Elvecruise - 4 land langs Rhinen

Vi sitter tilbakelent i en dekkstol, mens båten glir gjennom vakker natur, variert landskap, koselige landsbyer og flotte byer. 

Rhinen renner ca 1230 km gjennom Europa, fra Alpene i Sveits, via Frankrike, Tyskland og Nederland og ender i Nordsjøen. Den har alt en reisende kan drømme om; slott, klostre, vingårder, landsbyer og katedraler – og ikke minst mye historie og vakkert landskap. 

Vår seilas starter i den sveitsiske byen Basel. Basel har en nydelig og livlig gamleby med middelalderbebyggelse. Vi besøker vakre Strasbourg, den koselige småbyen Rüdesheim, sjarmerende Köln, og ender opp i hyggelige Amsterdam. Båten vi seiler med er liten og intim, og legger til kai sentralt i byene.  Dette blir en opplevelse for livet - bli med oss på elvecruise!

Vår kunnskapsrike reiseleder, Tone Mjøberg, er lokalkjent i området. Hun har vært reiseleder på elvecruise i over 10 år.


Høydepunkt:

✔ Vakker natur
✔ Lokalkjent, norsk reiseleder holder foredrag underveis
✔ Lite og intimt boutique-skip 

Pris fra:
16 990,-
Dager:8
Inkludert i prisen:
• Fly Oslo – Basel, Amsterdam – Oslo med KLM
• Skatter og avgifter
• Transfer til/fra båten
• Overnatting i standard utvendig lugar i 7 netter
• Velkomstdrink
• Helpensjon om bord på båten (frokost, 4 retters lunsj, 5 retters middag, kveldssnack). Drikke kommer i tillegg (drikkepakker kan kjøpes om bord)
• En «kapteinens middag», inkl aperitiff
• Te/kaffeservering om ettermiddagen, samt kaffe/testasjon døgnet rundt.
• Levende musikk i baren hver kveld
• Utflukter som nevnt i programmet
• Norsk reiseleder med god lokalkunnskap

Prisen inkluderer ikke:
• Reise- og avbestillingsforsikring
• Drikke til maten
• Tips til besetningen
• Wi-fi om bord mot betaling
• Evt tilleggsprogram
Transporttype:FLY
Bestill reise

PROGRAM

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. 

DAG 1  AVREISE OSLO – BASEL (M)
Avreise fra Oslo til Basel med flybytte i Amsterdam. Etter ankomst kjører vi den korte turen til vårt skip som ligger til kai i Basel. Vi finner oss til rette i våre lugarer og nyter en deilig middag om bord i løpet av kvelden.

DAG 2  BASEL (F, L, M)
Etter en deilig frokost skal vi på byvandring i Basel. Her opplever vi mer av den sveitsiske byen som ligger i Dreiländereck, hjørnet der Sveits, Tyskland og Frankrike møtes. Byen er ofte en overraskelse for de fleste med sin varierte og fine arkitektur og gamle bydel. Vi inntar vår lunsj om bord før man kan utforske byen på egen hånd. Skipet seiler ved middagstid.
 
DAG 3  STRASBOURG (F, L, M)
Vi legger til kai utenfor en av Europas vakre perler, Strasbourg. Byen er hovedby i Alsace-regionen som gjennom århundrer har vært både under fransk og tysk herredømme. Området er kjent for sine gode hvitviner og nydelige arkitektur. Her skal vi på bytur i buss og til fots. Vi kommer til å se Europaparlamentet og mange av de nyere bygningene i den nye bydelen. Strasbourg er nok mest kjent for sin vakre gamleby som virkelig er noe helt spesielt. Området Petit France er på UNESCOs verdensarv liste og er en flott bydel. Vi besøker også den store katedralen men sin spesielle arkitektur.

DAG 4  MAINZ OG RÜDESHEIM (F, L, M)
Vi har nå kommet inn i den tyske delen av Rhinen og legger tidlig morgen til kai i Mainz. Her skal vi ut på en guidet byvandring og får oppleve byen som i sin tid var det romerske rikets utpost mot nord. Mainz er berømt for sine vakre kirker, St. Martin–katedralen og St. Stefan–kirken som har fine blyinnfattede vinduer laget av Marc Chagall. Det blir også et stopp ved Gutenberg-museet. Mens vi nyter lunsj om bord seiler vi mot Rüdesheim.
Ettermiddagen tilbringer vi i den koselige småbyen Rüdesheim. Her skal vi ut på tur i et lite minitog i områdene rundt selve byen. Vi er innom Siegfrieds mekaniske museum som er et svært interessant besøk. Turen avsluttes ved hovedgaten hvor vi nyter noen av byens edle dråper ved å smake vin. Rüdesheim er kjent for den 3 meter brede og 144 meter lange gaten Drosselgasse, kjent for sine hyggelige kneiper. Her kan man få seg en smak av byens berømte Rüdesheimer-kaffe. Skipet ligger til kai over natten.

DAG 5  RÜDESHEIM OG KOBLENZ (F, L, M)
Etter frokost starter skipet den berømte seilasen på strekningen som kalles «Romantiske Rhinen». Dette er nok den vakreste delen av Rhinen og er på UNESCOs verdensarvliste. Her passerer vi utallige middelalderborger på rad og rekke, store vinmarker og små landsbyer. Landskapet er uendelig vakkert med sin spesielle natur. Skipet passerer også den berømte Lorelei-klippen og statuen av Lorelei. Etter lunsj legger skipet til kai i Koblenz. Her er det mulighet til å se stedet hvor Rhinen og Mosel møtes ved Deuche Eck. Fritid i byens sentrum.

DAG 6  KÖLN (F, L, M)
Tidlig morgen legger skipet til kai i den kjente byen Köln som brer seg ut på begge sider av Rhinen. Her starter vi vår byvandring til fots gjennom de gamle bydeler. Köln har vært en viktig by siden antikken, over tre kilometer av den gamle bymuren kan fortsatt ses. I middelalderen var Köln en av Europas viktigste byer og et valfartssted for pilegrimer. Det sies at her finnes relikvier av de hellige tre konger. En stor del av byen ble ødelagt under 2. verdenskrig, men vi kan fortsatt se en del av den gamle bydelen. I den indre by finnes hele 12 romanske kirker, flere enn i noen andre europeiske byer. Den 157 meter høye Kölner Dom er Tysklands mest besøkte turistattraksjon som vi naturligvis skal se. Vi nyter lunsj om bord og ettermiddagen er til fri benyttelse.

DAG 7  AMSTERDAM (F, L, M)

Vi nyter en deilig morgen om bord mens skipet seiler gjennom det spesielle landskapet mot Nederlands hovedstad, Amsterdam. Etter lunsj spaserer vi felles fra skipet og opplever en båttur på Amsterdams kanaler på rundt en time. Byen er kjent for sine historiske bygninger fra tiden da Holland var en stor sjøfartsnasjon og frem til i dag. Her ser vi både moderne arkitektur så vel som de karakteristiske husene fra 1600-tallet med sine flotte fasader. Vi ser husbåter og restaurantbåter, vakre broer og de gamle kanalhusene på byens berømte kanaler. Avskjedsmiddag om bord.

DAG 8  AMSTERDAM – OSLO (F)
Etter frokost sjekker vi ut og kjører mot flyplassen. Direktefly til Oslo med ankomst midt på dagen.

F= frokost     L= lunsj     M= middag

NB! Merk at det må påberegnes endel gåing på utfluktene og sightseeingene.
 

ELVECRUISEBÅTEN MS SWITZERLAND II

MS Switzerland II er et boutiqueskip av 4-stjerners standard og har en maks-kapasitet på 108 passasjerer. Skipet har en nydelig atmosfære som er klassisk og luksuriøs, og gir en riktig skipsfølelse. Skipet er kjent for sin utmerkede mat, med stor frokostbuffet, 4 retters lunsj med egen salatbar, 5 retters middag, 24 timers kaffeservering, «afternoon tea» og kaffe med småkaker, og i tillegg kveldssnacks i baren. Levende musikk i baren hver kveld pluss en kveld med crew-show om bord i løpet av uken. 
Lugarene er smakfulle og av fin størrelse, det er både lugarer på hoveddekk og øvre dekk samt 4 suiter totalt på skipet. Vinduer kan åpnes i alle lugarer, individuell air-condition, tv, safe og hårføner. Det er rengjøring i lugarene både morgen og kveld.
Det er mulighet for å oppgradere lugar til minisuite, juniorsuite og suite (begrenset antall)

Standard lugar 

Standard lugar

Minisuite

Suite

PRAKTISK INFORMASJON

INNREISE/VISUM
Norske borgere må medbringe gyldig pass, husk at passet skal være gyldig under hele reisen. Visum er ikke nødvendig. Det er den reisende selv sitt ansvar å påse at passet er gyldig. Reisende som ikke har norsk pass, må selv sjekke hva som kreves av innreisedokumenter. 

VALUTA
Valuta på reisen er Euro (EUR), bortsett fra i Sveits hvor det er Sveitsisk franc (CHF)

FORSIKRINGER
Deltakelse skjer på eget ansvar. På alle våre turer krever vi at deltaker har en fullgod reise- og ulykkesforsikring som også dekker eventuell avbestilling av reisen samt hjemtransport. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke at disse elementene er dekket i de aktuelle land på denne reisen.

NØDNUMMER
Gratis nødnummer: 112 (gjelder i hele Europa - uten retningsnummer, også fra norsk mobil)

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
23/9Oslo GardermoenElvecruise - 4 land langs Rhinen416 990,-BestillMere informasjon

Informasjon

Standard dobbeltlugar, hoveddekk:         fra kr   16.990,- pr person
Tillegg standard dobbeltlugar, øvre dekk:     kr        790,-  pr person (begrenset antall)
Tillegg minisuite (dobbel), hoveddekk:           kr     1.000,-  pr person  (begrenset antall)
Tillegg juniorsuite (dobbel), øvre dekk:          kr      1.790,-  pr person  (begrenset antall)
Tillegg suite (dobbel), øvre dekk:                     kr     2.390,-  pr person (begrenset antall)
Tillegg for standard enkellugar, hoveddekk: kr     5.500,-  (begrenset antall)

Flytider med KLM:
23. september Oslo Gardermoen – Amsterdam  kl. 09:20 – 11.10
23. september Amsterdam – Basel                         kl. 12.35 – 13:50
30. september Amsterdam – Oslo Gardermoen  kl. 11.50 – 13:35

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.