Vandringer på Sardinia

Ønsker du å oppleve paradisøya Sardinia, og kombinere flotte vandringer med strandlivet? Da er dette er drømmereisen for deg!  

Middelhavsperlen Sardinia har alt for den aktive, og vi vil utforske øya både til vanns og til lands. Vi skal på båttur i det blåturkise klare vannet, gå i land på de finkornete strendene, vandre i den vakre naturen og nyte dagene.
Sardinia er et eldorado av fantastiske strender som er ansett å være blant verdens beste. Etter Sicilia er Sardinia Middelhavets største øy. Her fins gnistrende hvite sandstrender, krystallklart snorklevann med undervannsgrotter, rolige laguner og et eventyrlig kystlandskap. Den sardinske kysten er i konstant forandring, fra vakre naturstrender til høye klipper, uberørt natur, til utbygd luksusturisme.

På våre vandreturer i den frodige middelhavsnaturen, pinjeskogene og over granittklippene vil vi nyte utsikten mot havet, de vakre strendene og buktene. Mot innlandet ser vi daler og fjell. Duften av lavendel, rosmarin og timian blandet med saltvann vil være våre følgesvenner på våre vandringer. Sardinia er også kjent for sine viner og i innlandet finner vi daler med vakre vingårder. 

På denne turen bør man være vant til å gå tur i fjellet og til høydeforskjeller. Her vandrer vi rundt 3-5 timer, og turene kan være krevende da vi delvis går i terreng med mye stigning. Gode, inngåtte vandresko er viktig. Vandringene ligger på nivå 3 og 4. Les mer om våre vandrenivåer her.

Reiseleder på denne turen er Thorleif Odland.  Han har vært aktiv turvandrer og turleder for blant annet Haugesund Turistforening både hjemme i Norge og i utlandet. Han har vandret i fjellene på Kypros, Dolomittene, Spania og Sardinia.  Han har med seg Giovanni Fresi som er født på Sardinia og kjenner øya godt. 

Høydepunkt:

✔ Unike veggmalerier i Orgosolo
✔ En av Europas høyeste raviner
✔ God mat og drikke i landlige omgivelser
✔ Utrolige fjellformasjoner

Pris fra:
13 490,-
Dager:8
Inkludert:
• Fly Oslo – Sardinia t/r inkl flyskatter
• 7 netter i dobbeltrom inkl frokost
• 2 middager
• 5 lunsjer (inkl 3 matpakkelunsjer)
• All transport og sightseeing i henhold til programmet
• Norsk reiseleder

Ikke inkludert:
• Reise- og avbestillingsforsikring
• Øvrige måltider
• Tilslutning fra andre byer
• Evt tips til guider/sjåfører
Transporttype:FLY
Bestill reise

HOTELL

Hotel Ginepri
Viale Bue Marino 08022 Cala Gonone Dorgali (NU) 

Hotellet er sentralt beliggende, og bare 300 meter (ca 4 minutters gange) fra stranden i Cala Gonone. På 10 minutter går du til Cala Conones havn. Hotellet har svømmebasseng, snackbar, felles hage og gratis wi-fi. Hotellet lyse og trivelige rom i typisk middelhavsstil med balkong, air-condition, minibar, safe, flatskjerm og hårføner.

PROGRAM

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil turguidene se an hver dag og tilrettelegge vandringene deretter.

Dag 1 Avreise/Ankomst (M)
Avreise fra Gardermoen. Buss fra flyplassen til hotellet ca 2,5 timer, som ligger i landsbyen Cala Gonone, der vi skal bo denne uken. Enkel velkomstmiddag på hotellet. 

Dag 2 Cala di Cartoe (F, ML)
Vi går fra hotellet forbi byen Cala Gonone og nordover på grusvei langs fjellkjeden Margeddie til vi når et utsiktspunkt og veien slutter. Videre på en bratt og steinete sti nedover til stranda Cala di Cartoe.
Vi tar et bad og spiser medbragt mat. Buss tilbake til hotellet.
Dagens vandring: 7 km, ca 4 timer. Total stigning 200 m, fall 650 m. 
Vansklighetsgrad 3

Dag 3 Tur til Tiscali (F, ML)
Buss fra hotellet til Ponte Sa Barva for så å begi oss på god sti til den Nuragiske landsbyen Tiscali. Tiscali var bebodd fram til romernes invasjon av Sardinia. Den ble så forlatt og glemt, men ble gjenoppdaget i det 19. århundre. Dette er en tur med en del luftige partier. Fra Tiscali går vi vestover mot landsbyen Oliena der bussen henter oss. Piknik underveis
Dagens vandring: 12 km, ca 4 - 5 timer. Total stigning 480 m, fall 490m.  Vansklighetsgrad 4
 
Dag 4 Vandring på fjelltopper nær Cala Gonone (F, L)
Buss fra hotellet til startpunkt for dagens vandring i utkanten av Cala Gonone. To timers vandring 
Deretter til Oliena hvor vi spiser storartet lunsj i beste sardinsk stil.
Etter måltidet, buss til Orgosolo, 18 km fra Oliena. Orgosolo var tidligere en festning for banditter som herjet i fjellene. I dag er byen mest kjent for sine veggmalerier som er laget både av lokale og internasjonale kunstnere. Vi blir i byen ca. en time for å strekke litt på beina og se på de fantastiske veggmaleriene. Buss tilbake til hotellet.
Dagens vandring :7 km, ca 3 timer. Total stigning 300m, fall 450 m Vansklighetsgrad 3

Dag 5 Gola di Gorrupo (F, ML)
Buss fra hotellet til Genna Silana. Herfra går vi på god sti i et spennende landskap ned til Gola Su Gorruppo. Dette er en av de største fjellkløftene i Europa hvor veggene reiser seg 400 m på sidene. Vi går et stykke inn i ravinen og tilbake til åpningen. Etter turen i ravinen tar vi piknik.
Veien videre går på forholdsvis god grusvei langs elva Riu Flumineddu til Ponte sa Barva der bussen venter og tar oss til hotellet.
Dagens vandring: 13 km, 5 timers tur. Fall 1000 m, stigning 350m. Vansklighetsgrad 4

Dag 6 Cala Luna (F, L)
Vi går fra hotellet i Cala Gonone, 3 km på asfalt til Caletta Fuili før vi fortsetter på sti til Cala Luna. Herfra går vi innover ravinen Codula di Luna til en bondegård på Odile Piccu, ca 1 ½ times vandring fra Cala Luna. Her blir det servert en sardinsk lunsj på en rustikk, sjarmerende bondegård.
Vi går tilbake og tar en avkjølende dukkert i Cala Luna før vi tar båt til grottene Grotta del Bue Marino og videre til Cala Gonone hvor vi spaserer til hotellet 
Dagens vandring: 12 km, 5 timer. Total stigning 470m. Vansklighetsgrad 3
 
Dag 7 Fridag (F, M)
Nyt dagen på en av de vakre strendene i nærheten, spis en lang lunsj, eller utforsk området på egen hånd. Middag på hotellet. 

Dag 8 Hjemreise
Vi har dagen på egen hånd frem til avreise til flyplassen. Fly tilbake til Norge.

F= Frokost, L= Lunsj, ML= Matpakkelunsj, M= Middag
 

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
18/6Oslo GardermoenVandringer på SardiniaMer enn 813 490,-BestillMere informasjon

Informasjon

Tillegg for enkeltrom: kr 1.990,-

Flytider med Norwegian:
18. juni    Oslo Gardermoen – Sardinia Olbia kl. 16:00 – 19.20
25. juni Sardinia Olbia – Oslo Gardermoen kl. 20:00 – 23.15

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for pris og muligheter.
Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.