Vandringer i Slovenia

Kranjska Gora i Slovenia er kanskje for mange kjent som et vintersportssted, der alpinistene Hircher og Kristoffersen hadde en tøff duell senest i 2017/2018 sesongen. På sommerstid skilter dette området med fantastiske turstier gjennom et ukjent og et «klyp meg i armen»- vakkert landskap. 

Vi skal til Alpene og den delen som heter De juliske alper, som sies å være oppkalt etter Julius Cæsar. Nærmere bestemt i området som ligger helt ved grensen til Østerrike og Italia. Herifra tar vi våre daglige vandringer i vårsola. Atmosfæren er som i et eventyr når vi skuer utover de massive kalksteintoppene som gnistrer i solen, samt når vi går gjennom dype skoger og enger som ser ut som kulisser av en film. Området er fortsatt en uoppdaget perle, og det kan være lenge mellom hver turgåer.  

Vi starter lett, med gondolbane opp i fjelltoppene for å få fugleperspektivet av dalen. Dagen etter blir det litt tøffere når vi bestiger Pec (1509m), og hvor belønningen er en uslåelig utsikt over 3 land. Siden blir det vandringer mot fjelltopper, gjennom skog, enger, ved elver, fossefall og vann. Reiseleder og turguide viser vei og det blir velfortjent avslapning på fint hotell med badstue og svømmebasseng. Her blir det middager og hyggelige kvelder. 

På denne reisen bør man være turvant, dvs. vant til å gå tur i fjellet og til høydeforskjeller. Her vandrer vi 3-6 timer, og turene kan være krevende da vi delvis går i terreng med mye stigning. Gode vandresko, med ankelstøtte er viktig. Denne vandreturen ligger på nivå 3.

Bli med oss for å vandre i denne forlengede delen av Dolomittene hvor natur, hyggelig turlag og mestringsfølelsen av å bestige noen flotte alpetopper står i fokus. 

Høydepunkt:
✔ Oppdag et ukjent og vakkert i alpelandskap
✔ Vandringer mot fjelltoppene Pec (1509), Lipanci (1630 moh) og Debela Pec (2014 moh)
✔ Flotte turruter med lokal guide
✔ Godt hotell med badstue og svømmebasseng

Status:
Fullt

Hotell

7. - 8. MAI:
HOTEL ARISTOS ****                                                                                                                      
Cebini 33, Buzin, 10010 Zagreb

Hotellet ligger 10 minutter fra Zagreb flyplass. Gratis wi-fi. De romslige rommene er i lyse farger og har store senger, flatskjerms-tv, a/c, safe, hårtørker og minibar.

8. - 14. MAI:
HOTEL BEST WESTERN KRANJSKA GORA ***
Vršiška cesta 38, 4280 Kranjska Gora, Slovenia

Hotellet ligger vakkert til i utkanten av Triglav nasjonalpark, i nærheten av den pittoreske innsjøen Jasna. Det er kort vei til sentrum av landsbyen og har et moderne velværeområde (svømmebasseng, badstuer et) restaurant, terrasser, tennisbane og gratis wi-fi. Rommene er utstyrt med TV, telefon og minibar.

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil turguidene se an hver dag og tilrettelegge vandringene deretter.

Dag 1     Avreise/ankomst (M)
Avreise med fly fra Gardermoen. Vi ankommer Zagreb i Kroatia sent på kvelden og reiser direkte til hotellet som ligger i kort avstand fra flyplassen. Her tilbringer vi den første natten. Etter en rask innsjekk spiser vi felles middag på hotellet. 

Dag 2     Zagreb – Kamnik – Kranjska Gora (F, L, M)
Vi spiser frokost på hotellet før vi setter kursen videre mot Slovenia og Kranjska Gora, hvor vi skal bo resten av uken. På veien stopper vi i Kamnik (ca. 1600 moh) - Slovenias høyeste fjellbeiter, hvor de tradisjonelle gamle husene er bevart. Vi tar gondolbane til toppen og vandrer i området, før vi inntar 
lunsj og tar gondolbanen ned igjen på ettermiddagen. Vi reiser videre til Kranjska Gora for innsjekk på vårt hotell. Felles middag på hotellet om kvelden.
Lett vandring ca. 2,5 timer – ingen store høydeforskjeller.
 
Dag 3    Vandring med utsikt mot 3 forskjellige land (F, ML, M)
Etter frokost tar vi lokalbuss (10 min) til landsbyen Ratece. Her starter vi dagens vandring på stier opp mot fjellet Pec (1509 moh), samt gjennom skog og enger.  Siste stigning opp mot fjellet er relativt bratt, men vi tar oss god tid på vei oppover. På toppen er belønningen en fantastisk utsikt utover fjellene mot hele 3 land - Italia, Østerrike og Slovenia. Her spiser vi medbragt lunsj før vi går nedover, første delen går vi rolig da det er ganske bratt. Middag på hotellet om kvelden. 
Vandring ca. 14 km / 5-6 timer / Stigning 710 m

Dag 4    Kranjska Gora - Podkoren – Zelenci – Kranjska Gora (F, M)
Etter frokost skal vi bli bedre kjent med selve Kranjska Gora og nærområdet. Vi går til fots fra hotellet, gjennom sentrum av byen og videre forbi en elv og et beiteområde - til vi kommer frem til den lille landsbyen Podkoren og innsjøen Zelenci. Her tar vi en pause og nyter naturen, før vi returnerer tilbake til vårt hotell. Lunsj på egen hånd og resten av ettermiddagen fri. Middag på hotellet om kvelden.
Vandring ca. 12 km / ca 4 timer / ingen store høydeforskjeller

Dag 5    Pokljuka (F, L, M)
Etter frokost tar vi buss til et annet velkjent vintersportssted, spesielt for skiskyting, Pokljuka og fjellet Zajavornik (40 min.)  Vi vandrer mot Blejska koca og fjellet Lipanci (1630 moh), og videre mot fjellet Debela Pec (2014 moh) hvor en fantastisk utsikt utover de Julianske alpe fjellene venter oss. 
Vi spiser lunsj på en lokal hytte på 1630 meters høyde. Om ettermiddagen går vi tilbake til bussen som kjører oss tilbake til Kranskja Gora. Felles middag på hotellet om kvelden.
Vandring ca 12 km / 4-6 timer / Stigning ca. 720 m.
  
Dag 6    Fridag (F, M)
Dagen fri til egen disposisjon. Reiseleder er gjerne behjelpelig med tips til hva man kan gjøre. Noen ønsker kanskje å vandre litt på egen hånd, kanskje ta skiarenaen nærmere i øyesyn eller bare slappe av på hotellet. Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 7     Gozd Martuljek – fossefallene i Martulek (F, L, M)
Etter frokost tar vi lokalbuss til Gozd Martuljek (10-15 min) hvor vi starter vår tur opp mot fossefallene Martuljek, og videre oppover ser vi det fantastiske Spikfjellet. Vi vandrer gjennom skog på stien oppover. I dag tar vi det litt roligere, men får likevel mange fine opplevelser underveis - deriblant flotte fossefall som kan nytes. Vi spiser tradisjonell lunsj på en hytte i området og nyter naturen, før vi går tilbake samme vei som vi kom. Tilbake på hotellet om ettermiddagen. Felles middag på hotellet om kvelden.
Vandring ca. 8 km /ca  2 timer / stigning 470 m

Dag 8    Hjemreise (F)
Tidlig avreise for flyplassen og retur til Norge.

F=frokost     L=lunsj     ML=matpakke-lunsj     M=middag