Julemarkedscruise langs Donau

Om bord på vår hyggelige elvecruisebåt, Der Kleine Prinz, får du julestemning og god forpleining. Vi får oppleve tre land og tre ulike hovedsteder, som alle har forskjellige julemarked og gir gode minner langs Donau. Inkludert i prisen er helpensjon på båten og levende musikk om bord på kveldene. Båten ble totalrenovert vinter 2016, så vi kan nyte av nytt inventar med høy standard.

Se video fra cruiset: trykk her

Reiseleder på turen er Tone Mjøberg. Hun er lokalkjent i området og meget kunnskapsrik  Hun har vært reiseleder på elvecruise i over 10 år.

Reisen er dessverre ikke handikappvennlig. For å delta på turen må man kunne gå over lengre distanser i et normalt høyt tempo. Gjestene må kunne håndtere sin egen bagasje.

Høydepunkter:
✔ Vi reiser gjennom 3 land og 3 hovedsteder
✔ Helpensjon og underholdning på båten
✔ Norsk erfaren reiseleder
✔ Noen av Europas vakreste julemarkeder

Pris fra:
9 500,-
Dager:5
Inkludert:
- Fly tur/retur Oslo - Wien
- Alle skatter og avgifter
- Transport tur/retur fra flyplassen til båten
- Overnatting i utvendig lugar i 4 netter i delt dobbeltrom
- Helpensjon (drikke kommer i tillegg)
- En «Kapteinens middag», inkl. aperitiff
- Te/kaffeservering på ettermiddagen
- Vinsmaking ombord av skipets viner
- Levende musikk i baren
- Norsk reiseleder med god lokalkunnskap

Ikke inkludert:
- Drikke ikke nevnt i programmet
- Tips til besetningen og guider/sjåfører (anbefalt 5-7 Euro pr.pers/pr.dag- 2 Euro pr.pers/utflukt)
- Avbestilling- og reiseforsikring
TransportType:FLY
Bestill reise

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1 Avreise Oslo – Wien
Avreise fra Gardermoen. Etter ankomst i Wien kjører vi til vår hyggelige elvecruisebåt Der Kleine Prinz. Når vi har funnet oss til rette i lugaren, nyter vi en velkomstdrink, får presentasjon av kapteinen og hans personale med påfølgende middag.

Dag 2 Wien
I dag skal vi oppleve den vakre keiserbyen. Wien er velkjent for sine praktfulle palasser, flotte arkitektur og fine juledekorasjon. Vi får høre byens spennende historie på guidet bytur. Wien har noen av Europas eldste tradisjoner for julemarked som strekker seg helt tilbake til 1290-tallet. Vi opplever julemarkedet rundt det praktfulle Rådhuset. Her finner vi over 150 forskjellige salgsboder som selger alt fra julepynt til varm gluhwein. Vel om bord spiser vi lunsj, før skipet seiler mot Budapest. I løpet av ettermiddagen som nytes om bord, vil det bli mulighet til å være med på vinsmaking. Middag om bord og levende musikk i skipets bar. (Skipet seiler ca kl 14.00 med ankomst til Budapest ca kl 05.00)
 
Dag 3 Budapest
Etter en deilig frokost om bord opplever vi hovedstaden vakkert pyntet på bytur. Det blir også mulighet for å besøke den berømte salgshallen i Budapest. 
   
Dette er en av Europas eldste markedshaller fra 1800-tallet. Her handler ungarerne gjerne sine berømte matvarer som kjøtt, salami, ulike pølser, gåselever, paprika og gode viner. Hallen er vakkert pyntet til jul og en opplevelse å besøke. Lunsj serveres om bord. Ettermiddagen er til fri benyttelse. Budapest er et paradis for de som ønsker å kjøpe julegaver, klær, sko og mye annet. Ved gågaten finner vi det berømte julemarkedet som består av over hundre forskjellige salgsboder laget i tre som små hytter. Her finnes alt fra mat og drikke til håndlagde produkter. Etter en lang dag i den flotte byen seiler vi sen kveld mot Bratislava. (Skipet ankommer ca kl 05.00 og seiler ca kl 19.30.)

Dag 4 Bratislava
I løpet av formiddagen passerer vi det enorme sluseanlegget Gabchikovo. Vi nyter en deilig lunsj om bord før vi legger til kai i Slovakias hovedstad. Bratislava var i mange år kroningsby for Habsburg-familien som styrte store deler av Europa. I den vakre gamlebyen opplever vi praktfulle bygninger, flott arkitektur og byens mange julemarkeder. Vi reiser på bytur i et lite minitog før vi vandrer gjennom den gamle bydelen. Det blir tid på egen hånd til å oppleve byens julemarked før vi seiler mot Wien. Om kvelden inviterer kapteinen til middag.
   
Dag 5 Wien – Oslo

Etter frokost sjekker vi ut og forlater skipet og Wien for denne gang. 

Elvecruisebåten Kleine Prinz

MS Der Kleine Prinz, «den lille Prins», er en populær båt blant skandinaviske reisende. Den ble totalrenovert vinter 2016/2017, og er en førsteklasses boutique-båt med høy standard. Stort soldekk, bar, liten souvenirbutikk og flott salong med panoramautsikt, restaurant med god mat og god underholdning hver kveld. Båten har 45 lugarer og et mannskap på 22. Det er to dekk: hoveddekk og øvre dekk. Øvre dekk har samme type lugarer og standard som hoveddekk, men ligger høyere over elveoverflaten. På de bakerste lugarene kan man forvente noe motorstøy. Alle lugarene er utvendige, store og komfortable (16 kvadratmeter) med store vinduer som kan åpnes. Alle lugarer har to enkeltsenger. Innhold ellers: TV, hårføner, safe og bad med dusj. 

 

Det er helpensjon på båten fra middag første kveld til og med frokost siste dag, alle måltider blir servert ombord. Man kan levere inn tøy til vask mot betaling. Utgifter til annet på båten kan betales med Visa/Mastercard eller kontant i euro. Det er Wi-Fi om bord på fellesområdene, men det er noe begrenset kapasitet på visse strekninger. Det er vanlig strøm og kontakter i veggen.

Drikke er ikke inkludert i prisen, annet enn nevnt i programmet.

Begrensninger:
Reisen er dessverre ikke handikappvennlig. For å delta på turen må man kunne gå over lengre distanser i et normalt høyt tempo. Gjestene må kunne håndtere sin egen bagasje.

Kart Julemarkedscruise

Avganger & priser - Julemarkedscruise langs Donau

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
5/12Oslo GardermoenJulemarkedscruise langs Donau69 500,-BestillMer informasjon
DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
13/12Oslo GardermoenJulemarkedscruise langs Donau79 500,-BestillMer informasjon

Informasjon

Tillegg for enkeltlugar: kr. 3990,-

På bakerste lugarer kan man forvente noe motorstøy.

FLYTIDER

Avgang 1, Lufthansa/Austrian airlines:
5. desember   Oslo – Munchen  kl 11.25 – 13.45
5. desember   Munchen – Wien kl 15.05 – 16.05
9. desember   Wien – Oslo         kl 10.10 – 12.35

Avgang 2, Austrian airlines:
13. desember   Oslo – Wien       kl 06.20 – 08.50
17. desember   Wien  – Oslo      kl 10.10 – 12.35

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for pris og muligheter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

Begrensninger:
Reisen er dessverre ikke handikappvennlig. For å delta på turen må man kunne gå over lengre distanser i et normalt høyt tempo. Gjestene må kunne håndtere sin egen bagasje.