Vandringer i Cervinia

Med over 200 kilometer med naturskjønne vandringsstier, fantastisk fjellutsikt og et stort utvalg av aktiviteter har Cervinia blitt en feriefavoritt også om sommeren. Her trives livsnyteren som vil oppleve en aktiv ferie med ekstra gullkant i form av gode, lokale Aosta-viner, italienske delikatesser og bekvem overnatting.
Cervinia ligger i den vakre Aostadalen (Valle d’Aosta) som er kjent for sine spektakulære fjellkulisser, rike naturliv og imponerende alpelandskap. Byen ligger høyt, 2050 moh mellom Plateau Rosa og den ikoniske fjelltoppen Matterhorn som strekker seg opp til 4478 moh. Naturen inviterer til fantastiske vandringer langs krystallklare alpeinnsjøer og stille skoger med variert terreng.

Det alpine vandringsprogrammet på denne reisen er oppdelt i to ulike grupper med variert vanskelighetsgrad (blå og rød gruppe). På den måten får du mulighet å delta i den gruppen som passer ditt nivå best. Denne type vandring krever god allmenkondisjon og fjellstøvler som støtter ankelen. Vi klassifiserer turene til å ligge på nivå 4 på vår skala, les mer om nivåene her

Nedenfor presenterer vi de ulike vandringsgruppene mer i detalj:

Blå gruppe
Den blå gruppen er den enklere varianten innen Alpinvandring. Vi tar oss frem på fine stier og veier og gjør en hel del høydemeter både opp og ned. Likevel gjør vi det i et relativt rolig tempo og tar regelmessige pauser for å kunne nyte omgivelsene.
Strekning: Ca 8-10 km hver dag
Høydeforskjell: Ca 400-700 høydemeter hver dag

Rød gruppe
Den røde gruppen er den mer avanserte varianten innen Alpinvandring. Tempoet er litt høyere og vi kan også visse dager klare flere høydemetere enn den blå gruppen. En bra målestokk er å gjøre 300 høydemeter i timen, da klarer man vandringen uten problem.
Strekning: Ca 8-12 km hver dag
Høydeforskjell: Ca 450-800 høydemeter hver dag

Høydepunkt:
✔ Den mektige utsikten over Matterhorns topp
✔ Piknik ved alpeinnsjøen Lago Cime Bianche (2 850 moh)
✔ Hyggelig hotell sentralt i Cervinia

Turen er i samarbeid med STS Alpresor.
 

Pris fra:
14 990,-
Dager:8
Pris inkluderer:
* Fly Oslo – Milano t/r inkl flyskatter
* Transfer Milano – Cervinia m/guide
* 7 netter i dobbeltrom inkl frokost
* 4-retters middag i 6 dager (drikke ikke inkl)
* Alpinvandring 5 dager, inkl lunsj, guiding og transport
* Lokale skatter
* Skandinavisktalende reiseleder møter i Cervinia

Ikke inkludert:
* Reise- og avbestillingsforsikring
* Enkeltromstillegg
TransportType:Fly
Bestill reise

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende. Sikkerheten kommer alltid først og vandringene tilpasses etter de forutsetninger som gjelder fra dag til dag. Transport og taubaneturer kan erstattes med andre alternativer avhengig av vær og vind. Det er derfor viktig å vite at programmet som dere finner nedenfor ikke alltid stemmer overens med hvordan vi velger å vandre i løpet av uken
 

DAG 1     AVREISE/ANKOMST (M)
Avreise fra Gardermoen med til Milano via København. Vi blir hentet på flyplassen og kjøres til Cervinia og sjekker inn på hotellet. I dag kan du nyte en spasertur på egen hånd og hvorfor ikke en god lunsj på en av byens solfylte uteserveringer. 

DAG 2     VANDRING (F, ML, M)
Vi starter morgenen med en god frokostbuffé før det er tid for gjennomgang av dagens vandring. Vi deler oss inn i grupper etter vanskelighetsgrad og tar heisen opp til Plan Maison (2 550 m o h). Herfra vandrer vi mot den krystallklare kunstige innsjøen Lago Goillet videre bort mot det vakre kapellet: Capella di St Anna. Veien hit er oppkalt etter den kjente fjellbestigeren J A Carrel som var den første som besteg Matterhorn fra den italienske siden. Vel fremme stopper vi en stund og nyter den overveldende utsikten over Monte Cervino og har piknik i det grønne. Etter lunsj vandrer vi ned mot Saletteheisen som tar oss videre til Valtournenche der buss venter for å bringe oss tilbake til Cervinia. På ettermiddagen er det tid for ukens første «After Walk» fulgt av en god fireretters middag på hotellet.

DAG 3     VANDRING (F, L, M)
I dag drar vi med buss til nabobyen Chamois, videre med heis opp til den smaragdgrønne innsjøen Lago di Lod (2 014 m o h).  Herfra går vi oppover, langs den kjente vandringsruten Grande Balconata del Cervino som byr på dramatisk utsikt over Matterhorn. Vi passerer Colle Cheneil og fortsetter langs en nydelig sti ned til den lille byen Cheneil der en god og velfortjent lunsj venter. Ved klarvær her har vi en mektig utsikt over de tre toppene: Grand Tournallin, Petit Tournallin og Trecare. Etter lunsj tar vi veien ned til Valtournenche der buss venter for å bringe oss tilbake. På ettermiddagen kan man nyte noe godt å drikke på «After Walk» før det er tid for middag. Senere kan du være med og teste kunnskapen i ukens populære Pubquiz (ikke inkl).

DAG 4     VANDRING (F, ML, M)
Vi starter dagen med å ta heisen opp til Plan Maison der vi fortsetter til fots opp til alpeinnsjøen Lago Cime Bianche som er dagens høyeste punkt (2 850 m o h). Herfra har vi en enestående utsikt over det majestetiske Monte Cervino og den 3 kilometer lange fjellkjeden Grand Murailles, også kalt «den store muren». Den turkisblå innsjøen skaper flotte kontraster mot fjellene og den grønne dalen nedenfor. Vi slår oss ned og nyter vår medbragte piknik før vi starter vandringen ned igjen. Vel tilbake i byen blir det tid til en aperitiff i solen eller et spabesøk på Aux Pieds du Roi (ikke inkludert). 

DAG 5     FRIDAG (F, M)
I dag hviler vi beina med en vandringsfri dag. Et tips er å bli med på en hyggelig dagsutflukt. Velg mellom vakre Comosjøen eller shoppingmekkaet Milano (ikke inkl, bestilles og betales på stedet). Vil du heller bli værende i byen finnes det masse å oppleve. Lei mountainbike, spill golf på Europas høyest beliggende golfbane eller bare nyt de vakre omgivelsene på en solfylt terrasse. 

DAG 6     VANDRING (F, L, M)
Etter frokost tar vi bussen et stykke ned i dalen til Perrères der vi starter dagens vandring. Vi går gjennom grønne skoger og beitemarker til vi kommer opp på snaufjellet. I nordøst reiser Monte Cervinos mektige pyramideformede topp. Vi når dagens høyeste punkt Finestre di Cignana (2400 m o h ) hvor vi har fin utsikt over dalen og alpeinnsjøen Lago di Cignana med fjellrestauranten Rifugio Bermasse som er målet for dagen. Her nyter vi en utsøkt lunsj og noe friskt å drikke før vi fortsetter vandringen ned via Frazione Falegnon videre til Valtournanche, der bussen venter. Om ettermiddagen blir det tid til å rusle rundt i byen eller gå på «After Walk». 

DAG 7        VANDRING (F, L, M)
Ukens siste vandring går direkte i skyggen av Monte Cervino. Fra heisstasjonen på Plan Maison går vi til venstre opp til fjellhytta Rifugio Oriondé, som ligger rett under Matterhorn (2800 moh). Herfra får vi en riktig høyalpin følelse og en fantastisk utsikt over Cervinia. Vi spiser en siste god lunsj og nyter av utsikten før vi fortsetter vandringen ned forbi Crot di Labiés og tilbake til Cervinia. Om kvelden samles vi for en avskjedsdrink og oppsummerer inntrykkene fra uken. Deretter venter en god middag på hotellets restaurant. 

DAG 8        HJEMREISE (F)
I dag er det hjemreisedag. Etter en god frokost forlater vi vandringsparadiset for denne gang og kjøres til flyplassen i Milano og flyr tilbake til Norge. 
 

Hotel

HOTEL MARMORE (***)
Via J.A. Carrel 13, 11021 Breuil-Cervinia, Italia

Nybygde Hotel Marmore åpnet i desember 2017 og har en perfekt beliggenhet midt i hovedgaten. Her finnes det restaurant, bar og hyggelig lounge som gjør at ferien din får det lille ekstra. I den hyggelige og velutstyrte hotellbaren kan du etter en dag på vandring nyte en kald Peroni sammen med lokal spekemat, eller hvorfor ikke en Aperol? Rommene på Marmore er av ypperste klasse med påkostede materialvalg i rustikk Aosta-stil med nydelige kvalitetssenger i alle rom. Alle baderom er innredet i eksklusiv marmor og vakker keramikk og har alle bekvemmeligheter.  Rommene har TV, minibar, safe, gratis wi-fi og hårføne

Avganger & priser - Vandringer i Cervinia

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
31/8Oslo GardermoenVandringer i Cervinia -14 990,-Book på ventelisteMer informasjon

Informasjon

Flytider med SAS:

31. august        Oslo Gardermoen – København       kl 06:00 – 07:15
                           København – Milano Malpensa        kl 08:25 – 10:30
7. september   Milano Malpensa – København        kl 11:20 – 13:25
                           København – Oslo Gardermoen      kl 15:30 – 16:40

Vi kan dessverre ikke ordne med tilslutningsbilletter på denne reisen. Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.