Vandring og kultur på Costa Brava -Utskriftsversjon

Costa Brava betyr «den ville kysten» på spansk. Den strekker seg på nord-østsiden av Spania, fra Barcelona i sør og nordover mot den franske grensen. Viden kjent for sine flotte strender, klipper og knallblå hav. Denne viltre kystlinjen ligger i nordre deler av regionen Catalonia. Det catalanske folket er stolt, noe som preger historiene og byggverkene i de pittoreske byene langs den vidstrakte kysten som vi skal se. 

Sammen med vår norske reiseleder Christian Eik, skal vi få oppleve, smake, se og føle den katalanske kulturen på Costa Brava. Christian bor i Spania, er godt kjent og blir med oss på lette turer fra landsby til landsby, på kyststier, byvandring og smaksrunder. Dette er en aktiv reise, uten at det skal føles slitsom. Fokus er på opplevelsene, kulturen og smakene. Ta med gode vandresko og godt humør.

På vår vei skal vi vandre i de gamle jødiske kvarterene og på den romerske muren i middelalderbyen Girona. Vi skal besøke lokale gårder, vingårder og osteprodusenter - alt ligger innen en dagsturs rekkevidde i vindistriktet. Ikke minst skal vi spasere i gatene i den gresk-romerske byen Empúries, hvor vi beundrer mosaikken på de velstående husene. 
På denne turen blir det selvfølgelig tapas, utvilsomt mye vakker natur og hyggelige møter med lokalbefolkningen. 

Denne turen ligger på nivå 2 på vår skala. Les mer om våre nivåer her.

Christian Eik er med oss som reiseleder på denne turen. Han er en livlig og engasjert reiseleder, som ser og tar vare på hver enkelt i gruppen. Han vil sørge for at dette blir et opplevelsesrikt og aktivt eventyr!

Høydepunkt:
✔ Aktiv reise med fokus på kultur og unike møter
✔ Reiseleder som gir oss god innsikt
✔ Spanske landsbyer med rik historie og vakre byggverk
✔Frokost blant vinrankene og smaksprøver på ost

Pris fra:
12 550,-
Dager:8
Pris inkluderer:
• Direktefly Oslo – Barcelona t/r inkl flyskatter
• 7 netter på 4* hotell
• 7 frokoster
• 2 middager på hotellet
• 2 lunsjer
• 2 vandringer
• All transport og utflukter iht programmet
• Engelsktalende lokalguide dag 2, 4 og 7.
• Norsk reiseleder møter i Barcelona

Ikke inkludert:
• Reise- og avbestillingsforsikring
• Enkeltrom
• Evt tilslutningsfly
TransportType:FLY
Bestill reise

Hotell

Hotel NM Suites ****
Avenida Onze Setembre, 70, 17250 Platja d'Aro, Spania

Stilfullt hotell beliggende bare 70 m fra stranden i landsbyen Platja d’Aro. Over hele landsbyen vokser furutrær som gir deilig skygge på varme dager. Det er 30 km til byen Girona og Barcelona er ca 1,5 times kjøretur unna. 
Hotellet har utendørs basseng, restaurant, snack-bar og gratis wi-fi. De moderne rommene har a/c, flatskjem-TV, balkong/terrasse, minbar, safe og hårtørker.

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder se an hver dag og tilrettelegge vandringer og program deretter.

Dag 1        AVREISE/ANKOMST (M)
Avreise fra Gardermoen. På flyplassen i Barcelona blir vi møtt av vår norske reiseleder og kjører til Costa Brava og vårt hotell i Platja d’Aro (ca 1,5 time). Velkomstmiddag på hotellet. 

Dag 2        UTFLUKT TIL GIRONA (F)
Girona, hovedstaden i sin egen provins i nordøst-Catalonia, er en middelalderby med et av Spanias siste overlevende jødiske kvarter. Dette er et «must» når man besøker Costa Brava. Fra Napoleon til maurerne 800 år tidligere har byen blitt beleiret 25 ganger i sin historie - noe som forklarer hvorfor det er omgitt av høye festninger som fremdeles står i dag. Vi får en guidet omvisning og skal blant annet til gamlebyen, gå en tur på den romerske muren og besøke de jødiske kvartaler. Kanskje vil du smake noen lokale tapas før vi fortsetter til Figueres hvor vi skal besøke Salvador Dalis Museum. Vi har litt tid på egen hånd før vi reiser tilbake til hotellet.
 
Dag 3        VANDRING: PLATJA D’ARO – SAN ANTONIO DE CALONGE (F)
Playa de Aro er utgangspunktet for denne vandringsrunden som forbindes med Torre Valentina-stranden i Calonge. Vandringen karakteriseres av praktfulle panoramautsikter og anses som en av de vakreste i dette området. Vi passerer flotte naturområder med vakre strender, grotter og klipper.
Dagens vandring: ca 7 km, ca 3-4 timer. Lav vanskelighetsgrad.

Dag 4        LOKAL GASTRONOMI OG MIDDELALDERLANDSBYER (F, L)
Vi skal nyte kulinariske godbiter fra området, og lære om tradisjoner og lokale gourmetprodukter. 
Vi møter lokalbefolkningen og besøker lokale gårder, vingårder og osteprodusenter - alt innen rekkevidde fra vakre, middelalderske byer. Turen inkluderer besøk til en lokal vingård hvor vi skal spise frokost blant vinrankene, en omvisning i en autentisk Empordà vingård, et besøk til den middelalderske landsbyen Besalú, 3-retters lokal lunsj med lokal vin og besøk på en autentisk ostegård hvor vi skal prøve forskjellige typer oster sammen med lokal "porrò"-vin. I tillegg til alle smaker, vil vi nyte landskapet og landsbyene vi passerer fra et besøk til et annet. Det vil bli en uforglemmelig dag for alle våre sanser!
 
Dag 5        FRIDAG (F)
Vi har dagen fri til å utforske området på egen hånd, eller bare slappe av ved hotellet og stranden.

Dag 6        VANDRING: PLATJA D’ARO – S’AGARO (F)
Vandringen til S’Agaro er utvilsomt en av de vakreste stedene langs hele den katalanske kysten. Ikke bare for det vakre landskapet, men for den gode kombinasjonen av natur og menneskelig inngrep. 
Vi starter ruten på den lange stranden i Platja d'Aro. Derfra går vi til Puerto Náutico, og snart kommer vi til Sa Conca-bukta som vi vil krysse med å gå langs sanden. Umiddelbart etter kommer vi inn på S'Agaro stien, med flotte pergolaer og utsiktspunkter.  

I S'Agaró ser vi kirken Nuestra Señora de la Esperanza (fra utsiden). Vår neste fase er stranden i Sant Pol med sine fargerike badehus. Her tar vi en pause for å få oss litt tapas (ikke inkludert). Etter å ha spist og hvilt vil vi ta veien tilbake til Platja d'Aro.
Dagens vandring: ca 8 km, ca 3 timer. Lav vanskelighetsgrad

Dag 7        OLDTIDSHISTORIE OG KYSTLANDSBY (F, L, M)    
Vårt stopp i dag er Empúries, ruinene av gamle greske og romerske byer. Beliggende i L'Escalaområdet og vendt mot havet sør for Rosesbukta, er den beskrevet av UNESCO som en av de vakreste i verden. Vi kan spasere i gatene i den greske og den romerske byen og beundre mosaikken som ble brukt i de velstående husene.
 
Vi fortsetter videre til landsbyen L'Escala på "Passeig d'Empúries" hvor vi oppdager gamlebyen, besøker museum for ansjos og salt, og før vi forlater landsbyen - nyter vi en lunsj basert på lokale produkter. Felles avskjedsmiddag på hotellet. 
 
Dag 8        HJEMREISE (F)
Utsjekk av hotellet og felles transport til flyplassen og fly tilbake til Norge.

F= Frokost, L= Lunsj, M= Middag
 

Avganger & priser - Vandring og kultur på Costa Brava -Utskriftsversjon

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
28/5Oslo GardermoenVandring og kultur på Costa BravaMer enn 812 550,-BestillMer informasjon

Informasjon

Tillegg for enkeltrom              kr      990,- (begrenset antall)

Flytider med Norwegian:
Oslo Gardermoen – Barcelona    kl 09:00 – 12:20
Barcelona – Oslo Gardermoen    kl 13:05 – 16:30

Skulle du ha behov for tilslutning fra andre byer er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.
Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.