Elvecruise på Donau 2018

Vi kaster loss og  seiler gjennom Europa i vakre omgivelser på Donau helt fra Romania til Østerrike. I løpet av 11 dager opplever vi 7 ulike land og 5 hovedsteder med den populære elvecruisebåten Kleine Prinz.

Inkludert i prisen er stort utfluktsprogram, helpensjon og levende musikk ombord på kveldene. Det er mange høydepunkter på turen med spennende historie og ulike kulturer, svært naturskjønt er seilasen gjennom Jernporten hvor vi blant annet ser steinskulpturen av Kong Decebal.

Vi hygger oss på soldekket, blir underholdt og bevertet. Båten er totalrenovert vinteren 2016 så vi kan nyte av nytt inventar med høy standard.

Turen byr på mange høydepukter – vi får omvisning i  Bucuresti, Vidin, Beograd, Budapest, Bratislava og Wien. I katedralen i Pecs får vi oppleve en vakker orgelkonsert. Vi opplever Vukovar i Kroatia, utenfor Beograd opplever vi en lokal hjemme-hos lunsj på landsbygda. 

Dette blir en seilas med mange uforglemmelige øyeblikk.

Vår kunnskapsrike reiseleder, Tone Mjøberg, er lokalkjent i området. Hun har vært reiseleder på elvecruise i over 10år.

Merk at det må påberegnes endel gåing på utfluktene og sightseeingene.

Høydepunkt:
✔ Vi reiser gjennom 7 land og 5 hovedsteder
✔ 9 utflukter inkludert
✔ Helpensjon og underholdning på båten
✔ Norsk erfaren reiseleder
✔ Populær elvecruisebåt Kleine Prinz som er renovert vinteren 2016

Status:
Fullt

Program avreise Bucuresti

Dagsprogram Avreise Bucuresti 

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1 Ankomst Bucuresti, Romania (M)
Gruppen reiser med fly fra Gardermoen via Wien og ankommer Bucuresti på tidlig ettermiddag. Dere møter reiseleder etter ankomst i Bucuresti.  Vi har en omvisning i hovedstaden Bucuresti før vi drar videre til Turnu Magurele (ca 2 timer) hvor vi går ombord. Velkomstmiddag.

Dag 2 Vidin, Bulgaria (F, L, M)
Etter frokost blir vi kjent med kapteinen og hans besetning. Vi har lunsj om bord før vi ankommer Vidin. Gåtur i Vidin og besøk på Baba Vida festningen. Noe tid til å utforske byen selv.
(mulighet for en valgfri utflukt til det natursjønne området Belogradchik).
 

Dag 3 Jernporten (F, L, M)
Frokost. Vi har en hyggelig vinsmaking av båtens viner. Hele dagen seiler vi i det naturskjønne området «Jernporten». Lunsj. Vi passerer også en av Europas største sluser/demninger i løpet av dagen. 

Dag 4 Beograd, Serbia (F, L, M)
Etter frokost har vi buss-sightseeing i byen og besøk på Kalemegdan-festningen med et kort stopp på «Hotel Majestic». Vi reiser ut på landsbygda og får en unik hjemme-hos lunsj. Middag og underholdning med folkedans ombord.


 
Dag 5 Novi Sad, Serbia og Vukovar, Kroatia (F, L, M)
Etter frokost har vi en gåtur i Novi Sad som er Serbias tredje største by.  
(valgfri utflukt til det historiske klostret Krushedol samt vinsmaking i et av de kjente vinområdene i regionen). 
Lunsj. Sen ettermiddag ankommer vi Kroatia og byen Vukovar. Det blir et spennende og historisk besøk med gåtur i byen. Her får vi høre litt om den kompliserte historien og krigen på 1990-tallet. 

Dag 6 Mohacs/Pecs, Ungarn (F, L, M)
Etter frokost ankommer vi Mohacs, Ungarn. Vi tar buss til den gamle byen Pecs, hvor vi her opplever en orgelkonsert i den vakre katedralen (unntak om besøket er på en søndag) og videre sightseeing av byen. Tid til å utforske gågaten med små butikker og cafeer. Lunsj og videre seiling mot Budapest. 

Dag 7 Budapest, Ungarn (F, L, M)
Etter frokost får vi en buss-sightseeing av Budapest, hvor vi opplever både Pest og Buda-siden (ca 3,5 time). Lunsj. Ettermiddagen er til fri disposisjon. Middag. 
(Valgfri utflukt på kvelden for å være med på et flott folkloreshow.)

Dag 8 Budapest, Ungarn (F, L, M)
Denne dagen er til fri disposisjon, men de som vil kan ta en valgfri utflukt ut av hovedstaden mot kunstnerbyen Szentendre. Alle måltider blir servert om bord. Etter lunsj kan man være med på en valgfri utflukt til en vakker Puzda-gård, hvor man blant annet ser et flott hesteshow som er myntet på landets historie.

Dag 9 Bratislava, Slovakia (F, L, M)
På formiddagen seiler vi videre og nyter utsikten av Ungarn og Slovakia. Vi passerer også Gabchikovo-slusen. Etter lunsj ankommer vi Bratislava og får vi en flott omvisning i den vakre gamlebyen med et minitog, samt byvandring. Tid til å se byen litt på egen hånd samt shopping. I dag er det «kapteinens middag».

Dag 10 Wien, Østerrike (F, L, M)
Etter frokost blir det sightseeing i Wien både med buss og til fots. Lunsj ombord og fri ettermiddag.  (Det er mulighet for valgfri utflukte til det vakre palasset Schonbrunn, samt på kvelden klassisk konsert i ett av Wiens palasser).

Dag 11 Wien og hjemreise (F)
Frokost og tidlig avreise til flyplassen. 

F=Frokost, L=Lunsj, M=Middag

Hver kveld blir det servert snacks i baren fra rundt kl 22-22.30

Valgfrie utflukter bestilles og betales på båten. De betales kontant i Euro. Det er helpensjon på båten, alle måltider blir servert ombord. Utgifter til annet på båten kan betales med Visa/Mastercard.

Program avreise Wien

Dagsprogram avreise Wien

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1 Ankomst Wien, Østerrike (M)
Avreise Gardermoen, ankomst Wien om ettermiddagen. Velkommen om bord, presentasjon av mannskapet og middag

Dag 2 Wien, Østerrike (F, L, M)
Etter frokost blir det sightseeing i Wien både med buss og til fots. Lunsj om bord og fri ettermiddag (valgfri utflukt til det vakre palasset Schonbrunn, samt på kvelden klassisk konsert i ett av Wiens palasser)

Dag 3 Bratislava, Slovakia (F, L, M)
Etter frokost får vi en flott omvisning i den vakre gamlebyen med et minitog samt byvandring. Lunsj. Vinsmaking om bord. Middag.

Dag 4 Budapest, Ungarn (F, L, M)
Etter frokost er det en buss-sightseeing av Budapest hvor vi opplever både Pest og Buda-siden. Lunsj. Ettermiddagen er til fri disposisjon, 
(Valgfri utflukt på kvelden for å være med på et flott folkloreshow.)


 
Dag 5 Budapest, Ungarn (F, L, M)
Denne dagen er til fri disposisjon, men de som vil kan ta en valgfri utflukt ut av hovedstaden mot kunstnerbyen Szentendre. Alle måltider blir servert om bord. Etter lunsj kan man være med på en valgfri utflukt til en vakker Puzda-gård, hvor man blant annet ser et flott hesteshow som er myntet på landets historie. 

Dag 6 Mohacs/Pecs, Ungarn (F, L, M)
Etter frokost ankommer vi Mohacs, Ungarn. Vi tar buss til den gamle byen Pecs, opplever en orgelkonsert i den vakre katedralen (unntak om besøket er på en søndag) og videre sightseeing av byen. Tid til å utforske gågaten med små butikker og cafeer. Lunsj og videre seiling mot Vukovar. 

Dag 7 Novi Sad, Serbia og Vukovar, Kroatia (F, L, M) 
Etter frokost har vi en gåtur i byen Vukovar, Kroatia og får høre litt om den kompliserte historien og krigen på 1990-tallet. Lunsj. Vi seiler videre og ankommer Novi Sad, Serbia hvor vi har en gå-sightseeing.  (valgfri utflukt til det historiske klostret Krushedol samt vinsmaking i en av de kjente vinområdene i regionen). 
 

Dag 8 Beograd, Serbia (F, L, M)
Etter frokost blir det buss-sightseeing i byen og besøk på Kalemegdan-festningen med et kort stopp på «Hotel Majestic». Vi reiser ut på landsbygda og får et unik hjemme-hos lunsj. Middag og underholdning med serbisk folkedans om bord.

Dag 9 Jernporten (F, L, M)
Frokost. Hele dagen seiler vi i det naturskjønne området «Jernporten». Lunsj. Vi passerer også en av Europas største sluser/demninger i løpet av dagen. 

Dag 10 Vidin, Bulgaria (F, L, M)
Frokost. Gåtur i Vidin og besøk på Baba Vida festningen. Lunsj. 
(Valgfri utflukt til det naturskjønne området Belogradchik.)
Skipet seiler så mot Turnu Magurele. I kveld blir det «kapteinens middag».

Dag 11 Bucuresti og hjemreise (F)
Etter frokost sjekker vi ut og kjører mot hovedstaden Bucuresti. Vi har en omvisning og litt tid på egen hånd før vi reiser mot flyplassen og hjem til Norge.

Hver kveld blir det servert snacks i baren fra rundt kl 22 - 22.30

Valgfrie utflukter bestilles og betales på båten. De betales kontant i Euro. 
Det er helpensjon på båten, alle måltider blir servert ombord. Utgifter til annet på båten kan betales med Visa/Mastercard.

Elvecruisebåten Kleine Prinz

MS Der Kleine Prinz, «den lille Prins», er en populær båt blant skandinaviske reisende. Den ble totalrenovert vinter 2016/2017 og er en førsteklasses boutique-båt med høy standard. Stort soldekk, bar, liten souvenirbutikk og flott salong med panoramautsikt,  restaurant med god mat og god underholdning hver kveld. Båten har 45 lugarer og et mannskap på 24. Det er to dekk; hoveddekk og øvre dekk. Øvre dekk har samme type lugarer og standard som hoveddekk, men ligger høyere over elveoverflaten. På de bakerste lugarene må man forvente noe motorstøy. Alle lugarene er utvendige, store og komfortable (16 kvadratmeter) med store vinduer som kan åpnes. Alle lugarer har to enkeltsenger. Videre har de TV, luftkondisjonering, hårføner, safe og bad med dusj. 

 

Det er helpensjon på båten fra middag første kveld til og med frokost siste dag, alle måltider blir servert ombord. Man kan levere inn tøy til vask mot betaling. Utgifter til annet på båten kan betales med Visa/Mastercard eller kontant i euro. Det er wifi ombord på fellesområdene, men det er noe begrenset kapasitet på visse strekninger. Det er vanlig strøm og kontakter i veggen.

Drikke er ikke inkludert i prisen annet enn nevnt i programmet. Drikkepakker kan kjøpes om bord etter ankomst på skipet.

(Drikkepakken koster 210 Euro i 2018. Man kan velge mellom 2 røde viner, 2 hvite viner, 1 nydelig rosevin samt musserende. Videre øl, brandy, Johnny Walker whisky, gin tonic, bacardi cola, vodka med blandevann, irish coffe, Aperol Spritz og mye mer. Stort sett alt man kan drikke foruten fransk cognac, fransk champagne og noen cocktails)

Begrensninger:
Reisen er dessverre ikke handikappvennlig. For å delta på turen må man kunne gå over lengre distanser i et normalt høyt tempo. Gjestene må kunne håndtere sin egen bagasje.