Cork Jazzfestival

Bli med på en reise i jazzens verden og opplev Cork i full feststemning!

«Guinness Cork Jazz Festival» er Irlands største og lengst etablerte jazz-begivenhet. Siden 1978 har festivalen tiltrukket seg hundrevis av musikere og tusenvis av musikkfans, for en fest med jazz av alle slag. Alt foregår i hjertet av Cork og konserter arrangeres i hele byen, og det er alltid store navn på programmet.

Området rundt Cork byr dessuten på vakre landskap, spennende kulturhistorie og storslåtte severdigheter, og vi skal selvfølgelig også få med oss et par dager i vakre Dublin. 

Vi legger opp til 3 arrangerte konserter i løpet av oppholdet, festivalens hovedparade, besøk til Swiss Cottage, Cahir Casle og Midleton Whiskey distillery samt Jazz-brunsj og afternoon tea på vårt eksklusive og flotte SPA-hotell Hayfield Manor. Vi starter og avslutter oppholdet med en natt i Dublin, og får her med oss Wicklow Mountains og Glendalough samt middag med irsk folkemusikk. 

Med oss har vi dyktige Annie Dale som guide og reiseleder. Hun er selv er engasjert i musikkmiljøet, og det er duket for både musikalske, kulturelle og sosialt hyggelige stunder.

Høydepunkter:
✔ Guinness Cork Jazz Festival
✔ Luksushotell i grønne omgivelser
✔ Midleton Whiskey distillery
✔ Et par dager i Dublin

Dette er en tur i samarbeid med magasinet 

 

Pris fra:
14 990,-
Dager:6
Prisen inkluderer:
• Fly t/r Oslo – Dublin med alle skatter og avgifter
• 2 netter med frokost på Cassidys Hotel *** sentralt i Dublin
• 3 netter med frokost på Hayfield Manor Hotel ***** i Cork
• 1 lunsj på lokal restaurant i Dublin
• 1 middag og show på Arlington Hotel Dublin
• Traditional Afternoon Tea på Hayfield Manor
• Sunday Jazz Brunch på Hayfield Manor
• Inngang til Swiss Cottage, Cahir Castle og Midleton Whiskey distillery
• All transport, utflukter og konserter som nevnt i programmet
• Skandinavisktalende lokalguide og reiseleder under oppholdet

Ikke inkludert:
• Reise- og avbestillingsforsikring
• Tips og øvrige måltider
Transporttype:FLY
Bestill reise

Hotell

VI BOR PÅ FØLGENDE HOTELL:

CASSIDYS HOTEL DUBLIN ***
Cavendish Row, 
Upper O’Connell Street, Dublin 1

Det sentrale boutiquehotellet Cassidys Hotel ligger øverst i O'Connell Street, overfor Gate Theatre i Dublin. Disse 3 georgianske byvillaene ligger 10 minutters spasertur fra Trinity College, flere butikker og utestedene i Temple Bar. Hotellet tilbyr bar, bistro og treningsstudio.

Cassidys har en uformell restaurant, innredet med kostbar mahogni og skinnmøbler. Her serveres moderne irsk mat i tillegg til en tradisjonell frokost hver morgen.

Rommene har blendingsgardiner og en flatskjerm-TV med satellittkanaler. Du kan også lage deg en kopp kaffe og te, og du har tilgang til gratis Wi-Fi i fellesområdene. 

   

HAYFIELD MANOR HOTEL *****
Perrott Avenue, College Road, Cork

Det luksuriøse hotellet Hayfield Manor ligger blant grønne omgivelser 15 minutters gange fra Cork sentrum, og har skjønnhetsspa og elegant restaurant.

Alle rom har luksuriøs ortopedisk seng, flatskjerm-TV, DVD-spiller, gratis Wi-Fi, klimaanlegg og marmorbad med designerbadeprodukter.

Du kan slappe av i den vakre hagen, eller booke skjønnhetsbehandlinger i spaet. Hayfield Manor Hotel har også oppvarmet innendørs basseng, dampbad og utendørs boblebad.

Perrotts Garden Bistro tilbyr middelhavsmat, mens stilfulle Orchids Restaurant serverer klassisk irsk meny med lokale råvarer. Hayfields Bar byr på en rekke fine brenneviner og viner. 

Hayfield Manor ligger 20 minutters gange fra livlige St Patricks Street og det største shoppingstrøket i Cork. 
 

   

 

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi legger opp til 3 arrangerte konserter under festivalen, og så fort endelig program er satt og konsertene bekreftet kan det innebære omrokkering på dagene.

Dag 1    Ankomst (L)
Vi ankommer Dublin på formiddagen og her venter vår guide og reiseleder Annie på oss. Buss fra flyplassen til hotellet hvor vi setter fra oss bagasjen. Liten byvandring i sentrale Dublin og lunsj på en hyggelig restaurant. Kvelden fri til å slappe av, men de som ønsker kan spise middag med Annie på hotellet (ikke inkl).

Dag 2    Cork (F, Afternoon Tea)
Etter frokost kjører bussen oss videre til Cork. På veien stopper vi i den lille byen Cahir og besøker det imponerende middelalderslottet Cahir Castle og den unike fransk-viktorianske sommerhytten Swiss Cottage. Hytten tilhørte familien Butler som eide slottet. Det blir mulighet for lunsj før vi kjører videre til Cork og vårt flotte hotell. Etter innsjekk serveres vi en tradisjonell afternoon tea på hotellet. 

Dag 3    Jazzfestivalen og Midleton (F)    
Dagen starter med en liten utflukt til Midleton Whiskey Distillery. Midleton ligger en halv time øst for Cork og er en koselig liten by. En rundtur i det gamle destilleriet er en utforskningsreise som tar deg tilbake i tid, fra gårdsplassen til destillatorkabinen, og det gigantiske vannhjulet som en gang i tiden kjørte alle maskinene i møllen. Besøket avsluttes med prøvesmaking av de edle dråpene, og  i butikken har du tid til å handle før vi kjører tilbake til Cork og jazzfestivalen.

Cork er Irlands nest største by. Innbyggerne foretrekker å kalle byen "Irlands ekte hovedstad" - de er veldig stolte av sin by. Elven Lee flyter gjennom Cork, som også har en stor og viktig havn. Det finnes et bredt spekter av butikker langs hovedgaten St. Patrick Street. Rundt byen er det mange puber, kafeer og restauranter å slå seg ned og se på folkelivet. Men denne helgen vil vi oppleve en musikalsk atmosfære under Guinness Jazz festival. I dag får vi blant annet se åpningsparaden og høre på god musikk.

Dag 4    Jazz-brunsj og jazzfestivalen (F, L)
Formiddagen er fri til å slappe av eller utforske området på egenhånd. Midt på dagen serveres vi jazzbrunsj på vårt flotte hotell, med litt mild jazzmusikk, avslappende atmosfære og deilig mat.

Dag 5    Dublin (F, M)
I dag setter vi kursen mot Dublin igjen, via Wicklow Mountains. Her besøker vi ruinene av vakkert beliggende Glendalough Kloster, som ble grunnlagt av St. Kevin på begynnelsen av 500-tallet. Litt tid til å slappe av etter innsjekk i Dublin, før vi på kvelden møtes til irsk aften med sang, dans og middag på Arlington Hotel.

Dag 6    Hjemreise (F)
Etter frokost henter bussen oss for transport til flyplassen og retur til Norge.

F = frokost     L = lunsj     M= middag

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
25/10Oslo GardermoenCork JazzfestivalMer enn 814 990,-BestillMer informasjon

Informasjon

Tillegg for enkeltrom kr. 4 950,- (begrenset antall)

Flytider med Norwegian:

25.okt:     Oslo Gardermoen - Dublin     11:00-12:20

30.okt:     Dublin - Oslo Gardermoen     12:30-15:40

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.