Skip to main content

Påskecruise langs Donau

Vår yndlings-elvecruisebåt, Der kleine Prinz inviterer til påsketur langs Donau. Det er en kortere versjon av den klassiske ruten, men som alltid blir det kos og god forpleining av det fremdragende personalet om bord. Inkludert i prisen er utflukter, helpensjon, og levende musikk på kveldene. 

På denne turen blir det opplevelser av tre land og tre ulike hovedsteder. Vi starter i Budapest, før stopp i gamlebyen i Bratislava og til slutt besøk i praktfulle Wien. Gled deg til å se landskapet gli forbi når vi behagelig beveger oss nedover elven. Vi skal oppleve sluseanlegg, se arkitekturen og få med oss årets påskemarkeder i byene. Vi skal spise godt og oppleve mye på disse fem dagene. Velkommen om bord!

Reiseleder på turen er denne gangen, Marie Svanstrøm. Hun er meget kunnskapsrik og har lang erfaring som reiseleder på elvecruise.

Gled deg til
 • Påskemarkeder langs Donau
 • Elvecruise gjennom 3 land og 3 hovedsteder
 • Historiske byer
 • Flott skip og nydelig mat

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Avreise Oslo – Budapest (M)

  Avreise fra Gardermoen. Etter ankomst i Budapest kjøres vi til havnen og sjekker inn på MS Der kleine Prinz. Før middag nyter vi en velkomstdrink i baren og får en presentasjon av kapteinen og hans personale.

 • DAG 2: Budapest, Ungarn (F, M, L)

  Etter en deilig frokost om bord starter programmet med en sightseeingtur med buss og til fots i byen. I løpet av formiddagen ser vi den vakre parlamentsbygningen, St.Stefanskirken, den ungarske statsoperaen og mye mer av det som byen er så kjent for, så vel som påskemarkedet på Vörösmarty- plassen. Her finner du mengder med håndlaget håndverk, suvenirer, mat og drikke og ikke minst påskepynt. Vi vender tilbake til skipet for en deilig lunsj.
  Ettermiddagen er til fri disposisjon til å besøke flere påskemarkeder eller den berømte salgshallen i Budapest. Dette er en av Europas eldste markedshaller fra 1800-tallet. Her handler ungarerne gjerne sine berømte matvarer som kjøtt, salami, ulike pølser, gåselever, paprika og gode viner. Hallen er vakker og en opplevelse å besøke. Budapest er et paradis for de som ønsker å kjøpe gaver til seg selv eller andre, som klær, sko og mye annet. Etter en lang dag i den flotte byen seiler vi sen kveld mot Bratislava.

  Valgfritt kveldsprogram (ikke inkludert): Tradisjonell ungarsk sigøynermusikk og folklore om bord på skipet Grof Szechenyi.

  Om kvelden seiler vi mot vår neste destinasjon i Bratislava, og får oppleve den vakre utseilingen fra Budapest.

 • DAG 3: Bratislava, Slovakia (F, M, L)

  I løpet av formiddagen passerer vi det enorme sluseanlegget Gabchikovo. Vi nyter en deilig lunsj om bord før vi legger til kai i Slovakias hovedstad. Bratislava var i mange år kroningsby for Habsburg-familien som styrte store deler av Europa. I den vakre gamlebyen opplever vi praktfulle bygninger, flott arkitektur og byens påskemarked. Det blir guidet byvandring gjennom den gamle bydelen og dessuten tid på egen hånd til å oppleve byens påskemarked.

  Om kvelden inviterer Kapteinen til middag mens vi seiler mot Wien.

 • DAG 4: Wien, Østerrike (F, L, M)

  I dag skal vi oppleve den vakre keiserbyen som ofte omtales som en av Europas vakreste byer. Wien er velkjent for sine praktfulle palasser og flotte arkitektur og kjennes som den klassiske musikkens hovedstad. Vi får høre byens spennende historie på guidet bytur som foregår både i buss og til fots. Lunsj og middag om bord. Om ettermiddagen kan man besøke byens påskemarkeder, hvor man finner flott kunst og håndverk laget av keramikk, glass, tre, samt kulinariske høydepunkter.

  Valgfritt program om kvelden: Klassisk konsert i et av Wiens palasser

 • DAG 5: Hjemreise (F)

  Etter frokost og utsjekk kjører bussen oss tilbake til flyplassen i Wien for retur til Norge.

Slik bor du

MS Der Kleine Prinz, «den lille Prins», er en populær elvecruisebåt blant skandinaviske reisende. Den ble totalrenovert vinter 2016/2017 og er en førsteklasses boutique-båt med god standard. Stort soldekk, bar, liten souvenirbutikk og flott salong med panoramautsikt, restaurant med god mat og levende musikk hver kveld i barsalongen.
Båten har 45 lugarer og et mannskap på 24. Det er to dekk; hoveddekk og øvre dekk. Øvre dekk har samme type lugarer og standard som hoveddekk, men ligger høyere over elveoverflaten. På de bakerste lugarene må man forvente motorstøy. Da vi er om bord på et skip kan det imidlertid forekomme vibrasjoner og støy fra motoren i alle lugarer. Alle lugarene er utvendige, store og komfortable (16 kvadratmeter) med store vinduer som kan åpnes. Alle lugarer har to enkeltsenger. Videre har lugarene TV, luftkondisjonering, hårføner, safe og bad med dusj.

Det er helpensjon på båten fra middag første kveld til og med frokost siste dag, alle måltider blir servert om bord. Man kan levere inn tøy til vask mot betaling. Utgifter til annet på båten kan betales med Visa/Mastercard eller kontant i euro. Det er gratis wifi om bord som fungerer i fellesområdene, men det er noe begrenset signal på visse strekninger. Det er vanlig strøm og kontakter i veggen.

Drikke er ikke inkludert i prisen, annet enn nevnt i programmet, men drikkepakker kan kjøpes om bord.

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Marie Svanström
  Marie Svanström

  Marie Svanström
  er svært kunnskapsrik og har jobbet som reiseleder i Europa siden begynnelsen av 90- tallet, og har hatt mange turer på elvecruise.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Budapest flyplass

Varighet
 
Flyselskap
Spesifiseres senere

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Wien flyplass

Varighet
 
Flyselskap
Spesifiseres senere

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Fly Oslo – Budapest // Wien – Oslo inkl flyskatter
 • Transport tur/retur fra flyplassen til båten
 • Overnatting i utvendig lugar i 4 netter i dobbeltlugar
 • Helpensjon (drikke kommer i tillegg)
 • En «Kapteinens middag», inkl. aperitiff
 • Te/kaffeservering på ettermiddagen
 • Levende musikk i baren
 • Svensk reiseleder
Prisen inkluderer ikke:
 • Tips til besetningen og guider/sjåfører (anbefalt 7 Euro pr.pers/pr.dag- 2 Euro pr.pers/utflukt)
 

Fra kr 10.950,- pr person i dobbeltlugar (bakerst hoveddekk)

Tillegg bakerst øvre dekk: kr 300,- pr person
Tillegg hoveddekk: kr 700,- pr person
Tillegg øvre dekk: kr 1.000,- pr person
Tillegg enkel lugar: kr 3990,- (hoveddekk)

På bakerste lugarer må man forvente mer motorstøy enn øvrige lugarer.

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Temperatur og vær

 
  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
Bucuresti 2 / -5 7 / -4 12 / 1 17 / 5 23 / 10 26 / 14 28 / 15 18 / 14 25 / 11 18 / 5 9 / 1 4 / -3
Beograd 4 / -1 6 / -1 11 / 4 17 /8 22 / 12 24 / 14 28 / 17 27 / 17 24 / 13 18 / 8 9 / 3 5 / 0
Budapest 1 / -3 4 / -2 10 / 2 15 / 6 21 / 11 24 / 14 26 / 16 26 / 15 22 / 12 16 / 7 7 / 2 3 / -1
Bratislava 2 / -4 4 / -3 10 / 2 16 / 5 21 / 10 24 /13 27 / 15 26 / 14 22 / 11 16 / 6 7 / 1 3 / -1
Wien 2 / -4 4 / -2 9 / 0 14 / 4 20 / 9 23 / 13 24 / 14 24 / 14 19 / 10 14 / 6 7 / 2 2 / -3

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

April 2023

1/4Oslo GardermoenPåskecruise langs Donau5 dagerLedige plasser10 950,-BestillMer informasjon

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Koronavirus og reise

 • Hvilke lugarer er støyfrie?

  Da vi er om bord på et skip kan det forekomme vibrasjoner og støy fra motoren i alle lugarer. Det er imidlertid mer støy i de bakerste lugarene. Hvis du lett plages av støy anbefaler vi å ta med «sov-i-ro» til å bruke om nettene. 

 • Er drikke inkludert?

  Om drikke er inkludert eller ikke kan variere fra elvecruise til elvecruise.

  På Donau elvecruise er drikke inkludert i frokosten, men ikke til lunsj og middag. Det kan kjøpes drikkepakker om bord. Reiseleder gir mer informasjon om drikkepakken ved ankomst. 

  På Douro elvecruise gjelder følgende: 
  Til lunsj og middag: Øl, vann og skipets viner.
  Fra baren: Dagens øl, vann og skipets viner, samt kaffe, te, drinker i perioden kl 10- 24

  For øvrige elvecruise se egen spesifikasjon under selve reisen.

 • Kan man nyte medbrakt drikke?

  Medbrakt drikke kan kun nytes på lugaren, men ikke i fellesområdene eller på soldekket.

 • Jeg bruker rullator, passer elvecruise for meg?

  Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen. Selv på bussturer og elvecruise vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter.

  På mange av reisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp i mer enn 5 kilometers gåing. Man må være selvhjulpen og kunne håndtere sin egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.