i rustikk stil, beliggende i et tradisjonelt hus fra det 18. århundre. Rommene er romslige med tregulv og med antikke/rustikke møbler. Gratis wi-fi i fellesområdene.

 

Hotel Los Agustinos in Haro (4*) – La Rioja
San Agustín, 2, 26200 Haro

Dette sentralt beliggende hotellet har tidligere vært både kloster og sykehus siden innvielsen i 1373, men har siden 1989 fungert som et flott 4* hotell. Rommene er ustyrt med aircondition, safe, hårføner, minibar og gratis wi-fi. 
 

 

KART

KART