Førjulstur til Beijing

Nå har du sjansen til å oppleve fantastiske Kina og hovedstaden Beijing med oss! Vi skal vandre på den kinesiske mur, besøke det praktufille keiserpalasset «Den forbudte by» og vil skal kose oss med billig og morsom juleshopping.

Vi møter et yrende folkeliv, gamle tradisjoner (ikke minst mattradisjoner), kinesisk kunst og kultur, men også det nye Kina. Vi bor på et godt hotell midt i byens sentrum og rett ved populære shoppingområder. 

Vår fantastiske guide og reiseleder Erik (norsktalende kineser) er full av kunnskap og viser oss det genuine Kina. Han er en viktig del av denne flotte reisen.

Status:
Fullt

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

DAG 1   UTREISE 
Avreise fra Norge via Helsinki. Mat serveres ombord.

DAG 2    ANKOMST (L/M)
Etter en tidlig frokost på flyet lander vi på Beijing Capital Airport. Her møter vi vår norsktalende guide og reiseleder, Erik. Vi kjører med egen buss til byen og tar først en spasertur på den begivenhetsrike Tiananmen-plassen (Den himmelske freds plass). Plassen er et politisk symbol for staten Kina, kalt Midtens Rike på kinesisk. Hvis vi har tid før lunsj tar vi en tur innom Byplansmuseet rett ved siden av plassen. Det er et museum hvor vi viser frem hvordan Beijing er planlagt 20 år framover. Lunsj. Vi sjekker inn på Capital Hotell. Ettermiddagen fri til å slappe av. Det vil være mulighet for de som vil å ta en tur til en optiker i Beijing for å kjøpe seg nye briller. Det er mye billigere å kjøpe briller her (særlig progressive) enn det er i Norge. Avreise kl. 18. Middag nær hotellet om kvelden.  

DAG 3     DEN FORBUDTE BY   (F/L/M)                                                                                                  
Frokost. Vi starter litt tidlig og tar først en tur på det praktfulle keiserpalasset Den forbudte by. Palasset har 9.999 rom og haller. Den forbudte by er også verdens største museum for orientalsk kunst. Lunsj. På ettermiddagen besøker vi en silkebutikk hvor vi får se silkeproduseringen og handle ekte, fine silkesvarer fra silkestoff til silkedyne til rimelige priser. På kvelden får vi oppleve en fantastisk akrobatikk-forestilling. Kinesere er verdensberømte for å være flink på akrobatikk og her kan vi oppleve en utrolig forestilling. Forestillingen varer en time. Middag.  

DAG 4    SOMMERPALASSET  (F/L)                                                                                                      
Frokost. Dagen begynner med en tur til det idylliske Sommerpalasset, tidligere sommersted til keiserfamilien, med kunstige fjell, vann og over 3000 vakre hus, paviljonger og broer som er knyttet sammen med Changlang, en 728 m lang og nydelig dekorert utekorridor. På veien vil vi legge et kort besøk til et fabrikkutsalg for perler, et fint sted for å handle små julegaver. Lunsj. Siden tar vi en tur til OL-byen. Det er mulighet til å komme inn i Fugelredet (CNY 50 p.p, betales på stedet), hovedstadion til OL 2008. Siden tar vi et kort besøk på et kinesisk tehus for å oppleve en teseremoni. Der får vi anledning til å smake på et par typer te som vi ikke har hjemme i Norge, og selvsagt får vi kjøpe med oss hjem. Senere kjører vi til det berømte Silkemarkedet, noe som mange vil sette stor pris på. Silkemarkedet er veldig kjent i hele verden for sitt store utvalg. Pruting er veldig gøy og det er ingen problem å bruke et par timer her i dette innendørs markedet. Ingen felles middag idag. 

DAG 5    DEN KINESISKE MUREN   (F/L/M)                                                                                            
Frokost. Den kinesiske mur står på dagens program, et stort høydepunkt på turen.  Byggingen av muren startet allerede i det 7. århundret f.Kr.  Muren strekker seg over 6350 km fra øst til vest. På veien til Muren tar vi en tur innom en håndverksfabrikk som er spesialisert i cloisonné, en utrolig arbeidskrevende og fin håndverkstradisjon fra Beijing. I dag får vi baguetter til lunsj på Muren. Sist går turen til Hongqiao-markedet, der vi får gjøre mer juleshopping. Hongqiao-markedet er et annet innendørs marked som ligner på Silkemarkedet. Middag.     

DAG 6    KINESERNES HVERDAGER   (F/L)                                                                                        
Frokost. Etter frokost skal vi besøke Himmelens Tempel, der keiserne i de to siste dynastiene offret til himmelens gud. Rundt Himmelens Tempel ligger en av de største parkene i Beijing. Her praktiserer mange kinesere den tradisjonelle kinesiske morgengymnastikken for å ta vare på helsa. Siden tar vi en tur til Hutongene, der vi får et innblikk i kinesernes hverdagsliv. Vi får oppleve sykkeldrosjene og spiser lunsj i et kinesisk hjem. På ettermiddagen besøker vi Lamatempelet, det største levende buddhistiske tempelet i byen. Her får vi vite mer om selve buddhismen og se hvordan kinesere ofrer til buddha med røkelsespinner. Ingen felles middag i dag.

DAG 7    FRIDAG OG PEKINGAND   (F/M)                                                                                        
Dagen er satt til egen disposisjon. Ingen felles lunsj. I kveld blir det avslutningsmiddag på en av Beijings beste Pekingand restauranter. 

DAG 8        HJEMREISE     (F)                                                                                                                           
Vi har avreise om formiddagen og er tilbake i Norge om samme ettermiddag norsk tid.        
        
F=frokost   L=lunsj    M=middag

Hotell

Beijing Capital Hotel 
No. 3 Qianmen East Street, 
Beijing

Flott hotell som ligger ved de mest kjente historiske stedene og populære shoppingområder som Wangfujing, Den himmelske freds plass og shoppingområdet Chongwenmen. Hotellet har romslige rom med gratis wi-fi. Her tilbys også innendørs basseng, en stor hage og minigolfbane. 
Capital Hotel ligger bare en 5-minutters kjøretur fra Beijing jernbanestasjon og en 9-minutters spasertur fra Chongwenmen t-banestasjon (linje 2 og 5). Beijing internasjonale lufthavn ligger en 45-minutters kjøretur fra hotellet.
Rommene er sjarmerende og har tradisjonell innredning med utskårne møbler i mørkt tre. I tillegg har rommene satellitt-TV, minibar og eget bad med hårføner og tøfler.

    
 

Visum og viktig informasjon

VISUM
Alle norske statsborgere må ha Visum til Kina og passet må være gyldig i minimum 6 måneder etter hjemkomst!
Visum må søkes hos den Kinesiske ambassade i Oslo. For deres visum tjenester, gå inn på:

http://no.china-embassy.org/eng/

Du er selv ansvarlig for å søke om visum og ha gyldig visum til Kina ved avreise.
Det er ikke mulig å sende søknad per post direkte til ambassaden. 
Innvilget søknad er gyldig i 3 måneder, så man kan ikke søke om visum FØR  3 måneder innen avreise. Vi anbefaler å være ute i god tid, og ca. en måned før avreisen.  
Prisen for Visum til Kina er pr dags dato 500 kr for enkel innreise.

Vi kan ikke søke visum for deg, men sender deg informasjon om søknad når det nærmer seg. For de som ikke selv vil/kan møte på ambassaden, kan man benytte seg av et visum servicebyrå. PS: Ansatte i mediebransjen, politi, militære eller religiøse organisasjoner må personlige møte opp på ambassaden i god tid!

Alle må fylle ut søknad, ha pass som er gyldig i minst 6 mnd etter hjemkomst og ett passfoto (3x4cm i farger). Vi får laget invitasjon fra Kina, derfor må vi ha dine opplysninger om passnr med utløpsdato og fødselsdato.  

VAKSINER
Krav og anbefalinger om vaksinasjon endres ofte, vi sier derfor at du bør kontakte din egen lege eller nærmeste vaksinasjonssentral for detaljert informasjon.
Generelt anbefales det at alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe og poliomyelitt, evt. å oppdatere disse vaksinene om det er lenge siden siste vaksinering.