Berlin-Pensjonistforbundet Oslo inviterer på førjulstur.

Pensjonistforbundet Oslo ønsker sine medlemmer velkommen på førjulstur til Berlin.  Denne gangen har vi forsøkt å lage en tur som kan passe for  mange interesser.

Du kan dra på fotballkamp og se laget til Per Ciljan Skjelbred og Rune Almenning Jarstein spille Bundesligakamp mot Eintracht Frankfurt på Olympiastadionen i Berlin.

Eller kanskje passer det bedre å dra på Friedrichstadt-Palast og se et fantastisk show på verdens største teaterscene med over 100 dansere, musikere og artister. Du følger en fasinerende historie fortalt uten ord, med ekstravagante og glamorøse kostymer og en fantastisk lys setting.

Og dette kan du kombinere med besøk på noen av de fantastiske julemarkedene i Berlin, som lokalguiden vil fortelle under sightseeingen.

Byen har et stort utvalg av kunstsamlinger, teater, gallerier og museer, som vitner om stor kunstnerisk aktivitet.  Rundt Kürfürstendam og kjøpesenteret KaDeWe, er det et yrende folkeliv. Lite er bevart av den originale Berlinmuren- byens mest kjente turistattraksjon gjennom 29 år. Etter Tysklands samling i 1989 har det skjedd og skjer det en rivende utvikling hver dag. Dette er bare en liten del av det en opplever ved et besøk i Berlin.

Status:
Fullt

HOTEL

HOTEL

Hotel Park Inn Alexsanderplaz****

Alexsanderplaz 7

10178 BERLIN

Er et 4 stjerners hotel beliggende meget sentralt på Alexzanderplaz, med det berømte Radiotårnet som nærmeste nabo.  Hotellet har 36 etasjer og 2 restauranter,  samt en bar på toppen og en lobby bar.  Fra hotellet er det kort vei til S-bahn, U-bahn, tog og buss, slik at å komme seg rundt i Berlin fra Alexanderplaz er enkelt.

 

PROGRAM

PROGRAM

Dag 1: Oslo – Berlin

Avreise fra Oslo kl.12.15 til Berlin, hvor dere ankommer kl.13.50. Transfer til Berlin Alexanderplatz, som betraktes som Berlins "hjerte".

Her er det er innsjekk på Hotel Park Inn ****.

Fra Alexanderplatz er det lett å komme rundt til det meste av det som er verdt å oppleve i Berlin. Det blir litt tid til å slappe av eller ta seg en liten tur til f.eks. kjøpesenteret som ligger ved siden av hotellet før det serveres middag på hotellet.

Dag 2: Berlin med sightseeing og

Bundesligakamp.

Etter en god frokost møter dere lokalguiden og bussen, som tar oss med på en 3 timers by sightseeing. Det er 28 år siden murens fall. Men vi ser fortsatt litt av forskjellen mellom øst og vest siden murens fall 9 november 1989. Men vi vil også se en rekke av de andre kjente stedene i byen som Reichstag, Brandenburger Tor og mer til. Oslo

Har du lyst til å oppleve stemningen og spenningen på en Bundesliga kamp – har du muligheten denne kvelden. Kampen mellom Hertha Berlin og Eintracht Frankfurt starter kl.18.30. Vi tar banen til Olympiastadion, hvor kampen starter kl.18.30. (Billett til kampen kommer i tillegg.) Middag på egenhånd.

Dag 3: Julemarked og showet «Vivid – the Grand Show»

Etter frokost er det tid for å besøke noen av Berlins julemarkeder og evt gjøre noen julegaveinnkjøp. Det nærmest julemarkedet er på Alexanderplatz – og det ser du med det samme du kommer ut av hotellet. Men det finnes en rekke andre julemarkeder, som er verdt et besøk. Her kan julemarkedet på Gendarmenmarkt eller i Friedrichstrasse nevnes.

På kvelden kan du besøke et av de flotteste showene som kan oppleves i Berlin – nemlig VIVID – THE GRAND SHOW. Et «fyrverkeri» av et show med fantastisk lyssetting, dyktige dansere og fengende musikk. Billetter til showet kommer i tillegg. Middag på egenhånd.

Dag 4: Berlin – Oslo

Etter en god frokost er det utsjekk fra rommene og litt mer tid til egen disposisjon. Kanskje er det noen steder du ønsker å besøke før bussen som kjører til flyplassen kommer kl.17.00. Det blir avreise med Norwegian kl.20.05 til Oslo, med ankomst Oslo kl.21.40.