Elvecruise - Møt våren på vakre Donau -Utskriftsversjon

Møt våren på vakre Donau - Bli med på et hyggelig elvecruise i de vakreste områdene langs Donau fra Wien i Østerrike til Passau i Tyskland.

Vi seiler gjennom Wachau-dalen som står på Unescos verdensarvliste, her er vi også midt i hjertet av vinproduksjon av Østerrikes mest kjente viner. Vi besøker Mozarts fødeby, Salzburg før vi vender tilbake til Habsburg-familiens hovedstad, Wien. Underveis opplever vi små og store perler langs elven.

KAMPANJE: Nå kan du bo i enkeltlugar uten tillegg i pris. Gjelder kun nye bestillinger.

Reiseleder på turen er Tone Mjøberg. Hun er meget kunnskapsrik og er lokalkjent i området. Hun har vært reiseleder på elvecruise i 15 år. 

 

Pris fra:
13 990,-
Dager:8
Inkludert:
- Fly tur/retur Oslo –Wien
- Alle skatter og avgifter
- Transport tur/retur fra flyplassen til båten
- Overnatting i utvendig lugar i 7 netter i delt dobbeltrom
- Helpensjon (frokost, 3-retters lunsj og 4-retters middag samt kveldsnacks) Drikke
kommer i tillegg
- En «Kapteinens middag», inkl. aperitiff
- Te/kaffeservering på ettermiddagen samt kaffe og testasjon døgnet rundt
- Vinsmaking om bord av skipets viner
- Levende musikk i baren
- Norsk reiseleder med god lokalkunnskap

Ikke inkludert
- Drikke ikke nevnt i programmet
- Tips til besetningen og guider/sjåfører (anbefalt 5-7 Euro pr.pers/pr.dag- 2 Euro
pr.pers/utflukt)
- Valgfrie utflukter som bestilles og betales ombord
- Avbestilling- og reiseforsikring
TransportType:FLY
Bestill reise

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1 mandag 8. april        OSLO – WIEN
Utreise fra Norge til Wien med ankomst ettermiddag. Vi sjekker inn på skipet og finner oss til rette i våre fine lugarer. Etter informasjonsmøte, velkomstdrink og presentasjon av mannskap, starter skipet seilasen, første etappe på ca 10 timer. Vi nyter en deilig middag om bord.
 
Dag 2, tirsdag 9. april     MELK - LINZ
Skipet legger til kai ved Melk. Her besøker vi det storslåtte benediktinerklosteret Melk, et av verdens største og finnes på Unescos verdensarvliste. Klosteret ligger vakkert til på en høyde over Donau, omringet av vakre parkanlegg. Klosteret har en svært interessant utstilling, et utsøkt bibliotek med gamle manuskripter samt at vi besøker den fantastiske barokk-kirken. Klosterskolen eksisterer fortsatt og har i dag 900 elever av begge kjønn.
Forfatteren Umberto Eco ga en av hovedpersonene i sin kjente roman «Rosens navn» navnet «Adso fra Melk», som en hyllest til klosteret og dets berømte bibliotek. Det blir også tid til et besøk i byen Melk som ligger under høyden ved klosteret.
Skipet seiler videre etter lunsj gjennom nydelig landskap mot Linz mens det blir vinsmaking om bord av skipets viner akkompagnert av musikk. Vi har en seilas på ca 11 timer og skal passere 4 sluser.

Dag 3, onsdag 10. april     LINZ
Vi legger til kai i Linz om morgenen. Linz var byen hvor Hitler vokste opp og gikk på skole. Hitler hadde store planer for byen som han ønsket som kulturhovedstad i Det tredje Rike. 
Det blir mulighet for å være med på tur til konsentrasjonsleiren Mathausen (inkl). Mauthausen-Gosen var konsentrasjonsleir fra 1938, da Hitler gjorde Anschluss med Østerrike-Tyskland under Krystallnatten, frem til 1945. Utflukten tar ca 4 timer. Ettermiddagen på egen hånd til å utforske Linz før vi seiler videre om kvelden. 

Dag 4, torsdag 11. april     SALZBURG
Etter en deilig frokost setter vi kursen i buss mot Mozarts fødeby, Salzburg. Det tar ca 2 timer å kjøre gjennom vakkert landskap hvor vi skimter de snødekte Alpene langs ruten vår. Byvandring og litt fritid i Salzburg, lunsj inkludert på en restaurant i byen.
Vi ankommer båten rundt kl 18.00. Skipet fortsetter seilasen om kvelden. På ferden mot Engelharzell passerer vi to sluser. Ca 7,5 timers seiling mot den tyske grensen.
   
Dag 5, fredag 12. april     PASSAU
Etter frokost blir det busstur til Tyskland og den vakre byen Passau. Bytur i Passau som er kjent for de tre elvers by. Passau ligger i Bayern hvor Donau, Inn og Ilz møtes. Byen er preget av storslått, italiensk arkitektur og er overveldende vakker, der den ligger mellom borgen Veste Oberhaus i nord og pilegrimskirken Maria Hilf i sør. Etter de store brannene i Passau på 16-hundretallet, var det italienske arkitekter som bygget byen opp igjen. Kombinasjonen av residensby og blomstrende handelsby gjorde den til en perfekt ramme for kunst og kunstnere. Over Passau rager den stolte St. Stephan-domkirken, hovedkirken i regionen rundt den østlige Donau og dermed også for St. Stephan i Wien. Orgelet i kirken er like imponerende som den barokke prakten ellers, det er verdens største kirkeorgel.
På ettermiddagen starter vi seilasen mot den vakre Wachau-dalen og Durnstein. Ca 13 timers seilas og mange sluser.

Dag 6, lørdag 13. april     DURNSTEIN
Vi legger til kai ved Durnstein i den vakre Wachau-dalen som er på Unescos liste over naturskjønne områder. Dette er midt i hjertet av strekningen som kalles det romantiske Donau mellom Durnstein og Melk. Her finner vi de største vindistriktene i Østerrike og sentrum for produksjon av hvitvin fra druen Gruner Veltliner, Vinmonopolets mestselgende hvitvin. 
Vi går på byvandring og opplever også en orgelkonsert i byens vakre kirke. Her ligger også ruinene av borgen hvor Rikard Løvehjerte satt fengslet etter korstogene.
Det blir også mulighet for vinsmaking av regionens mest kjente viner (tilleggsprogram). Om ettermiddagen fortsetter vi seilasen mot Wien, ca 5,5 timer.
 
Dag 7, søndag 14. april     WIEN
Skipet ankommer Wien i løpet av natten. Etter frokost får vi en bytur med buss og til fots i den vakre hovedstaden. Her ser vi praktfull arkitektur fra keisertiden under Habsburg-familiens lange styre på over 600 år.  Lunsj om bord.

Valgfri utflukt om ettermiddagen.

Middag om bord. På kvelden valgfri konsert i Kursalon med musikk av Mozart og Strauss.
   
Dag 8, mandag 15. april     WIEN – OSLO
Etter tidlig frokost sjekker vi ut av Der Kleine Prinz og fortsetter til flyplassen og flyr tilbake til Norge.
 

Elvecruisebåten Kleine Prinz

MS Der Kleine Prinz, «den lille Prins», er en populær båt blant skandinaviske reisende. Den ble totalrenovert vinter 2016/2017 og er en førsteklasses boutique-båt med høy standard. Stort soldekk, bar, liten souvenirbutikk og flott salong med panoramautsikt, og restaurant med god mat og god underholdning hver kveld. Båten har 45 lugarer og et mannskap på 24. Det er to dekk; hoveddekk og øvre dekk. Øvre dekk har samme type lugarer og standard som hoveddekk, men ligger høyere over elveoverflaten. På de bakerste lugarene må man forvente motorstøy. Da vi er om bord på et skip kan det imidlertid forekomme vibrasjoner og støy fra motoren i alle lugarer. Alle lugarene er utvendige, store og komfortable (16 kvadratmeter) med store vinduer som kan åpnes. Alle lugarer har to enkeltsenger. Videre TV, luftkondisjonering, hårføner, safe og bad med dusj. 

Kart over lugarer

 

Det er helpensjon på båten fra middag første kveld til og med frokost siste dag, alle måltider blir servert ombord. Man kan levere inn tøy til vask mot betaling. Utgifter til annet på båten kan betales med Visa/Mastercard eller kontant i euro. Det er wifi ombord på fellesområdene, men det er noe begrenset kapasitet på visse strekninger. Det er vanlig strøm og kontakter i veggen.

Drikke er ikke inkludert i prisen, annet enn nevnt i programmet. Drikkepakker kan kjøpes om bord etter ankomst til skipet.

(Drikkepakken koster ca 150 Euro i 2018. Man kan velge mellom 2 røde viner, 2 hvite viner, 1 nydelig rose vin samt musserende. Videre øl, brandy, Johnny Walker whisky, gin tonic, bacardi cola, vodka med blandevann, irish coffe, Aperol Spritz og mye mer. Stort sett alt man kan drikke foruten fransk konjakk, fransk champagne og noen cocktails)

Begrensninger:
Reisen er dessverre ikke handikappvennlig. For å delta på turen må man kunne gå over lengre distanser i et normalt høyt tempo. Gjestene må kunne håndtere sin egen bagasje.

Kart Elvecruise vakre Donau

Avganger & priser - Elvecruise - Møt våren på vakre Donau -Utskriftsversjon

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
8/4Oslo GardermoenElvecruise - møt våren på vakre Donau (Austrian airlines)213 990,-BestillMer informasjon

Informasjon

Tillegg for enkeltlugar hoveddekk kr 7900,- (begrenset antall)

 

På bakerste lugarer må man forvente motorstøy.
 

Flytider med Austrian Airlines
8. april  Oslo Gardermoen – Wien   kl 14.00 – 16.20
15. april  Wien – Oslo Gardermoen kl 10.20 – 12.45

Flytider med Norwegian
8. april  Oslo Gardermoen – Wien   kl 11.50 – 14.05
15. april  Wien – Oslo Gardermoen kl 14.45 – 17.00

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for pris og muligheter.
Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

BEGRENSNINGER:
Reisen er dessverre ikke handikappvennlig. Det er ikke egnet med verken rullestol, rullator eller krykker. For å delta på turen må man kunne gå over lengre distanser i et normalt tempo. Gjestene må være selvhjulpne og kunne håndtere sin egen bagasje. Vi gjør oppmerksom på at det ikke er helsepersonell om bord, og det kan til tider være mange timers reise til nærmeste lege eller sykehus. 

Aller travel forbeholder seg retten til å avvise kunder som etter skjønnet vurdering ikke vil være i stand til å gjennomføre reisen ved egen hjelp. En slik avvisning er uten ansvar for Aller travel.