Elvecruise på Donau 2017

Vi kaster loss og  seiler gjennom Europa i vakre omgivelser på Donau helt fra Romania til Østerrike. I løpet av 11 dager opplever vi 7 ulike land og 5 hovedsteder med den populære elvecruisebåten Kleine Prinz.

Inkludert i prisen er stort utfluktsprogram, helpensjon og levende musikk ombord på kveldene. Det er mange høydepunkter på turen med spennende historie og ulike kulturer, svært naturskjønt er seilasen gjennom Jernporten hvor vi blant annet ser steinskulpturen av Kong Decebal.

Vi hygger oss på soldekket, blir underholdt og bevertet. Båten er totalrenovert vinter 2016 så vi kan nyte av nytt inventar med høy standard.

Turen byr på mange høydepukter – vi får omvisning i  Bucuresti, Vidin, Beograd, Budapest, Bratislava og Wien. I katedralen i Pecs får vi oppleve vakker orgelkonsert. Vi opplever Vukovar i Kroatia, utenfor Beograd opplever vi en lokal hjemme-hos lunsj på landsbygda. 

Under seilasen i Jernporten får vi grillmat, vinsmaking om bord og koser oss med sigøynermusikk. Dette blir en seilas med mange uforglemmelige øyeblikk.

Se video fra cruiset, trykk her

Vår kunnskapsrike reiseleder, Tone Mjøberg, er lokalkjent i området. Hun har vært reiseleder på elvecruise i over 10år.

Merk at det må påberegnes endel gåing på utfluktene og sightseeingene.

 

Høydepunkt
- Vi reiser gjennom 7 land og 5 hovedsteder
- 9 utflukter inkludert
- Helpensjon og underholdning på båten
- Norsk erfaren reiseleder
- Populær elvecruisebåt Kleine Prinz som er renovert vinteren 2016

Status:
Fullt

Elvecruisebåten Kleine Prinz

MS Der Kleine Prinz, «den lille Prins», er en populær båt blant skandinaviske reisende. Den blir totalrenovert vinter 2016 og vi skal glede oss til å bli noen av de første ombord med nytt inventar og et førsteklasses boutique båt med høy standard. Stort soldekk, bar, souvenir butikk og flott salong med panoramautsikt, restaurant med god mat og god underholdning hver kveld. Båten har 45 lugarer og et mannskap på 22. Det er to dekk; hoveddekk og øvre dekk. Øvre dekk har samme type lugarer og standard som hoveddekk, men ligger høyere over elveoverflaten. På de bakerste lugarene kan man forvente noe motorstøy.
Alle lugarene er utvendige, store og komfortable (16 kvadratmeter) med store vinduer som kan åpnes. Dobbelseng eller to enkeltsenger etter ønske. Videre TV, hårføner, deponeringsboks og bad med dusj. Alle lugarer renoveres med nytt inventar vinter 2016 som vi kan glede oss til. 

Valgfrie utflukter bestilles og betales på båten, betales kontant i Euro. 
Det er helpensjon på båten, alle måltider blir servert ombord. Man kan levere inn tøy til vask mot betaling. Utgifter til annet på båten kan betales med Visa/Mastercard. Det er Wifi ombord på felleområdene, men det er noe begrenset kapasitet på visse strekninger. Det er vanlig strøm og kontakter i veggen.

Drikke er ikke inkludert i prisen, annet enn nevnt i programmet. Drikkepakkene koster 210,- euro og kan kun kjøpes ombord. Stort utvalg av gode viner, musserende vin, øl, drinker etc som kan benyttes på hele skipet, inkludert lugaren, mer eller mindre døgnet rundt.

Begrensninger:
Reisen er dessverre ikke handikappvennlig. For å delta på turen må man kunne gå over lengre distanser i et normalt høyt tempo. Gjestene må kunne håndtere sin egen bagasje.

 

Program avreise Bucuresti

Dagsprogram Avreise Bucuresti 11.juni og avreise 27.aug

Dag 1 Ankomst Bucuresti
Vi reiser med fly fra Gardermoen via Wien og ankommer Bucuresti på tidlig ettermiddag. Vi har en omvisning i hovedstaden Bucuresti før vi drar videre til til Turnu Magurele (ca 2 timer) hvor vi går ombord. Velkomstmiddag

Dag 2 Vidin, Bulgaria
Etter frokost blir vi kjent med kapteinen og hans besetning. Vi har lunsj om bord før vi ankommer Vidin. Gåtur i Vidin og besøk på Baba Vida festningen. Noe tid til å utforske byen selv. 
(mulighet for en valgfri utflukt til det natursjønne området Belogradchik)  
Middag

Dag 3 Jernporten
Frokost. Vi har en hyggelig vinsmaking av båtens viner. Hele dagen seiler vi i det naturskjønne området «Jernporten». Lunsj. Vi passerer også en av Europas største sluser/demninger i løpet av dagen. Grillmat om bord.

Dag 4 Beograd
Etter frokost har vi buss-sightseeing i byen, og besøk på Kalemegdan-festningen med et kort stopp på «Hotel Majestic». Vi reiser til landsbyen Jarak og får en unik hjemme-hos lunsj. Middag og underholdning med folkedans ombord.


 
Dag 5 Novi Sad og Vukovar
Etter frokost har vi en gåtur i Novi Sad som er Serbias tredje største by.  
(det er en valgfri utflukt til det historiske klostret Krushedol samt vinsmaking i et av de kjente vinområdene i regionen). 
Lunsj. Etterpå har vi ankommet Vukovar, og tar en gåtur i byen hvor vi får høre litt om den kompliserte historien og krigen på 1990-tallet. Middag.

Dag 6 Mohacs/Pecs
Etter frokost ankommer vi Mohacs, Ungarn. Vi tar buss til den gamle byen Pecs, hvor vi her opplever en orgelkonsert i den vakre katedralen (unntak om besøket er på en søndag) og videre sightseeing av byen. Tid til å utforske gågaten med små butikker og cafeer. Lunsj og videre seiling mot Budapest. Middag.

Dag 7 Budapest

Etter frokost får vi en buss-sightseeing av Budapest, hvor vi opplever både Pest og Buda-siden (ca 3,5 time). Lunsj. Ettermiddagen er til fri disposisjon. Middag. 
(Valgfri utflukt på kvelden for å være med på et flott folkloreshow.)

Dag 8 Budapest
Denne dagen er til fri disposisjon, men de som vil kan ta en valgfri utflukt ut av hovedstaden mot kunstnerbyen Szentendre. Alle måltider blir servert om bord. Etter lunsj kan man være med på en valgfri utflukt til en vakker Puzda-gård, hvor man blant annet ser et flott hesteshow.

Dag 9 Bratislava
Frokost. På formiddagen seiler vi videre og nyter utsikten av Ungarn og Slovakia. Vi passerer også Gabchikovo-slusen. Etter lunsj ankommer vi Bratislava og får vi en flott omvisning i den vakre gamlebyen med et minitog, samt byvandring. Tid til å se byen litt på egenhånd samt shopping. I dag er det «kapteinens middag»

Dag 10 Wien
Etter frokost blir det sightseeing i Wien både med buss og til fots. Lunsj ombord og fri ettermiddag.  (Det er mulighet for valgfri utflukter til det vakre palasset Schonbrunn samt på kvelden klassisk konsert i ett av Wiens palasser).

Dag 11 Wien og avreise
Frokost og tidlig avreise til flyplassen. 

Hver kveld blir det servert snacks i baren fra rundt kl22
Valgfrie utflukter bestilles og betales på båten. De betales kontant i Euro. 
Det er helpensjon på båten, alle måltider blir servert ombord. Utgifter til annet på båten kan betales med Visa/Mastercard.

 

Program avreise Wien

Dagsprogram avreise Wien

Dag 1 Avreise
Avreise Gardermoen 13:55, ankomst Wien kl 1620. Velkommen om bord, presentasjon av mannskapet og middag

Dag 2 Wien
Etter frokost blir det sightseeing i Wien både med buss og til fots. Lunsj ombord og fri ettermiddag (valgfri utflukter til det vakre palasset Schonbrunn samt på kvelden klassisk konsert i ett av Wiens palasser.)

Dag 3 Bratislava
Etter frokost får vi en flott omvisning i den vakre gamlebyen med et minitog samt byvandring Lunsj. Vinsmaking om bord. Middag

Dag 4 Budapest
Etter frokost er det en buss-sightseeing av Budapest hvor vi opplever både Pest og Buda-siden. Lunsj. Ettermiddagen er til fri disposisjon, 
(Valgfri utflukt på kvelden for å være med på et flott folkloreshow.)


 
Dag 5 Budapest
Denne dagen er til fri disposisjon, men de som vil kan ta en valgfri utflukt ut av hovedstaden mot kunstnerbyen Szentendre. Alle måltider blir servert om bord. Etter lunsj kan man være med på en valgfri utflukt til en vakker Puzda-gård, hvor man blant annet ser et flott hesteshow. 

Dag 6 Mohacs/Pecs
Etter frokost ankommer vi Mohacs, Ungarn. Vi tar buss til den gamle byen Pecs, og opplever en orgelkonsert i den vakre katedralen (unntak om besøket er på en søndag) og videre sightseeing av byen. Tid til å utforske gågaten med små butikker og cafeer. Lunsj og videre seiling mot Vukovar. Middag

Dag 7 Vukovar
Etter frokost har vi en gåtur i byen Vukovar, Kroatia og får høre litt om den kompliserte historien og krigen på 1990-tallet. Lunsj. Vi seiler videre og ankommer Novi Sad, Serbia hvor vi har en gå-sightseeing.  
(valgfri utflukt til det historiske klostret Krushedol samt vinsmaking i en av de kjente vinområdene i regionen). 
Middag

Dag 8 Beograd
Etter frokost blir det buss-sightseeing i byen og besøk på Kalemegdan-festningen med et kort stopp på «Hotel Majestic». Vi reiser til landsbyen Jarak, og får et unik hjemme-hos lunsj. Middag og underholdning med folkedans ombord.

Dag 9 Jernporten
Frokost. Hele dagen seiler vi i det naturskjønne området «Jernporten» lunsj. Vi passerer også en av Europas største sluser/demninger i løpet av dagen. Grillmat om bord.

Dag 10 Vidin
Frokost. Gåtur i Vidin og besøk på Baba Vida festningen. Lunsj. 
(Valgfri utflukt til det naturskjønne området Belogradchik.)
Skipet seiler så mot Turnu Magurele. I kveld blir det «kapteinens middag».

Dag 11 Bucuresti og avreise
Etter frokost sjekker vi ut og kjører mot hovedstaden Bucuresti. Vi har en omvisning og litt tid på egenhånd før vi reiser mot flyplassen og hjemreisen til Norge.

Hver kveld blir det servert snacks i baren fra rundt kl22
Valgfrie utflukter bestilles og betales på båten. De betales kontant i Euro. 
Det er helpensjon på båten, alle måltider blir servert ombord. Utgifter til annet på båten kan betales med Visa/Mastercard.